• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikoloji okuyorum ama bölümünden nefret ediyorum, bir çıkış yolu gösterin lütfen...

daha iyi aslında. ilk önce kendine psikolog olursun. kendin çözüme vardığında mezun olunca başkalarına yardımın olur... o açıdan bak... kendin yaşadığın için diğerlerinden daha farkın olur.. bu durumunu bence fırsata çevir...

eşekten düşeni ancak eşekten düşen anlarmış

Neden eşit ağırlık olupta matematik bölümündende sınava girebilir sende girebilirdin
Yazdığımı iyi okumadınız sanırım? Alanım eşit ağırlıktı, hukuk ve psikoloji dışında doğru düzgün bölüm yok.sizin saydığınız mühendislik vb bölümler sayısal bölümler.ailemin bir suçu yok bu konuda

Yazdığımı iyi okumadınız sanırım? Alanım eşit ağırlıktı, hukuk ve psikoloji dışında doğru düzgün bölüm yok.sizin saydığınız mühendislik vb bölümler sayısal bölümler.ailemin bir suçu yok bu konuda

Bunu ikinciye söylüyorsunuz bilmem farkında mısınız?
Hukuk ve Psikoloji Eşit Ağırlık'ta en yüksek puanlı bölümler olduğu için mi diğer bölümler doğru düzgün bölüm kategorisine girmiyor gözünüzde?

Gençlerimiz keşke hem devlet hem de aileleri tarafından doğru yönlendirilebilse. Bu doğru yönlendirme ama en yüksek puan, en prestijli(?) bölüm göz önünde bulundurularak değil de, öğrencinin ilgi alanı belirlenerek yapılsa. Böylelikle sizin gibi yanlış seçim yapmaya zorlanan öğrencilerimiz olmaz o zaman belki de bir gün her bölüm doğru düzgün kabul edilir :KK12:

Hukukta da ağzının iyi laf yapması lazım. O zaman da ondan pişman olurdun. Bu sene sık dişini ortalamanı yüksek tut ve ÇAP yap madem sınavsız istiyosan. Belki de sınavsız Uzaktan Eğitim'den istediğin bi bölüme başvurursun. Ama bu sefer de çok ders olur. :KK51:

psikolokluk yapmak istemiyosan düz memur olursun , 4001 den tercih yaparsın sıkıntı etme , her psikoloji okuyan psikoloji alanında çalışcak diye bir kaide yok yani..

Neden eşit ağırlık olupta matematik bölümündende sınava girebilir sende girebilirdin
Eşit ağırlıklar zaten matematik ve edebiyat sınavına giriyor.matematik dersi görüyolar yani.fen sınavına girmem lazım dı sayısaldan tercih yapmam için.tabi hiç fen dersi görmediğim için sınava girsem de birşey yapamazdım zaten

Ne yapmayı düşünüyorsun çok içi dönüksün sanırım ,sosyalleşmen gerek bizimde bir akraba var bu yıl boğaz içini kazandı ekonomi okuyacak ama kız yanımızda hiç oturmaz ,konuşmaz acaip asosyal güya yarın mezun olduğunda üst görevde bulunacak nasıl olacak bende anlamadım , yarın evlendiğindede sorunlar .çıkacak gibi ,

Ben bu yıl psikoloji bölümüne başladım.tmde hukuk ve psikolojiden başka doğru dürüst bölüm olmadığı için mecburen ikisi arasında kaldım ve psikolojinin bana uygun olduğunu düşündüm.ama şuan köpek gibi pişmanım.benim kendi psikolojik sorunlarım da var.utangaçm çekingenim.hayattan zevk alamıyorum çoğu zaman.insanlarla konuşmaktan iletişim kurmaktan kaçınıyorum.iki lafı bir araya getiremem konuşamam toplum önünde.gerçekten hangi kafayla psikoloji yazdım diyorum tercihlerime.benim daha kendime faydam yokken insanlara nasıl faydalı olucam.. Keşke hukuk okusaydım, belki masabaşı bir iş bulurdum..ama psikologluğun temeli zaten insanlarla konuşmak, başka bir alternatifi yok mesleğin.önceleri severim alışırım sanıyordum.ama umudumu kaybettim özellikle 1 haftadır hep bunu düşünüyorum.tekrar sınava giremem, bu sene girsem okul puanım kesiliyor diye biliyorum..2 sene sonra girsem çok uzun zaman, hayata 2 sene daha geç atılıp aileme yük olamam.lütfen bilen biri birşey söylesin, psikoloji okuyup da insanlarla çok içli dışlı olmayacağım bir meslek var mı?şuan aklımdaki düşünce çocuklarla çalışmak.çocuk psikologluğu dışında birşey yapamam sanırım.çocuklarla iletişimim iyi. Ama hangi kurumlarda ne sıfatla çalışıcam bilmiyorum.okullarda felan çalışıp "öğretmen" sıfatı almak da istemiyorum.akrabalarım çevrem bana "psikolog olacak" gözüyle bakıyor hep çünkü.kimse yanlış anlamasın, psikoloji de öğretmenlik de çok güzel bölümler kesinlikle, ama benim karakterime uygun değiller...lütfen bir çıkış yolu gösterin..
İyi ki hukuk okumamışsın ..

Hemen hemen bütün mesleklerin başarısını sağlayan iyi bir iletişim becerisidir.
Hukuk okusaydın daha zor iletişim yanında ikna kabiliyeti gerekiyor.

Bence bölümün harika..
Ben çok isterdim insan ruh sağlığı, psikolojisi tam benim alanım aslında.
Şuan üşenmeden okuyabileceğim tek bölüm o olurdu bu yaşımdan sonra heralde.

Bence bu iletişim konusundaki eksikliğini tamamlayıcı girişimlerde bulun ve bölümüne ısınmaya çalış ;)

Anlattıklarına bakılırsa hukukta hiç şansın yok.

Psikoloji muhteşem bir bölüm. Keşke bende okusaydım. Kıymetini bil. Madem çocuklar üzerine çalışmak istiyorsun, o konuda yetiştir kendini. İyi bir pedagog olmak için çalış. Okuduğun okulun bölüm kulübünde aktiviteler vardır çalışabileceğin. Biraz atak ve girişken ol, görev al. Lösev gibi çocuklara yönelik vakıflarda gönüllü çalış.
Boş durma..

Okulunu bırakma mezun ol .İki sene sonra daha farklı düşüneceksin ve iyiki de burakmamışım diyeceksin.Hukuk okuyup da ne olacaksın.Cin fikirli olmazsan piyasada tutunamazsın.Psikoloji daha iyi

2 sene mi mutsuz olmak iyi bir ömür boyu mu ? Bence sevmediğin bir işi yapma derim varsın 2 yılın geçsin.Ne güzel kendini tanışmışsın neler isteyip istemediğine karar vermişsin.Özeleştiri yapabilmen bile çok güzel.Bölüm iyi olabilir ama sana uygun değilmiş sevdiğin bir bölüm oku derim.

Bunu ikinciye söylüyorsunuz bilmem farkında mısınız?
Hukuk ve Psikoloji Eşit Ağırlık'ta en yüksek puanlı bölümler olduğu için mi diğer bölümler doğru düzgün bölüm kategorisine girmiyor gözünüzde?

Gençlerimiz keşke hem devlet hem de aileleri tarafından doğru yönlendirilebilse. Bu doğru yönlendirme ama en yüksek puan, en prestijli(?) bölüm göz önünde bulundurularak değil de, öğrencinin ilgi alanı belirlenerek yapılsa. Böylelikle sizin gibi yanlış seçim yapmaya zorlanan öğrencilerimiz olmaz o zaman belki de bir gün her bölüm doğru düzgün kabul edilir :KK12:
".tmde hukuk ve psikolojiden başka doğru dürüst bölüm olmadığı için mecburen ikisi arasında kaldım ve psikolojinin banauygun olduğunu düşündüm."
Konumu açarken tam olarak bu cümleyi kullanmıştım.gayet açık değil mi.evet tmde doğru dürüst meslek yok, bunu tm öğrencileri de kabul eder genelde.işletme iktisat uluslararası ilişkiler vb bölümler var.ama hiçbiri garanti meslekler değil ve koç bilkent odtü gibi iyi okullarda okumazsanız sağlam bi iş bulmak zor.bu bir gerçek.tabiki bu bölümlere de saygım sonsuz.tmde iş imkanı en fazla olan bölümler psikoloji pdr ve hukuktur

Ne yapmayı düşünüyorsun çok içi dönüksün sanırım ,sosyalleşmen gerek bizimde bir akraba var bu yıl boğaz içini kazandı ekonomi okuyacak ama kız yanımızda hiç oturmaz ,konuşmaz acaip asosyal güya yarın mezun olduğunda üst görevde bulunacak nasıl olacak bende anlamadım , yarın evlendiğindede sorunlar .çıkacak gibi ,
Hayır evliliğimde sorun çıkacak derecede içe dönük değilim.ailemle iletişimim kuvvetli.erkek arkadaşım var 3 yıldır.onunla da iletişim problemim yok.sanırım bölümü kabullenip kendimi geliştirmeye çalışıcam..

Tabiki de insanlar iletişim içinde olunuyo her meslekte.ama benim demek istediğim, psikologluğun asıl temeli zaten insanlarla iletişim.başka alternatifin yok yani, işimiz oturup insanlarla konuşmak.güzel bir bölüm kesinlikle, ama benim karakterime uygun olmasıdığını düşünüyorum
Mesleginle ilgili staj vs yapmadan bir karar verme derim. Zira sozel bolumlerin hepsi insan iliskilerine dayali. Mf ogrencisi olsaydin benim gibi muhendis olmayi onerirdim sana, ben de insan iliskilerinin sifir oldugu bir bolumde okumaktan mutsuzum acikcasi. Yerinde olsam guzel yonlerini gormeye calisirdim meslegimin. Ben bunu yaptim ve problemimin buyuk kismini astim diyebilirim. Insan iliskilerini de iletisime gecmeden gelistiremezsin. Seninki yapamiyorum diyip bir kenara cekilmek. Bu en kolayi. Kendini asmazsan bu hayatta bir seyler basarmis olmazsin. Ki basarmanin keyfi de paha bicilemez. Kendini yaziyla bu kadar guzel ufade edebiliyorsan insan iliskilerinde de hic sikinti yasamazsin suphen olmasin. Sadece kendine guven :) Psikolojiyle ilgili makaleler falan oku, mesleginin dallarini arastir. Hala cozum bulamazsan bana yaz psikolog arkadaslarimla gorustururum seni, meslegini meslektaslarindan dinlersin bir de :)

Ben bu yıl psikoloji bölümüne başladım.tmde hukuk ve psikolojiden başka doğru dürüst bölüm olmadığı için mecburen ikisi arasında kaldım ve psikolojinin bana uygun olduğunu düşündüm.ama şuan köpek gibi pişmanım.benim kendi psikolojik sorunlarım da var.utangaçm çekingenim.hayattan zevk alamıyorum çoğu zaman.insanlarla konuşmaktan iletişim kurmaktan kaçınıyorum.iki lafı bir araya getiremem konuşamam toplum önünde.gerçekten hangi kafayla psikoloji yazdım diyorum tercihlerime.benim daha kendime faydam yokken insanlara nasıl faydalı olucam.. Keşke hukuk okusaydım, belki masabaşı bir iş bulurdum..ama psikologluğun temeli zaten insanlarla konuşmak, başka bir alternatifi yok mesleğin.önceleri severim alışırım sanıyordum.ama umudumu kaybettim özellikle 1 haftadır hep bunu düşünüyorum.tekrar sınava giremem, bu sene girsem okul puanım kesiliyor diye biliyorum..2 sene sonra girsem çok uzun zaman, hayata 2 sene daha geç atılıp aileme yük olamam.lütfen bilen biri birşey söylesin, psikoloji okuyup da insanlarla çok içli dışlı olmayacağım bir meslek var mı?şuan aklımdaki düşünce çocuklarla çalışmak.çocuk psikologluğu dışında birşey yapamam sanırım.çocuklarla iletişimim iyi. Ama hangi kurumlarda ne sıfatla çalışıcam bilmiyorum.okullarda felan çalışıp "öğretmen" sıfatı almak da istemiyorum.akrabalarım çevrem bana "psikolog olacak" gözüyle bakıyor hep çünkü.kimse yanlış anlamasın, psikoloji de öğretmenlik de çok güzel bölümler kesinlikle, ama benim karakterime uygun değiller...lütfen bir çıkış yolu gösterin..
zamanla alısırsın her meslekte ınsanlarla konusuyosun hukukta bunlardan bırı .. daha yolun basındasın herkes anasının karnında mı ogrenıyo :) kolay gelsın yenı meslek hayatında :)

Mesleginle ilgili staj vs yapmadan bir karar verme derim. Zira sozel bolumlerin hepsi insan iliskilerine dayali. Mf ogrencisi olsaydin benim gibi muhendis olmayi onerirdim sana, ben de insan iliskilerinin sifir oldugu bir bolumde okumaktan mutsuzum acikcasi. Yerinde olsam guzel yonlerini gormeye calisirdim meslegimin. Ben bunu yaptim ve problemimin buyuk kismini astim diyebilirim. Insan iliskilerini de iletisime gecmeden gelistiremezsin. Seninki yapamiyorum diyip bir kenara cekilmek. Bu en kolayi. Kendini asmazsan bu hayatta bir seyler basarmis olmazsin. Ki basarmanin keyfi de paha bicilemez. Kendini yaziyla bu kadar guzel ufade edebiliyorsan insan iliskilerinde de hic sikinti yasamazsin suphen olmasin. Sadece kendine guven :) Psikolojiyle ilgili makaleler falan oku, mesleginin dallarini arastir. Hala cozum bulamazsan bana yaz psikolog arkadaslarimla gorustururum seni, meslegini meslektaslarindan dinlersin bir de :)
Çok teşekkürler ilgilendiğiniz için :)

Keşke psikolog olsaydım.. hem insanlara yardımcı olur hem de deli para kazanırdım tam benlik:KK14:

Geçiş yapmayı denesen. Geçebilecegin, ortak dersleri aldıgın bölümlere bi bak bence üniversitende.
Eger geciş şartlarını sağlayabiliyosan sadece farklı olan derslerini alıyosun digerlerini saydırıyosun böylece okulun uzamıyo. 2. Sene bizim fakülteye gelip yaz okuluyla bizden erken mezun olan arkadaşlar var, bu senenin sonunda okullarını bitircekler.
Eğer kesinlikle bu bölüm bana göre degil diyosan bu bi cözüm olabilir.

Cok onyargilisin bence , benim yegenim dis doktoru olmayi hic istemiyordu o da senn gibi mecburi istemeyerek basladi simdi 2. Yili ve o kadar alistiki hicte disardan gorundugu gibi degilmis diyor. Psikoloji k destek al canim gercekten ise yarar

Back