Prolaktin tedavisi bittikten sonra prolaktini tekrar yükselen var mı?

slm kızlar.. misafirlerim 2 gün daha burda... şimdi vakip bulabildim, ablam duşa girdi hemen açıp bakayım dedim.. hiç fırsatım yok giremiyorum.. yemektir, o dur budur, dışarı çıkıyoruz falan zaman çok çabuk geçiyo.. vakit kalmıyo. bu arada biizm çalışmalar kaldı kızlar.. :KK43:(((

Son düzenleme:
slm kızlar.. misafirlerim 2 gün daha burda... şimdi vakip bulabildim, ablam duşa girdi hemen açıp bakayım dedim.. hiç fırsatım yok giremiyorum.. yemektir, o dur budur, dıları çıkıyoruz falan zaman çok çabuk geçiyo.. vakit kalmıyo. bu arada biizm çalışmalar kaldı kızlar.. :KK43:(((

yaaa sessiz sedasız halledersiniz yaa odanıza gircek değiller yaa onların uyumasını bekleyinkaydirigubbakcemile:CüvCüv::nazar::1hug:

yaaa sessiz sedasız halledersiniz yaa odanıza gircek değiller yaa onların uyumasını bekleyinkaydirigubbakcemile:CüvCüv::nazar::1hug:

ya canım, çekiniyo insan, evim küçük. banyo tam ortada. yani sessiz sedasız olmuyo. ve çok yoruluyorum yatana kadar zaten, çay servisi falan derkan, kayıyorum akşam olunca :KK43:(

ya canım, çekiniyo insan, evim küçük. banyo tam ortada. yani sessiz sedasız olmuyo. ve çok yoruluyorum yatana kadar zaten, çay servisi falan derkan, kayıyorum akşam olunca :KK43:(

banane ben kabul etmiyorum itiraz yok bu ne zaman bitiyor yumurtlaman peki diğer denemeleriniz tutar inşallah dua

Eklentiler

• $as1cERL04b-0000MDAxMzM4NmJ8MDAwMTUxMmJ8RE9SRU0mIzMwNDsgYW5uZW4gc2VuaSBiZWtsaXlvcg.jpg
    $as1cERL04b-0000MDAxMzM4NmJ8MDAwMTUxMmJ8RE9SRU0mIzMwNDsgYW5uZW4gc2VuaSBiZWtsaXlvcg.jpg
    4,1 KB · Görüntüleme: 29
canım çok teşekkür ederim yaa.. nasıl duygulandırdın beni anlatamam.. harikasın bitanemmm a.s.

Eki Görüntüle 10262

canım bana hemen tahlil kağıdındaki referans aralığını yaz...
benimde 792 çıkmıştı ama 102 den başlıyordu referans.
yani bu o hastanedeki makineden kaynaklanıyor. merak etme..
doktor bana böyle söylemişti. bazı makinelerde raferans ayarları ve ölçümler farklı olabiliyor.. çünkü noktalı olmuyor sayıları, bütün olarak alıyor. anlatabildim mi canım.
bazı doktarlar bebk isteyenlere de dostinex verebiliyor, benim doktoruma bunu sorduğumda ben hamilelere bile verebiliyorum bunda bir sakınca yok demişti..
[/QUOTE]

canım bilmiorum ama ben sana yine yazım bi bak bakalım sennkine benziomu aynen böle yazıo prolaktin referans aralığı 35.00 630.00 benmki 856mış hemşire baktı telefonda söledi daha öncekide aynen şöle çıkan sonuşum o kağıt elimde 738.86 birde alta bi prolaktin daha var sonunda sı yazıo odareferans aralığı 1.75 31.50 benm sonuçta 36.94 yeni tahlil kağıdımı eşm almaya gitti bi gelsin tam olarak yazıım sana yni canım bu 856 85 diemi okunuo anlamadım çok canımı sıktı bu sonuçsenağlamakıslarr bana yardım edin ne demek bu:KK43:(((

[COLOR="Red"Canım senin sonucun 36.94 ..İnsanlarda olması gereken maximum değer 25 yani biraz yüksek 856 çıkan sonucu sil aklından o değil bence ... Ben burdayım 24 saat açık neredeyse topik [/COLOR]

[quote="mseda, post: 5432811"]canım bana hemen tahlil kağıdındaki referans aralığını yaz...
benimde 792 çıkmıştı ama 102 den başlıyordu referans.
yani bu o hastanedeki makineden kaynaklanıyor. merak etme..
doktor bana böyle söylemişti. bazı makinelerde raferans ayarları ve ölçümler farklı olabiliyor.. çünkü noktalı olmuyor sayıları, bütün olarak alıyor. anlatabildim mi canım.
bazı doktarlar bebk isteyenlere de dostinex verebiliyor, benim doktoruma bunu sorduğumda ben hamilelere bile verebiliyorum bunda bir sakınca yok demişti..
[/QUOTE]

canım bilmiorum ama ben sana yine yazım bi bak bakalım sennkine benziomu aynen böle yazıo prolaktin referans aralığı 35.00 630.00 benmki 856mış hemşire baktı telefonda söledi daha öncekide aynen şöle çıkan sonuşum o kağıt elimde 738.86 birde alta bi prolaktin daha var sonunda sı yazıo odareferans aralığı 1.75 31.50 benm sonuçta 36.94 yeni tahlil kağıdımı eşm almaya gitti bi gelsin tam olarak yazıım sana yni canım bu 856 85 diemi okunuo anlamadım çok canımı sıktı bu sonuçsenağlamakıslarr bana yardım edin ne demek bu:KK43:((([/QUOTE]

[COLOR="Red"Canım senin sonucun 36.94 ..İnsanlarda olması gereken maximum değer 25 yani biraz yüksek 856 çıkan sonucu sil aklından o değil bence ... Ben burdayım 24 saat açık neredeyse topik [/COLOR]

canım bilmiorum ama ben sana yine yazım bi bak bakalım sennkine benziomu aynen böle yazıo prolaktin referans aralığı 35.00 630.00 benmki 856mış hemşire baktı telefonda söledi daha öncekide aynen şöle çıkan sonuşum o kağıt elimde 738.86 birde alta bi prolaktin daha var sonunda sı yazıo odareferans aralığı 1.75 31.50 benm sonuçta 36.94 yeni tahlil kağıdımı eşm almaya gitti bi gelsin tam olarak yazıım sana yni canım bu 856 85 diemi okunuo anlamadım çok canımı sıktı bu sonuçsenağlamakıslarr bana yardım edin ne demek bu:KK43:(((
[/QUOTE]peki canm benim.... bu sonuç nedir böle 856 şaşırdım hemşire söleynce doktorumla telde konuştuk oda bi açıklama yapmadan eşime yüksek çıkmış bir ay haftada iki kes dostinex kullansın demiş hayallahım anlamadım hiç bişiy ben napıcam bugn başlıcam ilacı kullanmaya 36 dediiğim ocakayınsaki sonuçlarımdı canım bnim tahlih kağıdımda bi yüsek değerler var birde böle düşük yukarıda yazdığım gibi prolaktin sı denen şey nedir ben yarın burda bi doktora daha görünücem konuşmak istiorum ama sizinde fikirleriniz önmli benim için neticede aynı sorunla uraşıorus

Canım prolaktin nedir diye yazı gönderdim bir oku istersen senin şikayetin neydi bize de anlatırsan yardımcı oluruz.Mesela benim sol göğsümde fibrokist çıktı ve prolaktinim 31,6 çıktı aralık ayında 1 ay dostinex kullandım ve 0,6 çıktı prolaktinim.Prolaktinin yüksekliği hamile kalmayı engelliyor.Süt hormonu fazla olduğunda ilaç kullandığında düzene girmesini sağlıyor ..Ama şu demek değildir ki hamile kalamazsın diye prolaktin 50 iken bile hamile kalanları duydum ...Moralini yüksek tut.Benim doktorum bu hormonun diğer ismi stres hormonu da denilir demişti.İçini ferah tut bende eğer regli olursam mart ayında tekrardan ölçtüreceğim 2 ayda bir ölçtürülmesi lazım.Düzenli uyu ölçtürmeden önce 1-2 gün cinsel ilişkiye girme ve aksam 9 dan sonrada yat uyu vücudunun dinlenmesi lazım ve sabah erkenden de ölçtürmeye git.Bir de tavsiyem kadın doktor secme erkek doktorlar daha iyi anlıyor ve dinliyorlar...Sevgiler

PROLAKTİN ("SÜT HORMONU") YÜKSEKLİĞİ (HİPERPROLAKTİNEMİ) ve
GALAKTORE (GÖĞÜSLERDEN SÜT GELMESİ)
Pro-lactin= "süt üretici"
Hiperprolaktinemi= kanda prolaktin hormonu yüksekliği
Galactorrhea (galaktore okunur)= "süt şeklinde akıntı"

Özellikle gecikmeler şeklinde adet düzensizliği olan kadınlarda kan prolaktin (PRL olarak kısaltılır) ölçümlerine sıklıkla başvurulur.

Kan prolaktini yüksek olan kadınlarda adet düzensizliği sıklıkla saptanırken, beraberinde göğüslerden süt gelmesi yakınması olabilir veya olmayabilir. Bunun belirleyicisi bir yandan yükselmenin ne kadar zamandan beri var olduğu öte yandan kadının meme dokusunun prolaktin hormonuna duyarlılığıdır. Gebelik döneminden uzak bir kadının meme dokusunun kan prolaktin yüksekliğine süt üretimiyle cevap vermesi gebelik ve emzirme döneminde olduğu kadar kolay değildir.

Öte yandan göğüslerinden bariz süt gelme şikayeti olan kadınlarda bazen prolaktin hormonu ölçümleri normal bulunabilmektedir. Bunun muhtemel nedeni günümüz laboratuvar yöntemleriyle ölçülemeyen (veya rutin olarak ölçülmeyen) ancak güçlü süt yapıcı özellikleri olan bazı prolaktin hormonu alt türlerinin bulunmasıdır.

Prolaktin Hormonunun İşlevleri

Beyinde bulunan ve birçok hormonun salgılandığı hipofiz salgı bezinde üretilerek salgılanan ve lohusalık ve emzirme döneminde süt üretiminden, yumurtlamanın ve böylece adetlerin durmasından sorumlu olan, böylece emzirme döneminde kadını yeniden gebe kalmaktan (belli bir süre) koruyan prolaktin hormonu çeşitli nedenlere bağlı olarak uygunsuz salgılandığında adet döngüsünün düzeninin bozulmasına ve beraberinde göğüslerden süt veya süt benzeri bir sıvının salgılanmasına neden olabilir.

Prolaktin hormonu hipofiz bezi dışında rahim dokusundan da salgılanan ve muhtemelen adet döngüsü üzerinde henüz tam olarak aydınlatılamamış olan başka işlevleri de bulunan bir hormondur.

Prolaktin hormonu gebeliğin 8. haftasından itibaren kanda artmaya başlar. Bu artışın amacı kadını bebek doğar doğmaz emzirebilir duruma getirmektir. Prolaktin hormonu bu amaçla gebelikte meme dokusunun büyümesini uyarır ve memelerde halk arasında ağız (veya ağız sütü) olarak bilinen kolostrum adı verilen ilk sütün üretimini sağlar. Bazı kadınlarda kolostrum memelerden henüz gebelik döneminde salgılanabilir ve bunun normal olduğu kabul edilir.

peki canm benim.... bu sonuç nedir böle 856 şaşırdım hemşire söleynce doktorumla telde konuştuk oda bi açıklama yapmadan eşime yüksek çıkmış bir ay haftada iki kes dostinex kullansın demiş hayallahım anlamadım hiç bişiy ben napıcam bugn başlıcam ilacı kullanmaya 36 dediiğim ocakayınsaki sonuçlarımdı canım bnim tahlih kağıdımda bi yüsek değerler var birde böle düşük yukarıda yazdığım gibi prolaktin sı denen şey nedir ben yarın burda bi doktora daha görünücem konuşmak istiorum ama sizinde fikirleriniz önmli benim için neticede aynı sorunla uraşıorus[/QUOTE]

peki canm benim.... bu sonuç nedir böle 856 şaşırdım hemşire söleynce doktorumla telde konuştuk oda bi açıklama yapmadan eşime yüksek çıkmış bir ay haftada iki kes dostinex kullansın demiş hayallahım anlamadım hiç bişiy ben napıcam bugn başlıcam ilacı kullanmaya 36 dediiğim ocakayınsaki sonuçlarımdı canım bnim tahlih kağıdımda bi yüsek değerler var birde böle düşük yukarıda yazdığım gibi prolaktin sı denen şey nedir ben yarın burda bi doktora daha görünücem konuşmak istiorum ama sizinde fikirleriniz önmli benim için neticede aynı sorunla uraşıorus[/QUOTE]

tatlım sen en iyisi doktorunla yüzyüze konuş kafana takılan her soruyu sor ki rahatlayasın merak etme çok yüksek değildir bence her hastanenin kullandığı makinalar farklı olduğu için referans aralıklarıda farklı kafana takıp üzülüp dahada yükseltme prolaktinini. sen doktorunla konuş bakgör rahatlayacaksın dr ile konuşuncaa.s.

Canım prolaktin nedir diye yazı gönderdim bir oku istersen senin şikayetin neydi bize de anlatırsan yardımcı oluruz.Mesela benim sol göğsümde fibrokist çıktı ve prolaktinim 31,6 çıktı aralık ayında 1 ay dostinex kullandım ve 0,6 çıktı prolaktinim.Prolaktinin yüksekliği hamile kalmayı engelliyor.Süt hormonu fazla olduğunda ilaç kullandığında düzene girmesini sağlıyor ..Ama şu demek değildir ki hamile kalamazsın diye prolaktin 50 iken bile hamile kalanları duydum ...Moralini yüksek tut.Benim doktorum bu hormonun diğer ismi stres hormonu da denilir demişti.İçini ferah tut bende eğer regli olursam mart ayında tekrardan ölçtüreceğim 2 ayda bir ölçtürülmesi lazım.Düzenli uyu ölçtürmeden önce 1-2 gün cinsel ilişkiye girme ve aksam 9 dan sonrada yat uyu vücudunun dinlenmesi lazım ve sabah erkenden de ölçtürmeye git.Bir de tavsiyem kadın doktor secme erkek doktorlar daha iyi anlıyor ve dinliyorlar...Sevgiler

PROLAKTİN ("SÜT HORMONU") YÜKSEKLİĞİ (HİPERPROLAKTİNEMİ) ve
GALAKTORE (GÖĞÜSLERDEN SÜT GELMESİ)
Pro-lactin= "süt üretici"
Hiperprolaktinemi= kanda prolaktin hormonu yüksekliği
Galactorrhea (galaktore okunur)= "süt şeklinde akıntı"

Özellikle gecikmeler şeklinde adet düzensizliği olan kadınlarda kan prolaktin (PRL olarak kısaltılır) ölçümlerine sıklıkla başvurulur.

Kan prolaktini yüksek olan kadınlarda adet düzensizliği sıklıkla saptanırken, beraberinde göğüslerden süt gelmesi yakınması olabilir veya olmayabilir. Bunun belirleyicisi bir yandan yükselmenin ne kadar zamandan beri var olduğu öte yandan kadının meme dokusunun prolaktin hormonuna duyarlılığıdır. Gebelik döneminden uzak bir kadının meme dokusunun kan prolaktin yüksekliğine süt üretimiyle cevap vermesi gebelik ve emzirme döneminde olduğu kadar kolay değildir.

Öte yandan göğüslerinden bariz süt gelme şikayeti olan kadınlarda bazen prolaktin hormonu ölçümleri normal bulunabilmektedir. Bunun muhtemel nedeni günümüz laboratuvar yöntemleriyle ölçülemeyen (veya rutin olarak ölçülmeyen) ancak güçlü süt yapıcı özellikleri olan bazı prolaktin hormonu alt türlerinin bulunmasıdır.

Prolaktin Hormonunun İşlevleri

Beyinde bulunan ve birçok hormonun salgılandığı hipofiz salgı bezinde üretilerek salgılanan ve lohusalık ve emzirme döneminde süt üretiminden, yumurtlamanın ve böylece adetlerin durmasından sorumlu olan, böylece emzirme döneminde kadını yeniden gebe kalmaktan (belli bir süre) koruyan prolaktin hormonu çeşitli nedenlere bağlı olarak uygunsuz salgılandığında adet döngüsünün düzeninin bozulmasına ve beraberinde göğüslerden süt veya süt benzeri bir sıvının salgılanmasına neden olabilir.

Prolaktin hormonu hipofiz bezi dışında rahim dokusundan da salgılanan ve muhtemelen adet döngüsü üzerinde henüz tam olarak aydınlatılamamış olan başka işlevleri de bulunan bir hormondur.

Prolaktin hormonu gebeliğin 8. haftasından itibaren kanda artmaya başlar. Bu artışın amacı kadını bebek doğar doğmaz emzirebilir duruma getirmektir. Prolaktin hormonu bu amaçla gebelikte meme dokusunun büyümesini uyarır ve memelerde halk arasında ağız (veya ağız sütü) olarak bilinen kolostrum adı verilen ilk sütün üretimini sağlar. Bazı kadınlarda kolostrum memelerden henüz gebelik döneminde salgılanabilir ve bunun normal olduğu kabul edilir.

peki canm benim.... bu sonuç nedir böle 856 şaşırdım hemşire söleynce doktorumla telde konuştuk oda bi açıklama yapmadan eşime yüksek çıkmış bir ay haftada iki kes dostinex kullansın demiş hayallahım anlamadım hiç bişiy ben napıcam bugn başlıcam ilacı kullanmaya 36 dediiğim ocakayınsaki sonuçlarımdı canım bnim tahlih kağıdımda bi yüsek değerler var birde böle düşük yukarıda yazdığım gibi prolaktin sı denen şey nedir ben yarın burda bi doktora daha görünücem konuşmak istiorum ama sizinde fikirleriniz önmli benim için neticede aynı sorunla uraşıorus
[/QUOTE]

bnde prolaktn sorunu varmıydı daha önceden bilmiorum ben bebeğimi kaybetim bundan dört ay önce ilk düşüktü doktorum normalde araştırma yapmışorus ama sen aynı şeyleri bir daha yaşama bu testleri yaptır bişiy varmı emin olalim dedi bnde düşükten üç ay sonra hormonlar normale dönnce yaptrdım dediğim gibi ilk yaprırdığımda 36 çıktı bir kes daha yaptır çok yüksek deil iice dinlen öle ayptım sonuç bu işte

Salat-ı Tefriciye-4444
okuyucağınız dua bu:
Allâhumme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ Seyyidinâ Muhammedinillezî tenhallü bihil ukadü ve tenfericu bihil-kürebü ve tukdâ bihil-havâicu ve tünâlü bihir-reğâibü ve hüsnül-havâtimi ve yustaskal ğamâmu bivechihil Kerîm ve alâ âlihî ve sahbihi fî külli lemhatin ve nefesin bi adedi külli ma'lûmin lek."

okunacak arkadaşlar listesi:
1) qusel---ÖZLEM
2) doremi--- HALE
3) anemone---ŞEBNEM
4) pancuben---AYFER
5) mseda---

hadı bakalım kolay gelsın rabbım okunan duaları kabul etsın...
listedeki gibi ilk önce qusel adlı arkadaşımızdan başlıyoruz. yani ÖZLEMDEN..
özlem adına dua edicez arkadaşlar...
.
SIMDIDEN OKUYANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN

okuyan arkadaşlarımız:::
1-epsus: 30 + 40
2-doremi: 30 + 60 +12 +30
3-anemone: 30 + 80 +40
4-pancuben: 12 + 60 + 22+50+55
5-qusel: 200 +150
6-mseda

toplam:901 tane

arkadaşlar lütfen sizde evde bir köşeye ne kadar okuduğunuzu yazın..
benim toplamalarda hata yapmamam adına...
çünkü her defasında hep toplayıp eklersem hata yapabilirim.. o yüzden örn: 30+40 şeklinde yapıyorum... dalgınlığıma gelebilir ve sayıyı farklı toplayabilirim diye.. çünkü ne kadar okuyorsak parça parça yazdığımız için bende o şekilde yazıyorum, çünkü herkes ne kadar okuduğunu bilir.
bende evde okudukça bir köşeye yazıyorum, yedekte duruyor.. lütfen sizde de olsun.. ve herkes burdaki toplam sayıyı kendiside tekrar toplasın.. çünkü hata yapmaktan korkuyorum.. biliyorsunuz bu dua ne bir eksik ve ne de bir fazla olacak...
anlatabildiğimi zannediyorum, kızlar anlamadığınız bir yer varmı?

arkadaşlar çok iyi gidiyoruz hadi bakalım..
a.s.

NERELERDESİN YA ÖZLETTİN KENDİNİ GEL ARTIK ARAMIZAa.s.

Msedam sen dinlen ve bozma moralini düşük nedeniyle de olmuştur. Hormonlar belki kendini anca topluyordur canım ilaçlarını kullan ihmal etme ama doktoruna da sormak istedikleri sormadan önce aklına gelenleri not al ki oraya gittiğinde unutma.Ben öyle yaptım ve iyi sonuç aldım hayırlısı herseyin ve Allahtan ümit kesilmez güzelim

Msedam sen dinlen ve bozma moralini düşük nedeniyle de olmuştur. Hormonlar belki kendini anca topluyordur canım ilaçlarını kullan ihmal etme ama doktoruna da sormak istedikleri sormadan önce aklına gelenleri not al ki oraya gittiğinde unutma.Ben öyle yaptım ve iyi sonuç aldım hayırlısı herseyin ve Allahtan ümit kesilmez güzelim

saol canım tavsiyelerin için peki şimdi benim yumurtlama sorunummu var prolsktini yüksek olanlarda böle bi problem oluomuş bnde yoktu daha önceden :KK43:((amann ne bilim benm sanıırm doktora gidip konuşmam lazım nedir bu prolaktin denen şey düşüp neden tekrar çıkıo bi seviyede neden kalmıo hamile kalırsam bebeğe nasıl bi zararı olur bu düşük sebebimidir bnde şu an sadece inanılmas baş ağrılarım var ama bnde yılardır vardı hep sürekli baş ağrısı çekiorum ve bu nde sinir yapıo artık sanırım baştan aşaya bi baktırmam lazım kndime bişiy çıktımı arkası gelio sorunlar bitmio :1no2:peki canım sende hamile kalamama gibi bi sorun varmı prolaktin yüzünden seni belki sıkıorum ama kusura bakma nolur....

Estafurllah canım nedemek biz kasım ayında ilk kez denedik sonra prolaktinle tanıştım ilaç kullanıncaya kadar korundum ama doktorum içini ferah tut hamile kalırsan da ilacı keseriz demişti .Ocak ve Subat ayında regli dönemim oldu o dönemde 1 yada 2 kez birlikte olduk ve reglim 3,5 gün sürdü.Mart ayında regli olursam bütün hormon testlerini yaptıracağım canım...Doktorumda dedi.Yumurtalıklarım normaldi doktorum 20 mm demişti.Meme ultrasonu öektircem fibroksitlerim ne alemde diye ...Doktorum önemli olan iyi dinlenmen ve stres yapmaman ama biz kadınlar maalesef yapamıyoruz...Her regli dönemi yaklaştığında ya hamilemiyim diye düşünüyoruz.Prolaktinim benimde yüksek çıkıtğında ben de de baş ağrısı ve uyku bozukluğu vardı kendimi halsiz ve bitkin hissediyorudm. Şimdi nasılsın diye sorarsan kendimi sartlandırmamaya ,iyi beslenmeye ve uyku düzenimi korumaya çalışıyorum.İş yerimde bile bölümüm değiştirdim.Kimyasal labratuvar da çalışıyordum şimdi masa başı işi verdi genel müdürümde 12 yıldır hep kimyasal labratuvardaydım bu bile etkiler miş ..Kullandığımız kimyasallarda bile yazıyor o yüzden kendimi korumaya aldım ve güzel şeyler düşünmek istiyorum.Hakkımız da hayırlısı neyse o olsun moral bozmak yok elbette

saol canım tavsiyelerin için peki şimdi benim yumurtlama sorunummu var prolsktini yüksek olanlarda böle bi problem oluomuş bnde yoktu daha önceden :KK43:((amann ne bilim benm sanıırm doktora gidip konuşmam lazım nedir bu prolaktin denen şey düşüp neden tekrar çıkıo bi seviyede neden kalmıo hamile kalırsam bebeğe nasıl bi zararı olur bu düşük sebebimidir bnde şu an sadece inanılmas baş ağrılarım var ama bnde yılardır vardı hep sürekli baş ağrısı çekiorum ve bu nde sinir yapıo artık sanırım baştan aşaya bi baktırmam lazım kndime bişiy çıktımı arkası gelio sorunlar bitmio :1no2:peki canım sende hamile kalamama gibi bi sorun varmı prolaktin yüzünden seni belki sıkıorum ama kusura bakma nolur....

Estafurllah canım nedemek biz kasım ayında ilk kez denedik sonra prolaktinle tanıştım ilaç kullanıncaya kadar korundum ama doktorum içini ferah tut hamile kalırsan da ilacı keseriz demişti .Ocak ve Subat ayında regli dönemim oldu o dönemde 1 yada 2 kez birlikte olduk ve reglim 3,5 gün sürdü.Mart ayında regli olursam bütün hormon testlerini yaptıracağım canım...Doktorumda dedi.Yumurtalıklarım normaldi doktorum 20 mm demişti.Meme ultrasonu öektircem fibroksitlerim ne alemde diye ...Doktorum önemli olan iyi dinlenmen ve stres yapmaman ama biz kadınlar maalesef yapamıyoruz...Her regli dönemi yaklaştığında ya hamilemiyim diye düşünüyoruz.Prolaktinim benimde yüksek çıkıtğında ben de de baş ağrısı ve uyku bozukluğu vardı kendimi halsiz ve bitkin hissediyorudm. Şimdi nasılsın diye sorarsan kendimi sartlandırmamaya ,iyi beslenmeye ve uyku düzenimi korumaya çalışıyorum.İş yerimde bile bölümüm değiştirdim.Kimyasal labratuvar da çalışıyordum şimdi masa başı işi verdi genel müdürümde 12 yıldır hep kimyasal labratuvardaydım bu bile etkiler miş ..Kullandığımız kimyasallarda bile yazıyor o yüzden kendimi korumaya aldım ve güzel şeyler düşünmek istiyorum.Hakkımız da hayırlısı neyse o olsun moral bozmak yok elbette
hımm anladım canım yani hamile kalma şansımız var eğer böle bişiy olursa ilacı kesicez bebeğe bi zararı olsaydı sölerdi doktorlar vücut bu ilacı atıoar sanırım çünkü bazı ilaçlar var kulandıktan iki ay sonra filan hamileliğe müsade ediolar neyse içim rahatladı çok saolasın ben kullanım dostinexi bir ayda bakalım düşücekmi neler olcak ama bu 856 olayını iice anlamam lazım bi doktora gidip....

doremiciğim 30 tane daha okudum bilgin olsunn bu aralar nedense fazla okuyamıyorum :KK43:((

merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katılanlardanım...ben bugün doktora gittim göğüsümde ağrı var.prolaktin,fsh.troid hormon tahlili verdim.fakat bugün adetimin 2. günü.doktorum bugünde yaptırabileceğimi ve 2.gününe göre değerlendireceğini söyledi.kan alan görevli kaç saatir açsınız ve adetinizin 3.günümü diye sordu.ama doktorum bana bu şekilde söyledi dedim.o zaman doktorun bildiği vardır dedi.ve benimde aklım karıştı.3-4 ay sonra bizde artık bebek düşünüyoruz allah hayırlısıyla kızmet ederse inşallah..bu konuda aklım karıştı dediğim gibi.bu durum değerlerimde bir farklılık yaratır mı???bu yüzden yanlış bir tedavi olmak istemiyorum...yardımcı olursanız çok sevinirim.

merhaba pin01 söyledigin tahliller adetin ikinci günüde üçüncü günüde veriliyor ama sabah aç karnına vermek gerekiyor kafana takma doktorunun dedigini yaptıysan sorun yok

X