- 26 Ekim 2013
- 1.801
- 1.398
- 198
".tmde hukuk ve psikolojiden başka doğru dürüst bölüm olmadığı için mecburen ikisi arasında kaldım ve psikolojinin banauygun olduğunu düşündüm."
Konumu açarken tam olarak bu cümleyi kullanmıştım.gayet açık değil mi.evet tmde doğru dürüst meslek yok, bunu tm öğrencileri de kabul eder genelde.işletme iktisat uluslararası ilişkiler vb bölümler var.ama hiçbiri garanti meslekler değil ve koç bilkent odtü gibi iyi okullarda okumazsanız sağlam bi iş bulmak zor.bu bir gerçek.tabiki bu bölümlere de saygım sonsuz.tmde iş imkanı en fazla olan bölümler psikoloji pdr ve hukuktur
Bence siz çok dar bir pencereden bakıyorsunuz, ama dediğim gibi sizi suçlamıyorum. Bu yaşlarda eğer içinizden hararetle istediğiniz bir bölüm ya da meslek yoksa, büyükleriniz (devlet, öğretmen, aile vs.) tarafından yönlendirilmeniz şart.
Şu an bir kumar oynamışsınız gibi görüyorum ben. Bu bölümü, sonrasında da mesleği sevebilirsiniz de sevmeyebilirsiniz de, kendinize uygun olup olmadığını yaşayarak göreceksiniz. Öncesinde karakterinize ve becerilerinize uygun yönlendirilmediğiniz için sadece iş imkanı/en yüksek puan/en prestijli meslek gibi bana kalırsa tek başına yanlış kriterleri baz alarak bu bölümü seçtiğiniz için durumunuz muallakta. Dilerim ki her şey sizin için yolunda gitsin ve memnuniyetsiz çalışanlardan biri olmayın. Bu dileğim hem sizin kişisel mutluluğunuz adına hem de toplumun genelinin mutluluğu adınadır.
Bu arada TM'de çok da güzel meslekler var aslında Psikoloji ve Hukuk dışında, ama sizin kriterlerinize uymuyor olabilirler, yine hatırlatayım sizin kriterlerinize uymuyorlar diye, bu durum doğru düzgün meslek değiller demenizi gerektirmez. Bunca şey söyleyip sonunda saygım sonsuz demeniz de ayrı bir ironik
Yanlış hatırlamıyorsam aklıma gelen TM bölümleri bu arada;
Sosyoloji, Kamu Yönetimi, Arkeoloji, Ekonomi, Bankacılık ve Finansman, Çocuk Gelişimi, Pazarlama, Moda Tasarımı, İç Mimarlık, Uluslararası İlişkiler, Avrupa Birliği İlişkileri, Turizm İşletmeciliği ve sayamadıklarım. Bu bölümlerden mezun olup da iş bulmanız garanti diyemem kimse bunu söyleyemez ama bu meslekleri seçip de çok da iyi yerlere gelenler yok mu? Var.