Prolaktin yükselmesi

finncan

Kendine yaslanan dik yürür.
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2020
22
71
Merhaba,26 yaşındayım bugün prolaktin seviyemin 56 olduğunu öğrendim Şubat ayında kimyasal gebelik yaşadım daha önce adet gecikmesi yaşamadım ve kimyasal gebelikten sonra da adet sekmesi hiç yaşamadım bugün çocuk istediğimiz için kontrollerimizi yaptırırken bunu öğrendim daha önce de göğüslerimde büyüme ve aşırı ağrı ve kenarlarında pütürlük görmüştüm gebelikle alakalıdır bir Umut diye kötüye yormadım doktor MR istedi yarın emara gireceğim.. benim adet düzenimde bir problem çıkmadı ama genelde yüksek olanlar bir gecikme yaşamışlar bense bazı günler daha az adet olduğumu farkettim kimyasal gebelikten beri ,aşırı uyku hali ve bazen baş dönmesi yaşıyordum uykuya doyamıyordum ama psikolojik olduğunu düşündüm ..kan değerlerimin diğerlerinde hiç bir sorun yok yaşayan var mı ya da bilgisi olup yardımcı olabilecek bunu düşürmek ne kadar zaman oluyor yaşayıp gebe kalabilen var mı süreç nasıl ilerliyor bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Bnm de prolaktin değerim yüksek çıktı bu gün mr çektirdim yarın sonucunu öğrenicem burda paylaşırım inşallah bi sıkıntı yoktur 🙏🏻 Bnm adet düzensizliğim vardı bi de göğüslerde hassasiyet

Bnm de prolaktin değerim yüksek çıktı bu gün mr çektirdim yarın sonucunu öğrenicem burda paylaşırım inşallah bi sıkıntı yoktur 🙏🏻 Bnm adet düzensizliğim vardı bi de göğüslerde hassasiyet
İnşallah hayırlı sonuç alırsın 🙏

Canım merhaba. Ben de sürecimi anlatayım sana:
2013 senesinde prolaktinim 98 çıktı ve hemen MR çekildi. Hipofizde 5 mm boyutunda iyi huylu adenom çıktı. Hiçbir şekilde ilaç kullanmadım. 2 yılda bir düzenli olarak MR ile takip edildi ve her sene daha da küçüldüğü anlaşıldı. En son 2019 Aralık ayında çekildiğimde artık hipofiz bezim tertemizdi.
2017 Mayıs yılında evlendim. 2018 ağustostan beri çocuk istiyoruz. Eşimde problem yok. Arada sırada benim değerlerime bakıldı. 2019 eylülde prolaktinim 32 çıktı. DOSTİNEX kullandım değer 1’e düştü. İlaç bitti, değerim 17 çıktı. En son 2019 kasım ayında değer normal çıkınca doktor daha fazla test istemedi. Ben de önemsemedim. Araya korona girdi, benim adetlerim son 3 aydır gecikmeye başladı. Ben işkillendim. Memelerimde hafif ağrılar oluştu. Bu cuma kan verdim, bugün aldım. Sonuç, prolaktin 71 olmuş. Bu gece gittim özel hastanede makroprolaktin ve Amh testi yaptırdım. Cumartesi sonuçlarım çıkacak.
maalesef bu hormon sıkı sütyen takınca bile yükselebilen bir hormon. Düştü diye seviniyorsun çıkıyor, çıktı diye üzülüyorsun düşüyor. Bu dengesizliğiyle insanı çıldırtıyor 😕

2013 senesinde prolaktinim 98 çıktı ve hemen MR çekildi. Hipofizde 5 mm boyutunda iyi huylu adenom çıktı. Hiçbir şekilde ilaç kullanmadım. 2 yılda bir düzenli olarak MR ile takip edildi ve her sene daha da küçüldüğü anlaşıldı. En son 2019 Aralık ayında çekildiğimde artık hipofiz bezim tertemizdi.
2017 Mayıs yılında evlendim. 2018 ağustostan beri çocuk istiyoruz. Eşimde problem yok. Arada sırada benim değerlerime bakıldı. 2019 eylülde prolaktinim 32 çıktı. DOSTİNEX kullandım değer 1’e düştü. İlaç bitti, değerim 17 çıktı. En son 2019 kasım ayında değer normal çıkınca doktor daha fazla test istemedi. Ben de önemsemedim. Araya korona girdi, benim adetlerim son 3 aydır gecikmeye başladı. Ben işkillendim. Memelerimde hafif ağrılar oluştu. Bu cuma kan verdim, bugün aldım. Sonuç, prolaktin 71 olmuş. Bu gece gittim özel hastanede makroprolaktin ve Amh testi yaptırdım. Cumartesi sonuçlarım çıkacak.
maalesef bu hormon sıkı sütyen takınca bile yükselebilen bir hormon. Düştü diye seviniyorsun çıkıyor, çıktı diye üzülüyorsun düşüyor. Bu dengesizliğiyle insanı çıldırtıyor 😕
[/QUOTE

İnşallah düzelir inşallah herşey yoluna girer canım bende öyle ilk kez duydum böyle bir şey kimyasal gebelikten sonra herşey arka arkaya geldi benimde sonucum yarın çıkacak benimde sürekli iniyor çıkıyor umarım herşey yoluna girer 🙏🙏

Aynen kesinlikle stres ve üzüntü adetimde gecikme bile yaşamadım ama hormon nasıl bir hormon hiç anlamadım ..
Rabbim şifa versin inşallah bende hipofiz de adenom vardı o yüzden çok çıkıyordu 144 çıktığı oluyordu

Merhaba sonuçların çıktı mı benimde yarın çıkacak bir de prolaktin yüksekliğin kaçtı acaba
Ben bu gün aldım sonucumu malesef doktorum ters bi şey gördü sanırım 6 aylık dostinex yazdı siz alabildiniz mi sonuçlarınızı rabbim şifa versin ya cidden ne tuhaf hastalıklar var öğrendim ama en büyük etken arkadaşlarında dediği gibi stres bu sene bnm de stresli geçince ilk defa başıma böyle bi şey geldi tez vakit hepimiz kurtulalım inşallah 🙏🏻

Size bi şey sormak istiyorum kesin olarak tedavi edilebiliyo mu geçiyo mu yoksa ömür boyu dikkatli mi olmamız gerek

Size bi şey sormak istiyorum kesin olarak tedavi edilebiliyo mu geçiyo mu yoksa ömür boyu dikkatli mi olmamız gerek
Tatlım kesin tedavi diye bir şey ben bilmiyorum. Bu salak hormon yediğin, içtiğin şeylerden, giydiğin sütyenden, stresten etkilenen bir hormon. Benim en son 17ydi, 7 ay sonra 71 oldu. Bir kez dostinex kullanmıştım. 30du o zaman değerim, ilaçla düşmüştü. Yani bu hormonla yaşamaya alışmak lazım

Tatlım kesin tedavi diye bir şey ben bilmiyorum. Bu salak hormon yediğin, içtiğin şeylerden, giydiğin sütyenden, stresten etkilenen bir hormon. Benim en son 17ydi, 7 ay sonra 71 oldu. Bir kez dostinex kullanmıştım. 30du o zaman değerim, ilaçla düşmüştü. Yani bu hormonla yaşamaya alışmak lazım
Anladım 😔 peki sizin önlemek adına yaptığınız bi şeyler var mı yediğiniz içtiğiniz ne yapmam gerekiyo haberi bu gün öğrendim nasıl hissetmem gerekiyo bilemedim şükür iyi huylu ama geçmeyecek olması çok can sıkıcı

X