Prolaktin Hormonu nedeniyle hamile kalamayan arkadaşlar buraya......

merhaba kızlar 2 ay öncesine kadar 11.4 çıkan prolaktinim bu ay 63 çıktı ft3,frt4 bunlarda yüksek çıktı dr bebeğiniz olmaz dedi bu degerlerle çok üzgünüm bu kadar yüksek oolmasına rağmen hamile kalıp doğuran var mı başka bir dr gidecem yardım edin çok üzgünüm.

evett kızlarr tahmin ettiğim gibi hamile değilim.Çünkü adetin üzerinden 5 gün geçti ve 3 tane idrar testi yaptım negatif çıktı.en sonunda kandada belli oldu.Prolaktin değerim de 38 küsurlarda yüksek çıktı.önümüzdeki hafta içi doktora gideyimde hem muayene olayım hemde dostinex yazdırayım..Demekki daha vakti varmış bebişin gelmesine.Allah ım hepimizin hakkında hayırlısını versin inşallahhh.

hayırlısı canım benım ya demekkı zamanı var daha.bakarsın bu ay bırlıkte hamıle kalırız:)hem dostınex verır belkı de duser hemen yıne.rabbım dermansız dert vermesın yeterkı.hepımız ıcın allahım hayırlısını versın ıns ıns.opuyorum

FT3 3,94 2,5-3,9 pg/mL Yüksek
FRT4 1,22 ,61-1,12 ng/dl Yüksek
TSH 1,59 ,34-5,6 uIU/ml
PROLAKTİN 62,86 - ng/ml
LH 10,55 - mIL/mL
BETA-HCG 15,06 0-1500 mIU/ml
biri bu degerleri yorumlar mı benim bebeğim olma şansı artık hiç mi yok ne olur bilen varsa yazsın.

TSH 1,59 ,34-5,6 uIU/ml
PROLAKTİN 62,86 - ng/ml
LH 10,55 - mIL/mL
biri bu degerleri yorumlar mı benim bebeğim olma şansı artık hiç mi yok ne olur bilen varsa yazsın.

tatlım diğerlerini bilmiyorum ama prolaktin dostinex diye bi ilaçla düşüyormuş moralini bozma herşey stresten kaynaklanıyor...

hayırlısı canım benım ya demekkı zamanı var daha.bakarsın bu ay bırlıkte hamıle kalırız:)hem dostınex verır belkı de duser hemen yıne.rabbım dermansız dert vermesın yeterkı.hepımız ıcın allahım hayırlısını versın ıns ıns.opuyorum

Allah razı olsun bacımm.muhtemelen dostinex vericek.bide kist falan varmı diye baksın.smear testi de yaptırayım bari gitmişken..Allah hepimizin yardımcısı olsun ve bir önce bebişlerimiziiii bize göndersinnnn:27:Tabi sağlıklı ve hayırlısı ile.

TSH 1,59 ,34-5,6 uIU/ml
PROLAKTİN 62,86 - ng/ml
LH 10,55 - mIL/mL

tatlımm öncelikle gönlünü ferah tut.bu bu arada BHCG değerini 15,06 diye yazmışsın.bu değer hamile olduğunu gösterir.Eğer değer yanlış değilse sen zaten hamilesin bu durumda.Bu değerler ile hamile kalınmaz diye de bir şey yok ayrıca.tek doktor ile yetinme başka doktora da git.Prolaktin için ise hiç üzülme ilaç ile hemen düşüveriyo.İnşallah herşey gönlüne göre olur.Ama hiç bir zaman çocuğum olmayacak diye düşünme sakın.Allah tan başka kimse bilemez bunu.benm prolaktinim çok yüksekti dostinex kullandım ve hamile kaldım(hamileliğim devam etmedi ama olsun en azından hamile kalabildiğimi gördüm)O yüzden sen başka bir doktora daha git.eğer hamile değilsen adet in 3.günü yapılan hormon testleri var.mutlaka onları yaptır.o testleride yazdım aşağıya.
FSH-LH-TSH-Prolaktin-E2-Progesteron-Testeron(adetin 3.günü yapılan testler)
Genel kan düzeyine baktır,birde demir durumuna bakılsın kanda.(bunları nromal zamanalrda aç karnına yaptırabilirsin canım)

gelişmelerden bizide haberdar edersen seviniriz canım.sormak istediğin başka şeyler olursa yardımcı olmaya çalışırım sevgilerimle :))

arkadaşlar benimde prolaktinim 51 filan çıktı.dostinex kullandım sıfırlara düştü,doktorum ii dedi ve bidaha dostinex vermedi.ben yükselirse bi daha die sordum.okadar kolay diil filan dedi.acaba yükseliyor mu,her ay prolaktin mi ölçtürmek gerekiyor

arkadaşlar benimde prolaktinim 51 filan çıktı.dostinex kullandım sıfırlara düştü,doktorum ii dedi ve bidaha dostinex vermedi.ben yükselirse bi daha die sordum.okadar kolay diil filan dedi.acaba yükseliyor mu,her ay prolaktin mi ölçtürmek gerekiyor

selam canım benım de 40tı.bır ay kullandım 0 a dustu.2 aydır almıyorum 6 suan.ben de doktora sordum o da bu hormon her seyden etkılenen bır hormon dedı.kullandıgın ılaclar,ozellıkle de stres.ama oyle kolay yukselmez dedı senınkı normalden de dusuk zaten suan.yukselse bıle aylar alır yukselmesı dedı.

Allah razı olsun bacımm.muhtemelen dostinex vericek.bide kist falan varmı diye baksın.smear testi de yaptırayım bari gitmişken..Allah hepimizin yardımcısı olsun ve bir önce bebişlerimiziiii bize göndersinnnn:27:Tabi sağlıklı ve hayırlısı ile.

evet canım baktır ıyı olur ıcın rahat eder.benım de baktı kıst falan yok tertemız dedı sukurler olsun.ıns senın de yoktur sorun calısmalara devam edersın.senden de allah razı olsun canım benım.hayırla ve saglıkla gelsın ıns bebıslerımız:)

tatlımm öncelikle gönlünü ferah tut.bu bu arada BHCG değerini 15,06 diye yazmışsın.bu değer hamile olduğunu gösterir.Eğer değer yanlış değilse sen zaten hamilesin bu durumda.Bu değerler ile hamile kalınmaz diye de bir şey yok ayrıca.tek doktor ile yetinme başka doktora da git.Prolaktin için ise hiç üzülme ilaç ile hemen düşüveriyo.İnşallah herşey gönlüne göre olur.Ama hiç bir zaman çocuğum olmayacak diye düşünme sakın.Allah tan başka kimse bilemez bunu.benm prolaktinim çok yüksekti dostinex kullandım ve hamile kaldım(hamileliğim devam etmedi ama olsun en azından hamile kalabildiğimi gördüm)O yüzden sen başka bir doktora daha git.eğer hamile değilsen adet in 3.günü yapılan hormon testleri var.mutlaka onları yaptır.o testleride yazdım aşağıya.
FSH-LH-TSH-Prolaktin-E2-Progesteron-Testeron(adetin 3.günü yapılan testler)
Genel kan düzeyine baktır,birde demir durumuna bakılsın kanda.(bunları nromal zamanalrda aç karnına yaptırabilirsin canım)

gelişmelerden bizide haberdar edersen seviniriz canım.sormak istediğin başka şeyler olursa yardımcı olmaya çalışırım sevgilerimle :))

öncelikle yanıtlarınız için teşekürler bugun sabah özel hastaneye gittim ve kontroller kan tahlilleri yapıldı alanında uzman bir dr karından muaynede etti hgc 0 çıktı prolaktin 30 çıktı ilaç yazdı diğer 40 gün sonra tekrar gidecem bir gün içinde değerler nasıl oynadı bu kadar bilmiyorum dr hamile kalabilecegimi prolaktinin stersten yükselir dedi bide gögüslerle oynama dedi sizin de aklınızda bulunsun Rabbim kimseyi bilmiyen dr eline düşürmesin tez zamanda şifa buluruz inşallah.

selam canım benım de 40tı.bır ay kullandım 0 a dustu.2 aydır almıyorum 6 suan.ben de doktora sordum o da bu hormon her seyden etkılenen bır hormon dedı.kullandıgın ılaclar,ozellıkle de stres.ama oyle kolay yukselmez dedı senınkı normalden de dusuk zaten suan.yukselse bıle aylar alır yukselmesı dedı.

ilaç biteli 2 ay oldu hala hamilelik yok.yani normal değerlere gelmesinden dolayımı gecikiyor.bu ay tekrar ölçüm yaptırsammı

bende yeni yaptırdım bu testleri hastanesinden hastanesine değişiyor 158 ile 254 arası dediler bana ama bende toplamda 11 test vardı.
tek tek bildiğim serbest testesteron 26 verdim ve tokluk şekerine de7 tl geri kalanını devlette yaptrdım çok istediler diye.çünkü her gitmemde bir kaç test isteyecek belliki

bu arada benimde prolaktin seviyem biraz yüksek sınır değerden 3 birim fazla işaç verdi bu gün başladım ayrıca tsh da yüksek onunla ilgilide ilaç içmeye başlıyorum yarın.bakalım neler olacak..

Arkadaşlar,bende son adetim 3.günü özel bir hastanede genel bir kontrol yaptırayım dedim ve tahlil sonuçlarıma baktırdım,gebelik düşünüyorum.Prolaktin seviyem 35 çıktı,doktora sordum,önemsemedi ve herhangi bir ilaç vermedi.Ama benim kafamda soru işareti kaldı,Sizce başka bir doktora daha gitmelimiyim?Bu seviye yi önemsemelimiyim?

Arkadaşlar,bende son adetim 3.günü özel bir hastanede genel bir kontrol yaptırayım dedim ve tahlil sonuçlarıma baktırdım,gebelik düşünüyorum.Prolaktin seviyem 35 çıktı,doktora sordum,önemsemedi ve herhangi bir ilaç vermedi.Ama benim kafamda soru işareti kaldı,Sizce başka bir doktora daha gitmelimiyim?Bu seviye yi önemsemelimiyim?

selam canım,benimde prolaktinim şu an 32 lerde.benim doktorumda ilaç vermedi.değişken bir hormon olduğu için şimdilik gerek yok dedi.daha önce 68 lerdeydi.ilaç vermişti o zaman.prolaktin değerleri doktorlar arasında da değişikliğe neden oluyor.kimi sınırı geçince ilaç veriyor kimi gerek görmüyor.Yinede sen bilirsin canım.istiyorsan başka bir doktora daha görün..sevgiler

bende yeni yaptırdım bu testleri hastanesinden hastanesine değişiyor 158 ile 254 arası dediler bana ama bende toplamda 11 test vardı.
tek tek bildiğim serbest testesteron 26 verdim ve tokluk şekerine de7 tl geri kalanını devlette yaptrdım çok istediler diye.çünkü her gitmemde bir kaç test isteyecek belliki

bu arada benimde prolaktin seviyem biraz yüksek sınır değerden 3 birim fazla işaç verdi bu gün başladım ayrıca tsh da yüksek onunla ilgilide ilaç içmeye başlıyorum yarın.bakalım neler olacak..
geri kalanları devlet hastanesinde yaptırdım dedin ya canım normal bir devlet hastanesinde yapıyorlar mı yoksa araştırma hastanesi falan mı olması gerekiyor birde devlet hastanesine gidince önce kadın doğumcuya muayene olup test yaptırmak istiyorum mu diyorsun o gün içinde yaptırıyorlar mı yoksa daha önce gidip adetin 3.gününe sıra mı veriyorlar benim adet biraz şaşırtıyor beni de randevu alıp gitmeyi düşünüyorum 3.günü ama o gün doluluk falan olur mu ne bilim özelde pahalıymış ya :(

kızlar ben prolaktin yüksekliğini 12 yıldır yaşayan biriyim.benim prolaktinim 70 civarıydı kolay kolayda düşmedi.ilk doktor doperjin verdi prolaktinim düşsünde adet göreyim diyeş1,5 ay sonra adet göremeyince doğru doktora bide baktıkki hamile kalmışım hemde ikiz.doğdu çocuklarım......ama arada bir kontrol amaçlı ben prolaktine hep baktırdım 50 altına düşmedi.bu arada düzenli adet oluyordum doğum kontrol hapı sayesinde .gelgelelim 9 yıldır bu haptan bıktım ve sipral taktırmak istedim doktorum geçmişimide bildiği için önce hormon testleri yapalım dedi.yaptık prolaktin 57 fsh 0,617 lh 0,100 altında bu değerleri doktorum beğenmedi.ilaçlı hipofiz mr ı istedi çektirdim.sonuç hipofiz bezimin üstünde yıllardır duran bir tümör varmış.işte microademon dedikleri bu şey yüzünden prolaktinim yüksekmiş.bu arada yumurtalıklarıma beyinden uyarı gitmiyor diye çalışmıyormuş.yıllardır doğum kontrol hapı sayesinde adet görüyormuşum.endokrin uzmanına gittim bissürü test ....bu arada 2 ay dostinex kullandım.mide bulantısı baş ağrısından öldüm ve prolaktinim 32 olabildi ilacı kesince 3 ay sonra 52 ye çıktı.endokrin doğum kontrol hapını 2 ay kes vücut hormonların normale dönsün tekrar test yapalım dedi.yaptık.sonuç:pro..50 diğerleri aynı.bana beyinsel menepoza girdin yumurtalıkların kesinlikle çalışmıyor daha gençsin 10 sene daha doğum kontrol hapıyla yumurtalıklarını çalıştıralım sonra menopoza gie dediler.başkent ün.iyi bir hoca.hapı korunmak için değil adet görebilmek için kullanacaksın dedi......bende yasmine başladım.o ay adet görmedim.kadın doğum doktoruma klasik muane ve konrtol için gittim.o da yumurtalıklarımın çalışmayacağını söyledi.simir testi aldı muane etti tam ultrason ile bakarken şok oldukki 3 aylık hamileyim.bebek isteğim yoktu.tedaviyi kendi sağlığım için istiyordum.35 yaşındayım bir oğlum bir kızım olmak üzere 10 yaşında ikizlerim var.bu 3 ay içinde kullanmadığım ilaç kalmadı tabiiii.rabbim ne kadar büyükki o kadar dikkat etsen yaşamayacak bebek düşer benim yapmadığım şey yok 3 ay içinde halıları çırpma 30-40 kg valizlerle kmlerce yollara çıkma ve o kadar ilaç .......ama doktorlar ilaçlardan çok etkilenmemiş 1 ay sonra daha net anlarız ama şu anda çok sağlıklı 4 aylık bir oğlun var diyolar.......

yani umudunuzu kaybetmeyin.rabbim kısmet ettiyse tıp bile asla olmaz derken olur.

geri kalanları devlet hastanesinde yaptırdım dedin ya canım normal bir devlet hastanesinde yapıyorlar mı yoksa araştırma hastanesi falan mı olması gerekiyor birde devlet hastanesine gidince önce kadın doğumcuya muayene olup test yaptırmak istiyorum mu diyorsun o gün içinde yaptırıyorlar mı yoksa daha önce gidip adetin 3.gününe sıra mı veriyorlar benim adet biraz şaşırtıyor beni de randevu alıp gitmeyi düşünüyorum 3.günü ama o gün doluluk falan olur mu ne bilim özelde pahalıymış ya :(

tatlım ben ümraniye eğitim araştırma hastanesinden randevu aldım ama bana hastaneye bağlı bir polikliniğinde randevu verdi hastanedeki randevular doluydu çünkü.söylediğim yer de eğitim araştırma hastanesine bağlı ama sağlık ocağı gibi bir yer.benim randevum öğleden sonraydı ben de o zaman gittim aslında poliklinikler randevusuzda hasta alıyormus sen öğlden sonraya bırakma çünkü ertesi sabaha çağırıyorlar.ve saat 11'e kadar alıyorlar kan tahlili.

önce muayene oluyrmuş gibi sıra alıyorsun ve direk ben şu tahlilleri istiyorum diyorsun benim elimden özeldeki doktorun tahlil istediği kağıt vardı verdim sadece serbest testetsteron bizde yok dedi.ben bir tek onu dışarda yaptırdım belki hastanenin kendisinde o da vardır ama polikliniğinde yoktu.3.gün önemli ama kimse senin o gününü önemsemiyor.

aklında bulunsun tokluk şekeri istedilerse onu tam 2 saatkik tokluk olması şartıyla alıyorlar.öyle git ki önce açken verilecekleri ver sonra birşeyler ye ve 2 saat sonra diğerini ver saat 11den önce bitecek şekilde ayarla yani.bana ertesi gün gel dedi gönderdi napim 3.gün geçmesin diye özelde yaptırdım ama o ucuzdu :) 7 tl

birde benim prolaktinimde 33 gibi bir değerde bana doktor ilaç verdi.ve çok ilginç bu ay hamile kalmazsan bir sonraki adetin 3.günü tekrar gel dedi ama ben eminim başka sorun yoksa hamile kalırsın gibi birde emin konuştu.ve bu benim 3.doktor :) deneme yanılma olcaksa olcak bu çocuklar yoksa doktordan doktora hastalık değişiyor sanki çok ilginç ya..

tatlım ben ümraniye eğitim araştırma hastanesinden randevu aldım ama bana hastaneye bağlı bir polikliniğinde randevu verdi hastanedeki randevular doluydu çünkü.söylediğim yer de eğitim araştırma hastanesine bağlı ama sağlık ocağı gibi bir yer.benim randevum öğleden sonraydı ben de o zaman gittim aslında poliklinikler randevusuzda hasta alıyormus sen öğlden sonraya bırakma çünkü ertesi sabaha çağırıyorlar.ve saat 11'e kadar alıyorlar kan tahlili.

önce muayene oluyrmuş gibi sıra alıyorsun ve direk ben şu tahlilleri istiyorum diyorsun benim elimden özeldeki doktorun tahlil istediği kağıt vardı verdim sadece serbest testetsteron bizde yok dedi.ben bir tek onu dışarda yaptırdım belki hastanenin kendisinde o da vardır ama polikliniğinde yoktu.3.gün önemli ama kimse senin o gününü önemsemiyor.

aklında bulunsun tokluk şekeri istedilerse onu tam 2 saatkik tokluk olması şartıyla alıyorlar.öyle git ki önce açken verilecekleri ver sonra birşeyler ye ve 2 saat sonra diğerini ver saat 11den önce bitecek şekilde ayarla yani.bana ertesi gün gel dedi gönderdi napim 3.gün geçmesin diye özelde yaptırdım ama o ucuzdu :) 7 tl

birde benim prolaktinimde 33 gibi bir değerde bana doktor ilaç verdi.ve çok ilginç bu ay hamile kalmazsan bir sonraki adettin 3.günü tekrar gel dedi ama ben eminim başka sorun yoksa hamile kalırsın gibi birde emin konuştu.ve bu benim 3.doktor :) deneme yanılma olcaksa olcak bu çocuklar yoksa doktordan doktora hastalık değişiyor sanki çok ilginç ya..
çok sağol canım ya çok güzel anlatmışsın ya bende artık adet görürsem hemen randevu alcam yakın bir araştırma hastanesinden.özel bir doktora bebek istiyoruz diye gitmiştim yumurtalarıma falan baktı herşey normal doğal yolla olacak dedi ama hamile kalamadım Allahım isteyen herkese versin inşallah her ay ümit edip hayal kırıklığı yaşamak çok zormuş

selam canım,benimde prolaktinim şu an 32 lerde.benim doktorumda ilaç vermedi.değişken bir hormon olduğu için şimdilik gerek yok dedi.daha önce 68 lerdeydi.ilaç vermişti o zaman.prolaktin değerleri doktorlar arasında da değişikliğe neden oluyor.kimi sınırı geçince ilaç veriyor kimi gerek görmüyor.Yinede sen bilirsin canım.istiyorsan başka bir doktora daha görün..sevgiler

selam canım benı hatırladın mı?prolaktınım dusmustu gebe kaldım o ay dostınexle ama kımyasaldı hanı.br ay korunduk sonrakı ay olmadı yıne gttım doktora,her seyım cok guzel temız ama prolaktın 45:(yıne dostınex aldım ama mtlu oldum o ay hamıle kalmıstım ya,doktorda yıne kalabılırsın dedı.dıger doktorum bebe aspırını vermıstı bn de yıne aldım bu ay.bakalım hayırlısı canım,allahım ısteyen herkese nasıp etsın ıns:)amınn

Back