• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

psikoloji bölümünde okuyan ve ya mezun olan var mı? bi sorum var da :/

Dil konusunda pek bi sorunum yok.lisede hazirlik okudum ilk yil.dil ogrenmeye merakliyim da :) evlendikten sonra da yapabilirim yuksek lisans, dogru diyosunuz :) hayirlisi neyse o olsun :)

şimdiki aklım olsa pdr,sosyoloji,psikoloji okurdum, bir de ingilizce ile taçlandırırsan harika olur, akademik kariyerde de önleri çok açık... uzun vadeli olacak senin için ama öyp diye bir kadro var ve bahsettiğim bölüm mezunları daha düşük puanlarla araştırma görevlisi olabiliyor... bir de eğitim hayatını hele ki y.lisans gibi konuları evlilik sonrasına sakın bırakma...

şimdiki aklım olsa pdr,sosyoloji,psikoloji okurdum, bir de ingilizce ile taçlandırırsan harika olur, akademik kariyerde de önleri çok açık... uzun vadeli olacak senin için ama öyp diye bir kadro var ve bahsettiğim bölüm mezunları daha düşük puanlarla araştırma görevlisi olabiliyor... bir de eğitim hayatını hele ki y.lisans gibi konuları evlilik sonrasına sakın bırakma...

Cok tesekkurler tavsiyeleriniz icin :)

Bende iki yıl önce özel bir üniversitenin psikoloji bölümünden mezun oldum. Haziran ayında mezun oldum ağustos ayında özel bir sektörde işe başladım. İşe alınmamın tek sebebi psikolojik testlerin yapılışını bilmem ve iyi bir yerde staj yapmamdı. yani sen kendini ne kadar geliştirirsen, okuduğun süre zarfında eğitimlere katılırsan, sertifikalar edinirsen ve iyi bir yerde stajını yaparsan okulun bitince de iyi bir yerde çalışırsın. Çalışma ortamlarını gördükten sonrada hangi alana daha yatkın olduğunu anlarsın ve o alana göre yüksek lisansını yaparsın ( çocuk gelişimi, klinik psikoloji, sosyal psikoloji vb) sonrasında da uzman psikolog olursunuz. Aslında sadece bu alanlarla da sınırlı değil o kadar geniş ki çalışma alanlarımız eğer idealist ve çalışkan iseniz hem yaptığınız iş sizi tatmin eder hem de iyi bir maddi kazancınız olur.

Tesekkur ederim cevap yazdiginiz icin, secmek istedigim bolum hakknda simdiden ayrintili bilgiye sahip olayim ki ileri de pisman olmayayim :)

ben de pdr mezunuyum devlette çalışıyorum. hedefinde yüksek lisans yapmak varsa psikoloji okumak bence daha isabetli olur. tabi ki istekle de ilgili ben mebte çalışmak istediğim için pdr okudum

ne demek :) ben abant izzet baysalda okuyorum. genelde psikolojide mezun olunca ne yaptığınıza bakarlar. hangi seminerlere katılmışsınız hangi sertifikalarınız var , staj deneyiminiz var mı diye . iyi bir üniverstenin elbette getirisi olur , hocalarımız genel olarak özel üniversiteyi önermiyorlar psikoloji eğitimi için.
yine de dediğim gibi psikoloji gayret göstermen gereken bir bölüm. mezun olduktan sonra ne yapmışsın :).
özel yerlere başvurma konusuna gelince cv de ,üniversite ismi değil ( sadece psikolojide değil her bölüm için )yüksek lisans önemli bir yer teşkil ediyor. unutmayın psikoloji mezunları psikolog değillerdir , psikoloji mezunlarıdır. yüksek lisansla psikolog olurlar. şunu da eklemek gerekir iş imkanı açısından psikoloji mezunlarınında önü baya açık. :)

Yazdiklarinizi okuyunca daha da hevesleniyorum yaa :) insallah hedefime ulasirim :) aklima baska bir soru takilirsa yine rahatsiz edebilir miyim sizi acabaaa?:)

ben de pdr mezunuyum devlette çalışıyorum. hedefinde yüksek lisans yapmak varsa psikoloji okumak bence daha isabetli olur. tabi ki istekle de ilgili ben mebte çalışmak istediğim için pdr okudum

Yok ben okulda rehber ogretmeni felan olmak istemiyorum :/ daha farkli bi ortam istiyorum.psikoloji bolumunu secicem sanirim bu yuzden :) tesekkurler cevabiniz icin :)

tabi ki tercih meselesi dediğim gibi ben şimdi tekrar okuyacak olsam psikoloji okkurdum :D o zaman kimse önermedi bana :)

Yazdiklarinizi okuyunca daha da hevesleniyorum yaa :) insallah hedefime ulasirim :) aklima baska bir soru takilirsa yine rahatsiz edebilir miyim sizi acabaaa?:)

tabii ki :)

diğer arkadaşın yorumuna gelince , kusura bakmayın niyetim küçümsemek asla olamaz. hocalarımızın dediği şeyleri söylüyorum. genel olarak bunları duyuyorum çünkü.tabii ki iyi eğitimler veren üniler olabilir

Back