• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Prolaktin hormonu

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Heee t3 ve t4 troid testlerini yaptırmadım daha ilk kez doktora gittim ve regliöin 3. Gününe denk gelsi hemen hormon testi yaptırdım fsh ve lh tersine çıktı birde prolaktin yüksek çıktı adet aralığım ise 40 50 günü buluyor 40 günde bir oluyorum falan yani bu ay her gün deneme yapıyoruz yumurtlama günlerimi bilmiyorum nasıl tuttururum onuda bilmiyorum yani doktora bu ikinci gidişim olacak nasıl yol izleriz bilmiyorum sormam gerekenler neler bilmiyorum hangi günler ilişkiye girmeliyim bilmiyorum adet düzensiLiğim oldugu için adettten 14 gün sonra kuralı bana geçer mi onu da bilmiyorum açıkcası bebek istediğim dışında hiçbirley bilmiyorum doktorlara gidip gelerek tedavi gerekliyse başlayacağım işte bu yolda tavsiyr ve fikir verirseniz mutlu olurum 🙏
Adetten sonra 14 gün değil canım, adet oldun ya, 14 gün önceye gidiyorsun. Mesela 40 da olduysan ilişkiye girmen gereken süreç 24-25-26-27. Günler, 50 gündeyse 34-35-36-37.. asıl sorun düzenli değilse bi tutturamıyor insan, artık ovu gecmiştir derken adet beklerken daha ovu olmamış oluyor fln. Beni bunlar çok yıprattı, yoksa acelem yok zaten ama sürekli geciken adet stres. Negatif test görüp durmak fln. 45 e kadar yine ok da 50 civarına çıkınca ovulasyon olup olmadığından şüphe başlıyo doktorlarda yalnız.

Adetten sonra 14 gün değil canım, adet oldun ya, 14 gün önceye gidiyorsun. Mesela 40 da olduysan ilişkiye girmen gereken süreç 24-25-26-27. Günler, 50 gündeyse 34-35-36-37.. asıl sorun düzenli değilse bi tutturamıyor insan, artık ovu gecmiştir derken adet beklerken daha ovu olmamış oluyor fln. Beni bunlar çok yıprattı, yoksa acelem yok zaten ama sürekli geciken adet stres. Negatif test görüp durmak fln. 45 e kadar yine ok da 50 civarına çıkınca ovulasyon olup olmadığından şüphe başlıyo doktorlarda yalnız.
Tabiki zor bir süreç ama yinede azim et ve pes rtme sıkma canını allah inşallah nasip eder her isteyen kişiye benim de başım da adet düzensizliği var yeni çıktık bu yola bakalım neler olacak

Yardımcı üreme teknik nedir onunda bilmiyorum kusura bakma 🤷‍♀️
Yani doktor ilaçla yumurtaları büyütüyor ve çatlatma iğnesi veriyor sonra ilişkinn zamanını ayarlıyor ve yumurtlamayı kaçırmamış oluyorsnz şansınız artıyor

Ben geçen ay 3 defa bebek yapmayı denedim ve adet düzensizliğimde oldugu için doktora gittim hormon testi yaptırdı regliyken sonuçları bahsettiğim gibi çıktı şimdi de muayeneye gitcem ve tedavi gerekliyse başlayacağız bu arada bu ay sık sık deneme yapmaya başladım. Aslında neyim var bende bilmiyorum tam olarak polikistik over ne demek kötü bişey mi değerlerim biraz kötü sanırım ve bu dediğin aslan pençesi çayı aktarlarda bulunurmu nerden alabilirim kullanmaya başlasam sakıncası varmıdır. İnşallah sağlıkla yavruna kavuşursun allahım nasip etmiş ne güzel olur inşaalah

Aktarda bulunuyor oda prolaktini düşürüyor ama doktorunuz dan mutlaka ilaç isteyn tedavi olun prolaktin düşer düşmez hamile kalırsınız

Aktarda bulunuyor oda prolaktini düşürüyor ama doktorunuz dan mutlaka ilaç isteyn tedavi olun prolaktin düşer düşmez hamile kalırsınız
Tavsiyeler için çok telekkür ederim doktoruma danışacağım ve mutlaka uygulayacağım inşaallah sevinçli haberi paylaşabilriim sizinle

Nasıl oldu diğer hormonlar normalmiydi hangi ilacı kullandınız 1 ay kullandınız sonra mı hamile kaldınız
Evet digerleri normaldi. Dostinex verdi doktorum icinde 8 tane vardi. Bana 4 ic birak dedi. Zaten yarim yarim olarak haftada 2 gun toplamda bir tane iciliyor. Ben 3 tane icebildim yinede hamile kaldim o ay

Evet digerleri normaldi. Dostinex verdi doktorum icinde 8 tane vardi. Bana 4 ic birak dedi. Zaten yarim yarim olarak haftada 2 gun toplamda bir tane iciliyor. Ben 3 tane icebildim yinede hamile kaldim o ay
Çok sevindim darısı tüm isteyenlere🙏

Benim prolaktin değerim 26.83 gebeliğe engel midir sizce kaç olmalı normalde ideal değer nedir?
Benim 56 civarı çıktı doktorun gebe değilken süt gelmediği sürece ilaç vermem dedi normal seviyesi 25 sizin ki bence normal değer de ama bir doktora görünün tabiki

Valla tüylenme hiç yok evliyim bebek istiyorum ve sür hormonu yüksek çıktı nasıl olucak bilmiyorum bilgisi olan varsa lütfen yazsın
Merhaba; bende de prolaktin yüksek bugüne kadar 4 doktor gezdim. Hiçbiri prolaktin yüksekliğinin hamilelik için sorun teşkil ettiğini söylemedi. Bu arada endimetriyum inceliği de var. Hatta bunun için tedavi gördüm ve tüp bebekte yaptırdım. Ancak diyorum ya kimse bu prolaktinin bu kadar önemli olduğunu söylemedi. araştırmalarıma göre Bu hormonu incelemeden (neden yüksek, sebep stres mi, tümor mu? anlamadan) hamilelik zor gibi. Lütfen sizde araştırın. ve mutlaka aç karnına saat 10:00-11:00 arası kan tahlili verin ve prolaktini ölçtürün. bu ölçüm birden fazla defa yapılmalıymış. Adetliyken ve adet sonrası da ölçüm yaptırın. sonra bu sonucunuzu beyin ve sinir doktoruna gösterin.

Merhaba bnm de prolaktnm yüksekti 35 lerdeydi doktorum bna dostinex dye br ilaç kullndrdı ve gebe kalana kdr devam et demşti ama bnm tansynumu çok düşürdüğü için bkaç ay kullndktn snra braktırdı onun yerine aslan pençesi çayı içtm normal seviyede kaldı

testere dişli aslan pençesi çayını günde 1 defa mı içtiniz?

Merhaba; bende de prolaktin yüksek bugüne kadar 4 doktor gezdim. Hiçbiri prolaktin yüksekliğinin hamilelik için sorun teşkil ettiğini söylemedi. Bu arada endimetriyum inceliği de var. Hatta bunun için tedavi gördüm ve tüp bebekte yaptırdım. Ancak diyorum ya kimse bu prolaktinin bu kadar önemli olduğunu söylemedi. araştırmalarıma göre Bu hormonu incelemeden (neden yüksek, sebep stres mi, tümor mu? anlamadan) hamilelik zor gibi. Lütfen sizde araştırın. ve mutlaka aç karnına saat 10:00-11:00 arası kan tahlili verin ve prolaktini ölçtürün. bu ölçüm birden fazla defa yapılmalıymış. Adetliyken ve adet sonrası da ölçüm yaptırın. sonra bu sonucunuzu beyin ve sinir doktoruna gösterin.
Nasıl yani anlamadım prolaktin bir emgel mi değil mi

Kızlar merhaba bende aile hekimliğinde hormon testi yaptırdım prolaktin yüksek çıktı dostinex ilacı aile hekiminden istesem bana yazar mı acaba bilgisi olan var mı

Hormon testi sonucum prolaktin 56 seviyesinde çıktı bilgisi olanlar paylaşırmı lütfen gebeliğe engel mi ve bu durumda olup bebeği olan var mı naıl bir yol izledi paylaşırmısınız
Ah ah canım ben ne çektim prolaktin den hamileyim hala da çok yüksek gebe kalamadım bu yüzden ilaç kullanıyordum düşüyordu ilaç bitince yine aynı. Dostineks kullandım ben 8lik ve 2lik kullandım doktor bunun strese bağlı bir hormon olduğunu söylüyor

Mrb cnm ben hamile kalana kadar doktinex kullandim yarimda olsa haftada cunku hapla 1 ayda insede bu ole biseyki malesef yine cikiyo ve yuksekligi gebelige engel benimkinin nedeni pko olmamdi coksukurhamile kaldim cnm
bndee pko var ama prolaktin 10,18 seviyesinde normal sanırım ama ben dogum kontrol kullanıyorum onun etkisi varmıdır acaba

bndee pko var ama prolaktin 10,18 seviyesinde normal sanırım ama ben dogum kontrol kullanıyorum onun etkisi varmıdır acaba
Evet cnm seninki normal ilginc ama bende yasmin kullandim dogum kontrol arkasindan inofolic ictim hamile kaldm bebek dusunuyormusun

Evet cnm seninki normal ilginc ama bende yasmin kullandim dogum kontrol arkasindan inofolic ictim hamile kaldm bebek dusunuyormusun
NE KADAR SÜDÜ HAMİLE KALMA SÜRECİ BEBEK SU AN DÜŞÜNMÜYORUM 2 AYLIK EVLİYİM AMA DOGUM KONTROL HAPINI BIRAKICAM NORMAL İLAÇ VERSİN DOĞAL YÖNETEMLE KORUNURUM AMA KORKMUYODA DEĞİLİM COCUK İSTEDİĞİMDE NE KDR UHGRASTIRCAK ACABA DİYE BİDE BENM LH DEĞERİM YUKSEK CIKTI 4,48 FİLAN 4 AYDR DÜZENLİ REGL OLUYORUM AMA YİNEDE YUMURTLAMADA SIKINTI VAR

Back