Umarım sorun budur ve kolayca tedavi edilebilirgebeligimin 6.haftasinda progesteron eksikliğinden düşük yasama riski vardı hemen progestana başlattılar ve çok şükür değerim normale 3 ay içinde döndü. Gebe kalsan da inşallah önlemi var demekki. Hayırlısı olsun
Merhabalar bende 4 yıldır progesteron ve yumurta çatlama durumlarindan muzdaribim bu test istenilen faza göre değerleri değişiyor mesela çatlama olup olmadigini anlamak için adetin 21. Günü yapiyotlar bu testi 0- 5 arası yumurtlama olmamış 5 ve 10 üzeri içinde olmuş ama kaliteli değil gözüyle bakiyolar 10 ve üzeri içinde garanti diyolar ama sen diyceksin ki şimdi düşük degerle de hamile kalınıyor mu burdaki kaç yıllık araştırmalarıma göre düşük degerle kalan olmuş ama coooooook düşük bir ihtimal heralde ki birkaç kişiden ancak okudum yeme içmeyle ve ilaçla desteklenirse yükseleceğinden eminimMerhaba, bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta kimyasal gebelik yaşamıştım. Öncesinde de 6 haftalık sadece kesesini gördüğümüz sebepsiz düşüğüm var. Son kontrole gittiğimde doktor luteal faz eksikliği yani progesteron eksikliğinden şüphelendi ve adetimin 12. günü yumurta kontrolü için muayeneye çağırdı. Daha önce bu durumu yaşayan var mı acaba?
Progesteron testi ne zaman yapılıyor?
Bu ay korunma denemeye devam edin dedi. Ben bu ay gebe kalırsam progesteron hemen yükselebilen bir şey mi?
Ben yine doğal yiyeceklerle arttırmaya çalışacağım. Sanırım E vitamini içeren yiyecekler iyi geliyormuş. Bir de Q-Folin verdi. Koenzim q10, iyot, d vitamini ve folik asit içeriyor. Kullanıp da memnun kalan var mı?
Bir de kan pıhtılaşması testi yaptırmak istediğimi söyledim. Gerek olmadığını, bu durumu kalp durmalarında kontrol ettiklerini söyledi ama ben yine de her ihtimale karşı yaptırmak istiyorum en azından o ihtimal varsa bilelim diye. Sizce iyi olur mu?
Çok teşekkürler şimdidenAllah gönülden isteyen herkese nasip etsin, kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah
Evet haklısınız düşük değerlede kalanları okudum. 12. Gün yumurta takibine gittim 1 yumurtam gelişmişti 14 mm olmuştu. 4-5 güne çatlama bekliyoruz ben de testle kontrol ediyorum zaten progesteron testini de sordum ama doktorum sen ilaç kullanacağın için değerin doğru çıkmaz o yüzden 21. Günde test yapmamıza gerek yok dedi. Şimdilik 17. Günde progestana başlayıp 10 gün sonra ilacım bittiğinde test yapacağım. Pozitifi görürsek kontrole gidip ilaca devam edeceğim. Bakalım inşallah sorun budur da kavuşuruz sağlıcaklaMerhabalar bende 4 yıldır progesteron ve yumurta çatlama durumlarindan muzdaribim bu test istenilen faza göre değerleri değişiyor mesela çatlama olup olmadigini anlamak için adetin 21. Günü yapiyotlar bu testi 0- 5 arası yumurtlama olmamış 5 ve 10 üzeri içinde olmuş ama kaliteli değil gözüyle bakiyolar 10 ve üzeri içinde garanti diyolar ama sen diyceksin ki şimdi düşük degerle de hamile kalınıyor mu burdaki kaç yıllık araştırmalarıma göre düşük degerle kalan olmuş ama coooooook düşük bir ihtimal heralde ki birkaç kişiden ancak okudum yeme içmeyle ve ilaçla desteklenirse yükseleceğinden eminim
Benim dde 21.gün progesteron 19.55 çıktı sence nasıl yüksek mi kötü mü teşekkür ederim şimdidenMerhabalar bende 4 yıldır progesteron ve yumurta çatlama durumlarindan muzdaribim bu test istenilen faza göre değerleri değişiyor mesela çatlama olup olmadigini anlamak için adetin 21. Günü yapiyotlar bu testi 0- 5 arası yumurtlama olmamış 5 ve 10 üzeri içinde olmuş ama kaliteli değil gözüyle bakiyolar 10 ve üzeri içinde garanti diyolar ama sen diyceksin ki şimdi düşük degerle de hamile kalınıyor mu burdaki kaç yıllık araştırmalarıma göre düşük degerle kalan olmuş ama coooooook düşük bir ihtimal heralde ki birkaç kişiden ancak okudum yeme içmeyle ve ilaçla desteklenirse yükseleceğinden eminim
Merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda herşey yolunda gider ve gebelik yaşarsınızEvet haklısınız düşük değerlede kalanları okudum. 12. Gün yumurta takibine gittim 1 yumurtam gelişmişti 14 mm olmuştu. 4-5 güne çatlama bekliyoruz ben de testle kontrol ediyorum zaten progesteron testini de sordum ama doktorum sen ilaç kullanacağın için değerin doğru çıkmaz o yüzden 21. Günde test yapmamıza gerek yok dedi. Şimdilik 17. Günde progestana başlayıp 10 gün sonra ilacım bittiğinde test yapacağım. Pozitifi görürsek kontrole gidip ilaca devam edeceğim. Bakalım inşallah sorun budur da kavuşuruz sağlıcakla
Bu arada yarın kan pıhtılaşma testine gidiyorum. Doktorum istemedi ama ben her ihtimale karşı görmek istedim, olur da ileride bundan kaybedersem pişman olurum çünkü yaptırmaz isem...
Allah gönülden isteyen herkese nasip etsin inşallah hep dualarımda
Çok teşekkür ederim sağolun henüz doğrulanmış değil ama inşallah sorun budur da tedavi ile sağlıklı olurMerhabalar öncelikle çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda herşey yolunda gider ve gebelik yaşarsınızprogesteron eksikliği konusunda bir belirti yaşadınız mı acaba onu sormak istiyorum adet döngüleriniz, yumurtlamadan sonra kaç gün sonr adet oluyordunuz?
Bende kendimde acaba var mı diye düşündüm zaman zaman yumurtlamadan 12 gün sonra regl olunca falan düşündüm o yüzden sormak istedim sizede. Aslında bende tam emin olmamakla birlikte böyle bi sıkıntı olsa dahi gebelik oluyor sadece acil progesteron takviyesi yapılacak diye biliyorum umarım sizinkide çözülürÇok teşekkür ederim sağolun henüz doğrulanmış değil ama inşallah sorun budur da tedavi ile sağlıklı olurŞöyle söyleyeyim daha önce takvimle takip ediyordum ama testle hiç yumurtlamayı takip etmedim yani yumurtlamadan kaç gün sonra regl olduğumu bilmiyorum henüz, gebelik düşünmediğim için hiç bilgimde yoktu ta ki Haziran ayında beklenmedik hamileliğime kadar... Öğrendikten 2 gün sonra normal regl ile düştü malesef 6 haftalıktı... Ondan sonra bebek istediğimize karar verdik ve öyle araştırıp öğrendim ama baktığım zaman belirtilerini araştırdığımda şu belirtiler var bende. Adetlerim 25-35 gün aralığında değişiyordu. Adet olduğum gün karın ağrısı çekiyordum çoğunlukla. Göğsümde fibrokistler var. (Bu da belirtiler arasındaymış) Bi ara kilo alımım diyete rağmen anlamsızdı. Libido düşüklüğüde vardı zaman zaman. Bu tarz belirtiler varmış ama ondan mı değil mi şuan bilemiyorum tabii.
Bu arada yumurta takibinde rahim kalınlığı normal ve 3 çizgi paterni normaldi. 10-15 gündür progesteronu yükseltebilecek besinler yiyorum belki onunda faydası olmuştur.
Evet çok şükürki gebelik oluşuyor. İlki beklenmedikti, ikincisi 2 ay sonra bilerek ilk denememizde oldu ama kimyasal gebelik geçirdim. İnşallah sorun budur da takviyeyle çözülürBende kendimde acaba var mı diye düşündüm zaman zaman yumurtlamadan 12 gün sonra regl olunca falan düşündüm o yüzden sormak istedim sizede. Aslında bende tam emin olmamakla birlikte böyle bi sıkıntı olsa dahi gebelik oluyor sadece acil progesteron takviyesi yapılacak diye biliyorum umarım sizinkide çözülür
En azından gebelik oluşuyor böyle düşünün:) takipte kalır gebelik oluşur oluşmaz takviye alırsanız düşük de olmaz inşallah :) bizde bu ay ovulasyon günlerini değerlendirdik bakalımEvet çok şükürki gebelik oluşuyor. İlki beklenmedikti, ikincisi 2 ay sonra bilerek ilk denememizde oldu ama kimyasal gebelik geçirdim. İnşallah sorun budur da takviyeyle çözülür
Öyle tabi Allaha çok şükür böyle verip böyle aldığı içinEn azından gebelik oluşuyor böyle düşünün:) takipte kalır gebelik oluşur oluşmaz takviye alırsanız düşük de olmaz inşallah :) bizde bu ay ovulasyon günlerini değerlendirdik bakalım
Öyle tabi Allaha çok şükür böyle verip böyle aldığı için
Hepimiz için hayırlısıyla olur inşallah peşpeşe öğreniriz güzel haberleriSizin bat ne zaman?
Bat 22 Eylül zaten bu gece çatlama oldu sanırım bu günler yumurtlamaydı denedik bakalım bu sefer tutarsaÖyle tabi Allaha çok şükür böyle verip böyle aldığı için
Hepimiz için hayırlısıyla olur inşallah peşpeşe öğreniriz güzel haberleriSizin bat ne zaman?
Yaaaa gercektenmi çok guzeeeel cikmiissss senin için çok sevindim test falann yaptın mı başka bir engel yoksa gebelik gerçekleşmidtir büyük ihtimalleBenim dde 21.gün progesteron 19.55 çıktı sence nasıl yüksek mi kötü mü teşekkür ederim şimdiden
Evet o ilacı kullanicaksan etkileyebilir umarım güzel sonuçlarla gelirsin lütfen bizlere de yaz sonuclari güzel haberler almak veya duymak istiyorum artık en azinlar burda sizlerden güzel haberler görünce mutlu oluyorumEvet haklısınız düşük değerlede kalanları okudum. 12. Gün yumurta takibine gittim 1 yumurtam gelişmişti 14 mm olmuştu. 4-5 güne çatlama bekliyoruz ben de testle kontrol ediyorum zaten progesteron testini de sordum ama doktorum sen ilaç kullanacağın için değerin doğru çıkmaz o yüzden 21. Günde test yapmamıza gerek yok dedi. Şimdilik 17. Günde progestana başlayıp 10 gün sonra ilacım bittiğinde test yapacağım. Pozitifi görürsek kontrole gidip ilaca devam edeceğim. Bakalım inşallah sorun budur da kavuşuruz sağlıcakla
Bu arada yarın kan pıhtılaşma testine gidiyorum. Doktorum istemedi ama ben her ihtimale karşı görmek istedim, olur da ileride bundan kaybedersem pişman olurum çünkü yaptırmaz isem...
Allah gönülden isteyen herkese nasip etsin inşallah hep dualarımda
Yaaa öyle mi diyorsun anormal bir durum yoktur demi yüksek çıkmasıYaaaa gercektenmi çok guzeeeel cikmiissss senin için çok sevindim test falann yaptın mı başka bir engel yoksa gebelik gerçekleşmidtir büyük ihtimalle
İnşallah çok sağolun, vermez miyim güzel haberler duymak hepimizi motive ediyor.. İnşallah ardarda güzel haberlerle çok mutlu oluruzEvet o ilacı kullanicaksan etkileyebilir umarım güzel sonuçlarla gelirsin lütfen bizlere de yaz sonuclari güzel haberler almak veya duymak istiyorum artık en azinlar burda sizlerden güzel haberler görünce mutlu oluyorum
Ben de eczanede koenzim q10 içerdiğini görüp almıştım, şansıma son kontrolümde doktorum da onu önerdi. Q-folin kullanıyorum 14 gündür inşallah faydasını görürüzYeni bir karar aldım cokarastirdim ve doktor tavsiyesi ile q- folin i kullanmaya karar verdim yumurta kalitesini yükselten gıda takviyesi niteliğinde bir ilacmis fikir arayanlara da öneri olsun
Merhaba tekrardan bu dediğiniz vitamin gibi mi yoksa reçeteli bi ilaç mı yani doktor söylemeden de kullanmak gerekli midirBen de eczanede koenzim q10 içerdiğini görüp almıştım, şansıma son kontrolümde doktorum da onu önerdi. Q-folin kullanıyorum 14 gündür inşallah faydasını görürüzİçinde folik asit, iyot, d vitamini ve koenzim q10 var yumurta kalitesine en çok faydası bulunan şeylerden biriymiş. Fiyatı fena değil diğer koenzim q10 içeren ürünlere göre.