- 24 Mayıs 2021
- 1.191
- 998
- 83
- 39
- Konu Sahibi AlerjikRinit
-
Arkadaşlarım selamlar;
Eşimin ailesi ile yaşadıklarım, bana değersiz hissettirmeleri, bize evlenirken adet gelenek görenek hiç bişey bilmeyip eşimin erkek kardeşi evlenirken en ince ayrıntısına kadar düşünmeleri !!!
Ve benim bunlara üzülüp, takıntı haline getirip sürekli kafamda onlarla kavga ediyor olmamdan sebep psikoloğa gittim.
Kendim için bişeyler yapmak istedim. Onlar bana değer vermiyorsa bende kendi kendime onlarla kavga etmekten vazgeçeyim istedim.
Psikolog beni dinledi. Hiç bir yorumda bulunmadı Bana bir sonraki görüşmemize kadar “Eşinin ailesi senin için ne anlam ifade ediyor “ bunun cevabını istiyorum dedi.
İsimlerini bile duyunca tüylerim diken diken oluyor aslında. Ama ne diyeceğimi de bilmiyorum. Sanırım bu sorunun cevabı yok bende.
Size sorum şu; ilk defa psikolog a gidiyorum.
Hiç yorum yapmaması sadece dinlemesi ve ödev şeklinde bir sonraki görüşmemize kadar bunu düşünmeni istiyorum demesi. Bu şekilde mi ilerleniyor.
Sorusuna ne demeliyim beynimde sürekli bu soru ama yok cevabı yok.
Yok yok tabiki dinleyeceğim de.Sorusunun cevabı sizde bizde değil. Bizden aldığınız cevap ile psikoloğa gitmenizin hiç bir anlamı yok. Çözüme ulaşmak istiyorsanız psikoloğunuzu dinlemelisiniz
Kafamda sürekli aynı soru dönüp duruyor.İşte tüylerinizin diken diken olmasının sebebini bulacak. Konunun kaynınıza yapılan size yapılmayan şeylerden ziyade daha derine ineceğini biliyor çünkü. Böyle ilerliyor evet, bdt uyguluyor muhtemelen
Heh tam olarak bu?Bence gayet mantıklı bir soru sormuş .. eş ailesi kimdir, normalde dış kapının mandalıdır. Iyi davransalar iyi, kötü davransalar da ç.küm der geçerim. Soru şu ki, sizin için o insanlar kim ve neci, ne yaptıklarını neden bu kadar önemsiyorsunuz??
Her psikoloğun çalışma prensibi farklıdır. Burada yorum yapmak doğru olmaz. Siz devam edin verim alıp almadığınızı bir kaç seans sonra anlarsınız zatenYok yok tabiki dinleyeceğim de.
İlk kez gidiyorum böyle ilerlemmesi normal mi onu merak ettim.
Kabul mü görmek istiyorsunBi sonraki görüşmeye kadar bu soruyu gerçekten düşün ve dürüstçe cevap ver bunun doğru cevabı olmaz önemli olan ne hissettiğini açıkça paylaşman psikoloğunla. Mesela kabul mü görmek istiyorsun, sevilmek mi istiyorsun vs gibi.
Tam üstüne basmışım.Kabul mü görmek istiyorsunSevilmek mi
Beni neden sevmediler sanırım bu !!!
Umarım bende sizde olumlu sonuçlar alıp yüklerimizden kurtulur hafifleriz.İlk görüşmede değerlendirme yapıyor notlar alıyorlar çok yorumda bulunmadan. Ben bu hafta 2. Seansıma gittim daha çok karşılıkli bir konuşma oldu ilk seansta pek birşey anlaşılmıyor.
Bana da olumsuz hissettiğim durumlar ile ilgili bir tablo yapmamı istemişti haftaya daha farklı şeyler yapacağız.
Yavaş yavaş oluyor yani içinizden ne geliyorsa ne hissediyorsanız onu söyleyin kaçınmadan.
Kesinlikle son derece şeffafım.3 farklı psikologla terapi süreçlerim oldu.
Gitme sebebim babaya duyduğum öfke ve insanlara karşı güvensizlikti.
İlk gittiğim psikolog konuşmalarımızda yorumlar yapar aynı size sorulduğu gibi sorular sorar ve haftaya cevabını ister,onun üzerinden ilerlerdi.
İlk seans dahi benimle sohbet ederek ilerlemişti.
Şehir değişikliği yüzünden bırakmak zorunda kaldım çok üzülmüştüm.
2.gittiğim sadece hıhı hıhı deyip dinledi asla tek yorum yapmadı ve araya girmedi bu sizi tanımak için olan seanstı dedi ama benim öfke kontrolüm iyice zıvanadan çıkmıştı ki o dönem tahammül edemedim ve gidemedim.Klinikten çıktığımda ki halimi hatırlıyorum da eşim dahi ağzını açıp bir kelime soramamıştı böyle bir sinir yoktu yani,o da psikolog ile ilgili değil benim iç dünyamla alakalı birşeymiş şuan anlıyorum.
3.gittiğim ise aynı 2.psikolog gibi ilk iki seans sadece beni dinledi ama o enerji tuttuğu için devam etmek istedim ve sonraki seanslar ilk gittiğim gibi resmen karşılıklı dertleşir konuşur gibi geçti,bana ayna oldu sanki ve atlattım.
Sizi henüz tanımıyor zamanla size şöyle yapın böyle yapın gibi keskin cevaplar vermeyecek ileriki süreçlerde ama zihninizde iç dünyanızda nasıl ne düşünüyorsunuz anlayıp bunu size farkettirerek sizi değiştirecek.
Ben mesela babama duyduğum öfkeyi o kadar büyütmüşüm ki hayatımdaki herkese hatta hayata öfke doluymuşum bunu farkettiğim an değişmeye başladım.Size tek vereceğim tavsiye aklınızdan geçen herşeyi yalansız ve eksiksiz yumuşatmadan saklamadan olduğu gibi paylaşmanız.
Doğru terapi böyle yürür. Psikoterapist sizi ne yapmanız konusunda yönlendirmez, etik olarak yönlendiremez.Size sorum şu; ilk defa psikolog a gidiyorum.
Hiç yorum yapmaması sadece dinlemesi ve ödev şeklinde bir sonraki görüşmemize kadar bunu düşünmeni istiyorum demesi. Bu şekilde mi ilerleniyor.
Bu sorunun cevabını bu forumdan almanız yanlış.Sorusuna ne demeliyim beynimde sürekli bu soru ama yok cevabı yok.
Bu çok güzel dönsün dolaşsın, her seanstan sonra bir hafta düşünürdüm aklınıza gelenleri not edebilirsinizKafamda sürekli aynı soru dönüp duruyor.
Teşekkürler
Umarım süreç sizin için iyi geçer,inanın bir noktadan sonra vurdumduymaz oluyoruz belki.Kesinlikle son derece şeffafım.
Zaten iyileşmek istiyorum.
Şuanda düşündükçe bende farkediyorum aslında ne kadar gereksiz üzmüşüm kendimi diye.
Zamanla bende sizin gibi aşacağım, iyileşeceğim inanıyorum buna.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?