- 19 Mart 2016
- 335
- 615
- 103
- 25
Merhaba. 18 yaşındayım ve bu sene sınava girdim. Şuanda da malum üniversite tercih dönemindeyiz ve kafam oldukça karışık. Sayısal bölüm mezunuyum ama edebiyat sınavına da girdim. Çünkü hedefim tıp olmasına rağmen yaklaşık 6-7 aydır psikoloji bölümüne karşı da bir ilgim olduğunu,bu bölümde okumak istediğimi farkettim. Ama yine de karar vermek için sonuçlar açıklanana kadar bekledim. Kafam daha çok karıştı açıkçası. Psikoloji bölümü olursa Ege,Istanbul gibi üniversitelerden biri olacak muhtemelen. Bir yandan da sayısalda istediğim dereceyi bu sene elde edemedim tıp fakültesi için 20-25 bin gerideyim. Tekrar sayısaldan hazırlanmak istiyorum yıllardır hayalini kurduğum doktorluktan vazgeçmek istemiyorum ama psikoloji bölümü de çok cazip geliyor. Psikolojinin alt dallarını araştırdım adli ve sosyal psikoloji çok ilgi çekici geldi mesela. Siz benim durumumda olsaydınız ne yapardınız ? Biliyorum herkese göre değişir ,kararı verecek olan benim, hangisine ilgim varsa onu seçmeliyim ama işte çıkamadım işin içinden. Yardımcı olursanız çok sevinirim.