Yazdığımı iyi okumadınız sanırım? Alanım eşit ağırlıktı, hukuk ve psikoloji dışında doğru düzgün bölüm yok.sizin saydığınız mühendislik vb bölümler sayısal bölümler.ailemin bir suçu yok bu konuda
Yazdığımı iyi okumadınız sanırım? Alanım eşit ağırlıktı, hukuk ve psikoloji dışında doğru düzgün bölüm yok.sizin saydığınız mühendislik vb bölümler sayısal bölümler.ailemin bir suçu yok bu konuda
Eşit ağırlıklar zaten matematik ve edebiyat sınavına giriyor.matematik dersi görüyolar yani.fen sınavına girmem lazım dı sayısaldan tercih yapmam için.tabi hiç fen dersi görmediğim için sınava girsem de birşey yapamazdım zatenNeden eşit ağırlık olupta matematik bölümündende sınava girebilir sende girebilirdin
İyi ki hukuk okumamışsın ..Ben bu yıl psikoloji bölümüne başladım.tmde hukuk ve psikolojiden başka doğru dürüst bölüm olmadığı için mecburen ikisi arasında kaldım ve psikolojinin bana uygun olduğunu düşündüm.ama şuan köpek gibi pişmanım.benim kendi psikolojik sorunlarım da var.utangaçm çekingenim.hayattan zevk alamıyorum çoğu zaman.insanlarla konuşmaktan iletişim kurmaktan kaçınıyorum.iki lafı bir araya getiremem konuşamam toplum önünde.gerçekten hangi kafayla psikoloji yazdım diyorum tercihlerime.benim daha kendime faydam yokken insanlara nasıl faydalı olucam.. Keşke hukuk okusaydım, belki masabaşı bir iş bulurdum..ama psikologluğun temeli zaten insanlarla konuşmak, başka bir alternatifi yok mesleğin.önceleri severim alışırım sanıyordum.ama umudumu kaybettim özellikle 1 haftadır hep bunu düşünüyorum.tekrar sınava giremem, bu sene girsem okul puanım kesiliyor diye biliyorum..2 sene sonra girsem çok uzun zaman, hayata 2 sene daha geç atılıp aileme yük olamam.lütfen bilen biri birşey söylesin, psikoloji okuyup da insanlarla çok içli dışlı olmayacağım bir meslek var mı?şuan aklımdaki düşünce çocuklarla çalışmak.çocuk psikologluğu dışında birşey yapamam sanırım.çocuklarla iletişimim iyi. Ama hangi kurumlarda ne sıfatla çalışıcam bilmiyorum.okullarda felan çalışıp "öğretmen" sıfatı almak da istemiyorum.akrabalarım çevrem bana "psikolog olacak" gözüyle bakıyor hep çünkü.kimse yanlış anlamasın, psikoloji de öğretmenlik de çok güzel bölümler kesinlikle, ama benim karakterime uygun değiller...lütfen bir çıkış yolu gösterin..
".tmde hukuk ve psikolojiden başka doğru dürüst bölüm olmadığı için mecburen ikisi arasında kaldım ve psikolojinin banauygun olduğunu düşündüm."Bunu ikinciye söylüyorsunuz bilmem farkında mısınız?
Hukuk ve Psikoloji Eşit Ağırlık'ta en yüksek puanlı bölümler olduğu için mi diğer bölümler doğru düzgün bölüm kategorisine girmiyor gözünüzde?
Gençlerimiz keşke hem devlet hem de aileleri tarafından doğru yönlendirilebilse. Bu doğru yönlendirme ama en yüksek puan, en prestijli(?) bölüm göz önünde bulundurularak değil de, öğrencinin ilgi alanı belirlenerek yapılsa. Böylelikle sizin gibi yanlış seçim yapmaya zorlanan öğrencilerimiz olmaz o zaman belki de bir gün her bölüm doğru düzgün kabul edilir
Hayır evliliğimde sorun çıkacak derecede içe dönük değilim.ailemle iletişimim kuvvetli.erkek arkadaşım var 3 yıldır.onunla da iletişim problemim yok.sanırım bölümü kabullenip kendimi geliştirmeye çalışıcam..Ne yapmayı düşünüyorsun çok içi dönüksün sanırım ,sosyalleşmen gerek bizimde bir akraba var bu yıl boğaz içini kazandı ekonomi okuyacak ama kız yanımızda hiç oturmaz ,konuşmaz acaip asosyal güya yarın mezun olduğunda üst görevde bulunacak nasıl olacak bende anlamadım , yarın evlendiğindede sorunlar .çıkacak gibi ,
Mesleginle ilgili staj vs yapmadan bir karar verme derim. Zira sozel bolumlerin hepsi insan iliskilerine dayali. Mf ogrencisi olsaydin benim gibi muhendis olmayi onerirdim sana, ben de insan iliskilerinin sifir oldugu bir bolumde okumaktan mutsuzum acikcasi. Yerinde olsam guzel yonlerini gormeye calisirdim meslegimin. Ben bunu yaptim ve problemimin buyuk kismini astim diyebilirim. Insan iliskilerini de iletisime gecmeden gelistiremezsin. Seninki yapamiyorum diyip bir kenara cekilmek. Bu en kolayi. Kendini asmazsan bu hayatta bir seyler basarmis olmazsin. Ki basarmanin keyfi de paha bicilemez. Kendini yaziyla bu kadar guzel ufade edebiliyorsan insan iliskilerinde de hic sikinti yasamazsin suphen olmasin. Sadece kendine guven :) Psikolojiyle ilgili makaleler falan oku, mesleginin dallarini arastir. Hala cozum bulamazsan bana yaz psikolog arkadaslarimla gorustururum seni, meslegini meslektaslarindan dinlersin bir de :)Tabiki de insanlar iletişim içinde olunuyo her meslekte.ama benim demek istediğim, psikologluğun asıl temeli zaten insanlarla iletişim.başka alternatifin yok yani, işimiz oturup insanlarla konuşmak.güzel bir bölüm kesinlikle, ama benim karakterime uygun olmasıdığını düşünüyorum
zamanla alısırsın her meslekte ınsanlarla konusuyosun hukukta bunlardan bırı .. daha yolun basındasın herkes anasının karnında mı ogrenıyo :) kolay gelsın yenı meslek hayatında :)Ben bu yıl psikoloji bölümüne başladım.tmde hukuk ve psikolojiden başka doğru dürüst bölüm olmadığı için mecburen ikisi arasında kaldım ve psikolojinin bana uygun olduğunu düşündüm.ama şuan köpek gibi pişmanım.benim kendi psikolojik sorunlarım da var.utangaçm çekingenim.hayattan zevk alamıyorum çoğu zaman.insanlarla konuşmaktan iletişim kurmaktan kaçınıyorum.iki lafı bir araya getiremem konuşamam toplum önünde.gerçekten hangi kafayla psikoloji yazdım diyorum tercihlerime.benim daha kendime faydam yokken insanlara nasıl faydalı olucam.. Keşke hukuk okusaydım, belki masabaşı bir iş bulurdum..ama psikologluğun temeli zaten insanlarla konuşmak, başka bir alternatifi yok mesleğin.önceleri severim alışırım sanıyordum.ama umudumu kaybettim özellikle 1 haftadır hep bunu düşünüyorum.tekrar sınava giremem, bu sene girsem okul puanım kesiliyor diye biliyorum..2 sene sonra girsem çok uzun zaman, hayata 2 sene daha geç atılıp aileme yük olamam.lütfen bilen biri birşey söylesin, psikoloji okuyup da insanlarla çok içli dışlı olmayacağım bir meslek var mı?şuan aklımdaki düşünce çocuklarla çalışmak.çocuk psikologluğu dışında birşey yapamam sanırım.çocuklarla iletişimim iyi. Ama hangi kurumlarda ne sıfatla çalışıcam bilmiyorum.okullarda felan çalışıp "öğretmen" sıfatı almak da istemiyorum.akrabalarım çevrem bana "psikolog olacak" gözüyle bakıyor hep çünkü.kimse yanlış anlamasın, psikoloji de öğretmenlik de çok güzel bölümler kesinlikle, ama benim karakterime uygun değiller...lütfen bir çıkış yolu gösterin..
Çok teşekkürler ilgilendiğiniz için :)Mesleginle ilgili staj vs yapmadan bir karar verme derim. Zira sozel bolumlerin hepsi insan iliskilerine dayali. Mf ogrencisi olsaydin benim gibi muhendis olmayi onerirdim sana, ben de insan iliskilerinin sifir oldugu bir bolumde okumaktan mutsuzum acikcasi. Yerinde olsam guzel yonlerini gormeye calisirdim meslegimin. Ben bunu yaptim ve problemimin buyuk kismini astim diyebilirim. Insan iliskilerini de iletisime gecmeden gelistiremezsin. Seninki yapamiyorum diyip bir kenara cekilmek. Bu en kolayi. Kendini asmazsan bu hayatta bir seyler basarmis olmazsin. Ki basarmanin keyfi de paha bicilemez. Kendini yaziyla bu kadar guzel ufade edebiliyorsan insan iliskilerinde de hic sikinti yasamazsin suphen olmasin. Sadece kendine guven :) Psikolojiyle ilgili makaleler falan oku, mesleginin dallarini arastir. Hala cozum bulamazsan bana yaz psikolog arkadaslarimla gorustururum seni, meslegini meslektaslarindan dinlersin bir de :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?