Prolaktin tedavisi bittikten sonra prolaktini tekrar yükselen var mı?

kızzzzzzzzz.. delikafadulden
sen ne diyosun...
normal sınırlar içerisinde..
25 ten yukarısı yüksek sayılıyor..
benim şuan 65

65 mi :1shok:

o zaman varya benimki hastane ortamı gerdi beni ondan öle çıktı kesinnn

baksana benimki senin kine göre gayet normal gibi delikafadulden

ay inş çocuumm olur ya:ecrin_bebek:

çok saoll Şeniz

65 mi :1shok:

o zaman varya benimki hastane ortamı gerdi beni ondan öle çıktı kesinnn

baksana benimki senin kine göre gayet normal gibi delikafadulden

ay inş çocuumm olur ya:ecrin_bebek:

çok saoll Şeniz

kız dövecem seni şimdi... :eek:klava:
normal sınırlar içerisinde diyorum sana korkulacak birşey yok kiiiiii... sositososito
rahat ol bakalım..... :sm_cool:
hiç bir sorunun yok senin gayet sağlıklısın

arkadaşlar selam.benim prolaktinim yüksek tedaviye başlicam yrn doktara gidiyorum hatta. merak ediyorum ilaçları hangi ilacı verceni bilmiorum daha ama yan etki çok oluyormuş mesela ne gibi yan etkiler oluyor kaç ay sürer devi ilaçlar nsl kullanılıyor?

arkadaşlar selam.benim prolaktinim yüksek tedaviye başlicam yrn doktara gidiyorum hatta. merak ediyorum ilaçları hangi ilacı verceni bilmiorum daha ama yan etki çok oluyormuş mesela ne gibi yan etkiler oluyor kaç ay sürer devi ilaçlar nsl kullanılıyor?

merhaba bende yaklasık 3 aydır ploraktın ıcın ılac ıcıyorum tedavı 3 ay suruyor en etkılı ılac dostınex fazla yan etkısı olmuyor ben 71 basladım su an ılacla beraber 0,30 dustu

çok sevindim senin adına:)ben biraz evhamlıyım nie yüksek die taktım kafama merakediyorum işte

benımkı guatırdan dolayı yuksekmıs senınkı neden yuksekmıs canım

canım prolaktinin kaç?
eğer dostinex verirse doktorun, deeğrlerin hemen düşmeye başlar.. çok etkili bir ilaç, bende yan etki yapmadı, sadece bu defasında ilk gün midem bulandı okadar..
eğer parlodel verirse, onu ben içemedim, çok fena yan etklerini yaşadım..
hiçmerak etme, hapı alır almaz değerlerin düşmeye başlayacaktır, korkma..

Bunu bana gıttıgım hastane gondermıstı :
Prolaktinin dilimizdeki karşılığı "süt hormonu"dur. Yapı olarak "şeker ve protein
moleküllerinden oluşur. Prolaktin hormonu belirli düzeylerde kadın üreme organlarının
gelişimi ve fonksiyonu için gereklidir.
Prolaktin hormonu nereden salınır?
Bu hormon beynimizin hipofiz denilen kısmındaki bazı hücrelerce üretilir ve kana karışır.
İnsan vücudunda pek çok hormon gibi, bir yapım-salınım-yıkım dengesi vardır. Yine
beynimizin hipotalamus denilen kısmından salgılanan Dopamin adı verilen bir başka
hormon prolaktinin salınımın dengeler. Öyle ki, dopaminin azlığında prolaktin salgısı artar.
Prolaktin (süt hormonu) düzeylerini neler yükseltir?
Normal kadın, erkek ve çocukta prolaktin düzeyleri genellikle 25 ng/ml'nin altındadır.
Prolaktin (Süt hormonu) yüksekliğine yol açan durumlar :
· Gebelik
· Emzirme İç salgı bezlerinden hipofizin prolaktin salgılayıcı tümörleri,
· İç salgı bezlerinden hipotalamusun Dopamin salınırını azaltan tümör ve zedelenmeler
· Hipotiroidi denilen, tiroid (guatr) bezinin az salgı yapmasıyla birlikte giden TRH hormonu
yüksekliği,
· Bazı psikiyatri ilaçları
Prolaktin yüksekliğinin belirtileri nelerdir?
· Adet düzensizlikleri (az adet olma, seyrek adet olma, adet olamama)
· Meme ucu akıntısı (gebelik dışında süt gelmesi = galaktore).
· İstediği, korunmadığı halde gebe kalamama
· Primer (Sebebi bilinemeyen yükselmeler)
Prolaktin yüksekliğine sebep olan esas hastalığa bağlı belirtiler:
· Hipofiz hipotalamus tümörlerinde diğer iç salgıların bozukluğu ve bunlara ait fonksiyon
bozuklukları
· Tümörlerde baş ağrısı, görme bozuklukları, ...
· Tiroid bezi çalışma bozukluğunda halsizlik, iştahsızlık, enerji azlığı.
Prolaktin yükseklikleri nelere yol açar?
Kadınlarda prolaktin yükseklikleri en sık olarak adet düzeni bozuklukları, göğüsten akıntı
olması, gebe kalamamaya yol açabilir.
Prolaktin yüksekliğinin tanısı nasıl konur?
Prolaktin yüksekliği tanısı genellikle adet düzensizlikleri, göğüsten akıntı gelmesi, gebe
kalamama yakınmaları ile başvurulduğunda yapılan bir kan testi ile kandaki prolaktin
düzeyinin ölçülmesi ile konur.
Ancak testin yapılmasının bazı şartları vardır. :
· Test sabah saat 10:00-11:00 arasında bakılmalı,
· Testten önce birkaç gün süreyle cinsel ilişkide bulunmamalı,
· Test öncesi birkaç gün meme uyarımından kaçınılmalı,
· Açlık tokluk testi etkilememektedir. Uyku düzeninden etkilenme olasıdır.
Prolaktin düzeyi, değişik laboratuarlarda farklı yöntemlerle ölçüldüğünden normalin
değerlendirilmesi, o laboratuarın o bölgeden elde ettiği ortalamalara göre yapılmalıdır. Bir
test tipinde "20 birim" normal değeri gösterirken, bir başka laboratuar ve testte üst sınır
600 birim olarak bildirilebilir.
Hafifçe yükseklik olması durumunda ideali, cinsel ilişkiden ve meme uyarımından
kaçınılması ve sabah saatlerinde yeniden test yapılmasıdır.
Testin düşük düzeyde yüksekliklerinde hipofiz bezini gösteren tek bir röntgen filmi
yeterlidir. Bu film sonucu şüphe olursa veya hormon düzeyi çok yüksekse hekiminiz sizden
tomografi gibi daha ileri bir tetkik isteyecek, gerekirse Beyin Cerrahisi Uzmanına
gönderecektir.
Prolaktin yüksekliği kısırlığa yol açar mı?
Kısırlık sebeplerinden birisi de prolaktin hormonu yüksekliğidir. Ancak bundan her prolaktin
yüksekliği olanın çocuğu olmaz anlamı çıkartılamaz. Tedavisiz dahi gebelik oluşabilmektedir.
Ayrıca prolaktin hormonu yüksekliği, ilaç tedavisine iyi yanıt verebilmektedir.
Prolaktin yüksekliği nasıl tedavi edilir?
Esas hastalığın tedavi edilmesi. Prolaktini yükselten sebepler bulunabilirse öncelikle o
hastalık tedavi edilir.
Prolaktin yüksekliğinde kullanabilecek ilaçlar "bromokriptin" veya "lisurid" adı verilen
ilaçlardır. Bu ilaç vücutta prolaktin karşıtı etki yaparak yakınmaları düzeltebilir

benim degerlerimden sdce prolaktin yüksek çıktı 120 doktor yrn görcek bendede guatır var ama degerler normal çıktı nebilim nie yüksek ya:KK43:inşallah düşer de tedaviden snra çocuk istiyoruz çünkü

bılmıyorum ama genelde ac yapılıyor ıstersen dr sor.

canım senin için çok sevindim.. güzel bir kontrolden geçeceksin ne güzel. hem doktorunuda sevmişsin, bu çok önmeli.. ama o çayları anlamadım, tıp doktorumu verdi o çayları.. tam olarak bana açarmısın nedr onlar :uhm:

burda oyle oluyo canım
ilaç vermektese hastanelerin eczanelerinde yapılan yada sağlık b. onaylı yerlerde yapılan çaylar var.
3 yudumluk sıcak su ile karıştıp içiliyo ve bunu doktorlar veriyo,kafana göre gidip alamıyosun
zaten ilaçların hepsi bitkilerden yapılıyo ne varki kimyasallarda ekleniyo içine ama burda kimyasal olmadan bildiğin poşet çay gibi yada oralet gibi karışım halinde veriliyo doktor tarafından

burda oyle oluyo canım
ilaç vermektese hastanelerin eczanelerinde yapılan yada sağlık b. onaylı yerlerde yapılan çaylar var.
3 yudumluk sıcak su ile karıştıp içiliyo ve bunu doktorlar veriyo,kafana göre gidip alamıyosun
zaten ilaçların hepsi bitkilerden yapılıyo ne varki kimyasallarda ekleniyo içine ama burda kimyasal olmadan bildiğin poşet çay gibi yada oralet gibi karışım halinde veriliyo doktor tarafından

vaayyy ne kadar güzel yaa..
burda hemen veriyolar hapı...
öyle bir şansımız yok..

kızlar nerdesiniz yaaa... fisfisfis
hepiniz kayboldunuz valla,,, küsücem haaa
:dilcikar: :dilcikar: :dilcikar:

X