canım merhaba. ben henüz hamile kalmadım ama hikayemi yazayım dedim. belki birbirimize faydamız olur. 2013 yılında, bekarken, hipofizde 5 mm çapında adenom tespit edildi, ayrıca prolaktinim 97 çıkmıştı. endokrinoloji bölümüne gittim. adenomun iyi huylu olduğunu ilaçsız takip edileceğini söyledi. ilk olarak senede 1 kez beynimden kontrastlı mr çekildi. daha sonra mr çekilme süresi 2 seneye çıkartıldı, her çektirdiğimde adenom düzenli olarak küçülüyordu ve en son 2019 ocak ayında mr çektirdiğimde artık adenom yoktu. yani yıllar içinde kendiliğinden kayboldu. bir aksilik olmazsa bir dahaki mr'ı kontrol amaçlı 2021'de çektireceğim. 2017 yılında evlendim, yaklaşık 1buçuk yıldır bebek istiyoruz ama sebepsiz olmuyor. rahim filmim, eşimin değerleri, yumurtalıklarım, benim hormonlarım her şey iyi. doktorlar için önemli olmasa da bence tek fazlalık prolaktinin 30 olması. doktorlar değeri 100 olup hamile kalan var, 30 değer bir şey değil diyorlar. neyse ısrarlarımla dostinex verdi doktorum. ilaçla değerim 1'e düştü, ilaç bittikten bir süre sonra 17 oldu. 4 aydır da ölçtürmedim, doktorum gerekli görmedi. farklı zamanlarda yani aralıklı olarak 2 kez klomen kullandım, 2019 aralık ayında da 1 kez klomen+ ovitrelle denedik. tutmadı. burada S Sevgibahceci15 adlı arkadaş bana İstanbul'da Yanıklar Baharat'ı önerdi. bende araştırdım, telefonla görüştüm, değerlerimi gönderdim, onlar da bana kür gönderdiler. 2 ay kullan, adet olunca veya gebe kalırsan kullanmayacaksın dediler. bugün kürlerde 11. günüm. hayıt otu var içinde, internetten araştırdım, düzene sokuyormuş her şeyi. bakalım sonuç ne olacak... senin hikayen ne?Kızlar, hipofiz adenomu olup hamile kalanlar, dostinex kullanırken hamile kalanlar, doğum yapanlar... bu konuda başlıklar var fakat pek bilgi bulamadım. Çoğu da güncel değil o yüzden cevap da alamadımbu konuda bilgi verecek olan birileri varsa burada toplanalım. Gerçekten çooook yardıma ihtiyacım var
başka bir probleminiz var mı yoksa tek sorun prolaktin mi?Benim de prolakton 41 cikti dostinex kullaniyorum beyinde mr cekildim sonuclari bekliyoruz adenim varmi diyeve 3 aydir ilaci kullaniyorum hala hamile kalamadim
Simdilik baska bisi yok radevum var ayin 23unde gidicem beyin sonucunu almaya geçenlerde baktirdim prolaktin 3 olmus ama yinede hala hamile kalamdim ha tabi bide vitaminlerede baktirmistim demir ve d3 vitaminim eksik cikti ona basladimbaşka bir probleminiz var mı yoksa tek sorun prolaktin mi?
geçmiş olsun, ben de 1 ay dostinex içip hemen hamile kalırım sandım. çok okudum burada öyle kalanları çünkü. kendimi şartlandırdım ama tabii ki kalamadım. stres gerçekten bizim anlayamadığımız kadar etkin bir faktör bu konuda. bence rahatlamaya çalışın. ben de bu aya kadar resmen hırs yapmıştım hamile kalmayı ama bu ay nedense bir rahatlık geldi kafama. artık o kadar düşünüp üzülmüyorum. Gebelik olsa da olmasa da Allah'ın takdiri. Her şeyin hayırlısı. İnşallah mr sonucunuz temiz çıkar.Simdilik baska bisi yok radevum var ayin 23unde gidicem beyin sonucunu almaya geçenlerde baktirdim prolaktin 3 olmus ama yinede hala hamile kalamdim ha tabi bide vitaminlerede baktirmistim demir ve d3 vitaminim eksik cikti ona basladim
Bende okudugum yorumlardan yola cikarak olur 1 2 aya dedim ama yok malesef kafadan cikarma rahatlama olmuyo canim dusunmeden edemiyo insan ama bakalim hakkimizda hayirli olsun insallahgeçmiş olsun, ben de 1 ay dostinex içip hemen hamile kalırım sandım. çok okudum burada öyle kalanları çünkü. kendimi şartlandırdım ama tabii ki kalamadım. stres gerçekten bizim anlayamadığımız kadar etkin bir faktör bu konuda. bence rahatlamaya çalışın. ben de bu aya kadar resmen hırs yapmıştım hamile kalmayı ama bu ay nedense bir rahatlık geldi kafama. artık o kadar düşünüp üzülmüyorum. Gebelik olsa da olmasa da Allah'ın takdiri. Her şeyin hayırlısı. İnşallah mr sonucunuz temiz çıkar.
haklısın. bana da rahatla dediklerinde kızıyordum doktorlara. stres yüzünden kaç doktordan azar yedim... hatta en son işteki arkadaşım gitti aynı doktora, benden de konuşmuşlar. doktor benden için, o bu stresli kafayla giderse daha çok zaman hamile kalamaz demiş. ben de kızdım kendime. nasıl olduysa rahatladım bu ay.Bende okudugum yorumlardan yola cikarak olur 1 2 aya dedim ama yok malesef kafadan cikarma rahatlama olmuyo canim dusunmeden edemiyo insan ama bakalim hakkimizda hayirli olsun insallah
Davulun sesi uzakdan hoş gelirmishaklısın. bana da rahatla dediklerinde kızıyordum doktorlara. stres yüzünden kaç doktordan azar yedim... hatta en son işteki arkadaşım gitti aynı doktora, benden de konuşmuşlar. doktor benden için, o bu stresli kafayla giderse daha çok zaman hamile kalamaz demiş. ben de kızdım kendime. nasıl olduysa rahatladım bu ay.
Canım merhaba. Benimde 3 yıl kadar önce prolaktinim 144 çıktı, hipofiz mr istedi endokrin doktorum. Sonrasında 4 mm adenom tespit edildi. 2 yıl dostinex kullandım çeşitli dozlarda ama hiç küçülme olmadı. Son 1 senedir de ara ara kullandırıp bıraktırıyorlar. Bırakınca birkaç ay sonra tekrar yükseliyor. Fakat 4 aydır hiç kullanmıyorum ve baktırmadım da. Bizde korunmuyoruz 6 aydır falan fakat bizimde çocuğumuz olmadı. Eşimde de sperm problemi var yani ikimizden kaynaklı da olabilir. Ne yapacağımı şaşırdım iyi bir endokrin doktoruna da denk gelemedim. Prolaktinim en son ilacı bıraktıktan 4 ay sonra 36 çıktı endokrin doktoru ilaca gerek yok dedi, kadın doğumcu ilaç kullanmak zorundasın yumurtlama için dedi. Bu arada ilaç çok da düşürebiliyor prolaktin değerini, çok düşmesi de gebeliğe engel bir durum.canım merhaba. ben henüz hamile kalmadım ama hikayemi yazayım dedim. belki birbirimize faydamız olur. 2013 yılında, bekarken, hipofizde 5 mm çapında adenom tespit edildi, ayrıca prolaktinim 97 çıkmıştı. endokrinoloji bölümüne gittim. adenomun iyi huylu olduğunu ilaçsız takip edileceğini söyledi. ilk olarak senede 1 kez beynimden kontrastlı mr çekildi. daha sonra mr çekilme süresi 2 seneye çıkartıldı, her çektirdiğimde adenom düzenli olarak küçülüyordu ve en son 2019 ocak ayında mr çektirdiğimde artık adenom yoktu. yani yıllar içinde kendiliğinden kayboldu. bir aksilik olmazsa bir dahaki mr'ı kontrol amaçlı 2021'de çektireceğim. 2017 yılında evlendim, yaklaşık 1buçuk yıldır bebek istiyoruz ama sebepsiz olmuyor. rahim filmim, eşimin değerleri, yumurtalıklarım, benim hormonlarım her şey iyi. doktorlar için önemli olmasa da bence tek fazlalık prolaktinin 30 olması. doktorlar değeri 100 olup hamile kalan var, 30 değer bir şey değil diyorlar. neyse ısrarlarımla dostinex verdi doktorum. ilaçla değerim 1'e düştü, ilaç bittikten bir süre sonra 17 oldu. 4 aydır da ölçtürmedim, doktorum gerekli görmedi. farklı zamanlarda yani aralıklı olarak 2 kez klomen kullandım, 2019 aralık ayında da 1 kez klomen+ ovitrelle denedik. tutmadı. burada S Sevgibahceci15 adlı arkadaş bana İstanbul'da Yanıklar Baharat'ı önerdi. bende araştırdım, telefonla görüştüm, değerlerimi gönderdim, onlar da bana kür gönderdiler. 2 ay kullan, adet olunca veya gebe kalırsan kullanmayacaksın dediler. bugün kürlerde 11. günüm. hayıt otu var içinde, internetten araştırdım, düzene sokuyormuş her şeyi. bakalım sonuç ne olacak... senin hikayen ne?
Sende adenom var mıydı canım yoksa sadece pko mu?Ben doktinex kullandım cnm hamile kalana kadar haftada yarim alıyordum çünkü çabuk çıkıyordu benim pko olduğundan hamile kalınca kullanmadım tabiki hicbirsorun olmuyor merak etme iş hamile kalana kadar
Canım öncelikle şunu söyleyeyim 3 çok düşük bir prolaktin değeri. Bu değerde hamile kalmak zorlaşıyor. Yani öyle bir hormon ki bu prolaktin, düşmesi de yükselmesi de yumurtlamayı etkileyerek gebeliği engelleyebiliyor. Ayrıca d vit. eksikliği de gebeliği zorlaştırıyor. Vitaminlerini çok düzenli kullan. Ayrıca ilacı kim yazdıysa dozu hafifletsin, bu kadar düşmesin. Ayrıca hipofiz mr da adenom görülenlerin prolaktin değerleri daha yüksek oluyor. 100e yakın oluyor yani. bence sende adenom yoktur, yani inşaallahSimdilik baska bisi yok radevum var ayin 23unde gidicem beyin sonucunu almaya geçenlerde baktirdim prolaktin 3 olmus ama yinede hala hamile kalamdim ha tabi bide vitaminlerede baktirmistim demir ve d3 vitaminim eksik cikti ona basladim
Bende oyle okudum ama 41 degerle doktor mr istediCanım öncelikle şunu söyleyeyim 3 çok düşük bir prolaktin değeri. Bu değerde hamile kalmak zorlaşıyor. Yani öyle bir hormon ki bu prolaktin, düşmesi de yükselmesi de yumurtlamayı etkileyerek gebeliği engelleyebiliyor. Ayrıca d vit. eksikliği de gebeliği zorlaştırıyor. Vitaminlerini çok düzenli kullan. Ayrıca ilacı kim yazdıysa dozu hafifletsin, bu kadar düşmesin. Ayrıca hipofiz mr da adenom görülenlerin prolaktin değerleri daha yüksek oluyor. 100e yakın oluyor yani. bence sende adenom yoktur, yani inşaallahStresten, tahlilden bir gün önce girilen cinsel ilişkiden, sıkı sütyen giymekten, pko’dan falan yükselmiş de olabilir.
Rica ederim ne demekBende oyle okudum ama 41 degerle doktor mr istedi0 prolaktin le gebe kalanlari okudum burda ozaman cok arastirmistim da hayirlisi vitaminlerimi kullaniyorum duzenli.. Insallah canim tsk ederim
Kendimden biliyorum, isteyen için çok uzun süre gibi ama 6 ay için acele etme derin ben. 1 sene bekleyin olmuyorsa araştırılsın deniyor ya. Ben de yazmıştım, sen de örnek vermişsin. Değer 100 ya da 3 fark etmez, Allah ol deyince oluyor işte. Üzülmemeye çalış. Dediğin gibi zart diye yükselen bir hormon. Bana da endokrin doktoru hiç ilaç başlamamıştı. Rahim filmi çektir din mi peki?Canım merhaba. Benimde 3 yıl kadar önce prolaktinim 144 çıktı, hipofiz mr istedi endokrin doktorum. Sonrasında 4 mm adenom tespit edildi. 2 yıl dostinex kullandım çeşitli dozlarda ama hiç küçülme olmadı. Son 1 senedir de ara ara kullandırıp bıraktırıyorlar. Bırakınca birkaç ay sonra tekrar yükseliyor. Fakat 4 aydır hiç kullanmıyorum ve baktırmadım da. Bizde korunmuyoruz 6 aydır falan fakat bizimde çocuğumuz olmadı. Eşimde de sperm problemi var yani ikimizden kaynaklı da olabilir. Ne yapacağımı şaşırdım iyi bir endokrin doktoruna da denk gelemedim. Prolaktinim en son ilacı bıraktıktan 4 ay sonra 36 çıktı endokrin doktoru ilaca gerek yok dedi, kadın doğumcu ilaç kullanmak zorundasın yumurtlama için dedi. Bu arada ilaç çok da düşürebiliyor prolaktin değerini, çok düşmesi de gebeliğe engel bir durum.
Valla varmı yokmu bilmiyorum hormon testinde cıktı yüksekliği hamile kalana kadar kullan dedi doktinexi haftada bir yarim al dedi öyle yaptım cnm pko var ama onun içinde inofolic kullandımSende adenom var mıydı canım yoksa sadece pko mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?