• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

*Prozac

hulusss

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Mart 2013
602
53
98
İzmir
Kizlar iyi aksamlar.doktorum yasadigim agir depresyonun artik ilacsiz gecmeyecegine kanaat getirdi.ilac kullanmayi reddediyordum ama en son ailemle gittigim bir iftar yemeginde yan masadaki cocugunktan gelen o koku(onun kokusu) masaya kapaklanip saatlerce aglamama neden olunca bende kabul ettim ilac kullanmayi.kpss ye hazirlandigim(eyluldeki) icin prozac verdi yan etkisi cok yokmus.kullanan var mi aranizda gecti mi? Unutturdu mu? Yada ne biliyim iste iyi misiniz suan ? Yan etkileri neydi?
Kullanan arkadaslardan bilgilendirme istiyorum internetten baktim her kafadan bir ses cikmis kullanan kullanmayan kim varsa yazmis cunku.simdiden herkeze cok tesekkurler.sevgiler.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kizlar iyi aksamlar.doktorum yasadigim agir depresyonun artik ilacsiz gecmeyecegine kanaat getirdi.ilac kullanmayi reddediyordum ama en son ailemle gittigim bir iftar yemeginde yan masadaki cocugunktan gelen o koku(onun kokusu) masaya kapaklanip saatlerce aglamama neden olunca bende kabul ettim ilac kullanmayi.kpss ye hazirlandigim(eyluldeki) icin prozac verdi yan etkisi cok yokmus.kullanan var mi aranizda gecti mi? Unutturdu mu? Yada ne biliyim iste iyi misiniz suan ? Yan etkileri neydi?
Kullanan arkadaslardan bilgilendirme istiyorum internetten baktim her kafadan bir ses cikmis kullanan kullanmayan kim varsa yazmis cunku.simdiden herkeze cok tesekkurler.sevgiler.

Ben prozac kullanmistim bana pek etki etmedi canim.Ama kisiden kisiye degisiyor diye biliyorum.Sonradan lustral kullandim 100mg o da eh iste.Aslinda ilaclardan mucizeyi beklememek gerekiyor.Isin cogu kafada bitiyor.

paxera kullandım ben (anksiyete için) ama o da bi çeşit antidepresan sanırım. bende çok işe yaradı, 10 mg ile her şeye "amaaaan boşverrr" demeye başlamıştım. ama bırakıyorum şimdi ve başım dönüyor deli gibi. yavaş yavaş bırakmama rağmen çok fena oldum :52:

Ben prozac kullanmistim bana pek etki etmedi canim.Ama kisiden kisiye degisiyor diye biliyorum.Sonradan lustral kullandim 100mg o da eh iste.Aslinda ilaclardan mucizeyi beklememek gerekiyor.Isin cogu kafada bitiyor.

6 aydir oyle devam ediyorduk ama benim bu aglama krizlerim aklima geldikce kahrolmalarim hic gecmedi canim ilaca hic baslamak istemedim ben ama kullanmam gerekiyormus major depresyon dendi bakalim artik.

6 aydir oyle devam ediyorduk ama benim bu aglama krizlerim aklima geldikce kahrolmalarim hic gecmedi canim ilaca hic baslamak istemedim ben ama kullanmam gerekiyormus major depresyon dendi bakalim artik.

Benim de anksiyeteye bagli agir depresyon teshisiydi.Ben de uzun sure doktora bile gitmedim aglamaya baslayinca kendimi heba edene kadar devam ediyodum ah yastiklar sahidim valla.Bi de kimse bende bisey yok saniyodu.Halbuki rol yapiyodum gece herkes uyuyunca basliyodum aglamaya.100mg kullandm ben dusun sonra kendim biraktim ama doktor kontrolunde birakmak lazim.Cunku birakinca ruh halin daha da kotulesiyor filan.

paxera kullandım ben (anksiyete için) ama o da bi çeşit antidepresan sanırım. bende çok işe yaradı, 10 mg ile her şeye "amaaaan boşverrr" demeye başlamıştım. ama bırakıyorum şimdi ve başım dönüyor deli gibi. yavaş yavaş bırakmama rağmen çok fena oldum :52:

Benim ilac icinde internette uyusturucu gibidir birakamazsin bagimlilik yapar diyorlar.

Prozac kullandığım antidepresanlar arasında en zararsız olanıydı. Kimi günlerce uyuttu , kimi iştahı kapattı. Ben ve annem doktoruma çok dua etmiştik sonrasında. Çünkü artık çocuğuma bakamayacak hale gelmiştim. Çok şükür ki prozac desteğiyle atlattım. Bence endişe etmeden kullanın ilacınızı. Rabbim kısa zamanda şifa versin inşallah.

Ben de kullandım.

İlk zamanlarda iştahımı kapadı. Bir de Ameliyat öncesi narkoz aldınız mı bilmem ama, Bayılmadan önce ki hal gibi değişik bir his veriyordu. Bir nevi sarhoş gibi. Çok neşeli oluyordum anlamsızca gülüyordum :9: İyi gelmişti :46:

Prozac kullandığım antidepresanlar arasında en zararsız olanıydı. Kimi günlerce uyuttu , kimi iştahı kapattı. Ben ve annem doktoruma çok dua etmiştik sonrasında. Çünkü artık çocuğuma bakamayacak hale gelmiştim. Çok şükür ki prozac desteğiyle atlattım. Bence endişe etmeden kullanın ilacınızı. Rabbim kısa zamanda şifa versin inşallah.

İnsallah Allah sizede saglik versin.basta bir on yargim oldu acikcasi cunku hani ilaca baslamak benim icin son nokta bu konuda delimiyim ben gibi sacma bir dusunceye girdim bir an yarin sabahtan itibaren bende baslicam.sanirim istah kapatiyormus bide ilk 1 hafta doktorum sersemliyebilirsin garip davranislar sergiliyebilirsin hic korkma 2. Haftada normale donersin dedi.

Ben de kullandım.

İlk zamanlarda iştahımı kapadı. Bir de Ameliyat öncesi narkoz aldınız mı bilmem ama, Bayılmadan önce ki hal gibi değişik bir his veriyordu. Bir nevi sarhoş gibi. Çok neşeli oluyordum anlamsızca gülüyordum :9: İyi gelmişti :46:

Bana sabah icmemi onerdi eczacida aksam icsen daha iyi olur dedi.siz nasil kullandiniz.bu arada narkozda aldim evet oyle olucaksam butun gun uyurum muhtemelen o cok hos bir andi pamul gibiydim :))

Antidepresan ilaçlar bağımlılık yapmaz, bağımlılık yapan psikiyatrik ilaçlar var ama antidepresanlar bu grupta değil. Lakin toplumuzda şehir efsanesi olarak bağımlılık yapıldığı iddia ediliyor.

Bu tür ilaçlar beyin hücrelerinin kullandığı bir takım maddelerin düzeylerini etkilediği için tabi ki yan etkiler yapabiliyorlar. Bu nedenle doktorlar ilaca başlarken kademeli olarak arttrırıp keserken ise kademeli olarak azaltmayı önerirler.

Bahsettiğiniz ilaçtan vakti zamanında ben de kullandım. İlk 3 -5 ay gerçekten faydalı oldu ancak depresyona girmeme neden olan çevresel faktörler ortadan kalkmadığı hatta daha kötüye gittiği için yetersiz kaldı. Psikiyatri uzmanı dozunu arttırmayı önermişti ama şunu da özellikle belirtti ki çevresel faktörler değişmediği sürece (depresyona neden olan durum/maruziyet devam ettikçe) ilaçların belli bir noktaya kadar etki edebileceğini belirtmişti. İlacı 9 ay kullanıp bıraktım, olumlu yönde değişiklik oldu ama tamamen düzeldiğim söylenemez.

Ancak sizi değerlendiren doktor eğer ilaç kullanmanızı önerdiyse doktoru dikkate almakta fayda var diye düşünüyorum
.

Bana sabah icmemi onerdi eczacida aksam icsen daha iyi olur dedi.siz nasil kullandiniz.bu arada narkozda aldim evet oyle olucaksam butun gun uyurum muhtemelen o cok hos bir andi pamul gibiydim :))

Doktorlar bu ilacı sabah içmeyi öneriyor, doktorun tarif ettiği şekilde kullanın.

prozac en hafif antidepresanlardan biri. öyle bütün gün baygınlık hissi de vermez. kademeli olarak içmeye başlanır, bırakırken de kademeli olarak bırakılır bir anda bırakılmaz baş dönmesi yapar.

bu tür antidepresanlar hemen 1 haftada tedavi edici etki göstermez, ilk ayda yavaş yavaş değişiklikler hissedilir, ama tam etkisi yani tedavi edici etkisi birkaç ayda görülür.

tedavi edici etki derken kastettiğim şey: ilacı bıraktıktan sonra tekrar depresif etkiler görülmeye başlanırsa ilaç tedavi etmemiş, yetersiz olmuş demektir, ya doz artımı yapılır ya da başka bir ilaca geçilir.

düzenli doktor kontrollerini ihmal etmeyin. kafanıza göre doz artımı/azaltımı yapmayın.

Benim ilac icinde internette uyusturucu gibidir birakamazsin bagimlilik yapar diyorlar.

o lafı da kim çıkardıysa iyi uydurmuş. uyuşturucu ile hiç bir alakası yok antidepresanların.

bağımlılık etkisi yapan ilaçlar anksiyolitiklerdir (yatıştırıcı) (xanax, diazem gibi).

Bende iştah kapatan cymbalta idi. İki hafta gibi bir zamanda yaklaşık 10 kilo verdim. Bi.avuç kadar badem yada antepfıstığı yiyebiliyordum sadece ve sabah kalkıp sürünerek okula gidiyor, öğleden sonra bi Uyuyordum ta ki ertesi sabaha dek. Sonra doktorumu değiştirdim. Prozac başladık. Sabah kullanıyordum öyle uyku hali, uyuşuk bir durum hiç olmadı. Sadece sürekli geçmişi düşünme, mutsuzluk hali ortadan kalktı. Hani delimiyim falan die düşünmeyin. Nasıl ki başağrısı için ağrı kesici, soğuk algınlığı için uygun ilaçlar kullanıyoruz bunu da o şekil düşünün.

Prozac benim psikiyatride ilk ilacimdi panik atak teshisi koyuldugunda basladim suuruptu ilk once. Hicbir yan etkisini gormedim cunku ilk adim ilaci gibi duzenli kullanirsan yararini gorursun fakat sakin ve sakin bir anda birakma. Birakmak isteyince doktorunla gorusup yavas yavas birak :) bana simdide anksiyete bozuklugu teshisi koydular prozac zamanlarimi ozledim.. yuce raabbim gozunden daha fazla yas dusurmesin insallan

Koku olayı ne kuzu anlamadım o cocuktaki koku eski sevgilinin kokusumuydu ondan ayrıldıktan sonra mı basladı bu antidepresan olaylar...

Bende kullandim uykusuzluk yapar diye sabahlari veriyorlar ancak ilk haftalar sabah derse gidiyordum kahvalti yapip içtikten sonra tuhaf bir his cokuyordu üstüme eve gelip hooop uykuya atiyordum kendimi doktor bu yan etkilerin bir ayda geçeceğini söylemişti ve geçiyor..ve evet müthiş iştah kapatiyor bu pek geçmedi bende:)...

Ama bir ay içinde bütün yan etkileri tolere eder hale geliyorsun unutkanlik uyku hali olmuyor ben sinav dönemimde kullandim çünkü gayet isine odakli , uyduruk kiytirik şeyleri takmayan normal bir insan oluyorsun:)

her ilaç her insanda farklı etki yapar ki, belki çok etkilenirsin yan etkisi olur belkide vücudun hiç bi tepkime vermez.
bunu denemeden bilemezsin , ayrıca doktorun ne diyosa yap, en iyi onlar biliyo. geçmiş olsun.

Kullandım ama benim ağı depresyondu bana etki etmedi,yan ilacı zedprex verdi oda etki etmedi en son yeşil reçeteli xanax verdi orda kırdım şeytanın bacağını :23: :23: :23:
Prozac hafif fazlasıyla hafif bir ilaç bence :26:

Back