".tmde hukuk ve psikolojiden başka doğru dürüst bölüm olmadığı için mecburen ikisi arasında kaldım ve psikolojinin banauygun olduğunu düşündüm."
Konumu açarken tam olarak bu cümleyi kullanmıştım.gayet açık değil mi.evet tmde doğru dürüst meslek yok, bunu tm öğrencileri de kabul eder genelde.işletme iktisat uluslararası ilişkiler vb bölümler var.ama hiçbiri garanti meslekler değil ve koç bilkent odtü gibi iyi okullarda okumazsanız sağlam bi iş bulmak zor.bu bir gerçek.tabiki bu bölümlere de saygım sonsuz.tmde iş imkanı en fazla olan bölümler psikoloji pdr ve hukuktur
Ağzınıza sağlık.Bölümümü seçip kazandiğımda duymadığım şey kalmadı yok mezun olunca ne olacağım garanti değilmiş yok yerimde olsalar okumazlarmış bile.Sana mı sordum tercih yaparken? Sana fikrini beyan et bölümümü ezikle diyen oldu mu? Ayrıca arkadaşım ingilizce iktisat okuyor anası ağladı kızın ders çalışmaktan,siyaset ve kamu okuyorum bende gereğinden fazla zorlamaya başladılar hele şimdilik sadece 1 tane bölüm dersim var ilk yılım ilerde neler olur tahayyül edemiyorum bile.Diğer bölümler lay lay lom sanılıyor sanırım etiketi afilli olmayınca.Bence siz çok dar bir pencereden bakıyorsunuz, ama dediğim gibi sizi suçlamıyorum. Bu yaşlarda eğer içinizden hararetle istediğiniz bir bölüm ya da meslek yoksa, büyükleriniz (devlet, öğretmen, aile vs.) tarafından yönlendirilmeniz şart.
Şu an bir kumar oynamışsınız gibi görüyorum ben. Bu bölümü, sonrasında da mesleği sevebilirsiniz de sevmeyebilirsiniz de, kendinize uygun olup olmadığını yaşayarak göreceksiniz. Öncesinde karakterinize ve becerilerinize uygun yönlendirilmediğiniz için sadece iş imkanı/en yüksek puan/en prestijli meslek gibi bana kalırsa tek başına yanlış kriterleri baz alarak bu bölümü seçtiğiniz için durumunuz muallakta. Dilerim ki her şey sizin için yolunda gitsin ve memnuniyetsiz çalışanlardan biri olmayın. Bu dileğim hem sizin kişisel mutluluğunuz adına hem de toplumun genelinin mutluluğu adınadır.
Bu arada TM'de çok da güzel meslekler var aslında Psikoloji ve Hukuk dışında, ama sizin kriterlerinize uymuyor olabilirler, yine hatırlatayım sizin kriterlerinize uymuyorlar diye, bu durum doğru düzgün meslek değiller demenizi gerektirmez. Bunca şey söyleyip sonunda saygım sonsuz demeniz de ayrı bir ironik
Yanlış hatırlamıyorsam aklıma gelen TM bölümleri bu arada;
Sosyoloji, Kamu Yönetimi, Arkeoloji, Ekonomi, Bankacılık ve Finansman, Çocuk Gelişimi, Pazarlama, Moda Tasarımı, İç Mimarlık, Uluslararası İlişkiler, Avrupa Birliği İlişkileri, Turizm İşletmeciliği ve sayamadıklarım. Bu bölümlerden mezun olup da iş bulmanız garanti diyemem kimse bunu söyleyemez ama bu meslekleri seçip de çok da iyi yerlere gelenler yok mu? Var.
Ağzınıza sağlık.Bölümümü seçip kazandiğımda duymadığım şey kalmadı yok mezun olunca ne olacağım garanti değilmiş yok yerimde olsalar okumazlarmış bile.Sana mı sordum tercih yaparken? Sana fikrini beyan et bölümümü ezikle diyen oldu mu? Ayrıca arkadaşım ingilizce iktisat okuyor anası ağladı kızın ders çalışmaktan,siyaset ve kamu okuyorum bende gereğinden fazla zorlamaya başladılar hele şimdilik sadece 1 tane bölüm dersim var ilk yılım ilerde neler olur tahayyül edemiyorum bile.Diğer bölümler lay lay lom sanılıyor sanırım etiketi afilli olmayınca.
Konuya gelince iletişimsiz hayat geçmez ki meslek geçsin.Hukuk diyorsun da hukuk daha fazla çene ister pasif biri ne kadar tercih edilir ki? Aşarsın bence zamanla.
Insanların ağzı hiç durmuyor ki.Hayat senin hayatın değil karışamazsın,sınırlarını bilmiyorlar sorun bu.Neyse ki bana saygı duyup arkamda duran bir anne babaya sahibim.Ilgim olan bir bölümü okumaktan memnunum.Darısı tercih yapacakların başına.Evet toplumun genelinde böyle yargılar mevcut. İşte o yargılardan dolayı da meslek seçme aşamasına gelen kişiler bu konuşmalardan etkilenip belki de kendileri için daha uygun olabilecek diğer daha az değerli(!) meslekleri hiç görmüyorlar hiç araştırmıyorlar bile. Etiket denen şey o kadar önemli ki bu sebepten dolayı kendisine uygun olmayan mesleği seçip sonunda da mesleğinden memnun olmayan o kadar çok insan var ki ben asıl buna üzülüyorum.
su durumda hukuk okumanız ne kadar mantıklı bilemedim ayrıca sosyal korkularınız varsa bunu çözmelisiniz o da ayrı konu.Ben bu yıl psikoloji bölümüne başladım.tmde hukuk ve psikolojiden başka doğru dürüst bölüm olmadığı için mecburen ikisi arasında kaldım ve psikolojinin bana uygun olduğunu düşündüm.ama şuan köpek gibi pişmanım.benim kendi psikolojik sorunlarım da var.utangaçm çekingenim.hayattan zevk alamıyorum çoğu zaman.insanlarla konuşmaktan iletişim kurmaktan kaçınıyorum.iki lafı bir araya getiremem konuşamam toplum önünde.gerçekten hangi kafayla psikoloji yazdım diyorum tercihlerime.benim daha kendime faydam yokken insanlara nasıl faydalı olucam.. Keşke hukuk okusaydım, belki masabaşı bir iş bulurdum..ama psikologluğun temeli zaten insanlarla konuşmak, başka bir alternatifi yok mesleğin.önceleri severim alışırım sanıyordum.ama umudumu kaybettim özellikle 1 haftadır hep bunu düşünüyorum.tekrar sınava giremem, bu sene girsem okul puanım kesiliyor diye biliyorum..2 sene sonra girsem çok uzun zaman, hayata 2 sene daha geç atılıp aileme yük olamam.lütfen bilen biri birşey söylesin, psikoloji okuyup da insanlarla çok içli dışlı olmayacağım bir meslek var mı?şuan aklımdaki düşünce çocuklarla çalışmak.çocuk psikologluğu dışında birşey yapamam sanırım.çocuklarla iletişimim iyi. Ama hangi kurumlarda ne sıfatla çalışıcam bilmiyorum.okullarda felan çalışıp "öğretmen" sıfatı almak da istemiyorum.akrabalarım çevrem bana "psikolog olacak" gözüyle bakıyor hep çünkü.kimse yanlış anlamasın, psikoloji de öğretmenlik de çok güzel bölümler kesinlikle, ama benim karakterime uygun değiller...lütfen bir çıkış yolu gösterin..
Bence siz çok dar bir pencereden bakıyorsunuz, ama dediğim gibi sizi suçlamıyorum. Bu yaşlarda eğer içinizden hararetle istediğiniz bir bölüm ya da meslek yoksa, büyükleriniz (devlet, öğretmen, aile vs.) tarafından yönlendirilmeniz şart.
Şu an bir kumar oynamışsınız gibi görüyorum ben. Bu bölümü, sonrasında da mesleği sevebilirsiniz de sevmeyebilirsiniz de, kendinize uygun olup olmadığını yaşayarak göreceksiniz. Öncesinde karakterinize ve becerilerinize uygun yönlendirilmediğiniz için sadece iş imkanı/en yüksek puan/en prestijli meslek gibi bana kalırsa tek başına yanlış kriterleri baz alarak bu bölümü seçtiğiniz için durumunuz muallakta. Dilerim ki her şey sizin için yolunda gitsin ve memnuniyetsiz çalışanlardan biri olmayın. Bu dileğim hem sizin kişisel mutluluğunuz adına hem de toplumun genelinin mutluluğu adınadır.
Bu arada TM'de çok da güzel meslekler var aslında Psikoloji ve Hukuk dışında, ama sizin kriterlerinize uymuyor olabilirler, yine hatırlatayım sizin kriterlerinize uymuyorlar diye, bu durum doğru düzgün meslek değiller demenizi gerektirmez. Bunca şey söyleyip sonunda saygım sonsuz demeniz de ayrı bir ironik
Yanlış hatırlamıyorsam aklıma gelen TM bölümleri bu arada;
Sosyoloji, Kamu Yönetimi, Arkeoloji, Ekonomi, Bankacılık ve Finansman, Çocuk Gelişimi, Pazarlama, Moda Tasarımı, İç Mimarlık, Uluslararası İlişkiler, Avrupa Birliği İlişkileri, Turizm İşletmeciliği ve sayamadıklarım. Bu bölümlerden mezun olup da iş bulmanız garanti diyemem kimse bunu söyleyemez ama bu meslekleri seçip de çok da iyi yerlere gelenler yok mu? Var.
Bolum seni bozmaya baslamis
Daha dur cok kircaksin kafayi
saka bi yana endustriyel psikolog olabilirsin cok ihtiyac var inanilmaz paralara calisiyolar orda daha az muhattap olursun muhtemelen
Bir de bakma sen psikoloji bolumunu secenlerde hep bi problem vardir ama zamanla kendindeki bu eksiklikleri gorup duzeltebiliceksin
Cok kiymetli bi hocamiz hep "her psikoloji ogrencisi yarali bir kustur" derdi :)))
Hayır evliliğimde sorun çıkacak derecede içe dönük değilim.ailemle iletişimim kuvvetli.erkek arkadaşım var 3 yıldır.onunla da iletişim problemim yok.sanırım bölümü kabullenip kendimi geliştirmeye çalışıcam..
Çok teşekkür ederim ilgilenip yazdığınız için.inşallah ben de mesleğe atıldığımda utangaçlığımı üzerimden atmış olurum, bunun için çaba göstericem :) size de meslek hayatınızda başarılar :)yaklaşık 6 sene önce ben de benzer sorunları yaşıyordum. son sınıfta bambaşka hayaller kurarken puanım pek de iyi gelmediği için öğretmenlik okumaya karar vermiştim son anda. kimse beni yönlendirmedi diyemem. ailem hocalarım sağolsunlar çok yardımcı oldular ama 18 yaşındaki bir genci ikna etmek zor tabi. ben kafamın dikine gidip sırf boğaziçi üniversitesi diye öğretmenlik okumaya başladım. hazırlık sınıfında her şey güzeldi ama bölüme başlayınca derslerin hiç bana göre olmadığını fark ettim.
ben psikolojik açıdan senden de beterdim sanırım. dersler gereği kendi sınıfımızda öğretmen gibi ders anlatıyorduk ama benim elim ayağıma dolaşıyordu. hiç sevmezdim beceremezdim öyle topluluk karşısında konuşmayı. 2. yılımda tekrar sınava girdim alan dışından ve istediğim bölümü kazandım. ama okulumu bırakmak istemediğim için gitmedim ve aynı bölümde devam ettim. yüksek lisans , doktora vs yaparak akademisyen olmayı düşünmeye başlamıştım.
5 yılın sonunda fark ettim ki o 18 yaşındaki süper-utangaç kızdan eser yoktu. mezun olduktan sonra kpss ye girdim ve atandım. şimdi okulda öğrencilerin en sevdiği öğretmenlerden biriyim. aynı zamanda yüksek lisans da yapıyorum.
çok uzun oldu kusura bakma. zaten forumda daha ilk mesajım, kendime biraz yakın görünce yazmak istedim :)
kısaca sana tavsiyem, yolun başındasın daha. bu kadar erken karar verme. zaten ilk yıl derslerinden bölümün nasıl bir şey olduğunu anlayamıyorsun bile. sorun sadece biraz içe kapanık olmansa, inan bana üniversite insana çok şey katıyor. eminim sen de çok şeyi aşacaksındır. yani bence en iyi çıkış yolu sabır.
ama sen illa bu bölümü okumak istemiyorum diyorsan bence bu sene de girebilirsin sınava. çünkü okul puanında öyle aşırı bir kesilme söz konusu değil. bi kaç net daha fazla yaparak farkı kapatabilirsin.
Tatlim bölümünün kiymetini bil mezun olur olmaz isin hazir hem de bu devirde ayrica kpssden cok düşük puan alip hastanelere psikolog olarak ataniyosun hem insanlar psikologa bile doktor gözüyle bakiyor mis gibi toplum icinde saygınlığı olan bi meslege sahipsin daha ne olsun dimi amabölümününost: 37670397 .!.:Ben bu yıl psikoloji bölümüne başladım.tmde hukuk ve psikolojiden başka doğru dürüst bölüm olmadığı için mecburen ikisi arasında kaldım ve psikolojinin bana uygun olduğunu düşündüm.ama şuan köpek gibi pişmanım.benim kendi psikolojik sorunlarım da var.utangaçm çekingenim.hayattan zevk alamıyorum çoğu zaman.insanlarla konuşmaktan iletişim kurmaktan kaçınıyorum.iki lafı bir araya getiremem konuşamam toplum önünde.gerçekten hangi kafayla psikoloji yazdım diyorum tercihlerime.benim daha kendime faydam yokken insanlara nasıl faydalı olucam.. Keşke hukuk okusaydım, belki masabaşı bir iş bulurdum..ama psikologluğun temeli zaten insanlarla konuşmak, başka bir alternatifi yok mesleğin.önceleri severim alışırım sanıyordum.ama umudumu kaybettim özellikle 1 haftadır hep bunu düşünüyorum.tekrar sınava giremem, bu sene girsem okul puanım kesiliyor diye biliyorum..2 sene sonra girsem çok uzun zaman, hayata 2 sene daha geç atılıp aileme yük olamam.lütfen bilen biri birşey söylesin, psikoloji okuyup da insanlarla çok içli dışlı olmayacağım bir meslek var mı?şuan aklımdaki düşünce çocuklarla çalışmak.çocuk psikologluğu dışında birşey yapamam sanırım.çocuklarla iletişimim iyi. Ama hangi kurumlarda ne sıfatla çalışıcam bilmiyorum.okullarda felan çalışıp "öğretmen" sıfatı almak da istemiyorum.akrabalarım çevrem bana "psikolog olacak" gözüyle bakıyor hep çünkü.kimse yanlış anlamasın, psikoloji de öğretmenlik de çok güzel bölümler kesinlikle, ama benim karakterime uygun değiller...lütfen bir çıkış yolu gösterin..
Çok teşekkür ederim mesajınızz için :)Tatlim bölümünün kiymetini bil mezun olur olmaz isin hazir hem de bu devirde ayrica kpssden cok düşük puan alip hastanelere psikolog olarak ataniyosun hem insanlar psikologa bile doktor gözüyle bakiyor mis gibi toplum icinde saygınlığı olan bi meslege sahipsin daha ne olsun dimi ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?