• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Prolaktin ve Testesteron Hormonların Değerlerinin Yüksek Çıkması..Dikkat !!!

Lavinyali

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2011
16
0
36
Azerbaycan
Herkese merhaba.
Bu ilk mesajım.Bir süredir siteyi ve konuları takip ediyorum.Güncel olmayan ama daha önce varolan bir konu açıyorum ve fikirlerinize tavsiyelerinize çok ihtiyacım var.

Ben 2 yıldır evli bir bayanım.25 yaşındayım.Ergenlik dönemimdeki düzensiz ve sancılı adet düzensizliğim yüzünden doktora gittim ve POLİKİSTİK OVER teşhisi koyuldu.
Tedavi için 6 ay diane 35(doğum kontrol hapı) kullandım 6 ay sonra tamam iyileştin dediler.ama 1 ay sonra yine aynı şikayet farklı bir doktora gitmeme rağmen yine diane 35 bir 6 ay daha.

Vehasıl sanrım organizmam böyle dedim ve umursamadım.tedavide sonuç vermeyince oluruna bıraktım.
Bugün evliyim anne olmak istiyorum polikistik over denen rahatsızlık bende TESTESTERON hormonlarımda fazlalık,ve de PROLAKTİN hormonumdada aynı şekilde fazlalığa yol açmış.
Biri erkeklik biri süt hormanu.Göğsümden süt gelmiyor , kıllanmamda yok ama değerlerim yüksek.
Ve şimdiki doktorum bana nasıl olurda o doktorlar seni tedavi etmeden bıraktılar diye sitem eiiyor.
Yaklaşık bir aydır parlodel kullanıyorum.Prolaktinim düşsün diye.

Birinin çıkıp bende aynı durumdaydım yada bir tanıdığımda benzer bişey yaşadı ama düzeldi demesi için bir ümit için rahatlamaya çok ihtiyacım var....:31:

Yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevirinim....

Son düzenleme:
prolaktin yüksekliği bende de vardı 1 sene önce doktor gittim ve süt hormonumun yüksek olduğunu ve çocuğumun bu yüzden olmadığnı söyledi doktor. 3 senelik evliyim ve hala çocuğum yok ancak şunu söylemeliyim prolaktin değerlerim 3 ay sonra normal değerlerine düştü hangi ilacı kullandığımı hatırlamıyorum ancak 3 ay boyunca stres ve sıkıntıdan uzak kaldım hiç bir olumsuzluğun kafama takmadım yani her ay regl olmamı bunun tek sebebininin stres olduğunu düşünüyorum. Sende herşeyi biraz oluruna bırak kardeşim herşey düzene girer ve en hayırlı zamanda bebeğimiz olur.inşaallah vesselam

Sevgili zeynebim

Öncelikle dikkqtin için teşekkür ederim.Bende stresin dahada kötü tetiklediğine çok inanıyorum.Öyle bir işte çalışıyorum ki baştan aşağı stres...
Peki prolaktininiz düşünce neden olmuyor bunun için bir yorumu varmı doktorun? bir sonraki aşamanız ne?
İnşallah gönlünüze göre olur herşey sizinde
...:39:

prolaktinim düştü ancak sorun sadece bende değilmiş eşim de 8 ay önce felan doktora gitti onun da ciddi bir sorunu çıkmadı ancak 3 ay boyunca bir ilaç kullanması gerekiyordu yoğun çalıştığı için unutuyordu ilacını içmeyi ancak 1 buçuk aydır düzenli kullanmaya başladı ve 3 ay sonunda hastaneye gidecek ınş o zamana kadar olur ınş ve gerek kalmaz çünkü onu ikna etmek biraz zor oluyor ınş sizinde en kısa ve hayırlı zamanda olur Rabbim gönlünüze versin:)

hanımlarrrr bendede aynı durum var..hatta beyincikte hipofiz adenomu var..zaten o yüzden yüksek çıkıomuş hormonum..şimdi bekarım ilaç kullanıyorum 2 haftada bir..tamamen stresle alakalı bi durum mutlu olduğum günlerde düşük üzgünken yüksek çıkıo..her ay ölçtürüyorum bende ve artık eminim sterle alakalı bi durum..kendini sters sıkıntı üzüntüden uzak tutun..

merhaba.. Bende Polikistik Over hastasıydım. prolaktin hormonumun değerleri benimde yüksekti ama dediğin gibi süt benden de gelmedi.. 'Dostinex' diye bir ilaç verdi. 1 ilacı 2,ye bölüp haftada 2 sefer kullandım ve yaklaşık 2 ay sonra dış kanamayla birlikte kistimden kurtuldum. Şimdi hormon değerlerim normal çok şükür.. Allah herkeze şifa versin.

prolaktinim düştü ancak sorun sadece bende değilmiş eşim de 8 ay önce felan doktora gitti onun da ciddi bir sorunu çıkmadı ancak 3 ay boyunca bir ilaç kullanması gerekiyordu yoğun çalıştığı için unutuyordu ilacını içmeyi ancak 1 buçuk aydır düzenli kullanmaya başladı ve 3 ay sonunda hastaneye gidecek ınş o zamana kadar olur ınş ve gerek kalmaz çünkü onu ikna etmek biraz zor oluyor ınş sizinde en kısa ve hayırlı zamanda olur Rabbim gönlünüze versin:)

Zeynebim malesef bendede benzer bir sıkıntı var eşimdede ufak bir değer düşüklüğü var.Benimde acayip zor oldu eşimide peşimden sürüklemek.Üstelik malesef çok harika bir insan olmasın rağmen bu konuda sıkıntıya gelemiyor.İnan ben kendim koşturuyorum bişeyler yapmaya çalışıyorum.
Umarım herşey gönlümüzce olur ...Birbirimizi gelişmelerden haberdar edelim...

hanımlarrrr bendede aynı durum var..hatta beyincikte hipofiz adenomu var..zaten o yüzden yüksek çıkıomuş hormonum..şimdi bekarım ilaç kullanıyorum 2 haftada bir..tamamen stresle alakalı bi durum mutlu olduğum günlerde düşük üzgünken yüksek çıkıo..her ay ölçtürüyorum bende ve artık eminim sterle alakalı bi durum..kendini sters sıkıntı üzüntüden uzak tutun..

aysima çok geçmiş olsun.Sen çok şanslısın ki bekarken tespit etmişsin problemi ve bence evlenene kadarda halletmeye çalış canım.En azından kontrol altına alsan süper olur.

merhaba.. Bende Polikistik Over hastasıydım. prolaktin hormonumun değerleri benimde yüksekti ama dediğin gibi süt benden de gelmedi.. 'Dostinex' diye bir ilaç verdi. 1 ilacı 2,ye bölüp haftada 2 sefer kullandım ve yaklaşık 2 ay sonra dış kanamayla birlikte kistimden kurtuldum. Şimdi hormon değerlerim normal çok şükür.. Allah herkeze şifa versin.

Ne kadar güzel...ama benimki öyle bi defada atayımda kurtulayım diybilceğim bir kist değil.her ay yeniden küçük kistler oluşuyor.:31:

Son düzenleme:
merhaba canım geçmiş olsun bende aynı dertden muzdaribim ve 17 yaşımdan beri pco ile savaşıyorum yani diyebilirimki pconun bütün belirtileri var bende testesteronum yüksek çıkıyor ve bu nedenle tüylenme sorunum var. Prolaktinim yüksek çıkmazdı son birkaç aydır yükselmeye başladı dostinex kullandım ama şuan değeri nasıl bilmiyorum. Defalarca gittiğim her doktora sordum. PCo neden geçmez diye işin açıkcası onlar bile bilmiyor. Düşün kansere çare bulunuyor ancak buna çare bulunmuyor. Bende yıllarca diane 35 kullandım. Bana verdiği zarar ise çok büyük diane 35 kilo yapdı ve karaciğer de hasar bırakdı ayrıcada koca bir kronik hepatit b hastalığına yakalanmama neden oldu ben atlatamadım hepatiti bebek konusuna gelince 2010 yılında aşılama oldum yavruma kavuşdum ancakk eylül ayında mevlam yanına aldı nasip etmedi bize şimdi yeniden en başa döndüm çabalıyorum. Epilasyona gitmek istiyorum ancak önceliğim bebek sahibi olmak hormonal bozukluk olduğu için epilasyon merkezinde ki bayan ne kadar epilasyon yaptırırsan yaptır başka taraflardan yine çıkar dedi tabanında hormonal bozukluk var birde bebek için tedavi görüyormuşsun dışardan hormon takviyesi aldığın için yok olan tüyler yeniden çıkar dedi yani bütün kapılar yüzüme kapandı kiloya gelince doktorlar kilo ver diyor iyide ben pco yakalandığımda zaten incecikdim 49 kiloydum. ilk 3-4 yıla yakın hep aynı kilodaydım sonra sonra kilo almaya başladım pco yüzünden bütün metobolizmam bozuldu. Allahım herkese şifa versin şu mübarek günde ve kucaklarımızı doldursun inşallah

prolaktinim 9 küsür çıktı.normalden 5 kat fazlaymış.

iki ay yasmin kullandım. ve dün dr. dostineks verdi. ama korunun demedi. ısrarlar sordum korunmayın eğer hamile kalırsan duruma göre ilacı keseriz dedi.

testim adetliyken yapıldı.3 günüydü.
acaba başka bir dr.a daha gitsem mi? kararsızım....

ayrıca benim göğüsümden süt de geliyor. d.k. hapı kullandığım halde değişmedi. bir de 8 ay önce bir kürtajım oldu. kalbi durduğu için.

merhaba canım geçmiş olsun bende aynı dertden muzdaribim v........... Allahım herkese şifa versin şu mübarek günde ve kucaklarımızı doldursun inşallah

İcroc merhaba
öncelikle samimi yorumun ve iyi duaların için çok teşekkür ederim.Polikistik over ve testesteron fazlalığına rağmen gebe kalmışsın bu kısmı güzeldi ama yavrunu neden kaybettin onu anlamadım sanırım düşük oldu.üzülmeni istemem detaya inip ama herşeyin hayırlısı olsun inşallah.
Bu arada ben Azerrbaycan Baküde yaşıyorum ve burda tıp bizim ülkemize göre çok geride.İnan burdaki doktorlar bile polikistik overi tedavi ediyorlar.Bana şimdi burdaki doktorum okadar çok kzıyorki neden bekar ve gençken bunu tedavi ettirmedin diye.
Bende türkiyede doktorlardan bişey çıkmayında neyse yaaa herhalde buda benim organizmam dedim va bıraktım..Ama şimdi acısı çıkıyor:25:

Bütün bunların yanında birbirimizle paylaşalım tedavi aşamalarımızı ,tavsiyelerimizi.

Benim tedavim yeni başladığı için çok tecrübeli değilim ama zamanla yazıcam.Şimdilik parlodel kullanıyorum yaklaşık 1 aydır bakalım ne olucak.

prolaktinim 9 küsür çıktı.normalden 5 kat fazlaymış.

iki ay yasmin kullandım. ve dün dr. dostineks verdi. ama korunun demedi. ısrarlar sordum korunmayın eğer hamile kalırsan duruma göre ilacı keseriz dedi.

testim adetliyken yapıldı.3 günüydü.
acaba başka bir dr.a daha gitsem mi? kararsızım....

ayrıca benim göğüsümden süt de geliyor. d.k. hapı kullandığım halde değişmedi. bir de 8 ay önce bir kürtajım oldu. kalbi durduğu için.

Çok geçmiş olsun er-ca öncelikle vede başında sağolsun diyim.Umarım tekrar bir bebeğin olur.
Ama bildiğim kadarı ile prolaktinin tedavisi doğum kontrol hapları değil.Prolaktin süt hormonu ve sana ayrı bir hormon ilacı vermeleri lazım.yani bu yüzden doğum kontrol hapının zaten bence onla hiç alakası yok ama dostineks ideal bir ilaç ve hemen olmasada 1 -2 aya mutlaka etkisi olucaktır.

İcroc merhaba
öncelikle samimi yorumun ve iyi duaların için çok teşekkür ederim.Polikistik over ve testesteron fazlalığına rağmen gebe kalmışsın bu kısmı güzeldi ama yavrunu neden kaybettin onu anlamadım sanırım düşük oldu.üzülmeni istemem detaya inip ama herşeyin hayırlısı olsun inşallah.
Bu arada ben Azerrbaycan Baküde yaşıyorum ve burda tıp bizim ülkemize göre çok geride.İnan burdaki doktorlar bile polikistik overi tedavi ediyorlar.Bana şimdi burdaki doktorum okadar çok kzıyorki neden bekar ve gençken bunu tedavi ettirmedin diye.
Bende türkiyede doktorlardan bişey çıkmayında neyse yaaa herhalde buda benim organizmam dedim va bıraktım..Ama şimdi acısı çıkıyor:25:

Bütün bunların yanında birbirimizle paylaşalım tedavi aşamalarımızı ,tavsiyelerimizi.

Benim tedavim yeni başladığı için çok tecrübeli değilim ama zamanla yazıcam.Şimdilik parlodel kullanıyorum yaklaşık 1 aydır bakalım ne olucak.

canım merhaba bakü gibi bir yerde polikistik overi tedavi edebiliyorlarsa ne ala çünkü türkiyedeki hangi doktora gittiysem hep gözüme diane 35 soktular başka ilaç istediğim halde olmaz bu ilaç bu hastalık için dediler,

ayrıca canım bebeğimi kaybedişimi sormuşsun inan canım ben bile anlamadım 3 gün içinde oldu herşey aslına bakarsan yiyecek ekmeği içecek suyu yokmuş yavrumun nasibi kesilmiş bu dünyadan uçup gitti diye avutuyorum kendimi. herşeyin başlangıcı çok yoğun akıntıyla başladı ama normal değil di gelen akıntı çok farklıydı birazda kan görmüşdüm doktora gittim. bana rahim ağzının yumuşadığını doğum olursa bebeğin yaşamayacağını söyledi. İğne ilaç derken 2 gün bişey olmadı 3. günü yine daha şiddetli akıntım oldu ve bu sefer ciddi anlamda kanamam oldu tekrarlarsa gel demişdi hastaneye yatırıcam demişdi ve ben hastaneye yattım tabi bebeğimin hiçbirşeyi yokdu sağlıklıydı son ultrason görüntüsünde bile gayet sağlıklı diyordu doktor gerçi doktorda anlamadı ya benim durumu neden böyle oldu diye sordu. o kadar iğne ilaç seruma rağmen 3gün hiç kalkmama rağmen 3. günün sonunda sancım başladı ve bebeğimi normal doğumla dünyaya getirdim. Ne kadar acıdırki yavrum son kez ağladı ve saniyeler sonra öleceğini bilmek inan beni de öldürdü doktora küveze koyun dememe rağmen koysak bile yaşamaz yaşasa bile hem bebek için hemde sizin için gerçekden çok acı bir hayat olur sakat kalır dediler ve ben meliğimi 22 eylül sabahı 7.30da cennete yolladım. Şimdi yine bir 22 eylül geliyor ve benim için nasıl geçecek bilmiyorum. Eşinden parça aldılar biyopsi için enfeksiyon çıkdı. Erken doğum kanamanın nedeni enfeksiyonmuş ve bebeğinin kesesinde ve kordonunda bulunurmuş ama nasıl kapdığı anlaşılmaz annenin benim CRP seviyem sürekli yükseliyordu bu kanda enfeksiyon olduğunu gösterirmiş. Düşeremediler ne zaman hastaneden çıkdım 1 hafta sonra yeniden kan verdim crp seviyem normale döndü. Bir dahaki gebelikde enfeksiyon varsa o halledilip rahim ağzına dikiş atılacak sonrası Allaha kalmış bişey anlıcan böyle canım işde yavrum dursaydı 1 yaşına girecekdi. Nasip cennette bekliyor beni bende onu bekliyorum inşallah mevlam bizi buluşturur ne diyeyim bende ramazan bitsin yine hastane yolu gözükdü bana yumurtaların vardır muhakkak sıkma sakın canını inanıyorumki sende anneliği tadıcaksın

Çok geçmiş olsun er-ca öncelikle vede başında sağolsun diyim.Umarım tekrar bir bebeğin olur.
Ama bildiğim kadarı ile prolaktinin tedavisi doğum kontrol hapları değil.Prolaktin süt hormonu ve sana ayrı bir hormon ilacı vermeleri lazım.yani bu yüzden doğum kontrol hapının zaten bence onla hiç alakası yok ama dostineks ideal bir ilaç ve hemen olmasada 1 -2 aya mutlaka etkisi olucaktır.

:31: haklısın canım. dk. hapıyla adet olmam için verdi sanıyorum.
dostinexe bugün başlayacağım. inşallah diğer ay müjdeyi verririm.
hepimize Allah şifa versin:71:

canım merhaba bakü gibi bir yerde polikistik overi tedavi edebiliyorlarsa ne ala çünkü türkiyedeki hangi doktora gittiysem.....

sevgili icroc
inan samimi yazın beni çok etkiledi.Her ne olursa olsun inançlı bir insan olduğum için herşeyin Allahtan olduğunu bilmek beni rahatlatıyo ve yinede hayırlısı dedirtiyor.
Cidden zor bir sınav geçirmişsin.Umarım Rabbim gönlüne göre verir

Bugün 1 aydır parlodel kullandıktan sonraki ilk regl günüm.
Doktorum regl olunca tekrar ara konuşalım demişti.
Şimdi ki aşama reglimin 5.günü bana yeteri kadar gelişmeyen yumurtalıklarım için başka bir ilaç daha vericek.
Bakalım hayırlısı yola devam:)

Zeynebim malesef bendede benzer bir sıkıntı var eşimdede ufak bir değer düşüklüğü var.Benimde acayip zor oldu eşimide peşimden sürüklemek.Üstelik malesef çok harika bir insan olmasın rağmen bu konuda sıkıntıya gelemiyor.İnan ben kendim koşturuyorum bişeyler yapmaya çalışıyorum.
Umarım herşey gönlümüzce olur ...Birbirimizi gelişmelerden haberdar edelim...

doğru söylüyorsun erkekler bu konu da biraz çekingen oluyorlar ben de eşimi zor ikna ettim

Back