Prolaktin Hormonu nedeniyle hamile kalamayan arkadaşlar buraya......

sagol canım ıns guzel haberlerle gelecegım:)ya bana doktor folık asıt vermedı hala bu doktordan doktora degısıyor mudur nedır anlamadım.cuma gıdınce bunu da soyleyelım bakalım canım

tatlımmm sen hemen başla folik asite.folik asit hamile kalmadan zaten içilmeye başlanıyor.sen hemen eczaneden al bir tane.doktorada gidince söyle.ben kürtaj olduğum gibi doktor bana folik asit içmeye başla dedi düşün yani.folik asit gebeliğin ilk 3 ayına kadarda içiliyor.

merhaba kizlar.. bende iki senedir prolaktn yüksekliginden rahatsizim suan 22 yasindayim. iki senedir süt geliyor.
kadin doktorum kafamdan tomographie cekmemi istedi ama ordada cok sükür birsey cikmadi.. acaba stresden mi olabilir dedi evt sinav stresi v.s vardi gecti iki sene boyuncada olamaz ya.

simdi 8 hafta boyunca hap kullandim ve yine kan aldirdim bakalim düzeldi mi... daha sonuc bekliyorum... kadin doktorum asiri bebek istegi olan kadinlarda da süt gelirmis..
bende asiri bebek arzusu var. daha 10 aylik evliyim ama bir bebegim olmasini cook istiyorum. hamile kadinlari gördükce icim gidiyor.. ve sanirim bende bu bebek arzusundan dolayi vücut süt üretiyor ve böylece prolaktn degeri yükseliyor...
en büyük korkum hamile kalmama engel olmasidir... insallah bi sorun cikmadan cocuk sahibi olrumm...

ıns canım ıns cumaya katlanmıs olur da burada paylasırım yıne.ben de bebek dusunmuyorken yuksek cıkmıstı canım,stres hormonu dıyorlar ya bosuna degıl demek.ben de annemlerı cok ozlemıstım,cok aglıyordum o zaman tanıstım prolaktınle.ben gttıgım ıkı doktora da sordum canım,hatta netten de sordum,bu ılacın yumurtlamayı duzenledıgını,gebelıge yardımcı bıle oldugunu soyledılr.ben de de sadece adet gecıkmesı oluyordu o kadar.ıns allahım senın de dılıklerını verır hayırlısı ıle amın

ıns canım ya sıkma canını o kadar bak bu stres hormonu.benım de 40 cıkmıstı,gecen ay kullandım ılac ve 0 a dusmus,sımdı hamıleyım ıns dıyorum degerım katlanmadı da tereddutteyım hala.ıns saglıkla hayırla alırız bız de bebıslerımıze kucagımıza am astres yapma

evet ya ben de bakıyorum herkes bahsedıyor folık asıtten 3 ay once baslanıyor falan dıye ama doktor demıyor bır sey.en ıyısı ben alayım da doktora da soylerım hem sagol canım ya

tatlımmm lütfenn rahatlarmısın birazz.prolaktini yükselten bizleriz.ne kadar stres yaparsak o kadar hormonu yükseltiyoruz.bir kere bebek olmayacak diye asla bir düşünce geçirme aklından.hiç birimiz birşey bilemeyiz.Allah ım hayırlısı ise nasip etsin bebeklerimizi.ben 2 senelik evliyim.1 senem doldu evlilikte sonra çocuk yapmaya karar verdik ama noldu tam 11 ay bekledim hamile kalmak için.hamile kaldım ama devamı gelmedi nisanda 10 haftalıkken kürtaj olmak zorunda kaldım.o yüzden psikolojik olarak rahatlaman gerek.
havuç-incir-dereoyu yeme.soda içme.birde eşine söyle bebek olana kadar göğüslerden uzak dursunonların ilgileri prolaktini yükseltiyor...tatlım bizim parolamız hep söylüyorum NO STRES YES BEBEK.lütfen Allah ın izniyle bizlerde bebeklerimizi kucağımıza alıcağımız günler gelicek.biraz sabretmemiz gerekiyor..sevgilerimle.

teşekkür ederim canım..
çok sevindim senin adına.darısı bizlerin başına.
hayatımda özellikle buaralar stresten bol birşey yok.birde bu problemi öğrenince daha sters oldum tabi.
inşallah üstesinden gelirim.
bu arada doktorum bana tomografi çektir falan hiç bişey demedi..
sen çektirmişmiydin.
ben geçen yılda aynı doktora gitmiştim ozaman da süt hormonların biraz yüksek ama zarar etmez demişti.bekardım ozaman.beni aydınlatmamıştı bu konuda.şimdi bu şekilde bebek sahibi olman zor dedi.geçen yılda yüksekti ama tedavi etmediniz dedim.bekar olduğun için gerek görmemişimdir dedi.

merhaba canım.prolaktin değeri 100 ün üzerinde çıkarsa tomografi veya MR istiyor doktorlar.Birde prolaktin için Endokrin doktoruna gittim ben.Kadın doğum doktorları prolaktin yüksek çıkınca seni endokrin doktoruna yönlendiriyor.ben Marmara Ünv.hastanesine gittim.98 ile gittiğim prolaktin değerim orda yapılan başka testler sonucu 20 çıktı.bence sen bu doktoru değiştir.prolaktin gebe kalmayı geciktiriyor ama asla engel değil.ben tomografi veya MR çektirmedim canım.doktor gerekli değil dedi.zaten dostinex kullandım ve 2.kutuda hamile kaldım(gerçi hamileliğim devam etmedi ama).bekarkende prolaktin tedavisi olan bir çok arkadaş okudum KK da.sen hiç moralini bozma canım.Allah ım yardımcın olsun.ilaç ile prolaktin hemen düşüyor.bazı arkadaşlar ilaç bile kullanamdan prolaktini düşürmüşler.çünkü stres ile yükseldiği için moral ilede geri düşer bence.sen bu arada kan tahlillerini yaptır.demir eksikliği falan varsa onlar için tedavi ol.bol bol ceviz fındık çiğ badem ye.kuru erik ye.yumurtlamaya yardımcı oluyor...sevgiler

anladım arkadaşım allah razı olsun..
dostinex kullanmaya başladım bende dün.tabi sadece ilaçla olmaz.dediğin gibi no stres yes bebek
demir eksikliğine baktırmamaıştım birde ona baktırayım :)
sen tedavi görüyormusun hala

Allah hepimizden razı olsun bacım :)) tatlım ben 30 nisanda kürtaj olmak zorunda kaldım maalesef ( kürtaj sonrası ilk kez bugün adet oldum.46 gün sonra.bir dahaki adet dönemimde tüm hormon testlerimi yaptırıcam.şu an için herhangi bir tedavi şeklim yok.2 günde 1 bebe aspirini içiyorum.kanım sulansın diye(bende kanda pıhtılaşma riski var) birde folbiol ve b12 vitamini içiyorum hergün.işte böyle canım :))

canım benım gebelık kımyasal gebelıkmıs.tutunamadan dustu bebegım.sadece kanda kaldı yanıbu ay korunup bır dahakı ay devam edewcegım.betam 5 gunde 140tan 11 e dustu.doktor sıfırlanması ıcın bu ay bekleyelım dedı.kendılıgınden dustugu ıcın bır sorum olmadı sukur ama ıcım cok kotu oldu.yıne de sukredıyorum buyumeden dusmus yoksa daha zor olurdu.temmuzda adet olup hormon tahlılı ıstedı doktorum.kan sayımmı ıstedı sonuclar guzel cıktı.betam dusmese ığne yapacaktı doktor,yan etkısı cokmus.sukur gerek kalmadı.moralım cok bozuktu gelemedım nete.ıns bır dahakı ay guzel haberler verırız tatlım

ahh bebeğim yaaa.çok üzüldüm canım.ama olsun herşeyde bir hayır vardır diyelim.bencede ilerki zamanlarda kayıp etseydin daha üzülürdün canım.Allah ım ne verirse herşeyin hayırlısını versin inşallah.benimde bhcg 0,98 oldu ve adet oldum çok şükür bitti.bende korunmayı bıraktım dün itibari ile.bakalım Allah ım ne zaman kısmet ederse o zaman bebişlerimiz gelicek bize ben inanıyorum canım.bende haftaya doktora gidicem göztepe hast..beni hemotolojiye yönlendirmesini rica edicem.kan pıhtılaşması varmı yokmu öğrenmek istiyorum.dışarda yapılan tahliller çok pahalıymış.bakalımm inşallah güzel sonuçlar alırım ...Kendine çok iyi bak canım ve moralini sakın bozma.stres yokkk herşey güzel olacak Allah ın izniyle.ben inanıyorum canım.çok öpüyorum sevgiler :))

prolaktın hormonuna dostınex ıyı gelıyor,süt kesmek ıcın kullanmıstım,kılo fılanda yapmıyor,ayrıca cok etkılı 1 kutusu bıle yeterli ..

sagol canım benım.evet oyle hep hayırlısını ıstedık demekkı boyle olması gerekıyormus.ben de artık temmuzda adet olmayı beklıyorum.ondan sonra ıns calısmalara devam:)cok sevındım canım ıns guzel sonuclar alırsın.guzel haberlerını beklıyorum.ben de ıste hormon baktıracagım bakalım 3.gun.ona gore gerekıyorsa dostınex alırım yıne.ben cok stres yaptım bu bebek ısını ya beynım hep olumsuz komutlar verdı.bundan sonra dusunmemeye calısacagım gercekten beyın gucune ınanırdım da bu kadar degıldı yanı.artık daha fazla ınanıyorum.hayırlısı tatlım...

mrhblr arkadaşlar sabahtan beri soruyorum herkese bir kişi bile cvp vermedi tabi bu sayfada değil başka isimli yerlerde.benim de prolaktinim yüksek çıktı 57 lerde dr. ilaç verdi.kullanmaya başladım bugün ama korunmam gerektiğini söyledi ben zaten çocuk için istiyorum ki neden korunayım dedim bi açıklama yapmadı.benim adetlerim gayet düzenli gününü şaşırmadan olurum ama bu ilaçla birlikte bi de mantar sorunum vardı birer gün arayla aldım bu ilaçları dr. hiç bişi olmaz dedi ama oldu 1 gün adet gördüm ve adetim kesildi şimdi ne olacak bu kötü bişi mi dr. gitmem gerekir mi 3 gün geçti ama hiç bir akıntı yok mantar ilacının akıntı yaptığını fln duymuştum eğer bi bilginiz varsa bu sayfadan biri cvp versn lütfennnnnn....bide benim eşimdede sorun var ileri hızlı sayısı düşük ona da 3 aylık bi tedavi verdiler benmki mi önemli bi rahatsızlık eşiminki mi 3 ay beklememiz gerekir mi hemen olma ihtimali ne kadardır...benimle aynı şeyleri yaşanyanlar var mı...tşklrrr..

kızlar bişe sorucam, prolaktini yüksek olup adetleri düzenli olan var mı?

selam canım.benim prolaktinim yüksekti ama adetlerim düzenliydi,göğsümden sıvı gelmiyordu,tüylenmem yoktu ,yani hiç bir belirtisini göstermiyordum:))ilaç içince hormon düştü..sevgilerimle

merhaba canım,bilebildiğim kadarı ile yardımcı olayım..öncelikle prolaktin için hangi ilacı verdi doktor ?bana dostinex vermişti ve ilacı içerken korunmana gerek yok bilakis hamile kalmana yarımcı olur demişti ve bende korunmamıştım.2.kutuda hamile kalmıştım..ayrıca bende de mantar vardı dostinex ile birlikte mantar ilacınıda içmiştim bir şey olmamıştı.adetin kesildiyse bu konuyu doktora sormanda fayda var canım..illa mantar ilacı ile akıntı olacak diye bir şey yok canım.eşinin durumuna gelince.. verilen ilaç tedavisinin yanında eşine hergün keçi boynuzu pekmezi içir.yanında mutlaka ceviz ve fındık ile birlikte.o spermin hem kaliteli olmasını hemde hızlanmasını sağlıyor.ayrıca ne senin nede eşinin sorunu çok önemli değil bana göre.sonuçta tedavisi olan durumlar.sende incir+dere otu+havuç yeme ,maden suyu içme..tatlım öncelikle stres yapmaman gerekiyor.prolaktinin diğer adı stres hormonu.sen rahat olacaksınki hormonun dengede kalsın ve hamile kalma şansın yükselsin.Allah ın izniyle herşey güzel olacak ben inanıyorum.bizim parolamız NO STRES YES BEBEK sormak istedin başka bir şey olursa elimden geldiğince yardımcı olurum canım...sevgilerimle :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…