• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolog deneyimleri olanlar bakar mısız?

Esin ailesi senin icin bisey ifade etmiyor. Bunun uzerine düşünmeni istemis. Senin ailen degiller eşinin ailesi onlar. Dolayısıyla kafanda kavga etmeye de gerek olmadigini anlaman üzerine bi aydınlanma yaşa istemis. Çünkü senin icin bisey ifade etmiyorlarsa niye yapmadiklarina takilasin? Sadece yaptiklari kötülüklere takilabilirsin o da gecici sureligine. Tabiki hep bu şekilde ilerlemez gorusmeler. Bu ilk seferki ödevin öyle düşün.

Aslında bu söylediklerinizi hayatımdaki herkes için yapabiliyorum.
Aman boşver diyorum.
Ama eşimin ailesi niye bana değer vermedi,
Niye adam yerine koymadı, bende olmayıp eşimin kardeşinin evlendiği kadında ne vardı diye takmadan edemiyorum.
Tamda sorunum burda başlıyor.
Muhtemelen eşinin kardeşi eşinden daha cok zirildayan biri. Olayin senle bi ilgisi yok olsa olsa evlat ayrımı. Kimse bi baska yuzunden kendi evladina yapacagini yapmamazlik etmez çünkü. Dupeduz sen olmasan da yapmayacak ona. Onlar daha fazla magduru oynamislardir. Aglamayana güçlü durana meme yok.

Arkadaşlarım selamlar;

Eşimin ailesi ile yaşadıklarım, bana değersiz hissettirmeleri, bize evlenirken adet gelenek görenek hiç bişey bilmeyip eşimin erkek kardeşi evlenirken en ince ayrıntısına kadar düşünmeleri !!!

Ve benim bunlara üzülüp, takıntı haline getirip sürekli kafamda onlarla kavga ediyor olmamdan sebep psikoloğa gittim.

Kendim için bişeyler yapmak istedim. Onlar bana değer vermiyorsa bende kendi kendime onlarla kavga etmekten vazgeçeyim istedim.

Psikolog beni dinledi. Hiç bir yorumda bulunmadı Bana bir sonraki görüşmemize kadar “Eşinin ailesi senin için ne anlam ifade ediyor “ bunun cevabını istiyorum dedi.

İsimlerini bile duyunca tüylerim diken diken oluyor aslında. Ama ne diyeceğimi de bilmiyorum. Sanırım bu sorunun cevabı yok bende.

Size sorum şu; ilk defa psikolog a gidiyorum.
Hiç yorum yapmaması sadece dinlemesi ve ödev şeklinde bir sonraki görüşmemize kadar bunu düşünmeni istiyorum demesi. Bu şekilde mi ilerleniyor.

Sorusuna ne demeliyim beynimde sürekli bu soru ama yok cevabı yok.
Psikolog arkadaşlar kusura bakmasın ama bence piyasada birçok para avcısı var bu konuda 😂
Ben de birkac seans gittim saçma geldi bıraktım birkaç kişisel gelişim kitabı okuyup Melisa çayı falan içsen de etki gormezsen öyle gitsen daha mantıklı
Bir de doğru psikoloğu bulana kadar zaten servet harcıyor insan

Evet benimkide, işimden istifa etmiştim işimi yapamayacak durumdaydım. Çalışmak zorundasın çalışmazsan iyilesemezsin, bende çalışmak istemiyorum mecbur çalışıyorum yakınım kanser akşama kadar delilerle ilgileniyorum demişti. Çıktıgımda aglamam 3 saat felan surmuştü

Bir psikolog olarak ben de çalışmak istemiyorum kısmına kadar başka bir şekilde söylese evet olabilir diyebilirdim ancak ben de çalışmak istemiyorum kısmı etik değil. Bu karşıdakine onun yardım için orada olmadığını, para için ya da başka bir şey için orada olduğunu anlatıyor. Terapide gerekli gördüğü durumlarda terapist kendi hayatından kısa örnekler verebilir, hatta bazen olmamış şeyleri olmuş gibi anlatabilir. Tüm bunlar hastanın yararı gözetilerek yapılır. Boş konuşmak için değil.

Ben bunu söyledim psikoloğa dediki onların sizi hiç bişeye layık görmemesi maddi manevi yanınızda durmaması verdiği sözleri tutmaması sizinle alakalı değil !!!!
Onlar eşinizin ailesi size değil kendi oğullarına değer vermiyorlar.

Söylediğinizde haklısınız ama eşim onlar bilmiyor onlar anlamıyor ne yaparlarsa yapsınlar onlar büyük dedi. Aileside biz ne yapsrsak yapalım oğlumuzun sesi çıkmıyor doğru yoldayız demiş olabilirler.

Bu konuya odaklanmanızı öneririm. Neden böyle söylemiş olabileceğini ve haklılık payını düşünün derim. Hiç kimse tanımadığı ya da kısa bir süre gördüğü bir insana gerçekten değer vermez, veremez. Öte yandan söz konusu oğlu olunca işler değişiyor. Eğer iki oğluna da yapmamış olsalardı evet bilmiyor diyebilirdik, birine yapıp birine yapmıyorsa bu kayırmadır ve evet sizinle ilgili değildir. Zamanla evlatlarınız büyüdüğünde (çocuğunuz var mı o kısmı hatırlayamadım, yoksa da birden fazla olunca diyelim) bu durumu daha net anlayacaksınız.

Benimkide öyle.
Mesela ben dedim ki içimdekileri onlara söyleyemediğim için bende öfke oluştu.
Bana dediki ne olurdu içindekileri onlara söylesen.
Ben saf tabi sanıyorum ki ben öfkemi kusarken karşımdaki susup beni dinleyecek. Haklısın özür dilerim seni bu kadar üzdüğümüzün farkında değildik diyecek.
Halbuki belkide çok daha yaralayıcı şeyler söyleyecekti hiç bu ihtimali düşünmemiştim.

Bir başkası bu sözü söylese belki bu kadar etki etmezdi ama bir uzmandan duyunca biraz daha farklı etki edebiliyor. Çünkü bu kasıtlı sorulmuş bir soru, burada amaç düşünmeye ve olası senaryoları oluşturmaya sevk etmek. Böylelikle keşke dediğimiz şeyleri iyi ki kere dönüştürebiliyoruz.

Bu arada her meslekte iyi olanlar ve kötü olanlar var. Sadece bazı meslekler daha hassas olabiliyor. Eli çenesinde hasta dinleyen ve eee şimdi ne yapacaksın diye soran psikiyatristler de var ya da danışanı ile ilişki yaşayan psikologlarda vs. Önemli olan enerjinizin tutacağı ve güvenebileceğiniz birini seçmeye çalışmak. Lütfen hangi üniversiteden mezun olduğunu ve hangi eğitimleri aldığını sorun ya da internette kısa bir araştırma yapın. Bizim mesleğimiz suistimale çok açık bir meslek. Sosyoloji, felsefe vb mezunu olup kendini psikolog olarak tanıtan çok. Bunun yanında aldığı eğitimleri ve tecrübesini de sorgulayın lütfen. En azından bir ya da iki eğitim almış olmasına, eğitimlerini iyi yerlerden alınmış olmasına, “tek” bir kişiden bir sürü eğitim almamış olmasına bakabilirsiniz.

Her psikologun yaklasimi farklidir. Hicbir psikolog sunu yapmalisin bunu yapmamalisin demez. Hatta eski sevgilimle baristigim icin bir sure terapiye ara vermistim psikologa söylemeye utandim dedigimde yadirgayacak olsak psikolog değil arkadaş olurduk demisti. Yani psikolog sana akil vermez,ögüt vermez,tarafsizca dinler en fazla olasi cözüm önerileri sunar.

Bir psikolog olarak ben de çalışmak istemiyorum kısmına kadar başka bir şekilde söylese evet olabilir diyebilirdim ancak ben de çalışmak istemiyorum kısmı etik değil. Bu karşıdakine onun yardım için orada olmadığını, para için ya da başka bir şey için orada olduğunu anlatıyor. Terapide gerekli gördüğü durumlarda terapist kendi hayatından kısa örnekler verebilir, hatta bazen olmamış şeyleri olmuş gibi anlatabilir. Tüm bunlar hastanın yararı gözetilerek yapılır. Boş konuşmak için değil.

Bu konuya odaklanmanızı öneririm. Neden böyle söylemiş olabileceğini ve haklılık payını düşünün derim. Hiç kimse tanımadığı ya da kısa bir süre gördüğü bir insana gerçekten değer vermez, veremez. Öte yandan söz konusu oğlu olunca işler değişiyor. Eğer iki oğluna da yapmamış olsalardı evet bilmiyor diyebilirdik, birine yapıp birine yapmıyorsa bu kayırmadır ve evet sizinle ilgili değildir. Zamanla evlatlarınız büyüdüğünde (çocuğunuz var mı o kısmı hatırlayamadım, yoksa da birden fazla olunca diyelim) bu durumu daha net anlayacaksınız.

Bir başkası bu sözü söylese belki bu kadar etki etmezdi ama bir uzmandan duyunca biraz daha farklı etki edebiliyor. Çünkü bu kasıtlı sorulmuş bir soru, burada amaç düşünmeye ve olası senaryoları oluşturmaya sevk etmek. Böylelikle keşke dediğimiz şeyleri iyi ki kere dönüştürebiliyoruz.

Bu arada her meslekte iyi olanlar ve kötü olanlar var. Sadece bazı meslekler daha hassas olabiliyor. Eli çenesinde hasta dinleyen ve eee şimdi ne yapacaksın diye soran psikiyatristler de var ya da danışanı ile ilişki yaşayan psikologlarda vs. Önemli olan enerjinizin tutacağı ve güvenebileceğiniz birini seçmeye çalışmak. Lütfen hangi üniversiteden mezun olduğunu ve hangi eğitimleri aldığını sorun ya da internette kısa bir araştırma yapın. Bizim mesleğimiz suistimale çok açık bir meslek. Sosyoloji, felsefe vb mezunu olup kendini psikolog olarak tanıtan çok. Bunun yanında aldığı eğitimleri ve tecrübesini de sorgulayın lütfen. En azından bir ya da iki eğitim almış olmasına, eğitimlerini iyi yerlerden alınmış olmasına, “tek” bir kişiden bir sürü eğitim almamış olmasına bakabilirsiniz.
Aynı şeyi son gittiğim doktorumda söyledi. Çalışmamın bana iyi geleceğini söyledi. Çalışmazsan iyilesemezsin nedir. Tek çare çalışmak mı üstelik okul öncesi öğretmeniydim. Sürekli aglama krizlerim tututuyodu. Yapamazdım.

Aynı şeyi son gittiğim doktorumda söyledi. Çalışmamın bana iyi geleceğini söyledi. Çalışmazsan iyilesemezsin nedir. Tek çare çalışmak mı üstelik okul öncesi öğretmeniydim. Sürekli aglama krizlerim tututuyodu. Yapamazdım.

Çalış, kafan dağılır demek başka ben de burdayım işte yeahhh ne yapayım demek başka böyle terapist mi olur Allah aşķına😵‍💫😵‍💫

Arkadaşlarım selamlar;

Eşimin ailesi ile yaşadıklarım, bana değersiz hissettirmeleri, bize evlenirken adet gelenek görenek hiç bişey bilmeyip eşimin erkek kardeşi evlenirken en ince ayrıntısına kadar düşünmeleri !!!

Ve benim bunlara üzülüp, takıntı haline getirip sürekli kafamda onlarla kavga ediyor olmamdan sebep psikoloğa gittim.

Kendim için bişeyler yapmak istedim. Onlar bana değer vermiyorsa bende kendi kendime onlarla kavga etmekten vazgeçeyim istedim.

Psikolog beni dinledi. Hiç bir yorumda bulunmadı Bana bir sonraki görüşmemize kadar “Eşinin ailesi senin için ne anlam ifade ediyor “ bunun cevabını istiyorum dedi.

İsimlerini bile duyunca tüylerim diken diken oluyor aslında. Ama ne diyeceğimi de bilmiyorum. Sanırım bu sorunun cevabı yok bende.

Hiç yorum yapmaması sadece dinlemesi ve ödev şeklinde bir sonraki görüşmemize kadar bunu düşünmeni istiyorum demesi. Bu şekilde mi ilerleniyor.

Ben yaklaşık 1 yıldır gidiyorum çok düzenli gitmiyorum ama faydası oluyor zaman zaman da neden gidiyorum ki kendim de baş ederim diyorum
Bazı kitaplar önerdi onları okudum onla da sohbetler ettik başlangıçta sorular soruyordu ben cevap veriyordum
Dediğiniz gibi kişilerin olayların sizdeki anlamını size gösterdikten sonra ilerliyor..

Muhtemelen eşinin kardeşi eşinden daha cok zirildayan biri. Olayin senle bi ilgisi yok olsa olsa evlat ayrımı. Kimse bi baska yuzunden kendi evladina yapacagini yapmamazlik etmez çünkü. Dupeduz sen olmasan da yapmayacak ona. Onlar daha fazla magduru oynamislardir. Aglamayana güçlü durana meme yok.
Bize şey demişlerdi. Siz karı koca akıllısınız ikinizde çalışıyorsunuz istediğinizi yaparsınız onun desteğe ihtiyacı var. ( o kaynım)
Onlarda şuan iki kişi çalışıyor. Ama onların desteğe ihtiyacı var onlara göre.

Bize şey demişlerdi. Siz karı koca akıllısınız ikinizde çalışıyorsunuz istediğinizi yaparsınız onun desteğe ihtiyacı var. ( o kaynım)
Onlarda şuan iki kişi çalışıyor. Ama onların desteğe ihtiyacı var onlara göre.
Aynen işte amac sagdaki yani su koyduğum resimde. Bazi aileler ikisi esit olsun ister biri ondeyse digerine yardim eder ki öbürü farki açamasin :) benim eşimin ailesi de öyle. Biz naparsak kosup ablasina da yapmaya çalışırlar.

adalet-esitlik-1_large.png

Çalış, kafan dağılır demek başka ben de burdayım işte yeahhh ne yapayım demek başka böyle terapist mi olur Allah aşķına😵‍💫😵‍💫
Onun koltuguna oturmuştum yanlışlıkla. Oo benim koltoguma oturmussun Lider olma istegi var sende ön planda olmayı seviyosun demişti. Çok utandım halbuki onu hasta koltugu sanmıştım. İlginç bi adamdı.

Aynen öyle. Çalışmak dana iyi gelecek demek başka çalışmazsan iyileşemezsin demek başka. Ha dese ki çabalamazsan iyileşemezsin, evet buna ok. Ama diğeri hayır, olabilecek bir uslup değil.

E ben buldum cevabı
Diğer gelin aynı apartmanda oturuyor bize bakacak işimizi yapacak diye onların masraflarını karşılamışlar
Ama siz uzaktasanız işimizi yapmıyor diye masrafları umursamamışlar

Arkadaşlarım selamlar;

Evet psikolog şöyşe yap böyşe söyle deyip yönkendirmez. Beyin fırtınası yaptırır senin düşünüp bulmanı çözmeni sqğlar.
EŞinin aileainin sana bunlatı yapması senin için neden önemli bunu düşğn. Onların eltine yaptıklatını sana yapmamaları neyi drğiştiriyo ki. Yapmadıklarında evliliğini etkileyen bişe oldu mu. Onların sana eksik yaptığı gelenekler eşinle arandaki srvgiyi artırdı yada azalttı mı? Neden onlatın sana daha ilgili olmasına ihtiyaç duyuyosun? Bu sorulatın cevaplarını düşün bi

Aynen işte amac sagdaki yani su koyduğum resimde. Bazi aileler ikisi esit olsun ister biri ondeyse digerine yardim eder ki öbürü farki açamasin :) benim eşimin ailesi de öyle. Biz naparsak kosup ablasina da yapmaya çalışırlar.

Eki Görüntüle 3302045
Size de yapıyorlarsa ablasına yapmalarında bir sakınca yok.
Ama size yapmayıp sizde gördüklerini aman diğer çocuğum mahrum kalmasın diye yapıyorlarsa sıkıntı.

E ben buldum cevabı
Diğer gelin aynı apartmanda oturuyor bize bakacak işimizi yapacak diye onların masraflarını karşılamışlar
Ama siz uzaktasanız işimizi yapmıyor diye masrafları umursamamışlar
Alakası yokki.
Diğer konuda detaylı cevabı verdim ☹️

Arkadaşlarım selamlar;

Sorunun cevabını bize sorarsanız hiçbir anlamı kalmaz. Mantıklı ya da mantıksız ne düşünüyorsaniz onu soylemelisiniz . Çünkü bunlar sizin düşünceleriniz ve önemli
Ve evet ödev şeklinde ilerliyo . Mesela ben çıkarken diyo ki hadi bu haftaki ödevin bunlar sonra gülüyoruz :))
Her zaman değil tabi gerektiğinde oluyo bu da

Size de yapıyorlarsa ablasına yapmalarında bir sakınca yok.
Ama size yapmayıp sizde gördüklerini aman diğer çocuğum mahrum kalmasın diye yapıyorlarsa sıkıntı.
Biz tam tersi kayinvalideme yardim ediyoruz. Disarda bi yerde yemek hesabi odedigini bile bilmem o derece hic bisey yapmadi. Bizde gorduklerini kizina da yapmak istior sadece tum kazancini kizina harciyor. Ben hic ustume alinmadim bence ogluna deger vermiyor. Sen de ustune alinma diye anlattim. Bu durum bende daha da kamciladi calisma azmimi. 150 senede yetisemeyecekleri bi fark attim son 2 senede. Her turlu musibeti firsata cevirme gazı dilerim sana da :)

Back