- 15 Eylül 2009
- 10.114
- 1.270
- 773
- Konu Sahibi kpsshayali
-
4- E mi arkadaşlar ?
sağol canım benim hepsini anladım, evet 1. soruda ekonomi yaptım ama paragrafın bütünlüğüne baktığımda toplumsal bariz.. ben direk üretim gördüm diye ekonomiye daldım. 3. soruda entellektüel lider demesi beni daimiciliğe itti. daimiciliğin anahtar kelimelerinde entellektüel yok muydu? tamam öğretmenin otoriterliği sıkı çalışma disiplin vs. bunlar esasicilik, ama o entellektüel kafamı kurcaladı :44:Sedef cim biraz geç oldu çünkü unutmuştum ben buraya yazdıgımı
Başlıyorum soruları açıklamaya:
1.sorudan başlayalım.Eğitim kurumlarının temel işlevinde toplumsal işlevler vardı hatırlarsan bunun içeriği de toplumun devamını sağlama ve gelişimin sağlama idi,bu paragrafta daha çok üretim üzerinde durulmuş,bireye toplumsal sorunları çözme becerisi kazandırmak üzerinde durulmuş bu da toplumsal işlevlerin arasında.Ekonomi şıkkına düştüysen ekonomik işlevlerde ne vardı bilinçli üretici ve tüketici yetiştirme,nitelikli insan gücü yetiştirme gibi bariz esaslar söz konusu ama paragrafta herhangi anahtar kelimelere rastlayamıyoruz.
2.soruya daimicilik dedik çünkü;daimicilikte temel hedef temel ve değişmez gerçeklere uyum sağlayabilecek bireyler yetiştirmekti,anahtar kelimelerimiz ise evrensel nitelikteki gerçekler ve insan doğası.
3.soruya esasicilik dedik,esasicilikte öğretmen tek otoriter,öğretmenin rolü daha fazladır gibi anahtar kelimelerimiz var.Esasicilikte temel görevin kültürel mirası aktarmak olduğunuda unutmayalım,paragrafta bunada değinmiş.
Hayır canım entellektüel anahtar kelimemiz değil daimicilikte,daimicilikte eğitimin amacı üstün zekalı kişiler yetiştirmek akıllı kişileri serçmekti belki de ordan aklında öyle kalmıştır.
Kuzum ontoloji de sorulan sorular neydi?gerçek,insan,tanrı,yokluk,varlık nedir?Var mıdır yok mudur?İnsanın var olma amacı nedir?....gibi varlığın kökenini araştıran sorularla ilgilenir paragrafta çok net veriyor bu soruları bize kuzum çok derin düşünme lütfen
7.Milli Eğitim Şurasında hazırlanan programların 2 yıl süreyle denenmesi ve deneme sonuçlarına göre söz konusu programın geliştirilerek ülke çapında yaygınlaştırılması konuları ele alınmıştır.
Buna göre aşağıdakilerden hangisi program tasarılarının uygulanmadan önce denenmesinin gerekçelerinden biri olamaz?
A-proogramın eksikliklerini belirleme
B-programın temele aldıgı felsefenin uygulamaya yansıyıp yansımadıgını ortaya koyma
C-öğretmenlerin programı uygulamadaki sorunlarını belirleme
D-Ülke çapında gerçekleşecek uygulama için eylem planları hazırlama
E-hedeflerin konu alanının ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamadıgını belirleme
7.Milli Eğitim Şurasında hazırlanan programların 2 yıl süreyle denenmesi ve deneme sonuçlarına göre söz konusu programın geliştirilerek ülke çapında yaygınlaştırılması konuları ele alınmıştır.
Buna göre aşağıdakilerden hangisi program tasarılarının uygulanmadan önce denenmesinin gerekçelerinden biri olamaz?
A-proogramın eksikliklerini belirleme
B-programın temele aldıgı felsefenin uygulamaya yansıyıp yansımadıgını ortaya koyma
C-öğretmenlerin programı uygulamadaki sorunlarını belirleme
D-Ülke çapında gerçekleşecek uygulama için eylem planları hazırlama
E-hedeflerin konu alanının ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamadıgını belirleme
Eyy e diyen sevgili hatunlarım niye e dediniz bir açıklama yapıverinCevap e...
b diyorum ben...............
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?