PSİKOLOJİ Mİ HUKUK MU? ÖZEL Mİ DEVLET Mİ?

kumraliiiiiim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2015
10
1
28
Şöyle ki tercih döneminde psikoloji mi hukuk mu diye kararsız kalırken bir de özel mi devlet mi diye kararsız kaldım. Özellikle psikolojide odtü tutuyor ama istanbuldaki özel üniversitelere bakıyorum. Özel hakkında herkes farklı bir şey söylüyor ve kafam çok karışık. Açıkçası odtü psikoloji, istanbul bilgi psikoloji, bahçeşehir psikoloji ya da ankara hukuk ve yine hukukta özeller konusunda kararsızım. Yardımlarınızı bekliyorum...

Bence psikoloji ama o senin kişiliğinle alakalı bir olay. Başka bir devlet üniversitesi olsaydı özel derdim ama koç, sabancı tutmuyorsa Odtü Psikoloji derim ben.

bence öncelikle hangi bölüm istediğine karar ver hangi üniversite olduğundan çok daha önemli..hayatın boyu o mesleği yapacaksın :)

bence öncelikle hangi bölüm istediğine karar ver hangi üniversite olduğundan çok daha önemli..hayatın boyu o mesleği yapacaksın :)
evet biraz da üniversiteyle beraber düşündüğüm için tam oturmuyor. Artık hukuga karar verdim :) ama ankarada yaşamak istemediğim için çekiniyorum

Odtü psikoloji veya Ankara Hukuk varken özellerde neden okumayı düşündüğünüzü anlamadım.İstanbulda apartman dairesini bulan özel üniversite açıp burs dağıtıyor.Koç,Sabancı ve Bilkent in burslusu olmuyorsa hiçbir özel okul Ankara hukuklada Odtü psikolojiylede kıyaslanamaz.

Bilgiayar Mühendisliği mi, Elektrik Elektronik Mühendisliği mi diye sorsalar anlarım da, Psikoloji ve Hukuk arasında kalmana anlam veremedim. İkisi de sorunlu insanlarla muhattap olmak haricinde hiçbir ortak noktası yok. O yüzden bence senin ciddi anlamda oturup ben ne istiyorum diye düşünmen gerek.

Bu şekilde o mu bu mu diye konu açman seni daha çok çıkmaza sokacaktır. Kimse senin karakterini, neyi yapabileceğini, becerini bilemez ki burada.

Bu arada illa İstanbul'da kalacağım diyorsan özele gitmende sakınca yok ama özel okullarda burslu okumak yerine devlet okulunda okumak çok daha yeğdir. Hele ki ODTÜ gibi bir okulda...

Ya acikcasi ben hukuk okumak istiyordum ama cok zor bi hedef oldugu icin biraz kolaya kacarak psikoloji diyordum hep. Simdi siralamam iyi gelince ikisi birden dustu aklima ve cok kafam karisti. Ama neticede hukuga karar verdim :)

Haklisiniz gidip gormekle beraber ozelleri eledim zaten. İstanbul Hukugu dusunuyorum fakat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…