Gebeliğe Hazırlık Prolaktin yüksekliğinde yumurtlama gözlemlenir mi?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Devrannn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2020
32
3
1
Arkadaşlar merhaba. Benim tecrübeli arkadaşlara Bi sorum olacak. 3 hafta önce yaptırdığım kan tahlili sonucunda prolaktin seviyem 39.7 çıktı. Kadın Doğum Dr.um Dostinex verdi. Ama bu ay ovulasyon testinde yumurtlama görmedim. Hep çizgim silikti. Prolaktin yüksekliğinde yumurtlama olmuyor sanırım değil mi? Ayrıca benim yaşadığım sorunu yaşayıp gebelik yakalayan arkadaşlar var mı? Ve ne kadar sürede düştü seviyeniz ve gebeliği ne zaman elde ettiniz? Şimdiden teşekkürler.

merhaba ben gebe kalmadım ama prolaktinle ilgili biraz sıkıntım var. son tahlillerimde prolaktin değerim 71 çıktı, hemen ardından makroprolaktin testi yaptırdım. meğer 71 yalancı yüksekmiş. makroprolaktin ayrıntılı bir test biraz da pahalı ama gerçek değerim 21 çıktı. bence sen de makroprolaktin testi yaptır bir kere. geçmiş olsun.

Merhaba. Özle hastanede mi yaptırılıyor makroprolaktin? Ben yaklaşık 3 haftadır dostinex kullanıyorum. Çarşamba günü kan tahlili verdim bugun çıkan sonuca göre prolaktin 0.66 olmuş ve bugün adet oldum. Ondan dolayı mı acaba bu kadar düşük çıktı. Doktorda net bir şey söylemedi anlam veremedim.

merhaba, bazı büyük hastanelerde yapılıyor ama benim bulunduğum yerde öyle bir imkanım yoktu. özelde yaptırdım 250 TL'ye.
ağustos eylül gibi prolaktinim 30 çıktı, benim ısrarımla doktor dostinex verdi. kullandım 1'e düştü, sonra ilaç bitti zaman geçti kasım ayında 17 çıktı değerim, doktor da bir daha teste gerek görmedi. zaten 30'da bile ilaç vermeyecekti. neyse ben gebe kalmak için kür kullandım 2 ay şubat-mart. pandemi oldu derken o aralar bende adet gecikmeleri, meme ağrıları filan... dedim bir test yaptırayım. mayısta test yaptırdım. hoooppp 71'e yükselmiş. gerisi işte makroprolaktin testi. o testi de her doktor anlamıyor. benim akrabam tüp bebek doktoru. o önerdi makroprolaktin testini yaptır diye. testi yaptırdığım hastane doktoruna gösterdim "ne testiymiş bu" diyor 30 yıllık doktor en ufak bir yüksekliğe ilaç yazıyor sanırım doktorlar. ben bu testi öğrenince internette bayağı araştırdım. prolaktin yüksekse ilk önce makroprolaktin testi yaptırın yazıyor. istersen sen de araştır.

haaa bu arada prolaktinim yüksek olsa da her ay yumurtam vardı, onu yazmayı unutmuşum.

Esas doğru bir yaklaşım. Aile hekimi de aynı seyi söyledi kadın doğumcular çözüm buluyorlar ama nedenini arastırmıyorlar demişti. Endokrinolojiye mutlaka gidin demişti. Biz nisandan beri uğrasıyoruz ama gecen aylarda yumurtlamam çok iyiydi ama en haziran ayı ovulasyonu göremedim ilk defa bizde prolaktine bağladık.Ama dostinexten sonra ki ilk defa bu ay kullandım adet döngüm ocaktan bu yana 31 günde bir oluyordu simdi ise tam 28. gün adet oldum sanırım bu ilaç düzenliyor adeti

Allah gönlünüze göre versin inşallah

Allah gönlünüze göre versin inşallah
Cvabınız için çok teşekkür ederim. Bu arada bende iki ay hayıt otu, çakşır kökü suyu, soğan kürü yaptım ondan sonra bende belirtiler yasadım ki hele yumurtlama günü ateşim çok çıktı virüs kaptım diye çok korktum ilk defa başıma böyle bir şey geldi . Kısacası bana hiç iyi gelmedi. Çok dikkatli olmak lazım bu kürlerde. Zira ben bir daha kullanmayacağım. Sizde dikkatli olun bence onlarda bozabiliyor çünkü. Umarım en kısa sürede güzel haberlerle buraları şenlendiririz

Ben de hayıt üzüm macun çay kürü kullandım. Hangisi etkiledi bilemiyorum. Soğan, incir filan bunlar hep prolaktin yükselten besinler. Dikkatli tüketmek lazım. Hayıt da yüksekse düşürüp düşükse yükseltiyormuş diye okumuştum. Benim iyice oynattı herhalde

Kesinlikle yükselten seyler bunlar. Çünkü ben su yaşıma kadar hiç böyle seyler yaşamadım. İlk defa kullandım ve maalesef böyle bir sorunla karşılaştım. Burdan okuyan arkadaşlar varsa kesinlikle doktor önermeden kullanmamalı. Çünkü çok tehlikeli yanlış veya hatalı kullanımda. Umarım en kısa zamanda sağlığımıza kavuşuruz ve dileklerimiz yerine gelir

Amin

Benimde yüksek cıktı soğan suyu icmistm ondan kaynaklanms olabilir mi?

Benimde yüksek cıktı soğan suyu icmistm ondan kaynaklanms olabilir mi?
Olabilir çünkü bende yapmıstım. Açıkçası doktora danısılmadan yapılan her türlü bitkisel tedavi vücuda zarar veriyor. Ben böyle düşünüyorum. Sırf bu sebepten aylardır bebek planımız ertelendi.

Prolaktin yüksek olsa da yumurtlama olur. Sizde başka bir durum var sanırım

Sizin var mı bebis ne zamandır istiyosunuz
Nerdeee. Yok canım maalesef. Marttan beri istiyoruz. Bu ay hormon tahlili ve tam kan sayımı yaptık. Doktor yumurtalıklara da baktı. Prolaktin 44 çıktı. Yumurtalıklarım da küçükmüş. Oysa ki kendimi bildim bileli düzenli adet olurum. Kanamam, ağrılarım vs. hep normaldi. Böyle olunca bu ay pek umudum yok. Prolaktin yeterli seviyeye düşer ve yumurtalarım gelişirse olur ancak. O da ne kadar zaman alır bir fikrim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…