• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolog deneyimleri olanlar bakar mısız?

Kesinlikle son derece şeffafım.
Zaten iyileşmek istiyorum.
Şuanda düşündükçe bende farkediyorum aslında ne kadar gereksiz üzmüşüm kendimi diye.
Zamanla bende sizin gibi aşacağım, iyileşeceğim inanıyorum buna.
Benzer durumdan dolayı psikolojik bir patlama yasadım malesef. Benim başka travmalarımda vardı babamı ve bebeğimi kaybetmiştim vs. Psikiyatriste gittim. Ben beni sadece dinleyen psikiyatriste sadece devlette gittim. Özelde gittiklerimin 3üde yorum yapıyodu. Birisi yorum yapmayı çok abartıyodu sadece 1 seans gittim. Son gittiğim hoca çok iyi bi dinleyiciydi benim unuttugum ayrıntıları bile hatırlıyodu. Yönlendirmek istediği yerde burda niye böyle düşündün şuda olabilir mi diyerek benim sorunu çözümleyip ççzüm üretmemi saglıyodu. Bana çok iyi geldi. Biz eşimle birlikte gittik aynı hocaya çok iyi gelmişti umarım şifa bulursunuz.

Birisi yorum yapmayı çok abartıyodu sadece 1 seans gittim.
Şunu görünce aklıma geldi. İntihara meyilli bir insandım ergenliğimde. Gittiğim psikiyatrist bana şey demişti, diyelim bi ev var ev yandı, evin içinde de kadının çocukları vardı öldüler. Bu kadın intihar etmeli mi? İstiyorsa etsin, sidik mi yarıştırıyoruz acıda deyip çıkmıştım. Neye bağlamak istediği de belirsiz, senin derdin dert değil bak neler var onlar etmiyor'a getirmek istiyordu bence.

Şunu görünce aklıma geldi. İntihara meyilli bir insandım ergenliğimde. Gittiğim psikiyatrist bana şey demişti, diyelim bi ev var ev yandı, evin içinde de kadının çocukları vardı öldüler. Bu kadın intihar etmeli mi? İstiyorsa etsin, sidik mi yarıştırıyoruz acıda deyip çıkmıştım. Neye bağlamak istediği de belirsiz, senin derdin dert değil bak neler var onlar etmiyor'a getirmek istiyordu bence.
Evet benimkide, işimden istifa etmiştim işimi yapamayacak durumdaydım. Çalışmak zorundasın çalışmazsan iyilesemezsin, bende çalışmak istemiyorum mecbur çalışıyorum yakınım kanser akşama kadar delilerle ilgileniyorum demişti. Çıktıgımda aglamam 3 saat felan surmuştü

Ben de bir dönem okuduğum bölümü bırakmıştım. İyi yüksek puanlı bir bölümdü ama yapamıyordum sevemiyorum 3 yılın sonunda bıraktım.

Benimki de yaşça büyük prof bir adamdı.Bana da demişti ki off kızım ne kadar klişe şeyler söylüyorsun, hangimiz sevdiğimiz işi yapıyoruz, bak bana yıllardır bu işi yapıyorum çok mu seviyorum falan😂 Sonra da uçağı varmış kongreye gidiecekmiş erken çıkıp gitmişti affsfs

Ben de bir dönem okuduğum bölümü bırakmıştım. İyi yüksek puanlı bir bölümdü ama yapamıyordum sevemiyorum 3 yılın sonunda bıraktım.

Benimki de yaşça büyük prof bir adamdı.Bana da demişti ki off kızım ne kadar klişe şeyler söylüyorsun, hangimiz sevdiğimiz işi yapıyoruz, bak bana yıllardır bu işi yapıyorum çok mu seviyorum falan😂 Sonra da uçağı varmış kongreye gidiecekmiş erken çıkıp gitmişti affsfs
İşin üzücü tarafı böyle şeyler yaşamayayım, ya yanlış bi şey söylersem korkumdan ben alana giremedim. Adamlar doktor olup bir de insanların hayatlarına bu kadar negatif etki edebiliyorlar. Nefretliğimsin Mıstafa 😡

Umarım süreç sizin için iyi geçer,inanın bir noktadan sonra vurdumduymaz oluyoruz belki.
Her insanı tek tek değerlendirip,günün sonunda beni önemsemiyor ya da beklentilerimi karşılamıyor uyuşmuyoruz olabilir diyerek kafaya asla takmıyorsunuz.
Zamanla değişiyoruz bunu mu takmışım,benim canım sağolsun deyip gülüp geçiyoruz.
Aslında bu söylediklerinizi hayatımdaki herkes için yapabiliyorum.
Aman boşver diyorum.
Ama eşimin ailesi niye bana değer vermedi,
Niye adam yerine koymadı, bende olmayıp eşimin kardeşinin evlendiği kadında ne vardı diye takmadan edemiyorum.
Tamda sorunum burda başlıyor.

İşin üzücü tarafı böyle şeyler yaşamayayım, ya yanlış bi şey söylersem korkumdan ben alana giremedim. Adamlar doktor olup bir de insanların hayatlarına bu kadar negatif etki edebiliyorlar. Nefretliğimsin Mıstafa 😡
İşte her mesleğin kötüsü var, genele yaymadan devam etmek lazım:KK51:

Benzer durumdan dolayı psikolojik bir patlama yasadım malesef. Benim başka travmalarımda vardı babamı ve bebeğimi kaybetmiştim vs. Psikiyatriste gittim. Ben beni sadece dinleyen psikiyatriste sadece devlette gittim. Özelde gittiklerimin 3üde yorum yapıyodu. Birisi yorum yapmayı çok abartıyodu sadece 1 seans gittim. Son gittiğim hoca çok iyi bi dinleyiciydi benim unuttugum ayrıntıları bile hatırlıyodu. Yönlendirmek istediği yerde burda niye böyle düşündün şuda olabilir mi diyerek benim sorunu çözümleyip ççzüm üretmemi saglıyodu. Bana çok iyi geldi. Biz eşimle birlikte gittik aynı hocaya çok iyi gelmişti umarım şifa bulursunuz.
Benimkide öyle.
Mesela ben dedim ki içimdekileri onlara söyleyemediğim için bende öfke oluştu.
Bana dediki ne olurdu içindekileri onlara söylesen.
Ben saf tabi sanıyorum ki ben öfkemi kusarken karşımdaki susup beni dinleyecek. Haklısın özür dilerim seni bu kadar üzdüğümüzün farkında değildik diyecek.
Halbuki belkide çok daha yaralayıcı şeyler söyleyecekti hiç bu ihtimali düşünmemiştim.

Benimkide öyle.
Mesela ben dedim ki içimdekileri onlara söyleyemediğim için bende öfke oluştu.
Bana dediki ne olurdu içindekileri onlara söylesen.
Ben saf tabi sanıyorum ki ben öfkemi kusarken karşımdaki susup beni dinleyecek. Haklısın özür dilerim seni bu kadar üzdüğümüzün farkında değildik diyecek.
Halbuki belkide çok daha yaralayıcı şeyler söyleyecekti hiç bu ihtimali düşünmemiştim.
Ben babasız büyüdüğüm için kayınbabamla o boşlugu doldırmak istemiştim. Değil babalık sanki rakibiymişim gibi davranıyodu. Yaşanılanlar ve terapilerle beklentim çok çok çok azaldı. Onlar sadece eşimin ailesi. Bireysel olarak hiçbir kıymetleri yok gözümde çok çektirdiler. Ama eşimin ailesi oldugu için saygı duymak zorundayım. Yapmam gereken sorumluluklarımda var tabiki ama mesafemi koruyorum. Şuan ilişkimiz stabil ilerliyo. Muhtemelen sizde eşinizin ailesine benim gibi bir anlam yüklediniz. Zamanla bunu çözceğinize eminim

Arkadaşlarım selamlar;

Eşimin ailesi ile yaşadıklarım, bana değersiz hissettirmeleri, bize evlenirken adet gelenek görenek hiç bişey bilmeyip eşimin erkek kardeşi evlenirken en ince ayrıntısına kadar düşünmeleri !!!

Ve benim bunlara üzülüp, takıntı haline getirip sürekli kafamda onlarla kavga ediyor olmamdan sebep psikoloğa gittim.

Kendim için bişeyler yapmak istedim. Onlar bana değer vermiyorsa bende kendi kendime onlarla kavga etmekten vazgeçeyim istedim.

Psikolog beni dinledi. Hiç bir yorumda bulunmadı Bana bir sonraki görüşmemize kadar “Eşinin ailesi senin için ne anlam ifade ediyor “ bunun cevabını istiyorum dedi.

İsimlerini bile duyunca tüylerim diken diken oluyor aslında. Ama ne diyeceğimi de bilmiyorum. Sanırım bu sorunun cevabı yok bende.

Size sorum şu; ilk defa psikolog a gidiyorum.
Hiç yorum yapmaması sadece dinlemesi ve ödev şeklinde bir sonraki görüşmemize kadar bunu düşünmeni istiyorum demesi. Bu şekilde mi ilerleniyor.

Sorusuna ne demeliyim beynimde sürekli bu soru ama yok cevabı yok.
Bunun sebebi aslında eşiniz sanırım size verdiği değeri yeterince ailesine hissettiremedi ki onlarda sizi bunları yapmaya layık görmediler

Ben babasız büyüdüğüm için kayınbabamla o boşlugu doldırmak istemiştim. Değil babalık sanki rakibiymişim gibi davranıyodu. Yaşanılanlar ve terapilerle beklentim çok çok çok azaldı. Onlar sadece eşimin ailesi. Bireysel olarak hiçbir kıymetleri yok gözümde çok çektirdiler. Ama eşimin ailesi oldugu için saygı duymak zorundayım. Yapmam gereken sorumluluklarımda var tabiki ama mesafemi koruyorum. Şuan ilişkimiz stabil ilerliyo. Muhtemelen sizde eşinizin ailesine benim gibi bir anlam yüklediniz. Zamanla bunu çözceğinize eminim
Olabilir,
Bunuda düşüneceğim.

Bunun sebebi aslında eşiniz sanırım size verdiği değeri yeterince ailesine hissettiremedi ki onlarda sizi bunları yapmaya layık görmediler
Ben bunu söyledim psikoloğa dediki onların sizi hiç bişeye layık görmemesi maddi manevi yanınızda durmaması verdiği sözleri tutmaması sizinle alakalı değil !!!!
Onlar eşinizin ailesi size değil kendi oğullarına değer vermiyorlar.

Söylediğinizde haklısınız ama eşim onlar bilmiyor onlar anlamıyor ne yaparlarsa yapsınlar onlar büyük dedi. Aileside biz ne yapsrsak yapalım oğlumuzun sesi çıkmıyor doğru yoldayız demiş olabilirler.

Nerdeyse 1 yildir terapi goren biri olarak soyluyorum evet gayet normal size boyle sorular sormasi ya da bu sorunun cevabini haftaya kadar dusun demesi. Sadece kendisine bir seyler anlatarak cozume varamazsiniz hatta bu sekilde daha rahat hissedemezsiniz psikologunuzun sizi bagzi konularda dusunmeye tesvik etmesi cok one,li ve bir o kadar da normal.

Yok yok burdan okuduklarımdan devam etmiycem tabiki
Bilinçli bir şekilde değil ama ister istemez etkilenirsiniz, o nedenle yolda her şey rayına oturacaktır, cevap bulamazsanız da bunu da terapistinizle paylaşın, verdiği ödevleri yapamamakta bazen çok şey verir , her şeyi seans odasında konuşun . Ben kendi terapi surecimde seans sonunda da notlar alıyordum. Bazen çok zorlayacak ama sonunda güzel şeyler olacak , şifa olsun

Bilinçli bir şekilde değil ama ister istemez etkilenirsiniz, o nedenle yolda her şey rayına oturacaktır, cevap bulamazsanız da bunu da terapistinizle paylaşın, verdiği ödevleri yapamamakta bazen çok şey verir , her şeyi seans odasında konuşun . Ben kendi terapi surecimde seans sonunda da notlar alıyordum. Bazen çok zorlayacak ama sonunda güzel şeyler olacak , şifa olsun
Cevap vermek zorunda değilsin dedi zaten.
Yapıcam inşallah iyileşicem silicem hepsini kafamdan. Aminnn inşallah şifa olur.

Aslında bu söylediklerinizi hayatımdaki herkes için yapabiliyorum.
Aman boşver diyorum.
Ama eşimin ailesi niye bana değer vermedi,
Niye adam yerine koymadı, bende olmayıp eşimin kardeşinin evlendiği kadında ne vardı diye takmadan edemiyorum.
Tamda sorunum burda başlıyor.
Aman boşver ne güzel yapışsınlar eltine daha iyi değil mi😃 benm ki de bariz bi şekilde eltimi seviyor hiçtee umrunda değil açıkçası.

Back