Prolaktin yükselmesi

Bana zaten dedi adet olursan gelme bu ay dinlen 2.ci adetin 3.cu günü tekrar gel klomen 2katina çıkaralım dedi ondan beklemeliyim o zaman birde bu prolaktin adetin 3.cu günü yapılan test degilmi o zaman yüksek çıkması suan için normal adet olunca inicek sanırım
Prolaktin adetle inen bir hormon değil canım, herhangi bir zamanda herhangi bir nedene bağlı kalmaksızın çıkabilen bir şey. mesela çok stresliyken de yükselebilir, memelerin uyarılmasıyla da. sen bence doktoruna bir gözük. "öbür ay çağırdınız ama benim değerim yüksek çıktı, vakit kaybetmek istemedim" diyebilirsin. hatta istersen yarın sabah bir kez daha kan ver sağlık ocağında çünkü "yüksek çıktı" diyebilmek için en az 2 kez test yapıyor doktorlar.

Prolaktin adetle inen bir hormon değil canım, herhangi bir zamanda herhangi bir nedene bağlı kalmaksızın çıkabilen bir şey. mesela çok stresliyken de yükselebilir, memelerin uyarılmasıyla da. sen bence doktoruna bir gözük. "öbür ay çağırdınız ama benim değerim yüksek çıktı, vakit kaybetmek istemedim" diyebilirsin. hatta istersen yarın sabah bir kez daha kan ver sağlık ocağında çünkü "yüksek çıktı" diyebilmek için en az 2 kez test yapıyor doktorlar.
Tamam canım seni dinliyim

Tatlım kesin tedavi diye bir şey ben bilmiyorum. Bu salak hormon yediğin, içtiğin şeylerden, giydiğin sütyenden, stresten etkilenen bir hormon. Benim en son 17ydi, 7 ay sonra 71 oldu. Bir kez dostinex kullanmıştım. 30du o zaman değerim, ilaçla düşmüştü. Yani bu hormonla yaşamaya alışmak lazım
Testere dişli aslanpençesi bitkisi kullandım ben baya düşürdü ama şimdi tekrar bakılacak . Araştırın isterseniz siz de

Testere dişli aslanpençesi bitkisi kullandım ben baya düşürdü ama şimdi tekrar bakılacak . Araştırın isterseniz siz de
Ben 71 çıkan değer sonrasında makroprolaktin testi yaptırdım ve 71’in yalancı yükseklik olduğu ortaya çıktı çok şükür 🙂

Ben de 17 yaşımdan beri çekiyorum prolaktin belasını. Önce doğum kontrol hapı kullandırdılar. E tabi evli olmayınca üstüne düşmedim bıraktım Bi süre sonra. Evlenince tabi çocuk yapmaya karar verdik Bi kontrole gideyim dedim öncesinde baktık yine yükselmiş bizim pro. Sürekli yükseliyor deyince beyin cerrahına gönderdi mikroadenom çıktı. O endokrine gönderdi. O gün bu gündür dostinexe bağımlı yaşıyorum. Hamile kalana kadar kullanacaksın dedi bütün doktorlarım. Çünkü dostinex i bıraktıktan 3 ay sonra hem adenom büyüyor hem pro yükseliyor. 5 yıl oldu. Ben bu ay hamile kaldım havalara uçtuk ki maalesef düşük oldu. Rabbim hayırlısını versin artık ne diyim. Sağlık herşeyden önemli

Canım merhaba. Ben de sürecimi anlatayım sana:
2013 senesinde prolaktinim 98 çıktı ve hemen MR çekildi. Hipofizde 5 mm boyutunda iyi huylu adenom çıktı. Hiçbir şekilde ilaç kullanmadım. 2 yılda bir düzenli olarak MR ile takip edildi ve her sene daha da küçüldüğü anlaşıldı. En son 2019 Aralık ayında çekildiğimde artık hipofiz bezim tertemizdi.
2017 Mayıs yılında evlendim. 2018 ağustostan beri çocuk istiyoruz. Eşimde problem yok. Arada sırada benim değerlerime bakıldı. 2019 eylülde prolaktinim 32 çıktı. DOSTİNEX kullandım değer 1’e düştü. İlaç bitti, değerim 17 çıktı. En son 2019 kasım ayında değer normal çıkınca doktor daha fazla test istemedi. Ben de önemsemedim. Araya korona girdi, benim adetlerim son 3 aydır gecikmeye başladı. Ben işkillendim. Memelerimde hafif ağrılar oluştu. Bu cuma kan verdim, bugün aldım. Sonuç, prolaktin 71 olmuş. Bu gece gittim özel hastanede makroprolaktin ve Amh testi yaptırdım. Cumartesi sonuçlarım çıkacak.
maalesef bu hormon sıkı sütyen takınca bile yükselebilen bir hormon. Düştü diye seviniyorsun çıkıyor, çıktı diye üzülüyorsun düşüyor. Bu dengesizliğiyle insanı çıldırtıyor 😕
Peki yükselince nefes darlığı yapıyor mu?

Dikkatimi çekti ben bu yıl yaşadım nefes darlığı prolaktinin yükseldiğini bilmiyordum. Etkisi var mı? Sizde oluyor mu
Bilmiyorum ama artık delirmek üzereyim konu bile açmıştım bişey çıkmadı. Çocukluğumdan beri var. Stres olunca ya çamaşırı dar giyince boğuluyorum. Tiroitden dediler, tahlilde hormon değeri fazla çıktı evet. Ama düzeltdik ilacla. Yok değişen bişey olmadı. Şimdi kontuya tesadüfen düştüm, bi alakası var mı diye merak ediyorum.

Benim de dostinex i kullandığım günün ertesi gün oluyo nefes darlığı. Bol su içince geçiyo ama

Bilmiyorum ama artık delirmek üzereyim konu bile açmıştım bişey çıkmadı. Çocukluğumdan beri var. Stres olunca ya çamaşırı dar giyince boğuluyorum. Tiroitden dediler, tahlilde hormon değeri fazla çıktı evet. Ama düzeltdik ilacla. Yok değişen bişey olmadı. Şimdi kontuya tesadüfen düştüm, bi alakası var mı diye merak ediyorum.
Kafanda taşıma çok. Ben de çocuk sahibi olamıyorum o yüzden. Bitkisel çaylara başladım biraz düştü. Bu hafta tekrar baktircam. Stresten fırlıyor benim de. Ama artık umursamıyorum spora başladım iyi geliyor bana. Dilerim düzelir hepimizin de

Kafanda taşıma çok. Ben de çocuk sahibi olamıyorum o yüzden. Bitkisel çaylara başladım biraz düştü. Bu hafta tekrar baktircam. Stresten fırlıyor benim de. Ama artık umursamıyorum spora başladım iyi geliyor bana. Dilerim düzelir hepimizin de
Amin inşallah. Testlerde normal çıkmıştı asçında değerlerim. Merak işte. Bu konuları ne kadar az biliyosan o kadar iyi. Kafa takmayınca, ooh normal oluyor her şey. En iyisini yapmışsınız. Umarım düzelir herşey

hem varikosel, hemde beyin tümörü varmış. İlaç kullanıyor 6 ay oldu çok şükür sonuç verdi ilaç.

hem varikosel, hemde beyin tümörü varmış. İlaç kullanıyor 6 ay oldu çok şükür sonuç verdi ilaç.
Beyin tümörü küçüldü mü peki? Ben de ne çektirdim sonucu bekliyorum .

Evet çok şükür 6 ay önce 17mm çapındaydı şuanda 14mm çapında. İlacın işe yaradığını gördük.

X