• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Prolaktin yüksekliği, dostinex ve klomen.

Elifffelicee

Gönülçelen
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mart 2016
216
324
103
Öncelikle Merhaba kk kadınları, 5 aylık evliyim ve çocuk sahibi olmak istiyordum lakin her ay düzenli adet olmama rağmen hamile kalamadım ve doktora başvurdum. Hormon tahlili yaptırdım ve sonuçlar şöyle;
tsh:2.19
Lh:6.78
Fsh:6.78
Prolaktin:50.27
Doktorum sadece prolaktinin olması gerekenden yüksek olduğunu diğer değerlerimin normal olduğunu söyledi ve dostinex ile klomen verdi. Haftaya perşembe kontrlüm var. Size danışmak istediğim prolaktin dışındaki değerlerim sizce iyi mi ve bu ilaçlarla ne kadar sürede hamile kalabilirim ? Şimdiden vakip ayırıp yorum yapacak olan herkese teşekkürler

Diger degerleriniz iyi prolaktin yüksek çıkmış benımde yüksek çıktı dostıneks ve klomen verdi doktorum dostineks pazartesi ve perşembe günleri içiyorum inofolik combi verdi bide folik asit klomen kullandım 5 gün sabah akşam 5 gün ara verdim gerekli olursa çatlatma ignesi yaparız demişti doktorum kontrole gittim 3 yumurtam oluşmuş 2 si 20 mm bırı 19 mm igne yaparsam 3 üde çatlama ihtimalı var 3 üz olur bu yüzden bu ay iptal ediyoruz tedavıyı diger ay tekrar klomen kullancaksın bu sefer gunluk 1 tane alcaksın dedi normal yumurtam oluşuyor ve çatlıyordu bi sorun yoktu ama klomen bıraz daha hızlandırıyor galiba bende 8 aylık evliyim 5 aydırda bebek düşünüyoruz yumurtlama gününe kadar testere dişli aslan pençesi içebilirsin prolaktini çok güzel düzenliyor bende içtim inşallah rabbim isteyen herkese nasip etsin süresini bilemeyiz Allah bilir 3 ay kullanılabılıyor klomen ama hiç birindede tutmayabiliyor yada ilk kullanımda hemen hamile kalanlar var nasip kısmet işi aslında ama biz yinede elimizden geleni yapalım da Allahım nasip eder zamanı gelince

Diger degerleriniz iyi prolaktin yüksek çıkmış benımde yüksek çıktı dostıneks ve klomen verdi doktorum dostineks pazartesi ve perşembe günleri içiyorum inofolik combi verdi bide folik asit klomen kullandım 5 gün sabah akşam 5 gün ara verdim gerekli olursa çatlatma ignesi yaparız demişti doktorum kontrole gittim 3 yumurtam oluşmuş 2 si 20 mm bırı 19 mm igne yaparsam 3 üde çatlama ihtimalı var 3 üz olur bu yüzden bu ay iptal ediyoruz tedavıyı diger ay tekrar klomen kullancaksın bu sefer gunluk 1 tane alcaksın dedi normal yumurtam oluşuyor ve çatlıyordu bi sorun yoktu ama klomen bıraz daha hızlandırıyor galiba bende 8 aylık evliyim 5 aydırda bebek düşünüyoruz yumurtlama gününe kadar testere dişli aslan pençesi içebilirsin prolaktini çok güzel düzenliyor bende içtim inşallah rabbim isteyen herkese nasip etsin süresini bilemeyiz Allah bilir 3 ay kullanılabılıyor klomen ama hiç birindede tutmayabiliyor yada ilk kullanımda hemen hamile kalanlar var nasip kısmet işi aslında ama biz yinede elimizden geleni yapalım da Allahım nasip eder zamanı gelince
Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Bende aynı sizin gibi kullanıyorum dostinex pazartesi ve perşembe klomene ise perşembe başlayacağım sabah akşam, ve doktorum banada önerdi folik asit onuda kullanıyorum. Bu gibi şeyler insanı biraz yoruyor ister istemez ama Allahım dermansız dertler vermesin cümlemize.

Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Bende aynı sizin gibi kullanıyorum dostinex pazartesi ve perşembe klomene ise perşembe başlayacağım sabah akşam, ve doktorum banada önerdi folik asit onuda kullanıyorum. Bu gibi şeyler insanı biraz yoruyor ister istemez ama Allahım dermansız dertler vermesin cümlemize.

Rica ederim Amin inşallah en kısa zamanda hayırlı sonuçlar alırız

benim her zaman prolaktinim yüksek cikiyordu..dostinex 1 kez kullandim..yani iste her hafta 1 tane tamam..hatta hamile oldugumda bile 38 di..yani demem o ki prolaktin hamile kalmaniza engel bir sey degil. .kafanıza cok fazla takmayın oluruna bırakın...
Doktorum hep bana moralimi yuksek tutmami stresin bile prolaktini arttirdigini söylemisti..

benim her zaman prolaktinim yüksek cikiyordu..dostinex 1 kez kullandim..yani iste her hafta 1 tane tamam..hatta hamile oldugumda bile 38 di..yani demem o ki prolaktin hamile kalmaniza engel bir sey degil. .kafanıza cok fazla takmayın oluruna bırakın...
Doktorum hep bana moralimi yuksek tutmami stresin bile prolaktini arttirdigini söylemisti..
Kesinlikle stresinde etkisi var ben her ay rahat olmaya çalışıyorum ama birşey olmayınca tekrar takıyorum

Prolaktin göğüs ucu fazla uyarıldığında bile yüksek çıkıyormuş.
Doktorum bana kan tahlili öncesi bir kaç gün çok dolgulu, sıkı sütyen giyme, hatta çapraz çanta bile takma ve bir gün öncesinden duş alma dedi örneğin.
Dediklerine dikkat edince 50li bir şeyden 31 çıktı :)
Tabi yine de yüksek.

Ben de gebelik düşüncemiz var diye denemeye başlamadan ön kontrole gitmiştim.
31 çıkınca bir de hipofiz mr ı çekelim dedi.
Gebelik olursa mr çekilemiyormuş.
Önceden çekelim, neyin ne olduğunu görelim dedi.

Siz de mr çektirdiniz mi?

Prolaktin göğüs ucu fazla uyarıldığında bile yüksek çıkıyormuş.
Doktorum bana kan tahlili öncesi bir kaç gün çok dolgulu, sıkı sütyen giyme, hatta çapraz çanta bile takma ve bir gün öncesinden duş alma dedi örneğin.
Dediklerine dikkat edince 50li bir şeyden 31 çıktı :)
Tabi yine de yüksek.

Ben de gebelik düşüncemiz var diye denemeye başlamadan ön kontrole gitmiştim.
31 çıkınca bir de hipofiz mr ı çekelim dedi.
Gebelik olursa mr çekilemiyormuş.
Önceden çekelim, neyin ne olduğunu görelim dedi.

Siz de mr çektirdiniz mi?
Cevabınız için teşekkürler, evet bende çektirdim ve 4 mm adenom saptandı

Cevabınız için teşekkürler, evet bende çektirdim ve 4 mm adenom saptandı

Benim de 2 mm adenom saptandı.
Diğer hormonları baskılıyor mu diye yeniden başka testler de yapıldı.
Herhangi bir şey çıkmayınca ve adet düzenimi etkilemediği için henüz ilaç vermedi.
Kontrole gel dedi.

İlacın da çok kısa sürede etki ettiği, olumlu şekilde yani gebelikle sonuçlanan konular okudum burada.
İnşallah sizin de tez zamanda güzelliklerle sonuçlansın.

Benim de 2 mm adenom saptandı.
Diğer hormonları baskılıyor mu diye yeniden başka testler de yapıldı.
Herhangi bir şey çıkmayınca ve adet düzenimi etkilemediği için henüz ilaç vermedi.
Kontrole gel dedi.

İlacın da çok kısa sürede etki ettiği, olumlu şekilde yani gebelikle sonuçlanan konular okudum burada.
İnşallah sizin de tez zamanda güzelliklerle sonuçlansın.
Şöyleki benimde adet düzenlerimi etkilemedi 29 günde bir oluyorum, işte buna rağmen hamile kalamayınca acaba mı diyerek doktora başvurdum ... İyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum, umutla bekleyen herkes mutlu haberi bir an önce alır umarım.

Benden istemediler onu çektirmedim yeni duydum hatta gidince bende sorayım bi bende duydum çok sıkı sütyen falan takınca oluyormuş evde genelde takmamaya çalışıyorum
Çektirmenizi tavsiye ederim adenomun boyutu kaç mm öğrenmiş olursunuz hem.

Back