- Konu Sahibi AlerjikRinit
-
İlk seansta yorum yapması çok zor.Arkadaşlarım selamlar;
Eşimin ailesi ile yaşadıklarım, bana değersiz hissettirmeleri, bize evlenirken adet gelenek görenek hiç bişey bilmeyip eşimin erkek kardeşi evlenirken en ince ayrıntısına kadar düşünmeleri !!!
Ve benim bunlara üzülüp, takıntı haline getirip sürekli kafamda onlarla kavga ediyor olmamdan sebep psikoloğa gittim.
Kendim için bişeyler yapmak istedim. Onlar bana değer vermiyorsa bende kendi kendime onlarla kavga etmekten vazgeçeyim istedim.
Psikolog beni dinledi. Hiç bir yorumda bulunmadı Bana bir sonraki görüşmemize kadar “Eşinin ailesi senin için ne anlam ifade ediyor “ bunun cevabını istiyorum dedi.
İsimlerini bile duyunca tüylerim diken diken oluyor aslında. Ama ne diyeceğimi de bilmiyorum. Sanırım bu sorunun cevabı yok bende.
Size sorum şu; ilk defa psikolog a gidiyorum.
Hiç yorum yapmaması sadece dinlemesi ve ödev şeklinde bir sonraki görüşmemize kadar bunu düşünmeni istiyorum demesi. Bu şekilde mi ilerleniyor.
Sorusuna ne demeliyim beynimde sürekli bu soru ama yok cevabı yok.
Ne gibi fark ?Biz tam tersi kayinvalideme yardim ediyoruz. Disarda bi yerde yemek hesabi odedigini bile bilmem o derece hic bisey yapmadi. Bizde gorduklerini kizina da yapmak istior sadece tum kazancini kizina harciyor. Ben hic ustume alinmadim bence ogluna deger vermiyor. Sen de ustune alinma diye anlattim. Bu durum bende daha da kamciladi calisma azmimi. 150 senede yetisemeyecekleri bi fark attim son 2 senede. Her turlu musibeti firsata cevirme gazı dilerim sana da :)
Gayet normal online mi terapi aliyorsunuz?Yok yok tabiki dinleyeceğim de.
İlk kez gidiyorum böyle ilerlemmesi normal mi onu merak ettim.
Siz terapi veriyor musunuz?Bir psikolog olarak ben de çalışmak istemiyorum kısmına kadar başka bir şekilde söylese evet olabilir diyebilirdim ancak ben de çalışmak istemiyorum kısmı etik değil. Bu karşıdakine onun yardım için orada olmadığını, para için ya da başka bir şey için orada olduğunu anlatıyor. Terapide gerekli gördüğü durumlarda terapist kendi hayatından kısa örnekler verebilir, hatta bazen olmamış şeyleri olmuş gibi anlatabilir. Tüm bunlar hastanın yararı gözetilerek yapılır. Boş konuşmak için değil.
Bu konuya odaklanmanızı öneririm. Neden böyle söylemiş olabileceğini ve haklılık payını düşünün derim. Hiç kimse tanımadığı ya da kısa bir süre gördüğü bir insana gerçekten değer vermez, veremez. Öte yandan söz konusu oğlu olunca işler değişiyor. Eğer iki oğluna da yapmamış olsalardı evet bilmiyor diyebilirdik, birine yapıp birine yapmıyorsa bu kayırmadır ve evet sizinle ilgili değildir. Zamanla evlatlarınız büyüdüğünde (çocuğunuz var mı o kısmı hatırlayamadım, yoksa da birden fazla olunca diyelim) bu durumu daha net anlayacaksınız.
Bir başkası bu sözü söylese belki bu kadar etki etmezdi ama bir uzmandan duyunca biraz daha farklı etki edebiliyor. Çünkü bu kasıtlı sorulmuş bir soru, burada amaç düşünmeye ve olası senaryoları oluşturmaya sevk etmek. Böylelikle keşke dediğimiz şeyleri iyi ki kere dönüştürebiliyoruz.
Bu arada her meslekte iyi olanlar ve kötü olanlar var. Sadece bazı meslekler daha hassas olabiliyor. Eli çenesinde hasta dinleyen ve eee şimdi ne yapacaksın diye soran psikiyatristler de var ya da danışanı ile ilişki yaşayan psikologlarda vs. Önemli olan enerjinizin tutacağı ve güvenebileceğiniz birini seçmeye çalışmak. Lütfen hangi üniversiteden mezun olduğunu ve hangi eğitimleri aldığını sorun ya da internette kısa bir araştırma yapın. Bizim mesleğimiz suistimale çok açık bir meslek. Sosyoloji, felsefe vb mezunu olup kendini psikolog olarak tanıtan çok. Bunun yanında aldığı eğitimleri ve tecrübesini de sorgulayın lütfen. En azından bir ya da iki eğitim almış olmasına, eğitimlerini iyi yerlerden alınmış olmasına, “tek” bir kişiden bir sürü eğitim almamış olmasına bakabilirsiniz.
Yok daha buyuk. Biz ortak ev alinca kizina da aldi ayni ayın içinde. Esimin arabasini elinden alip kiza verdilerNe gibi fark ?
Ev araba almak gibi bir fark mı?
Biz görüşmüyoruz artık ne onlar beni, ne ben onları görmeyiz
Online değil yüzyüze.Gayet normal online mi terapi aliyorsunuz?
Hic yorum yapmamasi cok güzel.
Ben merak ettim psikologunuzu
Biz ev aldıktan bir kaç ay sonra bekar oğluna ev almıştı kayınvalidem ve kayınpederim.Yok daha buyuk. Biz ortak ev alinca kizina da aldi ayni ayın içinde. Esimin arabasini elinden alip kiza verdileroyle seylerde acigi hemen kapattilar. Ben islerimi büyüttüm yurtdisina taşıdım eşim de iyi pozisyonda is buldu yanima geldi falan. Sıkı dur o da çıktı geldi bizimle aynı ülke ve şehre. Gelmesi icin de hem kv hem kp para yardımı yaptı, yetmedi bi dukkan bi araba sattilar hatta. 48 yasinda yuksek lisansa basladi. Ama pek bisey yapamadi gene de. Karin tokluguna survive ediyo su an. Of ben de konu acicam ya :) seninkini baltaladim. Görüşmüyorsaniz niye dert ediyorsun ki onu anlayamadim?
Peki düğüne davet edildiniz mi ? Gelmeyince nasıl tepki verdiler bende onu merak ettim ve kimseden bir barışma adımı olmadı mı?Biz ev aldıktan bir kaç ay sonra bekar oğluna ev almıştı kayınvalidem ve kayınpederim.
Aklıma o geldi siz böyle diyince.
Kaynımın nişanından sonra görüşmedik evet düğünlerinede gitmedik.
Onlarında işine geldi sanırım sesleri çıkmıyor.
Estagfurullah dertleşiyoruz şurda neden baltalamak olsun.
İşte öfkem o kadar büyük ki aşamadım destek alıyorum o yüzden. Görüşmüyoruz nasıl olsa canları cehenneme diyemiyorum.
Kafamın içinde kavga halindeyim sürekli onlarla.
Ben ilk defa gittim çok sevdim açıkçası aydınlandim diyebilirimPsikolog arkadaşlar kusura bakmasın ama bence piyasada birçok para avcısı var bu konuda
Ben de birkac seans gittim saçma geldi bıraktım birkaç kişisel gelişim kitabı okuyup Melisa çayı falan içsen de etki gormezsen öyle gitsen daha mantıklı
Bir de doğru psikoloğu bulana kadar zaten servet harcıyor insan
Yetişkinde her alanda çalışmıyorum. İsterseniz yönlendirme yapabilirim.Siz terapi veriyor musunuz?
Illa öbürüne de yapacaklar tuhaf sanki digerine onlar yapmış gibi. Söyleyemediğin laflar kaldi içinde demek ki. Uzerinden ne kadar zaman geçtiği kilit burda. Acaba senin ne kadar oldu haksizliga ugradiginin düşünmenden itibaren? Bi de ben de insan ilişkileri konusunda obsesifim şu dedigini cok iyi anliyorum yirmi yil onceki mesele icin bile kafamin icinde kavga ediyorum hala. Ama normal insanlar görüşmüyorsa takmaz bu kadar o yuzden iyi yapmissin terapiye gitmekle. Normali çünkü gorusmemeye vesile oldu iyi oldu bi yerde diye bi nevi şükreder oturur. Ama obsesifsen kafanin icinde olay olayı açar kavgan hic bitmez. Buna ilaveten dudak kenarlarini tirnagini yiyor olabilirsin surekli el yıkıyor olabilirsin kapi kollarina dokunamiyor olabilirsin?Biz ev aldıktan bir kaç ay sonra bekar oğluna ev almıştı kayınvalidem ve kayınpederim.
Aklıma o geldi siz böyle diyince.
Kaynımın nişanından sonra görüşmedik evet düğünlerinede gitmedik.
Onlarında işine geldi sanırım sesleri çıkmıyor.
Estagfurullah dertleşiyoruz şurda neden baltalamak olsun.
İşte öfkem o kadar büyük ki aşamadım destek alıyorum o yüzden. Görüşmüyoruz nasıl olsa canları cehenneme diyemiyorum.
Kafamın içinde kavga halindeyim sürekli onlarla.
Eşim nişandan sonra arayıp hissettiklerinin hepsini söyledi.Peki düğüne davet edildiniz mi ? Gelmeyince nasıl tepki verdiler bende onu merak ettim ve kimseden bir barışma adımı olmadı mı?
Evet obsesifim takıyorum.Illa öbürüne de yapacaklar tuhaf sanki digerine onlar yapmış gibi. Söyleyemediğin laflar kaldi içinde demek ki. Uzerinden ne kadar zaman geçtiği kilit burda. Acaba senin ne kadar oldu haksizliga ugradiginin düşünmenden itibaren? Bi de ben de insan ilişkileri konusunda obsesifim şu dedigini cok iyi anliyorum yirmi yil onceki mesele icin bile kafamin icinde kavga ediyorum hala. Ama normal insanlar görüşmüyorsa takmaz bu kadar o yuzden iyi yapmissin terapiye gitmekle. Normali çünkü gorusmemeye vesile oldu iyi oldu bi yerde diye bi nevi şükreder oturur. Ama obsesifsen kafanin icinde olay olayı açar kavgan hic bitmez. Buna ilaveten dudak kenarlarini tirnagini yiyor olabilirsin surekli el yıkıyor olabilirsin kapi kollarina dokunamiyor olabilirsin?
Çok sevinirim özelden yazıyorumYetişkinde her alanda çalışmıyorum. İsterseniz yönlendirme yapabilirim.
Bizdede vardı böyle sorun maalesef.Bence bu hiç adil olmuyor aynı ailede aynı imkan sunulduysa çocuklar farklı çabalardaysa neden daha az çaba harcayan ötekine aile yardımıyla eşitleniyor?öteki aptal mı fazladan çaba harcıyor?bunu hiç adil bulmuyorum şahsen.Aynen işte amac sagdaki yani su koyduğum resimde. Bazi aileler ikisi esit olsun ister biri ondeyse digerine yardim eder ki öbürü farki açamasin :) benim eşimin ailesi de öyle. Biz naparsak kosup ablasina da yapmaya çalışırlar.
Eki Görüntüle 3302045
Cok aşırı sacma. Biri ihya olabilecekken öbürü standarda ulaşsin diye iyi olani asagi çekmek gibi bisey bu. Ama gercekten var bu kafada bi cok ana baba. Allah akil fikir versin. Her cocuga eşit imkan sunulmali.Bizdede vardı böyle sorun maalesef.Bence bu hiç adil olmuyor aynı ailede aynı imkan sunulduysa çocuklar farklı çabalardaysa neden daha az çaba harcayan ötekine aile yardımıyla eşitleniyor?öteki aptal mı fazladan çaba harcıyor?bunu hiç adil bulmuyorum şahsen.
Arkadaşlarım selamlar;
Eşimin ailesi ile yaşadıklarım, bana değersiz hissettirmeleri, bize evlenirken adet gelenek görenek hiç bişey bilmeyip eşimin erkek kardeşi evlenirken en ince ayrıntısına kadar düşünmeleri !!!
Ve benim bunlara üzülüp, takıntı haline getirip sürekli kafamda onlarla kavga ediyor olmamdan sebep psikoloğa gittim.
Kendim için bişeyler yapmak istedim. Onlar bana değer vermiyorsa bende kendi kendime onlarla kavga etmekten vazgeçeyim istedim.
Psikolog beni dinledi. Hiç bir yorumda bulunmadı Bana bir sonraki görüşmemize kadar “Eşinin ailesi senin için ne anlam ifade ediyor “ bunun cevabını istiyorum dedi.
İsimlerini bile duyunca tüylerim diken diken oluyor aslında. Ama ne diyeceğimi de bilmiyorum. Sanırım bu sorunun cevabı yok bende.
Size sorum şu; ilk defa psikolog a gidiyorum.
Hiç yorum yapmaması sadece dinlemesi ve ödev şeklinde bir sonraki görüşmemize kadar bunu düşünmeni istiyorum demesi. Bu şekilde mi ilerleniyor.
Sorusuna ne demeliyim beynimde sürekli bu soru ama yok cevabı yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?