Psikiyatri doktorum..

emissa

i drink to that...
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2014
688
986
123
Iyi geceler bayanlar... bugun yasadigim olay aklima takildi paylasmak istedim acaba ben mi cok alinganim yoksa hakli miyim? Diye... ilk defa piskyatira gittim ve depresyonda oldugumu ilac kullanmam gerektigini soyledi vs neyse bugun ilaci ilk defa ictim bende aşiri şekilde mide yanmasi yapti nefes borum falan artik yangidan nefes alamayacak hale geldim neyse doktorumu aradim danistim o aciyla doğumkontrol ilaci ile kullanmamin bi etkisi olup olmadigini sormayı unuttum... yaklaşik 3 -4 saat sonra tekrar arayip midemin acisindan ikinci sorumu sormayi unuttugumu soyledim ve sordum.. aldigim cevap "d.kontrol hapi ile alabilirsin ama her detayi boyle arayip telde halledemeyiz " cevabiydi benim bu usluba moralim bozuldu tabiki cunku seans sirasinda bunlari bana aciklamadin ki ben ilk defa piskyatr deneyimi yasadigim icin aklima gelmedi diğer sorunlarimdan dolayi.. cok uzattim biliyorum velhasil bu cevap beni doktora karşı negatif yapti.. sizce alinganlik mi yapmisim yoksa doktorun tavri biraz abes mi?

İlk gün sorman normal sonrasında sürekli araman anormal olurdu.
Zaten pimpirikli biri degilim.. sadecd gercekten mide yanmasi cektigim icin aradim ki sorulariminda boş beleş pimpirik insan sorulari oldugunu düşünmüyorum.. ki aramadan once nette biraz arastirmada yaptım kesin bir cevap bulamadim daha ikinci sorumda bu sekil cevap vermesi canimi sıktı..

Valla arayıp sorma hakkının olduğunu düşünüyorum .Doktorluk zor meslek hastalar daha da zor ama Sevgili doktorlar bunu kaldıramıyacaksanız okumayın boşuna.Aldığınız paraların hakkını verin .gün içinde bir iki hastada arayıp sorsun istediğini.Doktorun tavrı abes tabiki.Bana göre.
Zira daha önce doktorumu benzer basit şeylerden aradığım oldu hiç böyle bir tepki almadım.doktorum özelde calışıyordu..
Psikatri hastaları hele bu konularda oldukca hassasken en olmayacak hasta profiline en olmayacak cevabı vermiş.Zaten hasta hasta!Kaygılı, rahatsız ve muhtemel anksiyeteli.Ne bekliyordun sevgili doktorcum.Senin mesleğin bu .Bunlarla ilgilenmek.
Öptüm tüm psikiyatri doktorlarını aşırı hassasiyete davet ediyor yanacıklarından mıncırıyorum

Canım uslubu biraz farkli olmus ama en nihayetinde onlarda insan belki o an cani biseye sıkılmıştır veyahut bisey olmustur djye dusun ama ben durumunuz cok ileri seviyede degilse psikiyatriye degilde pdikologa gitmenizi tafsiye ederim

Çünkü psikiyatrik hastaliklar dısında konusarak terapi gormek daha mantikli diye dusunuyoruk bende pdikayriye gittim doktor neredeyse jic konusmadan depresyon teşisi koyup ilac yazdi

Ben benim hayatimi cok etkileyen bi durumdan sıkıntımdan soz ettim bana verdigi cevap takma olmustu zaten takmayacak iradeye sahip olsam orda ne isim olsun

Ama bence cok ciddi durumlar dısında antidepresanlara yonelmeyin derim

Hayy agzin bal yesin... bide panik atak falan olup arasaymisim surekli demekki tele bakmayip beni daha cok bunalima sokacakmis.. ben değiştiriyim doktorumu en iyisi

Zaten kendisine bunlardan bahsettim 16 aylik ewladim var beni uyusturan bagimli yapan ilac istemiyorum cozum istiyorum tarzinda bir konusma yaptim.. daha cok ben konustum ama ne biliyim karşımdaki doktor oldugu icin farkli ve guzel bir konusma beklemistim oyle gecmedi..

Arayıp sorma olayından daha önemli olan sana depresyon teşhisini kaç dakikada koydu ve ilaç yazdı?
10 dakikada kendimde olan belirtileri anlattim depresyonu gosteriyormus.. zaten muayne suresi 30 dakikaydi ben daha erken ciktigimi dusunuyorum ki disarida eşim bekliyordu oda erken ciktigimi soyledi.. bilemedim en iyisi baska bir doktora gitmek.

10 dakikada kendimde olan belirtileri anlattim depresyonu gosteriyormus.. zaten muayne suresi 30 dakikaydi ben daha erken ciktigimi dusunuyorum ki disarida eşim bekliyordu oda erken ciktigimi soyledi.. bilemedim en iyisi baska bir doktora gitmek.
Psikiyatristler uzun uzun dert dinlemezler onlarin alani teshisi koyup ilac tedavisidir.Psikologa gidin derim depresyonsa.Gecmis olsun.

Arayıp sorma olayından daha önemli olan sana depresyon teşhisini kaç dakikada koydu ve ilaç yazdı?
Doktorlar teşhis koymuyor ki. Ben depresyondayım diyorsun ve depresyon ilacı yazıyor. Hasta kendini biliyor mu, durumunun farkında mı, bunun önemi yok. Doktora istediğin ilaç için belli şeyler söyle iki dakikada yazdırırsın. Kendini bilmeyen hastalar var. Mesela bipolar bozukluğun atak evresindeki bi hasta doktora depresyondayım deyip bir depresyon ilacına başladığında ne olur düşünsenize. Yakınen gördüm neler olabiledeğini. Başkasına zarar verme durumuma kadar gidebiliyor yanlış yazılan ilaç. Doktorların hastanın bir lafına göre ilaç yazmasının önüne geçilmeli.

Psikiyatristler uzun uzun dert dinlemezler onlarin alani teshisi koyup ilac tedavisidir.Psikologa gidin derim depresyonsa.Gecmis olsun.
Kendisine bunuda yoneltmistim.. ilk defa geliyorum piskytrimi piskologmu hangisine gitmem gerektigini tam olarak bilemedim sizi tercih ettim hocam beni yonlerdirirseniz iyi olur vs diye.. ama ne bilim sonuc bu işte :)

10 dakikada değil hastalığını teşhis etmek, seni tanıyamaz bile, kaldı ki sorunun depresyon değil bambaşka birşey de olabilir. Olacak şey değil bin tane yan etkisi olan ilaç yazıyorsun sen, kahvaltıda 5 siyah zeytin ye der gibi ilaç yazıyorlar şaka gibi ya.

Ben en iyisi iyi bir doktor araştirmasi yapip bir doktora daha gidip kiyaslama yapayim.. yoksa böyle içime sinmeden ilac icmek istemiyorum zaten doktora karsida sogudum.

Bana sorarsanız depresyon hastalarinin daha cok konusmaya ihtiyaci var cunki konusamadigimiz icin durum bu hali aliyor
Sahiden ayni durumu yasamis biri olarak sizi anliyorm
Ben zaten doktorun 2. Ay verdigi ilaclari kullanmafim 3.ay devam etmek istemedigimi zaten kendisi anladi psikologa yonlendirdi

Ben psikologa gittigimde kendisi keske psikiyatriyi direk bırakmasaydiniz dedi biz baslayalim sonuc alamassak sizi tekrar psikiyatri doktoruna yonlendiricem dedi Allaha cok sukurde gerek kalmadi

6 aydir falan gorusuyorum bircok konuda sahiden cok yol katettim diyebilirim benim sansimda iyi bir psikologa denk gelmekti

Birde ne alakasi var diyebilirsiniz ama yani benim kulturume yakin bi insan memleketlerimiz falan her ne olursa olsun ben bununda arti kazandirdigini dusunuyorum cunku olaylari sizin cercevenizden bakip yorumlamasi daha kolay oluyor sahsen gittigim psikiyatri uzmaniyla hicburzaman yasadigim bu sorunlari konusamazdim

Bu arada sunuda ilave etmek isterim ben devlet hastanesine gidiyorum maddi gucum yok sahiden olsaydida ozeli dusunmezdim cunku ozellerde hasta yada danisan degilde musteri gibi goruldugumuze inaniyorum ki bircok yerdede boyle

Kendisine bunuda yoneltmistim.. ilk defa geliyorum piskytrimi piskologmu hangisine gitmem gerektigini tam olarak bilemedim sizi tercih ettim hocam beni yonlerdirirseniz iyi olur vs diye.. ama ne bilim sonuc bu işte :)
Senin şikayetlerin ve yazdığı ilaç nedir?

Vallahi durum bundan ibaret.. zaten çiktigimda içime sinmemisti birseyler ama karsindaki insan piskolojisi okumus bir bildigi vardir diyo işte insan.. en iyisi doktor degistirmek analiz yapmak.

Yorumlari da okuyarak cevap veriyorum.
Doktorunuzu degistirin.

Senin şikayetlerin ve yazdığı ilaç nedir?
Aşiri sinirlilik hali ki bu benim birikimimden oluyor bunu biliyorum tahammul seviyem kalmadi herseye bir anda patliyorum her seyi gectim 16 aylik kizim var ona yansitmak istemedigim icin gittim.. depresyon dedi zedprex verdi.

Onlar asla psikologlarla ayni kefeye konmak istemezlerde ondan Siz psikolog bulun guzelce uzun uzun konusacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…