Canım merhaba. Ben de sürecimi anlatayım sana:
2013 senesinde prolaktinim 98 çıktı ve hemen MR çekildi. Hipofizde 5 mm boyutunda iyi huylu adenom çıktı. Hiçbir şekilde ilaç kullanmadım. 2 yılda bir düzenli olarak MR ile takip edildi ve her sene daha da küçüldüğü anlaşıldı. En son 2019 Aralık ayında çekildiğimde artık hipofiz bezim tertemizdi.
2017 Mayıs yılında evlendim. 2018 ağustostan beri çocuk istiyoruz. Eşimde problem yok. Arada sırada benim değerlerime bakıldı. 2019 eylülde prolaktinim 32 çıktı. DOSTİNEX kullandım değer 1’e düştü. İlaç bitti, değerim 17 çıktı. En son 2019 kasım ayında değer normal çıkınca doktor daha fazla test istemedi. Ben de önemsemedim. Araya korona girdi, benim adetlerim son 3 aydır gecikmeye başladı. Ben işkillendim. Memelerimde hafif ağrılar oluştu. Bu cuma kan verdim, bugün aldım. Sonuç, prolaktin 71 olmuş. Bu gece gittim özel hastanede makroprolaktin ve Amh testi yaptırdım. Cumartesi sonuçlarım çıkacak.
maalesef bu hormon sıkı sütyen takınca bile yükselebilen bir hormon. Düştü diye seviniyorsun çıkıyor, çıktı diye üzülüyorsun düşüyor. Bu dengesizliğiyle insanı çıldırtıyor