Psikolog deneyimleri olanlar bakar mısız?

İlk seansta yorum yapması çok zor.
Hatta bir kaç seans sadece dinleyip gözlemleyip ona göre bi yol çizecektir.
Sizin senelerdir çözemediğinizi piskolog bir seansta çözemez.

Ne gibi fark ?
Ev araba almak gibi bir fark mı?
Biz görüşmüyoruz artık ne onlar beni, ne ben onları görmeyiz.

Siz terapi veriyor musunuz?

Ne gibi fark ?
Ev araba almak gibi bir fark mı?
Biz görüşmüyoruz artık ne onlar beni, ne ben onları görmeyiz
Yok daha buyuk. Biz ortak ev alinca kizina da aldi ayni ayın içinde. Esimin arabasini elinden alip kiza verdiler oyle seylerde acigi hemen kapattilar. Ben islerimi büyüttüm yurtdisina taşıdım eşim de iyi pozisyonda is buldu yanima geldi falan. Sıkı dur o da çıktı geldi bizimle aynı ülke ve şehre. Gelmesi icin de hem kv hem kp para yardımı yaptı, yetmedi bi dukkan bi araba sattilar hatta. 48 yasinda yuksek lisansa basladi. Ama pek bisey yapamadi gene de. Karin tokluguna survive ediyo su an. Of ben de konu acicam ya :) seninkini baltaladim. Görüşmüyorsaniz niye dert ediyorsun ki onu anlayamadim?

Son düzenleme:
Biz ev aldıktan bir kaç ay sonra bekar oğluna ev almıştı kayınvalidem ve kayınpederim.
Aklıma o geldi siz böyle diyince.
Kaynımın nişanından sonra görüşmedik evet düğünlerinede gitmedik.
Onlarında işine geldi sanırım sesleri çıkmıyor.
Estagfurullah dertleşiyoruz şurda neden baltalamak olsun.
İşte öfkem o kadar büyük ki aşamadım destek alıyorum o yüzden. Görüşmüyoruz nasıl olsa canları cehenneme diyemiyorum.
Kafamın içinde kavga halindeyim sürekli onlarla.

Peki düğüne davet edildiniz mi ? Gelmeyince nasıl tepki verdiler bende onu merak ettim ve kimseden bir barışma adımı olmadı mı?

Ben ilk defa gittim çok sevdim açıkçası aydınlandim diyebilirim

Illa öbürüne de yapacaklar tuhaf sanki digerine onlar yapmış gibi. Söyleyemediğin laflar kaldi içinde demek ki. Uzerinden ne kadar zaman geçtiği kilit burda. Acaba senin ne kadar oldu haksizliga ugradiginin düşünmenden itibaren? Bi de ben de insan ilişkileri konusunda obsesifim şu dedigini cok iyi anliyorum yirmi yil onceki mesele icin bile kafamin icinde kavga ediyorum hala. Ama normal insanlar görüşmüyorsa takmaz bu kadar o yuzden iyi yapmissin terapiye gitmekle. Normali çünkü gorusmemeye vesile oldu iyi oldu bi yerde diye bi nevi şükreder oturur. Ama obsesifsen kafanin icinde olay olayı açar kavgan hic bitmez. Buna ilaveten dudak kenarlarini tirnagini yiyor olabilirsin surekli el yıkıyor olabilirsin kapi kollarina dokunamiyor olabilirsin?

Peki düğüne davet edildiniz mi ? Gelmeyince nasıl tepki verdiler bende onu merak ettim ve kimseden bir barışma adımı olmadı mı?
Eşim nişandan sonra arayıp hissettiklerinin hepsini söyledi.
Bana verdiğiniz değeri gördüm dedi ve uzaklaştı.

Sonra birgün arayıp hiçbişey olmamış gibi düğün davetiyesi gönderdiler eşime watsaptan !!!
Bana özel bir davet olmadı. Nisandada olmamıştı.
Eşime geliyor davet.

Eşim beni düğün için aramayın gelmeyeceğim dedi. Annesi aradı bir kaç defa açmadı eşim.
Düğünden beri ne onlar arıyor ne eşim.

Evet obsesifim takıyorum.
İnşallah aşacağım.

Eskiden ailevi problemlerle ilgili gitmiştim ilk seansta çoğunlukla ben konuşmuştum küçük sorular sormuştu tanımak amaçlı diğer seanslar daha karşılıklı konuşma şeklinde olmuştu

Bizdede vardı böyle sorun maalesef.Bence bu hiç adil olmuyor aynı ailede aynı imkan sunulduysa çocuklar farklı çabalardaysa neden daha az çaba harcayan ötekine aile yardımıyla eşitleniyor?öteki aptal mı fazladan çaba harcıyor?bunu hiç adil bulmuyorum şahsen.

Cok aşırı sacma. Biri ihya olabilecekken öbürü standarda ulaşsin diye iyi olani asagi çekmek gibi bisey bu. Ama gercekten var bu kafada bi cok ana baba. Allah akil fikir versin. Her cocuga eşit imkan sunulmali.

terapi mucizelerin gerçekleşeceği sihir odalarında gerçekleşen bir şey değil. Terapi sizde olanı çıkarıyor ortaya. Görmediğinizi görebileceğiniz, fark etmediğinizi fark edebileceğiniz bir alan tanıyor. Bu alanda kendini keşfetmenizi, yolunuzu çizmenizi ve en önemlisi de olmanız gereken insana dönüşmenizi sağlıyor. uzun, yorucu ve emek isteyen bir yolda olduğunuzu bilin. terapistinizle ilgili kaygılarınız artar ya da azalır bunu bilemeyiz. her terapist her danışana göre olmayabiliyor. ya da bunun tam tersi. sorduğu soruda bir şey yok.
siz de sorun bol bol kendinize onlar benim için ne ifade ediyor?

İlk seanstan pek bir şey anlaşılmaz bir kaç kere gitmek gerek. Aslında sorular sorarak bizim düşünmemizi istiyorlar. Soruların içinde başka türlü şeyler olabiliyor

Yani senin senelerdir biriktirdiğin duygularına piskolog ilk seansta birşey diyemezki. Hatta belki bir kaç seans diyemez. Önce herşeyi dinler kafasında birşeyleri birleştirir ve ona göre yardımcı olmaya çalışır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…