Prolaktin Hormonu nedeniyle hamile kalamayan arkadaşlar buraya......

kızlar benim de prolaktin sorunum vardı. 2 yıl öncesinden beri bunu biliyordum ve dostinex kullandım 6 ay kadar ve o dönemde düştü. ayrıca mr lar çektiriyordum düzenli olarak çünkü hipofiz bezinde de adenomlar buldular.. sonra aradan 1.5 yıl geçti, ben doktorumun önerisiyle her ay bir kan testi yaptırıp prolaktin düzeyini ölçtürmeye devam ettim. ama herrrr zaman normal değerlerin üstünde çıkıyordu. bir taraftan da hamile kalmak istiyordum, ve bu yüzden hamile kalamicamı düşünüyordum, çünkü her ay baktırıyorum prolaktion heeppp yüksek! en sonunda bir kadın doğumcuya gittim, hamile kalmak istediğimi söyledim ve prolaktion sorunundan bahsettim. Dostinex e başlayıp düşürsek aynı zamanda hamilelik olur mu falan bunları öğrenmek için. ama ne oldu dersiniz? doktor beni kontrol ederken ultrasonda sen zaten hamilesin dedi:))) o kadar mutlu oldum ki size anlatamam... Allah'ım benim gibi çaresiz olup kendi kendine stres yapan herkese bu duyguyu nasip etsin! ben arkadaşlardan da hiç bi problemleri olmasa da hamile kalmak için aylarca uğraştıklarını dinliyordum hep. bi de benim prolaktin yüksek nasıl olacak bu iş diye stres yapıyordum kendime.. ama nasıl olmuşsa olmuş:) Allah dualarımızı kabul etti.
kızlar bunları size moral olması açısından yazıyorum. sakın ümitsizliğe kapılmayın bu prolaktin öyle bir şey ki günden güne bile değişeibliyor. sizin suh halinizle doğrudan etkili. bi gün 50 lere çıkıp bi gün 20 lere düşebilir.. siz yeter ki rahat olun, stres yapmayın, kendinizi kasmayın. ben belki de nasılsa bizim çocğumuz olmaz diye düşünüp rahat davrandığımdan hamile kalabildim bilmiyorum.. dediğim gibi Allah hepinizin yardımcısı olsun benim gibi kolaycacık bebk sahibi olursunuz inşallah

Son düzenleme:
Merhaba kızlarrr,artık kötü günleri geride bıraktım Allah ımın izniyle.Yeni bir doktora gidiyorum.Dr.Bülent Kars.2 düşüğüm olduğu için artık Perinatoloji uzmanına gitmem gerekiyor.Doktor bir sürü test istedi benden.Eşim ve ben kromozom testi yaptırdık.Bakalım haftaya belli olacak.Allah ım hepimizin yardımcısı olsun inşallah.Görüşmek üzere sevgilerimle :))

Merhaba kızlarrr,artık kötü günleri geride bıraktım Allah ımın izniyle.Yeni bir doktora gidiyorum.Dr.Bülent Kars.2 düşüğüm olduğu için artık Perinatoloji uzmanına gitmem gerekiyor.Doktor bir sürü test istedi benden.Eşim ve ben kromozom testi yaptırdık.Bakalım haftaya belli olacak.Allah ım hepimizin yardımcısı olsun inşallah.Görüşmek üzere sevgilerimle :))

canım çok sevindim kötü günlerinin bitmesine Rabbim yardımcın olsun inşallah hayırlı sonuçlarla gelirsin.

Kızlar prolaktin hormonum 41.95 idi ilaçla bir ayda 5.38 e düşürdüm bebek için incir kürü duydum o da prolaktini yükseltiyomuş naapsam bilemedim kürü uygulamalı mıyım sizce

benim de prolaktin sorunum var ilac aliyorum benim kafama takilan yediklerimize ictiklerimize dikkat etmemiz gerekiyor mu bitki cayi icerim genellikle ama bu hormondan sonra cekiniyorum icmeye bilginiz var mi hangi yiyecek icecekler yukseltiyor bu hormonu

Kızlar bende de proklatin yüksek çıktı
Ben havuç ve incir kürünü yapmayı düşünüyorum yumurtlama için
Zararı olurmu yardımcı olur musunuz lütfen

Incir ve havuc kuru prolaktini yukseltiyo seninki zaten yuksekmis bide hepten tavan yapmasin.benim de prolaktin yuksek dostineks kullandim bakalim dusecekmi

merhaba...bnim prolaktinim yüksekti dr ilaç verdi ama ben bilmeden bu arada incir havuç lürünüde yaptım bi ay sonra daha da düştü yani 3 faln oldu. yükseltse benşimkisinin tavan yapması gerekirdi diye düşğnüyorum....üstelik tam al dediğiilacı ben yarım aldım çünkü yan etkileri çoktu...

Bende yarim kullandim ilaci.senin bunyene ters etki yapmamis demekki sanslisin.bende yaomak istiyorum incir kurunu ama sonucu kotu olur diye korkuyirum.bi tarafi duzelticez diye diger tarafi bozmayalim bide :)

valla ben biçok şeyin strese bağlı olduğunu düşünüyorum..çünkü ailemden uzaktayım kimseye bişey anlatamıyorum herşeyi tek başıma yapmaya çalışıyorum eşim sağolsun çok iyi ama bi yere kadar destek olabiliyo sonrası onlar için anlaşılamıyo bence...şimdiye kadar troit nedir bilmezdim troit çıktı 28 de bir düzenli regli olurdum üstelik 7 günün 5 günü aralıksız olurdu şimdi aksama yok ama kanama azaldı fsh hormonu çıktı bide.bnde ilaç almak istemiyorum...dün akşamdan itibaren sabahları aç karnına incir havuç suyunu içiyorum.bi saat sonra hayıt suyu sonra öglen testere dişli aslan pençesi otunu kanatıp içiyorum .akşamları tekrar hayıt otu suyu ve yatmadan öncede testere dişili aslan pençesini kaynetıp içicem...önce allahın izniyle sonrada çabalarımızla inşallah hayırlı ve sağlıklı çocuklarımız olur....

valla ben biçok şeyin strese bağlı olduğunu düşünüyorum..çünkü ailemden uzaktayım kimseye bişey anlatamıyorum herşeyi tek başıma yapmaya çalışıyorum eşim sağolsun çok iyi ama bi yere kadar destek olabiliyo sonrası onlar için anlaşılamıyo bence...şimdiye kadar troit nedir bilmezdim troit çıktı 28 de bir düzenli regli olurdum üstelik 7 günün 5 günü aralıksız olurdu şimdi aksama yok ama kanama azaldı fsh hormonu çıktı bide.bnde ilaç almak istemiyorum...dün akşamdan itibaren sabahları aç karnına incir havuç suyunu içiyorum.bi saat sonra hayıt suyu sonra öglen testere dişli aslan pençesi otunu kanatıp içiyorum .akşamları tekrar hayıt otu suyu ve yatmadan öncede testere dişili aslan pençesini kaynetıp içicem...önce allahın izniyle sonrada çabalarımızla inşallah hayırlı ve sağlıklı çocuklarımız olur....
Allah cabalarinin sonucunu verir ins en kisa zamanda.zaman ilerledikce isin icinden cikilmax hal aliyo

doğru söylüyosun takıldıkça başka sorunlar çıkıyobşz ilk eşimin sperm sorunu üzerine gitmiştik.bide dr güvenim gittikçe alzalıyo.boşyere hgs çektirdi bana siz hiç uğraşmayın direk tüp bebek dedi eşimde hareketli sperm sıfırdı ben inanıyorum doğal yolla daha iyi ilerleneceğine biz aktardan bi macun aldık sonra bide çakşır kökü suyu kullandık 1 ay sonraki testte %22 ye çıktı hareketli sperm sayısı ibrahim saraçoğluna çok güveniyorum...allah kimsenin kucağını boş bırakmasın...ama herşey stresten bunu biliyorum.bu aya böyle deniycem olmadı aşılama artık...

Bende ayni senin gibiyim.bizdede ilk basta esimde hareket sorunu vardi keci boynuzu kuruyle bunu hallettik degerleri simdi cok iyi sigarayi falan birakti.simdi sorun bende cikti.adetlerim duzensizlesti yumurtalar catlamadi en son ilacla adet oldum hormon tahlili yaptitdim prolaktinim 40.43 cikti.dostineks kullandim bakalim dustu mu adet oldugumda tekrar hormon tahlili yaoturcam.hersey stresten kafaya takmaktan oluyi.cocuk sahibi olmak ne zormimus ya..

Yumurtlaman için incir kürü gerekli
Yersek proklatin yükseliyor
Allahım biz Nasıl bi durum içindeyiz
Şuanda çakşır suyu aldım eşimle onu içiyoruz oda faydalıymış inş Allah hepimizi güldürür bu yönde

çakşır suyunun erkekler için fatdalı olduğunu biliyodum...kadınlar içindemi faydalıymış..ben hayıt suyu içiyorum...

Bende hayit otu faydali diye biliyirum cakir suyunu duymamistim.faydaliysa bizde alalim.tadini nasil cok aci mi

Back