• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

*Prozac

Kizlar iyi aksamlar.doktorum yasadigim agir depresyonun artik ilacsiz gecmeyecegine kanaat getirdi.ilac kullanmayi reddediyordum ama en son ailemle gittigim bir iftar yemeginde yan masadaki cocugunktan gelen o koku(onun kokusu) masaya kapaklanip saatlerce aglamama neden olunca bende kabul ettim ilac kullanmayi.kpss ye hazirlandigim(eyluldeki) icin prozac verdi yan etkisi cok yokmus.kullanan var mi aranizda gecti mi? Unutturdu mu? Yada ne biliyim iste iyi misiniz suan ? Yan etkileri neydi?
Kullanan arkadaslardan bilgilendirme istiyorum internetten baktim her kafadan bir ses cikmis kullanan kullanmayan kim varsa yazmis cunku.simdiden herkeze cok tesekkurler.sevgiler.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hala kullanıyorum yeniden doğmuş gibi olacaksın .. Sakın bırakma düzenli iç ve 15 gün sabret sonra göreceksin etkisini .. Annemde opsesiv kompesiv bozukluk vardı yoğun şiddette o bile yeniden doğdu .. Bana güven arkadaşım .. Allah şifa versin

Bende cok halsizim uyukluyorum sinirlerim bozuk diye vermisti doktor.sabah iciyodum gun icinde dinc tutuyodu biraz baska biseye yaramadi

ellerim titriyordu bundan bi 3-4 sene önce kullandım ben ama bana da bi etkisi olmamıştı elimin titremesi geçmişti ama yan etkisi olmamıştı yada sersemlik sakinlik vermemişti

Antidepresan ilaçlar bağımlılık yapmaz, bağımlılık yapan psikiyatrik ilaçlar var ama antidepresanlar bu grupta değil. Lakin toplumuzda şehir efsanesi olarak bağımlılık yapıldığı iddia ediliyor.

Bu tür ilaçlar beyin hücrelerinin kullandığı bir takım maddelerin düzeylerini etkilediği için tabi ki yan etkiler yapabiliyorlar. Bu nedenle doktorlar ilaca başlarken kademeli olarak arttrırıp keserken ise kademeli olarak azaltmayı önerirler.

Bahsettiğiniz ilaçtan vakti zamanında ben de kullandım. İlk 3 -5 ay gerçekten faydalı oldu ancak depresyona girmeme neden olan çevresel faktörler ortadan kalkmadığı hatta daha kötüye gittiği için yetersiz kaldı. Psikiyatri uzmanı dozunu arttırmayı önermişti ama şunu da özellikle belirtti ki çevresel faktörler değişmediği sürece (depresyona neden olan durum/maruziyet devam ettikçe) ilaçların belli bir noktaya kadar etki edebileceğini belirtmişti. İlacı 9 ay kullanıp bıraktım, olumlu yönde değişiklik oldu ama tamamen düzeldiğim söylenemez.

Ancak sizi değerlendiren doktor eğer ilaç kullanmanızı önerdiyse doktoru dikkate almakta fayda var diye düşünüyorum
.

Aslinda beni su kpss ye kadar kurtarsa yeter sonrasinda yurtdisina gondericek ailem beni teyzemin yanina boyle bir karar aldik hem dil ogrenicem hem calisicam.herseyden uzak cok iyi gelicegini dusunuyorum.ama iste su iki bucuk ay buna ihtiyacim var.doktorun dedigi gibi ayrilik zaten zor ustune ihanet isi cikmaza sokuyor ama ben atlaticagimi dusumuyorum iyiyken gercekten cok iyiyim eskisindende neseliyim hatta ama bir an hic beklenmedik bir an kendimi bir kosede aglarken bulabiliyorum.

prozac en hafif antidepresanlardan biri. öyle bütün gün baygınlık hissi de vermez. kademeli olarak içmeye başlanır, bırakırken de kademeli olarak bırakılır bir anda bırakılmaz baş dönmesi yapar.

bu tür antidepresanlar hemen 1 haftada tedavi edici etki göstermez, ilk ayda yavaş yavaş değişiklikler hissedilir, ama tam etkisi yani tedavi edici etkisi birkaç ayda görülür.

tedavi edici etki derken kastettiğim şey: ilacı bıraktıktan sonra tekrar depresif etkiler görülmeye başlanırsa ilaç tedavi etmemiş, yetersiz olmuş demektir, ya doz artımı yapılır ya da başka bir ilaca geçilir.

düzenli doktor kontrollerini ihmal etmeyin. kafanıza göre doz artımı/azaltımı yapmayın.

o lafı da kim çıkardıysa iyi uydurmuş. uyuşturucu ile hiç bir alakası yok antidepresanların.

bağımlılık etkisi yapan ilaçlar anksiyolitiklerdir (yatıştırıcı) (xanax, diazem gibi).

Yok ilaci doktorun soyledigi sekilde kullanicam 20 gun sonra tekrar gelmemi soyledi zaten etkisine gore ilacin dozunu arttirabilecegini vurguladi.benim en buyuk korkum kilo aldirmasi ve uyku yapmadi ama sanirim oyle bir etkisi yok.

Bende iştah kapatan cymbalta idi. İki hafta gibi bir zamanda yaklaşık 10 kilo verdim. Bi.avuç kadar badem yada antepfıstığı yiyebiliyordum sadece ve sabah kalkıp sürünerek okula gidiyor, öğleden sonra bi Uyuyordum ta ki ertesi sabaha dek. Sonra doktorumu değiştirdim. Prozac başladık. Sabah kullanıyordum öyle uyku hali, uyuşuk bir durum hiç olmadı. Sadece sürekli geçmişi düşünme, mutsuzluk hali ortadan kalktı. Hani delimiyim falan die düşünmeyin. Nasıl ki başağrısı için ağrı kesici, soğuk algınlığı için uygun ilaçlar kullanıyoruz bunu da o şekil düşünün.

Umarim banada iyi gelir cunku bir yanim mutlu olmak istiyor bir yanim hungur hungur aglamak.gecsin istiyorum artik sokakta rezil olmaktan biktim artik.buda sanirim.istah kapatiyormus kapatmasi iyi cunku gunde kac ogun yiyorum sayamiyorum artik.

Prozac benim psikiyatride ilk ilacimdi panik atak teshisi koyuldugunda basladim suuruptu ilk once. Hicbir yan etkisini gormedim cunku ilk adim ilaci gibi duzenli kullanirsan yararini gorursun fakat sakin ve sakin bir anda birakma. Birakmak isteyince doktorunla gorusup yavas yavas birak :) bana simdide anksiyete bozuklugu teshisi koydular prozac zamanlarimi ozledim.. yuce raabbim gozunden daha fazla yas dusurmesin insallan

İnsallah insallahhh su akil sagligi herseyden onemli cunku buna bagli stresten neyim varsa artti veya daha kotu hale geldi.yok birakmam zaten basta ilaci reddettim ama sonra kendi istegimle gidip ilac kullanabilecegimi soyledim 20 gun sonra kontrolum var tekrar gidicem dozu arttirabilecegimizi soyledi doktor.bas donmesi filan yapiyormuydu sizde ?

Koku olayı ne kuzu anlamadım o cocuktaki koku eski sevgilinin kokusumuydu ondan ayrıldıktan sonra mı basladı bu antidepresan olaylar...

Aslinda ilisko doneminde hafif hafif belli ediyordu kendini yogun calismaya basladi yada ne biliyim ben oyle saniyordum onu kaybetmemek icin bazi duygularimi bastirmam gerekiyordu ve bu benim ruh sagligimi bozmaya baslamisti ayrildiktan sonrada degil aslinda aldatildigimi ogrendikten sonra basladi bende bu.evet onun kokusuydu kahretti bir anda ki cok mutluydum o gun bir anda geliyor boyle saatlerce agliyorum kivrandiriyor beni.

Bende kullandim uykusuzluk yapar diye sabahlari veriyorlar ancak ilk haftalar sabah derse gidiyordum kahvalti yapip içtikten sonra tuhaf bir his cokuyordu üstüme eve gelip hooop uykuya atiyordum kendimi doktor bu yan etkilerin bir ayda geçeceğini söylemişti ve geçiyor..ve evet müthiş iştah kapatiyor bu pek geçmedi bende:)...

Ama bir ay içinde bütün yan etkileri tolere eder hale geliyorsun unutkanlik uyku hali olmuyor ben sinav dönemimde kullandim çünkü gayet isine odakli , uyduruk kiytirik şeyleri takmayan normal bir insan oluyorsun:)

Doktora bana 1 hafta sacmalarsn sonra gecer sakin birakmaya kalkma sonrasinda harika bir insan olucaksin dedi :)
Oyle bir insan olmak suan hayal gibi geliyor sokaktaki derdi olan bir insana bile aglayan biriyim senin derdin benim derdimdir mantigimi attigim gun bende normal insanlar gibi yasamaya baslicam insallah.

her ilaç her insanda farklı etki yapar ki, belki çok etkilenirsin yan etkisi olur belkide vücudun hiç bi tepkime vermez.
bunu denemeden bilemezsin , ayrıca doktorun ne diyosa yap, en iyi onlar biliyo. geçmiş olsun.

Tesekkur ederimmm.oyle yapicam ictim ilk tableti kendimi izliyorum suan icin ayniyim :)

Kullandım ama benim ağı depresyondu bana etki etmedi,yan ilacı zedprex verdi oda etki etmedi en son yeşil reçeteli xanax verdi orda kırdım şeytanın bacağını :23: :23: :23:
Prozac hafif fazlasıyla hafif bir ilaç bence :26:

Kpss senem diye doktordan ozellikle hafif bir ilac istedim ben sanirim su uyku halimide gidericek bir ilacmis bu.

Hala kullanıyorum yeniden doğmuş gibi olacaksın .. Sakın bırakma düzenli iç ve 15 gün sabret sonra göreceksin etkisini .. Annemde opsesiv kompesiv bozukluk vardı yoğun şiddette o bile yeniden doğdu .. Bana güven arkadaşım .. Allah şifa versin

İnsallah bende eski sagligima kavusucam insallah.bende umarim buraya olumlu sonuclar yazar ve iyi oldugumu soylerim sizlere.cooook tesekkur ederim arkadasim :)

Bende cok halsizim uyukluyorum sinirlerim bozuk diye vermisti doktor.sabah iciyodum gun icinde dinc tutuyodu biraz baska biseye yaramadi

Dinc tutsada yeter cunku ben hep uyumak istiyorum cok uyuyunca butun gunum ölüyor ve bu resmen iskence gibi yatakta dondurup duruyor beni.

ellerim titriyordu bundan bi 3-4 sene önce kullandım ben ama bana da bi etkisi olmamıştı elimin titremesi geçmişti ama yan etkisi olmamıştı yada sersemlik sakinlik vermemişti

Ben zaten onu bilerek soyledim doktora uyuyarak unutmak istemiyorm diye.bu ilac beni dinc tutucakmis ve olaylara farkli bir acidan bakmami saglicakmis oyle soyledi.

Canim benim ilk once bi rahatla :) en kucuk agri kesicinin bile yan etkileri var sen yan etkilere odaklanma olmayacagini dusun. Ama daha once kullanmadiysan bu tarz ilaclar 'kucuk' mide bulantisi 'hafif' bas donmesi yapar. Bu ilaca basladiysan zaten sendede sinir stres bozuklugu fazlasiyla vardir durduk yere aglamalar kucucuk seyleri sikinti yapip dert etmeler bos yere sinirlenmeler vs.. benim yardimci olacagim bir sey varsa ozelden yazabilirsin merak etme icini rahat tut

Canim benim ilk once bi rahatla :) en kucuk agri kesicinin bile yan etkileri var sen yan etkilere odaklanma olmayacagini dusun. Ama daha once kullanmadiysan bu tarz ilaclar 'kucuk' mide bulantisi 'hafif' bas donmesi yapar. Bu ilaca basladiysan zaten sendede sinir stres bozuklugu fazlasiyla vardir durduk yere aglamalar kucucuk seyleri sikinti yapip dert etmeler bos yere sinirlenmeler vs.. benim yardimci olacagim bir sey varsa ozelden yazabilirsin merak etme icini rahat tut

Bugun pek bir yan etkisi olmadi kendimde bir degisiklik hissetmiyorum aslinda tek korkum calisma duzenimi etkilemesi cunku aklima gelmedigi ve kendimi iyi hissettigim anlarda cok verimli calisiyorum canim.insallah faydasini gorurum o dedigin sıkıntıların hepsi bende fazlasiyla mevcut.artik eski halime donmek istiyorum eski nesemi ozledim.

Bugun pek bir yan etkisi olmadi kendimde bir degisiklik hissetmiyorum aslinda tek korkum calisma duzenimi etkilemesi cunku aklima gelmedigi ve kendimi iyi hissettigim anlarda cok verimli calisiyorum canim.insallah faydasini gorurum o dedigin sıkıntıların hepsi bende fazlasiyla mevcut.artik eski halime donmek istiyorum eski nesemi ozledim.

Doneceksin elbette :) dua et bol bol yuruyus yap bitki caylari ic manevi huzurunuda yukselt tek ilacla olcak sey degil bu sanada cok gorev dusuyo

merhaba ben 15 yasındayken kullanmıştım.-anksiyette için-dışarı çıkamıyordum,kötü düşünüyordum.Hem ilaç hemde arkadas etkisiyle bana yaradı,benim uykumu getiriyordu sadece.

Back