psikolog , pdrci gibi işin ehli kişilerden kitap tavsiyesi istiyorum

Yok anlıyorum elinden geleni yapmaya çalışan bir eğitimcisiniz.Ne yazık ki her durumu kapsayan bir reçete çözüm yolu yok.Deneyimlerle yaşadıkça ve hizmet içi eğitimlerle ve birazda ilgi varsa kişisel olarak araştırarak bazı şeyleri ogreniyiruz biz de.Mesela benim universitede aldigim egitim problemi tespit etmek ve ya problemin olusmamasini saglamak (Onleyici hizmetler) Ama anksiyete problemi olan kişinin bilişsel olarak da bu problemi asmasi yonunde bir egitimim yok.Gorevlendirilip de gelmeyen rehber öğretmen için tutanak tutabilirsiniz.Bu tutanakla tekrar görevlendirme isteyebilirsiniz.

Hayvanlara o şekilde davranması, kızları rahatsız etmesi ciddi bir problem gibi. Tam bilmiyorum ama dayak vs gibi sebeplerle sosyal hizmetler görevlileri çağrılamaz mı? Çocuğun aile içi şiddeti, hayvanlara yönelik tacize varan hareketler sebebiyle ? Rehberlik öğretmeni arkadaşlar bilir belki.

Diğer konularla ilgili bilgim yok ama son bahsettiğiniz çocuğun ailesini şikayet edin bence hayvanı istismar etmiş resmen bunun yaşı yok çocuk bunu kimden öğreniyor aile içinde kimi örnek görüyor bence aileyi şikayet edin

Çabanız ve duyarlılığınız için tebrik ederim öncelikle. Sizin için bazı kitaplar yazacağım, terimlerle boğuşmayacağınız anlaşılır kitaplar olmasına özen gösterdim. Almadan önce incelersiniz, umarım faydalı olur. Başarılar dilerim.

Annem ve Babam Boşanıyor
Çocukta Yas- Anne- Baba El Kitabı
Akran Zorbalığı Etkinlik Kitabı

Oncelikle cocuk kac yasinda bilmiyorum ama panik atagin tanimini yapin. Bunun korkutucu birsey olmadigini su an kalp.krizi gecirmedigini sadece kalp carpintisi ve terleme ile gececegini buju da sakin kalarak yapmasi gerektigini soyleyeblirsiniz. Eger panik atak baslarsa nefes egzersizi yaptirin. Diyaframi iki kere de doldurup iki kere de bosaltacak pipete ufler gibi.

Cocugun okula gelmek istememesinin sebeplerini ogrenmeye calisin. Cocugu yaniniza cagirip ismiyle hitap edip ornegin acaba okula gelmek istemiyor musun diye sorulabikir ya da bir yerden konu acip senin yasindayken okula gitmek istemezdim tarzi konu acmaya calisabilirsiniz. Ben resim yaptirma teknigi kullanirdim genelde. Istedigi resmi cizdirip beraber o resim hakkinda konusturup ipucu yakalarim.

Bilmiyormus gibi yapip dikkatli gozlemleyin. Bazi cocuklar bunu kullanabiliyorlar. Normal ise su an sadece gozlemleyin. Tirnak yeme, alt islatma gibi davranislari olursa direkt sevk. Kolay gelsin simdiden. Insallah bir an once rehber ogretmen atanir veya gorevlendirilir.

Annem ve Babam Boşanıyor
Akran Zorbalığı Etkinlik Kitabı[/QUOTE]
Aynı kitaplar mi bilmiyorum ama Çocukta yas PDF olarak psikolog org dan,Akran Zorbalığı Etkinlik El Kitabı da Mebk12.meb.gov.tr dosyalardan indirilebilir

Çok teşekkürler.

rehber öğretmen gibi bir şansımız olmayacak gibi görünüyor maalesef.
Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.

Annem ve Babam Boşanıyor
Akran Zorbalığı Etkinlik Kitabı
Aynı kitaplar mi bilmiyorum ama Çocukta yas PDF olarak psikolog org dan,Akran Zorbalığı Etkinlik El Kitabı da Mebk12.meb.gov.tr dosyalardan indirilebilir[/QUOTE]
çok teşekkürler.

hangi ildesiniz acaba. bulunduğunuz ildeki aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne milllii eğitim yazsın. çocuk büyük ihtimal ihmale ugruyor. detaylı bir sosyal inceleme yapıp çocuk hakkında tedbir kararı aldırılabilir. danışmanlık ve sağlık tedbiri .. o karar cıkarsa mecbur çocuk ile ilgilenilicek.

Hocam merhaba
Lisansı okul öncesi öğretmenliği, yüksek lisansı PDR olan biri olarak yorum yapıyorum.
Panik atak ciddi bir rahatsızlık olup sizin çözebileceğiniz bir durum değil ne yazık ki. Öğrenci mutlaka bir uzmandan terapi almalı terapist gerekli görürse ilaç tedavisi için psikiyatriste refere edecektir. Duruma üzülüp yardımcı olmak istemenizi anlıyorum ama bu sizin üstesinden gelebileceğiniz bir durum değil.
7 yaşındaki erkek çocuğuyla da aile durumu kabul edip sizinle işbirliği yapmadığı sürece ilerleme kaydetmeniz mümkün değil.
Bu iki vaka için RAM ve ASP İl Md'den destek isteyebilirsiniz. Onun dışında boşanmış aile çocuklarına, özgüven sorunu yaşayan öğrencilerinize elbette çeşitli kaynaklardan yararlanıp yardımcı olabilirsiniz.
Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

çok tesekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…