şimdi o kisi sizi dinler, psikolojiniz hakkinda bir izlenim edinmeye çalışır; ama psikologlar bir arkadas gibi teselli etmez sadece durum degerlendirmesi yapıp, kisinin kendi zayif ve güçlü yönlerini farkina varıp hayata dair farkli bakis açılar kazanmasina yardimci olur
Ben de bir donem cok istedim bir uzman destegi almayi, ailemden rica ettim ama onlar teselli ettiler havada kaldı. O donemde benim de tek basina gidecek halim yoktu
ben de kendi kendimin doktoru olup, iletisim, kisisel gelisim ve psikoloji konularinda okuyarak atlatmaya çalıştım. Kkya uye oldum sonrasinda, burada farkli bakis acilari kazandim.
Benim yazdiklariniza bakarak izlenimim; "hap" gibi çözümler beklediginizi, stresten dolayı kendinizi baski altında hissettiğinizi, bunun da sizi kaygılı, panik, alingan bir kisilik haline getirdigini ve belki de genelde sakin biriyken agresif tavirlar sergilemenize neden olduğunu düşünüyorum. Yani karakterinizde normalde olmayan ama stres kaynaklı farkli tepkiler verdiğinizi düşündüm.
kpss sadece bir sınav, evet hayatınızı etkileyecek; kazanirsaniz is hayatinizi belirleyecek bir sınav ama olmadiginda dünyanın sonu degil
Bu sureclerden birebir gecmis biri olarak yazıyorum bunlari, lutfen gucenmeyin
Biraz akisina bırakın, ben elimden geleni yaptım "oldugu kadar, olmadığı kader" diye düşünün
bir de günde birkac saat calisin ama şöyle; mesela bir konu çalışın bir saat, sonra 10-15 dk mola verin ders harici seyler yapin mesela bir kahve alin yanına hosunuza gidecek bir kitap (kafa dagitmaya yardimci olabilir kitap )
Ya da bir müzik açın
sonra bir saat daha çalışın
Zaten öğlen olur, yemek yiyip yarim saat kadar daha dinlenme vakti yapıp birkac saat daha çalışın
aksam ustu takin kulaklığı yürüyün
aksam yemegi sonrasi belki bir deneme cozup ondan sonra da kitap okumaya veya baska hobilere vakit ayirabilirsiniz
Bu hem uzerinizdeki baskiyi azaltir hem de veriminizi arttirir
Ben cok deli gibi calismadim, ilk atamada gidemedim üzüldüm ama Rabbim öyle büyük ki ikinci atamada cok daha iyi bir sekilde yerlestim 3 senedir memurum