psikoloji bölümünde okuyan ve ya mezun olan var mı? bi sorum var da :/

m1m2m3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2010
278
0
96
Balıkesir
merhaba ben seneye üniversite sınavına gireceğim.psikoloji bölümünde okumak istiyorum.ancak bir sorum var sizesikoloji bölmünü bitirenler yüksek lisans yapmadan mesleğe direk başlayamıyor mu? yüksek lisans yapma zorunluluğu var yazıyordu bir kaç sitede.klinik psikolog unvanı alabilmek için yüksek lisans yapmak gerek bunu biliyorum.ama üniversitede psikoloji bölümünü bitirdikten sonra yüksek lisans yapmadan özelde ve ya devlet dairesinde normal bi psikolog olarak göreve başlayamıyor muyuz? yoksa yüksek lisans yapmazsak sap gibi işsiz işsiz dolaşıyor muyuz? :/ kafam çok karıştı :/ bilgisi olan arkadaşlar cevap yazabilir mi lütfen?

Canım lisedeyken ben de psikoloji bölümüne ilgim vardı. Ama teknik bir bölüm okumak nasip oldu çok da mutluyum
Ama şöyle bir şey var alanları araştırdığımda ben de klinik psikolojisi alanında psikolog olmak istedim.Öğretmenim bana psikoloji bölümünde yüksek lisans yapmazsan zor bir yerlere gelmen dedi.Onun yerine PDR yaz dedi
Bizim ülkemizde aslında çok önemli olan Psikoloji,sosyoloji,felsefe gibi alanlar hala hakettği değeri göremiyor malesef.Kendini çok geliştirmelisin..

Eğer kariyer yapmak istemiyorsan yüksek lisans yapmadan devlet dairelerinde çalışabiliyorsun tabiki kpss ile.
Özelde ise genelde yüksek lisans istiyorlar hastaneler falan.Ama özel eğitim kurumlarında çalışabilirsin.Fakat oralarda maaş ilk başlarda düşük bildiğim kadarıyla.

Ben de pdr ya da psikoloji istiyorum.cok kararsizim.yorum icin tesekkurler :)

Şimdiden başarılar sana psikoloji bölümünü bitiren herkes bildigim kadarı ile psikolog unvanı alır zaten ama klinik psikolog unvanı istiyorsan onun için yüksek lisans yapmak zorundasın.Eger psikoloji bölümünü bitirip okullarda çalısmak istersen bu biraz zor olabilir cünkü formasyon olayları var ama askeriyede emniyet sosyal hizmetlerde yada özel kurumlarda çalırsın hastahanelerde de psikolog olarak calısırsın fakat yüksek lisans yapmazsan bazı görevlerin sınırlı olur cünkü terapi yapman için yüksek lisans sarttır.Kendine özel yer acabilirsin ancak bilgidim kadarı ile yüksek lisans yapanlar yer açabilir bunun içinde klinik psikolog unvanını alman gerekir.

Şimdiden başarılarr
Ama unutma bölümün ne olursa olsun dil öğrenmeye bak,ve yüksek lisans artık şart çünkü herkes üniversite bitiriyor
Evlendikten sonra bile yaparsın yok evlenmek isterim diyorsan

Şimdiden başarılarr
Ama unutma bölümün ne olursa olsun dil öğrenmeye bak,ve yüksek lisans artık şart çünkü herkes üniversite bitiriyor
Evlendikten sonra bile yaparsın yok evlenmek isterim diyorsan

Dil konusunda pek bi sorunum yok.lisede hazirlik okudum ilk yil.dil ogrenmeye merakliyim da :) evlendikten sonra da yapabilirim yuksek lisans, dogru diyosunuz :) hayirlisi neyse o olsun :)

Merhaba,
Mesleğe direkt başlamak derken eğer klinik açısından soruyorsanız hayır başlanayamıyor. Bunun için yüksek lisans şart. Eskiden yüksek lisans yapılmasa da vaka görerek, eğitimler alarak ve uzman psikologlarla çalışarak klinik pskologluk yapılabiliyordu fakat şimdi bu değişti. KPSS ile devlette adliye, cezaevi gibi yerlerde çalışabiliyorsunuz. Özel sektörde ise anaokulu, rehabilitasyon merkezleri, insan kaynakları gibi alanlarda yüksek lisans yapmadan çalışabiliyorsunuz.

Ben de pdr ya da psikoloji istiyorum.cok kararsizim.yorum icin tesekkurler :)

pdr mezunuyum, ilk mezun olduğumda 1 yıl dershanede çalıştım kabus gibiydi, sonra bir süre devlet okulunda çalışıp özel sektöre geçtim, bir eğitim ve danışmanlık firmasında çalıştım uzun süre, şirket çalışanlarına soft skill eğitimleri verdim, çalıştığım şirkette psikoloji mezunları da vardı ve hepsi yüksek lisanslı ve en az 1 yabancı dil bilen arkadaşlardı, yani şöyle söyleyeyim, pdr mezunuysan her şekilde iş bulursun, açıkta kalmazsın ama psikoloji bitirdiğinde ya devlete girmek için uğraşman ya da ciddi anlamda kendini geliştirmen lazım.

hadi yaa ( bütün hayallerim yıkıldı şuan ben bilkent ya da odtü de okumak istiyordum.pdr yok bu üniversitelerde psikoloji var sadece :/

peki bir şey daha sormak istiyorum.diyelim boğaziçi pdr de okudum.boğaziçi türkiyenin en önemli ünilerinden biri.özel sektörde iş bulmak istesem bunun bana bi katkısı olur mu? hemen kaparlar mı beni yani boğaziçinden mezunum diye :) yoksa herhangi bi üniversitede pdr okusam da özel sektörde aynı iş imkanlarına sahip olabilir miyim?

hadi yaa ( bütün hayallerim yıkıldı şuan ben bilkent ya da odtü de okumak istiyordum.pdr yok bu üniversitelerde psikoloji var sadece :/

neden yıkıldı ki hayallerin, yani demek istediğim şuydu aslında idealistsen, çalışkansan ve istiyorsan psikolojiyi seç, ama ben okulumu bitireyim girip bir işte çalışayım diyorsan, çok bir kariyer hedefin yoksa pdr seç (pdr da kariyer yapamazsın diye demiyorum, hedefin yoksa bile iş bulur çalışırsın her türlü, ama psikolojide iyi bir işin olması için kendini yetiştirmen lazım)

ilk işe girişte etkili olur illa ki, ama sonrasında orda kalıcı olmak ya da yükselmek için kendini geliştirmen, yeteneklerini doğru bir şekilde sunman çok çok önemli, bizim yöneticimiz 2 yıllık mezunuydu mesela, istanbul, boğaziçi, galatasaray mezunları, sakarya üniv. myo mezunu birinin altında çalışıyorduk, ama kadın 4 yabancı dil biliyordu ve inanılmaz donanımlıydı, yurt dışında onlarca seminere katılmış, eğitimler almış, sürüyle sertifikası var...

teşekkür ederim.çok yardımcı oldunuz :) doğru aslında niye yıkıldı ki hayallerim :)))) sanırım tercihim psikolojiden yana olacak :)

teşekkür ederim.çok yardımcı oldunuz :) doğru aslında niye yıkıldı ki hayallerim :)))) sanırım tercihim psikolojiden yana olacak :)

rica ederim işim bu
2004 mezunuyum ben 9 sene olmuş, o zamanlar kpss de daha kolaydı, özel sektörde iş bulmak da, şimdi nitelikli eleman sayısı çok fazla, haliyle öne çıkmak, kendini göstermek için ekstralarının olması lazım.

kuzenim psikoloji bitirdi ve şuan kpss puanıda iyi olduğundan atandı devlette çalışıyor,yüksek lisans yapmadı...fazla bir bilgim yok ama onun yaşadıklarını birebir gözlemlediğimden bu durumdan eminim bitirdi ve yüksek lisans yapmadan şuan devlette çalışıyor

Ben psikoloji bölümünde okuyorum.çok memnunum.bölümümü çok seviyorum . O kadar geniş ki alanı . mezun olduğun zaman çalışma seçeneklerin gayet iyi. ama hocalarımız şiddetle yüksek lisans gerektiğini söylüyorlar. o yüzden ben yapmayı düşünüyorum. istediklerini sorabilirsin. :)

Cok tesekkurler cevap yazdiginiz icin :)) hangi universitede okuyosunuz?ben bilkent ya da odtü istiyorum.özel bi yerde calismak istesem bu universitelerden mezun olmamin bana bi artısı olur mu sizce? İşe alinirken mezun oldugumuz okula cok dikkat ediliyor mu yani?:)

ne demek :) ben abant izzet baysalda okuyorum. genelde psikolojide mezun olunca ne yaptığınıza bakarlar. hangi seminerlere katılmışsınız hangi sertifikalarınız var , staj deneyiminiz var mı diye . iyi bir üniverstenin elbette getirisi olur , hocalarımız genel olarak özel üniversiteyi önermiyorlar psikoloji eğitimi için.
yine de dediğim gibi psikoloji gayret göstermen gereken bir bölüm. mezun olduktan sonra ne yapmışsın :).
özel yerlere başvurma konusuna gelince cv de ,üniversite ismi değil ( sadece psikolojide değil her bölüm için )yüksek lisans önemli bir yer teşkil ediyor. unutmayın psikoloji mezunları psikolog değillerdir , psikoloji mezunlarıdır. yüksek lisansla psikolog olurlar. şunu da eklemek gerekir iş imkanı açısından psikoloji mezunlarınında önü baya açık. :)

Bende iki yıl önce özel bir üniversitenin psikoloji bölümünden mezun oldum. Haziran ayında mezun oldum ağustos ayında özel bir sektörde işe başladım. İşe alınmamın tek sebebi psikolojik testlerin yapılışını bilmem ve iyi bir yerde staj yapmamdı. yani sen kendini ne kadar geliştirirsen, okuduğun süre zarfında eğitimlere katılırsan, sertifikalar edinirsen ve iyi bir yerde stajını yaparsan okulun bitince de iyi bir yerde çalışırsın. Çalışma ortamlarını gördükten sonrada hangi alana daha yatkın olduğunu anlarsın ve o alana göre yüksek lisansını yaparsın ( çocuk gelişimi, klinik psikoloji, sosyal psikoloji vb) sonrasında da uzman psikolog olursunuz. Aslında sadece bu alanlarla da sınırlı değil o kadar geniş ki çalışma alanlarımız eğer idealist ve çalışkan iseniz hem yaptığınız iş sizi tatmin eder hem de iyi bir maddi kazancınız olur.

Yanlışınız var psikoloji mezunları psikolog ünvanını alır Yüksek Lisans mezunları ise uzman psikolog ünvanını alırlar.
Ayrıca hocalarınız neden özel üniversiteleri önermiyorlar ? Bence yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz. Bİr okulu seçecekseniz eğer öğretim kadrosuna bakmalısınız, hangi derslere ağırlık verdiğine bakarsınız, ikinci bir yabancı dil veriyor mu ona bakarsınız, öğrencilerin stajlarını nerelerde yaptırıyorlar onlara bakarsınız. Bilkent, Yeditepe Üni, Sabancı, Koç; eğitim konusunda ve diğer şeylerde çok başarılılar. inanılmaz donanımlı Psikologlar yetiştiriyorlar. Devlet üniversitelerinden çok daha iyi eğitim veren vakıf üniversiteleri var lütfen küçümsemeyelim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…