Bunlar kitap okuyarak çözülecek sorunlar degil .Cocukta büyük ihtimalle dayak ve taciz magduru .Meb e haber verin .Bu sizi aşar .
Psikolog degilim.suan bi kitap okuyorum.Aletha j.solter oyun oynama sanati oyunla terapi uzerine.bosanmis aile cocuklari,kufur kullanan cocuklar,ofke ve saldirganlik konularinda vb daha bir cok konuda oyunla terapiyi anlatiyor.guzel bir kitap.isinize yarayabilir.ornekler ve nasil yapacaginiz anlatiliyor.
Hani sevdiklerimiz ozellikle cocuklarimiz icin deriz ya 'Allah iyilerle karsilastirsin' diye,iste o duadaki kisilerden biri sizsiniz,gonlunuze saglik.
Psikolojiyle ilgili bilgim yok ama yorum yazmadan gecemedim.1.maddedeki sorun icin buradan panik atak geciren yakini olanlardan veya kendi rahatsizligi olanlardan bilgi gelir muhakkak,ins gorurler.2.ve 3.maddeler icin internetten makalelere baktiniz mi?Genelde guzel paylasimlar oluyor,bizim hayatimizi altust eden kardes kiskancligini buyuk oranda azaltti.
Son madde ise beni cok urkuttu.Saniyormusunuzki gundemdeki vakalar, bebek tecavuzculeri, sorunlular cocukken normal insanlardi.Onlarin cocukluklari da boyleydi ve siz belki seneler sonra bu cocugu haberlerde izleyeceksiniz.Daha 7yasinda kopegi oksayan,kiz cocuklari elleyen cocugu ergenligini dusunemiyorum.Bu bence sizi asar malesef cunku muhtemelen yakinlarindan boyle muamele goruyor.Anneyi cagirip ciddi konussaniz,cocugunun suc isledigini(taciz),artik duzeltemediginizi,size destek olunmazsa gerekli mercilere bildireceginizi soyleyip korkutsaniz nasil olur?Sorunlu babayla yuz goz olur musunuz?
Aynen biz de öyle düşünüyoruz ve çok üzülüyoruz, inşallah bu durum değişir.Malesef bir sapık yetişiyor gibi görünüyor. O aileyle beraberken ne yapsanız zor sanki. Kelimelerim kifayetsiz kaldı. Bir çocuğu kurtarmaya çalışmak saygı duyulası bir durum, onun yol açtığı sorunlar yüzünden diğer çocukların yaşadıklarını da düşünmek lazım.
Ergenliğe girince artık kimse tutamaz herhalde çocuğu
Merak ettim hangi şehirde olduğunu? Bir de ilçe MEB'ten PDR'ci isteyemez misin? Yanlış bilmiyorsam PDR öğretmeni olmayan okullara görevli olarak bir kaç günlüğüne gelebiliyor PDR.ciler. Ben de bir ara ücretli öğretmenlik yapmıştım, ablamla aynı şehirdeydik. Öğrencilerime ve velilerime sınav kaygısıyla ilgili ablama seminer verdirmiştim özel izinle...
Pdrci istedik , göndermediler. Hatta bir öğrencimizin babası yeni öldüğünde çok uğraştık, her yere gittik, tamam gelecek dediler. yazısı geldi ama kendisi bir kere bile gelmedi maalesef.
Snicket bağlı bulunduğunuz ilçeye bakan rehberlik araştırma merkezini arayın.Rehberlikten sorumlu mudur yardimcisini baglatin.Konuyu paylaşın ve yardıma ihtiyacınız olduğunu söyleyin.Kitap okumanız güzel ama bu kitaplar hiperaktivite ,istismara uğrayan çocuğa okulun yaklaşımı,Akran zorbalığinda okulun rolü gibi konularda değilse direk sizin yapacaklarinizi değil ailenin ve ya danışanın yapması gerekenleri içerir.Siz sac ayagisiniz ve ihmal/istismar mağduru olduğunu ogrendiginiz cocugu okul polisi/jandarma bolgesindeyseniz ise jandarmaya bildirmek sizin göreviniz.Aile ile yaptığınız görüşmeyi tutanak haline getirin ve veliye imzalatin.Veliyi okula davet edin,gelmezse iade taahhütlu posta yoluyla veliye randevu verin.Bu konularda tam olarak bilgi almak için dahi Ram i arayın lütfen.
Merhaba ben rehber öğretmenim. Öncelikle panik atağı psikyatriye sevk ediyoruz ilac almasi gerekiyor panik atakta. Biz ilac yazamiyoruz.
Anne veya babasini kaybeden cocuga geldigimiz de ise cocuk kac yasinda birde anneyi mi kaybetmis babayi mi. Cocugun yasi buyukse danismaya aliyoruz. Eger cocugun icinde annesine ya da babasina hayattayken diyemedikleri pismanliklari varsa. Mektup yazdirip yaktiriyoruz ya da gestalt tekniginde sandalye yonetemini uyguluyoruz. Ama sunu belirteyim bu cocuga gore degisir anne cocuk iliskisine gore degisir kimi cocuklar annesine bagli degildir kimisi cok baglidir. Kimisi icin ölüm ve yas çok önemli olmaz. Hani ne desem burdan ben, havada kaliyor biraz.
Bosanma konusunda ise cocugun tam olarak nasil bir sorunu var. Bazi ailelerin bosanmasini cocuklar icin daha sagliklidir. Burda onemli olan cocugun psikolojik verdigi tepkiler. Mesela alt mi islatmaya basladi.
4. Vaka ise cetele tutun diyecektim ama siz zaten yapiyormussunuz. Davranis degistirme konusunda aile ile birlik olunmasi gerekiyor. Eger aileyi isin icine katamazsaniz bir cocugun davranisi degistmeniz cok zor olur.