Gebeliğe Hazırlık Prolaktin süt hormonu lütfen bakar mısınız yüksek mi?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

DilekBurcu

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2019
1.286
807
Prolaktinim yani süt hormonum 46.50 çıktı yüksek mi gebeliğe engel mi?

Cok yüksek değil, ancak 1 kutu ilac verip ara ara kontrol isteyebilir doktorunuz. Elbet yuksek olmasi esnasinda gebelik olmaz ancak ilaci kullanmaya başladığınız gibi gebelik de oluşabilir, haliyle büyük bir engel değil. Düştüğü an gebelik olur. Ayrica prolaktin anlik yukselmeler de gosterebilen bir hormon. Onemli olan bu degerinizin aralikli kontrollerde kac ciktigidir

Genel olarak 32 çıkıyor 1 seneden fazla geçti şimdi baktırdım da böyle bir değer çıkması şaşırttı açıkçası bebek istiyorum ve bende çok fazla sorun var rahmimde iltihap ta çıktı ilaç kullanıyorum ilaç kullanmaktan bıktım artık açıkçası

Aylik ölçümlerde dahi rahatlikla oynayabilecek bir aralık bu. Referans degerlere gore en yüksek 25 olmasına rağmen, doktorlar ufak tefek çıkışlar için direkt ilac baslamazlar. Ancak bu deger icin doktorunuz yuksek ihtimal 1 aylık ilac verecek ve ara ara kontrol etmek isteyecektir. Daha yuksek olma durumunda mr isteyebilir. Degere şaşırmayin, şöyle söyleyebilirim, bu hormon anlik olarak stresli dönemde, göğüs uyarilmasinda, kaygi hallerinde de artabiliyor. En dogru kararı elbette doktorunuz verecektir ancak bu deger sürekli ilac kullanmaniz gereken bir deger degil suan icin. (11 yıldır prolaktinoma hastasiyim ve hipofiz adenomum var, yıllardır ilac kullanıyorum, değerlerim 100 civarinda cok gezdi. Normal zamanlarda dahi 60-80araliginda çıkıyor. Iciniz rahat olsun)

Sadece bu değil ki vücudumda durmadan problem çıkıyor kan değerleri vitamin b 12 eksikliği ciddi anlamda Her hafta ilaç kullanır hale geldim vücudumu artık ateş basıyor ilaçlardan daraldım artık ilaç içmekten

Neler kullaniyorsunuz? Dilerim ciddi durumlar değildir. Bazen ust uste gelebiliyor maalesef...

merhaba ben 19 yaşındayım yumurtalıklarımda kist olduğu için hormon tahlili yaptık ve prolaktinin 31 çıktı doktor başka hastaneye yönlendirdi bunun sebebi adenom olabilirmiş ben de korkuyorum adenom falan varsa diye çünkü internette okuduğumda bu adenomlarım hipofiz bezindeki diğer hormonları da bozduğu yazılıyor büyüme hormonu tiroid vs beni de bir korku saldı sizin yorumunuzu görünce sormak istedim farklı problemler yaşadınız mı?

Merhaba, 31 endişelenmek için çok düşük bir değer. Ancak yine de varsayalim ki adenom var, bu adenomlarin yuksek cogunlugu iyi huylu oluyor. Ek olarak adenomun yine cok yüksek ihtimal mikroadenom (yani 1cmden küçük) aksi halde prolaktin cok daha yuksek çıkardı ve bambaska belirtilerin de olurdu. Benim ilk degerlerim 100kusurlerdeydi hep, ancak ona rağmen mikro adenomdu ve gittikce küçüldü. Prolaktinim de ilacla birlikte suan anca 34lerde, cunku direnc gösteriyor, ancak tehlike arz etmiyor. Adenom var ise, gorme merkezine yakin oldugu icin gorme uzerinde etki edebilir, ki bende olmadi. Bu sebeple hic endiselenmeyin, iyi dusunun, adenom çıkarsa yazin mutlaka

Prolaktininiz yüksek ve gebeliğe engel. Benim prolaktinim 36 çıktı doktorum çok yüksek olduğunu söyledi ve ilaç kullanıyorum. Gebeliğede engel oluyor. Benim adet düzenimi alt üst etti kendisi.

Prolaktininiz yüksek ve gebeliğe engel. Benim prolaktinim 36 çıktı doktorum çok yüksek olduğunu söyledi ve ilaç kullanıyorum. Gebeliğede engel oluyor. Benim adet düzenimi alt üst etti kendisi.
Sizin cok yüksek degil. Inanin 11 yıldır bu durumla icli disliyim. 100-90 yillarca bu degerlerde gezdim. Yillardir en yuksek dozda ilac kullandim. Simdi yine ilacla (bu kez yarım doz) 34e dustu ve şükür iyi diyoruz. Gebelige engel kismini ben de sizin gibi düşünüyordum, doktorum bu degerle cok rahat kalirsin dedi, bilemiyorum bakalim göreceğiz.

Umarım gönlünüzdeki gibi olur. Sizinki epey yüksekmiş. Baya da düşmüş. Daha da düşer inşaAllah. Benim ki en son 26 çıktı sınırda olduğumu söyledi doktorum. İlaçla normale dönebilen bir şey olsada kendi kendine seviyesi yükselebilen bir hormon. İnşaAllah düzene girer ve bir daha da çıkmaz

çok teşekkür ederim sizi bana allah gönderdi o kadar moralim bozuktu ki allah razı olsun ben bu konularda aşırı pinpirikliyim internette de bazı yerlerde hipofiz adenomlarının diğer hormonları da etkilediği yazıyor mesela büyüme hormonuna da etki yaparsa devlik hastalığı falan oluyormuş ay nasıl korktum bir bilseniz aklımda türlü türlü senaryolar kurdum

Makroprolaktin baktırın. Prolaktin stres, uykusuzluk bir çok şeyden olumsuz etkileniyor. Gerçekten ilaç kullanıp kullanmamalı mısınız bu test sonucuna göre belli olur.

evet benim de reglim düzensiz ve ekstra olarak da polikistik over var daha 19 yaşındayım şu bozuk hormonlarım yüzünden çekmediğim dert kalmadı valla size de geçmiş olsun

Ilk zamanlar ben de öyleydim, sizi cok iyi anlıyorum, ustelik mr sonucuma bakan doktor kafasini sallaya sallaya 'buna ben karar vermek istemiyorum, sizi bir profesör gormeli, arastirma hastanesine gitmelisiniz' dediginde dedim herhalde durum vahim. Profesöre gittigimde de 'adenom icine kanama yapmış, daha cok gençsin, seni ameliyat etmek istemiyorum' dedi... E tabii ben iyice bi neye uğradığımi sasirdim. Gorme alani testleri, surekli mr, tahlil vs derken ilac etki etti ve bu zamanlara geldim. Şükür iyi düşün iyi olsun düzenli uyu, dinlen, kafani rahatlat. Bunlar inanilmaz etkiliyor.

[QUOTE="saskito_, bana o testten yaptır demedi yani bu testi yaptırmak istiyorum diyeceğim doktora değil mi

çok teşekkür ederim allah razı olsun gelişmeleri ilk sizinle paylaşacağım enerjiniz çok güzel çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…