PRP ile cilt estetiği

irem ataberk

Reklam içerikli mesajlarından hesap pasif edilmiştir, mesajlarına itibar etmeyiniz.
Sahte Profil
25 Ağustos 2016
5
1
1
42
PRP Kendi kanınızda ki trombosit hücrelerini konsantre hale getirip cilt altına uygulanması ile yapılan birçok ülkede ve Türkiye'de kullanımı gittikçe yaygınlaşan otolog tedavi sitemi. Cilde yapılan ilk uygulamayla farkı hissedebiliyorsunuz, sonrasında 5-6 takip uygulamasıyla tam netice alınıyor. Yalnız uygulayıcı ve ürün kalitesi çok önemli. Kesinlikle bu uygulama uzman doktorlar tarafından yapılmalı ve takip edilmelidir. Ürün ise Avrupa standartları gereği Class III olması gerekmektedir. Klinik olarak kendini ispatlamış ve Sağlık bakanlığından onay almış CE Class III sertifikalı PRP uygulama tüplerini kullanmak gerekiyor. Bu anlamda Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren SMH Medikal Teknolojileri tarafından üretilen S&M PRP Kitlerini tavsiye ederim.
Bu anlamda sizinde görüşleriniz almak isterim.

Merhaba, ben PRP'nin 2. seansını 2 hafta önce yaptırdım. İlkinde yüzümde soyulmalar oldu baya farkı hissettim ama 2.sinde hiçbir değişiklik olmadı. Ne bir soyulma ne de bir ışıltı. Konuyla ilgili bilgi sahibisiniz sanırım Devam etmeli miyim yoksa doktoru mu değiştirmeliyim Normal mi bu durum?

Kullanılan ürün çok önemli, uygulayan da önemli. Önce bunları bi sorgulayın. Eğer düzgün ise mutlaka netice alırsınız. Ayrıca kan sayımı yapıldı mı? Bazı kişilerde platelet sayısı düşük olabiliyor. Kesin netice ise 5 ayda belli olur.
Ben SMH Medikal tarafından üretilen S&M PRP Kitini kullanıyorum, gayette memnunum.

PRP de antikoagulan olarak Sodyum sitrat kullanılmalı, vücuda en fazla uyumlu olan çözelti odur. Fikol v.b. ekleyenleri asla kullanmayın. Kullanılan ürünü mutlaka sorgulayın, CE Class III belgesine sahip olup olmadığı konusunda sorgulayın, antikoagulan (pıhtılaşma engelleyici) olarak ne kullanıldığını sorunuz, tüpün kalitesini sorgulayınız.

O kadar soru soracagimiza direk regen kitle yaptırsak olmaz mi...piyasadki en kalitelisi oymuş...bi de yapan kisi neden cok onemli ? Sonucta deri altina enjekte ediliyo...her doktor yapamaz mi bunu?

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum. Cumartesi gün 3. seansa gittiğimde detaylı bilgi alacağım. Gelişmeleri yazarım.

PRP uygulamasını İzmir'de özel bir medikal merkezde yaptırdım. Uygulamayı yapan doktor çok iyiydi. Ürün de çok iyiydi, özel bir kit açtı gözümün önünde. Ancak pek istediğim gibi bir sonuç alamadım. Belki bende etkisini göstermedi, bilemiyorum. Şunu söyleyebilirim, çekilen acı karşısında elde edilen sonuca bakılırsa, bu uygulamayı yaptırmaya hiç gerek yok. Kimseye tavsiye etmiyorum. Yüzünüze 100 tane iğne deliği ile giriliyor -evet çok küçük çok ince iğneler bunlar- . O kadar uyuşturucu krem sürüldüğü halde canım nasıl yandı anlatamam. Ha sonuca değse bari... 1-2 hafta hafif ödemli ve parlak bir cildim oldu sadece. Hani uzun süre dayanacaktı? Sakın yaptırmayın.... Paranızı boşu boşuna bu uygulama için harcamayın. Hem cildinize yazık hem cebinize.

canım ben 4 seans yaptırdım iyiki de yaptırmışım diyorum. tek seans etkili değil. dermarollerla mı yapıldı sana? ben direk enjeksiyon yaptırdım

Lapaj yöntemi nedir açıkçası bilmiyorum. Doktor bir kit açtı onunla yaptı, kanımı santrifüj etti, plazmasını aldı... o kit'le birlikte yüzüme azar azar enjekte etti. İlk bir iki hafta zaten cilt hasar gördüğü için, parlak ve hafif ödemliydi. Belki de kollajen doku bu şekilde uyardığı için oldu. Ama uzun sürmedi bu hal... Laser veya sadece dermaroller yaptırsaydım da aynı sonucu elde edecektim belki. Plasma deriye enjekte ediliyor ya, bu işe yaramıyor arkadaş... zatem yarısı deri yüzeyine taşıyor. Cilt hasar aldığı için kollajen üretimini arttırıyor sadece... plazmanın bir etkisi olduğunu zannetmiyorum. Bu benim naçizane fikrim.
Ben başka yöntemler denemeyi düşünüyorum. Çünkü anestezik krem üstüne bile olsa, 100 iğne gerçekten acıtıyor... Sonuç uzun süreli olsa hadi katlanırsın... Fraksiyon laser veya dermaroller uygulaması yaptırmayı düşünüyorum. Plexr de olabilir öncesinde... Kırışıklıklara da etkili olduğunu duydum. Ama iyice araştırmadan yaptırmak istemiyorum. Uygulamayı yapan hekim çok önemli...
Yaptırdığım zaman tecrübelerimi paylaşacağım inşallah.

sana enjekte edilen plazmanın doğru plazma olduğuna emin misin peki? kötü tüp kullanmıştır belki. çünkü kuzenimin saçları bile gürleşti prpyle

Her aşaması gözümün önünde gerçekleşti.. Plazma benim kanımdan santrifüj edildi. Kit sıfır açıldı. Doktorumla ilgili en ufak bi şüphem yok. Ürünle ilgili şüphem var sadece. O kadar etkili olmadı bende..

Beyaz mı? Beyaz renkli bişi yoktu ki. En altta kan vardı, onun üstünde sarı renli plazma vardı, o enjekte edildi... Beyaz renkli başka bişii de mi olacaktı????

Beyaz mı? Beyaz renkli bişi yoktu ki. En altta kan vardı, onun üstünde sarı renli plazma vardı, o enjekte edildi... Beyaz renkli başka bişii de mi olacaktı????
altta kırmızı, üstünde beyaz jel, onun üstünde beyaz plazma (prp, platelet rich plasma) onun da üstünde sarı plazma (platelet poor plazma) var. en üstteki sarı işe yaramayan kısım zaten

Prp yaptirmis biri olarak yuzde soyulma nasil oluyo cok merak ettim lutfen yalan yanlis bilgiler vermeyin ben ilk seansim mezoterapi ve prp oldum suan 15 gun oldu yaptirali ikinci seansimi iki gun sonra olcam ve adim adim gelismeleri yazicam bilere gercekten cok acili bir islem evet ama sonuclar guzel olursa tabikide deger bursada guvenilir bir doktora oldum ve bunun icin sadece sehir disindan geldim yaptirmak icin simdilik pek bisey belli olmuyo evet zaten olmazda en az uc dort hafta sonra etkiler belli olmaya baslar gelismeleri yazicam

ben çok araştırmadan sonra iyi bir hastane ve doktor buldum ve konsültasyon sonucu bana dermapen ve prp birlikte uygulamanın yeterli olacağını söyledi. Çok pahalı bir yer ama yüzümü emanet ediyorum, iyisi olsun dedim. Güneş lekeleri (hafif şiddette), cilt matlığı ve yavaş yavaş başlayan yanak sarkma sorunlarım için. Bu konuda bir başlık açmıştım zaten.
Benim deneyimim: 1 hafta-10 gün arayla 3. seansı tamamladım ama ne yazık ki cildimde hiçbir değişiklik yok. Gerçekten acı verici bir yöntem (prp enjeksiyon dermapenden daha acı verici), sonrasında 2 gün sokağa çıkamıyorum. Ne Prp kalitesinden ne de doktordan şüphem yok ama bu kadar mı fark olmaz? Etkiler en az 3 hafta sonra belirmeye başlıyor diye okudum, umarım doğrudur. Biraz daha bekleyeceğim, 4. seansa gidip gitmemeye öyle karar vereceğim.

Ayni dusuncelere bende kapilmistim ilk yaptirdigimda hic bir etki goremedim ama yirmi gun sonra yavas yavas renk tonumda acilmalar oldu bence baslamissin uc seans bitirmissin birakma bitir derim valla bu aciya zaten yuzimuzun bebek gibi olmasi gerek doktoruma ayni boyle soylemistim insallah katlandigimiz aciya deger paraya yanmam da o cekilen acinin sonucunu almassam cok uzulurum

uc seans yaptirmis biri olarak guvebilir bir hastanede kesinlikle yaptirmayin derim okadar aciya en ufak bir degisiklik olmazmi ya okadar ignelerle ilac hic mi ise yaramaz anlamadim yakinda konturole gitcem doktorada aynisini soyliycem bosuna insanlarin canini yakmasin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…