• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

program geliştirme dersi soruları

Sedef cim biraz geç oldu çünkü unutmuştum ben buraya yazdıgımı:27:
Başlıyorum soruları açıklamaya:
1.sorudan başlayalım.Eğitim kurumlarının temel işlevinde toplumsal işlevler vardı hatırlarsan bunun içeriği de toplumun devamını sağlama ve gelişimin sağlama idi,bu paragrafta daha çok üretim üzerinde durulmuş,bireye toplumsal sorunları çözme becerisi kazandırmak üzerinde durulmuş bu da toplumsal işlevlerin arasında.Ekonomi şıkkına düştüysen ekonomik işlevlerde ne vardı bilinçli üretici ve tüketici yetiştirme,nitelikli insan gücü yetiştirme gibi bariz esaslar söz konusu ama paragrafta herhangi anahtar kelimelere rastlayamıyoruz.
2.soruya daimicilik dedik çünkü;daimicilikte temel hedef temel ve değişmez gerçeklere uyum sağlayabilecek bireyler yetiştirmekti,anahtar kelimelerimiz ise evrensel nitelikteki gerçekler ve insan doğası.
3.soruya esasicilik dedik,esasicilikte öğretmen tek otoriter,öğretmenin rolü daha fazladır gibi anahtar kelimelerimiz var.Esasicilikte temel görevin kültürel mirası aktarmak olduğunuda unutmayalım,paragrafta bunada değinmiş.

4.soruya da A diyorum ben sedef çünkü ontoloji varlık problemiyle ilgilenen varlık bilimiydi.Varlığın kökenini araştırıyordu.

Sedef cim biraz geç oldu çünkü unutmuştum ben buraya yazdıgımı:27:
Başlıyorum soruları açıklamaya:
1.sorudan başlayalım.Eğitim kurumlarının temel işlevinde toplumsal işlevler vardı hatırlarsan bunun içeriği de toplumun devamını sağlama ve gelişimin sağlama idi,bu paragrafta daha çok üretim üzerinde durulmuş,bireye toplumsal sorunları çözme becerisi kazandırmak üzerinde durulmuş bu da toplumsal işlevlerin arasında.Ekonomi şıkkına düştüysen ekonomik işlevlerde ne vardı bilinçli üretici ve tüketici yetiştirme,nitelikli insan gücü yetiştirme gibi bariz esaslar söz konusu ama paragrafta herhangi anahtar kelimelere rastlayamıyoruz.
2.soruya daimicilik dedik çünkü;daimicilikte temel hedef temel ve değişmez gerçeklere uyum sağlayabilecek bireyler yetiştirmekti,anahtar kelimelerimiz ise evrensel nitelikteki gerçekler ve insan doğası.
3.soruya esasicilik dedik,esasicilikte öğretmen tek otoriter,öğretmenin rolü daha fazladır gibi anahtar kelimelerimiz var.Esasicilikte temel görevin kültürel mirası aktarmak olduğunuda unutmayalım,paragrafta bunada değinmiş.
sağol canım benim hepsini anladım, evet 1. soruda ekonomi yaptım ama paragrafın bütünlüğüne baktığımda toplumsal bariz.. ben direk üretim gördüm diye ekonomiye daldım. 3. soruda entellektüel lider demesi beni daimiciliğe itti. daimiciliğin anahtar kelimelerinde entellektüel yok muydu? tamam öğretmenin otoriterliği sıkı çalışma disiplin vs. bunlar esasicilik, ama o entellektüel kafamı kurcaladı :44:
4. evet ontoloji olcak ama anlamadım canım ya orda gerçeği irdelemiyor mu? :26:

Hayır canım entellektüel anahtar kelimemiz değil daimicilikte,daimicilikte eğitimin amacı üstün zekalı kişiler yetiştirmek akıllı kişileri serçmekti belki de ordan aklında öyle kalmıştır.
Kuzum ontoloji de sorulan sorular neydi?gerçek,insan,tanrı,yokluk,varlık nedir?Var mıdır yok mudur?İnsanın var olma amacı nedir?....gibi varlığın kökenini araştıran sorularla ilgilenir paragrafta çok net veriyor bu soruları bize kuzum çok derin düşünme lütfen:52:

Hayır canım entellektüel anahtar kelimemiz değil daimicilikte,daimicilikte eğitimin amacı üstün zekalı kişiler yetiştirmek akıllı kişileri serçmekti belki de ordan aklında öyle kalmıştır.
Kuzum ontoloji de sorulan sorular neydi?gerçek,insan,tanrı,yokluk,varlık nedir?Var mıdır yok mudur?İnsanın var olma amacı nedir?....gibi varlığın kökenini araştıran sorularla ilgilenir paragrafta çok net veriyor bu soruları bize kuzum çok derin düşünme lütfen:52:

ayy evet ya, tamam anladım canım.. ooffffff hiç sevmedim bu dersi, çok gereksiz bi ders bence :ssz:

7.Milli Eğitim Şurasında hazırlanan programların 2 yıl süreyle denenmesi ve deneme sonuçlarına göre söz konusu programın geliştirilerek ülke çapında yaygınlaştırılması konuları ele alınmıştır.
Buna göre aşağıdakilerden hangisi program tasarılarının uygulanmadan önce denenmesinin gerekçelerinden biri olamaz?

A-proogramın eksikliklerini belirleme
B-programın temele aldıgı felsefenin uygulamaya yansıyıp yansımadıgını ortaya koyma
C-öğretmenlerin programı uygulamadaki sorunlarını belirleme
D-Ülke çapında gerçekleşecek uygulama için eylem planları hazırlama
E-hedeflerin konu alanının ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamadıgını belirleme

7.Milli Eğitim Şurasında hazırlanan programların 2 yıl süreyle denenmesi ve deneme sonuçlarına göre söz konusu programın geliştirilerek ülke çapında yaygınlaştırılması konuları ele alınmıştır.
Buna göre aşağıdakilerden hangisi program tasarılarının uygulanmadan önce denenmesinin gerekçelerinden biri olamaz?

B-programın temele aldıgı felsefenin uygulamaya yansıyıp yansımadıgını ortaya koyma

cevap d mi canım

Son düzenleme:

tubim ben e dıyorum ama emın olmamakla birlikte tabiiii:18:

Eyy e diyen sevgili hatunlarım niye e dediniz bir açıklama yapıverin:ssz:Cevap e...

Eyy e diyen sevgili hatunlarım niye e dediniz bir açıklama yapıverin:ssz:Cevap e...

canım onemli olan her zaman hedeflerin ihtıyacı karsılayıp karsılamadıgıdır.
dıger sıklarda dogru ama asıl olan ıhtıyaclardır.
eger ıhtıyaclar karsılanmazsa uygulamanında bir mantıgı olmaz
yani mesela ogrtmenın deneyım kazanması falan bunlar 2.plandadr. hedefler ıhtıyacı karsılamadıktan sonra ogretmen deneyım kazanması bi işe yaramaz.

Mikro öğretim uygulamalarında ders planı hazırlayan öğretmen adaylarının sıklıkla yaptığı hata bir ders sürecinde kazanımları gerçekleştirmede yararlanılacak öğretim uygulamasını etkili bir şekilde seçememeleridir.Öğretmen adaylarının günlük planlarının işlevsel hale getiren bu hataların daha sonraki planlama faaliyetlerinin etkililiğini artırması sağlanmalıdır.
Buna göre mikro öğretim uygulamalarının günlük planların hazırlanması sürecinde aşağıdaki bilimsel temellerden hangisinin dikkate alınmasını sağladığı söylenebilir?
a-bireysel
b-ekonomik
c-sosyal
d-felsefi
e-tarihi

Back