psikologa tekrar gitmesem mi?

Gitmeyin anlama çabası yok o psikoloğun anlamadan nasıl yardımcı olabilir ki
Evet gercekten öyleydi, dinledi dinledi yukarıda yazdıgım erkek arkadas mevzusu dışında hiç yorum yapmadı takma umursama filan bile demedi ya da işte sakin ol problem şu şu veya herhangi bir teselli cümlesi.

Psikoloğun kendine faydası yok galiba
Haha :) duygularıma tercüman oldunuz,bence de yoktu hani bi hasta gelmiş canla basla yardımcı olmaya calışayım filan kesinlikle öyle degildi zaten en basta da belirtmiştim ben ağlayıp anlatırken oflayıp pufladı :/

Sizinle ilgili bilgi almak, sizi daha iyi tanıyabilmek, sizinle yakınlık kurabilmek için
Bunun yanı sıra mesleğiniz, yaşınız, sosyoekonomik durumunuz gibi konuları da araştırır başlamadan
Öyle yapması uygundur yani

Evet gercekten öyleydi, dinledi dinledi yukarıda yazdıgım erkek arkadas mevzusu dışında hiç yorum yapmadı takma umursama filan bile demedi ya da işte sakin ol problem şu şu veya herhangi bir teselli cümlesi.
Yalnız bu fix bir soru erkek arkadaşın var mı en son ne zaman oldu nereye bağlanıyor anlamadım sonuç.Sebebi bulmayı mı kolaylaştırıyorlar acaba bilmiyorum.

Ben daha önce de 1kere psikologa gittim(gecen yıl) yine sınav stresiydi sorun hiç böyle sorular sorulmadı keza bi çok kez psikiyatriste de gittim hiçbiri de bunu sormadı

Ben sınava girmeden kaygılarımı yenmek için bu sınavı çok çalışan değil çok zeki olan da değil stresini kontrol altına alabilen kazanıyor dedim ve öyle de oldu kpss diğer sınavlardan farklı ama bunu düşünen başarıyor hatçyatta başarılar dilerim

İyi dilekleriniz için çok teşekkürler, saolun:) çok haklısınız ben de stressiz insanların daha başarılı olduguna inananlardanım,ancak benim karakterim de biraz böyle stresli, ne yaparsam yapayım sürekli yeterli değilmiş gibi geliyor bu yüzden de stres oluyorum, ben de dediğiniz gibi düşünmeye çalışacağım,umarım yardımcı olur :)

Ben de ilk mesajı okuyunca psikolog konusunda olumsuz dusundum ama sorduklari cok da kotu degil; yani senin olaylara bakisin ve duygu durumun hakkinda fikir sahibi olmaya calismis
Kendinde ara dememis, senin kendine neden diye sormani, olaylara farkli açılardan bakmani saglamaya calismis
Sevgilin var mi sorusu da, aslinda mantikli
Çünkü, sorunlarin ustesinden gelirken, içini döküp paylasabilecegin biri olur
Belki de bunun insani bir ihtiyac oldugunu ve senin de duygusal boşluğun oldugunu dusunmus olabilir
yarin gitmelisin, kişilik testini yapsin, sorunların ustesinden gelebilmek icin önerilerini sunsun
Aklina yatmazsa baska bir uzman arayisina girersin

Belki de dediğiniz gibi sorular çok anormal olmayabilir ama tavırları hastaya yaklaşımı bana göre anormaldi benim bildiğim ağlayan biri teselli edilir üzülme filan denir terslenmez ya da ters cevap verilmez ya hasta bişey anlatırken oflayıp puflanmaz diye düşünüyorum, bugün gitmem gerekiyordu ama gitmedim artık gitmeyi de düşünmüyorum açıkçası

şimdi o kisi sizi dinler, psikolojiniz hakkinda bir izlenim edinmeye çalışır; ama psikologlar bir arkadas gibi teselli etmez sadece durum degerlendirmesi yapıp, kisinin kendi zayif ve güçlü yönlerini farkina varıp hayata dair farkli bakis açılar kazanmasina yardimci olur
Ben de bir donem cok istedim bir uzman destegi almayi, ailemden rica ettim ama onlar teselli ettiler havada kaldı. O donemde benim de tek basina gidecek halim yoktu
ben de kendi kendimin doktoru olup, iletisim, kisisel gelisim ve psikoloji konularinda okuyarak atlatmaya çalıştım. Kkya uye oldum sonrasinda, burada farkli bakis acilari kazandim.
Benim yazdiklariniza bakarak izlenimim; "hap" gibi çözümler beklediginizi, stresten dolayı kendinizi baski altında hissettiğinizi, bunun da sizi kaygılı, panik, alingan bir kisilik haline getirdigini ve belki de genelde sakin biriyken agresif tavirlar sergilemenize neden olduğunu düşünüyorum. Yani karakterinizde normalde olmayan ama stres kaynaklı farkli tepkiler verdiğinizi düşündüm.
kpss sadece bir sınav, evet hayatınızı etkileyecek; kazanirsaniz is hayatinizi belirleyecek bir sınav ama olmadiginda dünyanın sonu degil
Bu sureclerden birebir gecmis biri olarak yazıyorum bunlari, lutfen gucenmeyin
Biraz akisina bırakın, ben elimden geleni yaptım "oldugu kadar, olmadığı kader" diye düşünün
bir de günde birkac saat calisin ama şöyle; mesela bir konu çalışın bir saat, sonra 10-15 dk mola verin ders harici seyler yapin mesela bir kahve alin yanına hosunuza gidecek bir kitap (kafa dagitmaya yardimci olabilir kitap )
Ya da bir müzik açın
sonra bir saat daha çalışın
Zaten öğlen olur, yemek yiyip yarim saat kadar daha dinlenme vakti yapıp birkac saat daha çalışın
aksam ustu takin kulaklığı yürüyün
aksam yemegi sonrasi belki bir deneme cozup ondan sonra da kitap okumaya veya baska hobilere vakit ayirabilirsiniz
Bu hem uzerinizdeki baskiyi azaltir hem de veriminizi arttirir
Ben cok deli gibi calismadim, ilk atamada gidemedim üzüldüm ama Rabbim öyle büyük ki ikinci atamada cok daha iyi bir sekilde yerlestim 3 senedir memurum

Ben daha önce de 1kere psikologa gittim(gecen yıl) yine sınav stresiydi sorun hiç böyle sorular sorulmadı keza bi çok kez psikiyatriste de gittim hiçbiri de bunu sormadı

enteresan
doktor olarak anamnez almanın psikolojik versiyonu

Benimle ilgili ilk paragraftaki çıkarımlarınız çok doğru hap kısmı dışında çünkü konunun ilk mesajında da belirttiğim gibi psikiyatrist hap yazdı buna rağmen ben psikologla görüşmek istedim yani amacım hapla düzelmek olsaydı zaten psikologla görüşmek istemez hapımı alır giderdim :) yorumlarınızda gücenecegim birsey yok, kırıcı yorumlar yapmadığınız sürece sorun yok :) zaten bu aralar istesem de dersle çok fazla mesgul olamıyorum dikkatim çok dagınık, yürüyüş yapmak denenebilir ama az çalışınca da stres oluyorum malesef ben

Bu arada tebrik ederim kazandığınız için, darısı bana :)

Bu arada tebrik ederim kazandığınız için, darısı bana :)
Teşekkür ederim ben de aynı yollardan gecen biri olarak aslinda birkac yil önceki halimi gördüm ve ona gore yazdim
Hap kismi da ilac anlaminda değildi
düzelmek için hap formul yani şunu yap geçer gibi kısa ve pratik seyler beklemenizi boyle ifade ettim
Yoksa ilac al gecsin değildi dedigim :)

Just ne demek istedin yani doktor ya da psikolog bu tur sorular sormamali mi ?
Sorması mi normal sormamasi mi :)

Sorması normal demek istedim

Doktor nasıl anamnez alıyorsa psikolog da almalı bana göre

Hatta belli bir form kullansa, dosya açsa her şey tertipli düzenli ve temiz olur

Herkes işini ne kadar doğru yapıyor tartışılır tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…