Progesteron düşük çıktı

sngllllll

Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2025
270
50
13
30
Bu ay ki ovülasyon testlerinde hiç Çift çizgi neredeyse görmedim olanlar da pik değildi doktora gittiğimde progesteron testi istedi bugün sonucum çıkmış 1.71 yani düşük çıkmış Şimdi ne yapılacak bilgisi olan var mı Gebe kalmak istiyorum progesteronun düşük çıktığında ilaç kullanıp hamile kalanlar mı

Merhaba
Geçen ay bana da aynı şekilde progesteron testi yaptı doktor 0.2 çıktı bu ay yumurta oluşmamış adet olunca gel takip yapalım dedi
Ama ben ovulasyon testi yaptım testten 2 gün sonra pik oldu test değerlendirdik ve hamile kaldım yani yumurtlama geç oldu ama yakaladım test varsa test yapın geç yumurtlama da olabilir dediği gibi bu ay olmamış da olabilir
Önceki aylarda gördm hep değerlendrdm ama bı ay olmadı testlerle takip ediyorum birde ilaca başladık bakalm nasip

Tiroidd teşhisim var ama doktor bana bişi söylemedi düzensizlk için
Bence bunu da arastir canim, bende insulin direnci vardi duzensizdi sonra duzene girdi evlenince, bebek denerken duzeni bozuldu ve yakin zaaamanda tirodi yavas calisiyo dedi doktor bebek denedigim icin tiroid ilacı kullanmam gerektigini soyledi

Yani progesteron testi o ay yumurtlama olmuş mu diye yapılan bir test yani yumurta büyümüş ve çatlamışsa değer yüksek çıkıyor regl tarihine doğru
Hangi ovulasyon testini kullanıyorsunuz bilmiyorum ama ben bir gebenin günlüğü testlerinden kullandım onun öncesi başka markalar kullandım yine pik gördüm ama olmadı
Ben hamile kaldığım ay rahim filmi de çektirdim temiz çıktı bu testi yaptı doktor yumurtlama olmamış dedi her ay olmayabilir sıkıntı yapma önümüzdeki aya bakalım gibi şeyler dedi hatta çok üzüldüm ama test yapmaya devam ettim iki gün sonrasi yumurta büyüdü rahim filmi çektirmem de etkili oldu diye düşünüyorum
Eğer yumurta büyümüyor catlamiyosa evet ilaç ve çatlatma iğnesi yapılması gerekiyor ama rahim filmi çektirdiniz mi tüpler kapalıysa ne yaparsanız yapın olmaz
Rahim filmi çektirdim tüpler açık bir gebenin günlüğü testini kullanıyorum

Bence bunu da arastir canim, bende insulin direnci vardi duzensizdi sonra duzene girdi evlenince, bebek denerken duzeni bozuldu ve yakin zaaamanda tirodi yavas calisiyo dedi doktor bebek denedigim icin tiroid ilacı kullanmam gerektigini soyledi
Mutlaka gideceğim kontrole teşekkür ederim

Merhaba
Geçen ay bana da aynı şekilde progesteron testi yaptı doktor 0.2 çıktı bu ay yumurta oluşmamış adet olunca gel takip yapalım dedi
Ama ben ovulasyon testi yaptım testten 2 gün sonra pik oldu test değerlendirdik ve hamile kaldım yani yumurtlama geç oldu ama yakaladım test varsa test yapın geç yumurtlama da olabilir dediği gibi bu ay olmamış da olabilir
Yaaa çok şaşırdım bende testte 0.2 çıkınca olması imkansız olarak görüyorum açıkçası devam etmiyoruz ilişkiye de pek

Yaaa çok şaşırdım bende testte 0.2 çıkınca olması imkansız olarak görüyorum açıkçası devam etmiyoruz ilişkiye de pek
Bu ayın 18i progesteron testim diğeri de ayın 20si ovulasyon testi normal yumurtlama gününden bir hafta sonra oldu yumurtlama ve onu yakalayıp hamile kaldım doktor bu ayı boş geçtik artık onumuzdeki aya bakalım dedi hatta o kadar üzüldüm ki yine de bir umut test yaptım evde her zaman aynı tarihte yumurtlama olmuyor takip ederseniz daha iyi olur

Eklentiler

• IMG_20250327_231020.webp
    IMG_20250327_231020.webp
    9,1 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG20250220221155.webp
    IMG20250220221155.webp
    33,6 KB · Görüntüleme: 6
Bu ayın 18i progesteron testim diğeri de ayın 20si ovulasyon testi normal yumurtlama gününden bir hafta sonra oldu yumurtlama ve onu yakalayıp hamile kaldım doktor bu ayı boş geçtik artık onumuzdeki aya bakalım dedi hatta o kadar üzüldüm ki yine de bir umut test yaptım evde her zaman aynı tarihte yumurtlama olmuyor takip ederseniz daha iyi olur
Ya peki 21.gün mü baktırdınız progesterona

Ya peki 21.gün mü baktırdınız progesterona
Evet 21 veya 23. Gün olması lazım halbuki ovulasyonda pik görmüştüm 14. Günü yumurtlama oldu sandim değerlendirdik de o günleri ama doktor istersen bı bakalım dedi emin olmak için öyle gittim kan verdim o kadar emindim ki yumurtlama olduğuna sonucu böyle görünce şok oldum sanırım büyüdü ama çatlamadı neyse artık önümüzdeki aya dedim ama korktum da bı yandan acaba hep böyle mi bu yüzden mi olmuyor falan diye öylesine test yaptım yine iki gün sonra pik oldu ve hamile kaldım
Hamilelik takibi için başka bir doktora gidiyorum adet tarihine gore çocuk bir hafta geride dedi evet çünkü yumurtlama geç oldu dedim yani geç döllenme takip mi ettin dedi evet dedim tam test yaptığım tarihle uyumlu gidiyor şuan bebek o yakaladığım gün oldu yani nasip işi gerçekten normalde adetlerim hep düzenli olur her ay aynı tarihlerde pik görürdüm ilk kez adete yakın takip ettim yani doktor öyle diyince gerçekten bir ayda bikac kez yumurtlama olabiliyormuş çoklu test alın ve devam edin tavsiyem veya gün aşırı ilişki önemli biz açıkçası pik gördükten sonra birakiyorduk adete yakın zamanlarda

Tabiki eşiminde sperm sonucu iyi
Anladım yumurta büyüyor ve catliyorsa folik asit takviye falan kullanıp ovulasyon günlerinde düzenli ilişkiden başka yapacak bişey yok sanırım benim esimde de problem çıkmadı ama ben hergun ona keçiboynuzu özü yedirdim bir de havuç yedik baya bir de benim d vitaminim çok düşüktü onun hapını kullandım bi de magnezyum hapı kan degerlerinize de bı baktırın o da etkiliyormus
Yumurta takibi yaptırıyor musunuz bazen yumurta büyüyor ama gelişmiyor kaliteli olmuyor amh testi yaptırdınız mı etkileyen çok şey var stres çok etkiliyor gerçekten

Evet 21 veya 23. Gün olması lazım halbuki ovulasyonda pik görmüştüm 14. Günü yumurtlama oldu sandim değerlendirdik de o günleri ama doktor istersen bı bakalım dedi emin olmak için öyle gittim kan verdim o kadar emindim ki yumurtlama olduğuna sonucu böyle görünce şok oldum sanırım büyüdü ama çatlamadı neyse artık önümüzdeki aya dedim ama korktum da bı yandan acaba hep böyle mi bu yüzden mi olmuyor falan diye öylesine test yaptım yine iki gün sonra pik oldu ve hamile kaldım
Hamilelik takibi için başka bir doktora gidiyorum adet tarihine gore çocuk bir hafta geride dedi evet çünkü yumurtlama geç oldu dedim yani geç döllenme takip mi ettin dedi evet dedim tam test yaptığım tarihle uyumlu gidiyor şuan bebek o yakaladığım gün oldu yani nasip işi gerçekten normalde adetlerim hep düzenli olur her ay aynı tarihlerde pik görürdüm ilk kez adete yakın takip ettim yani doktor öyle diyince gerçekten bir ayda bikac kez yumurtlama olabiliyormuş çoklu test alın ve devam edin tavsiyem veya gün aşırı ilişki önemli biz açıkçası pik gördükten sonra birakiyorduk adete yakın zamanlarda
Yaaa bende sizinle aynı durumdayım iki ay üst üste böyle 0 lı değerler çıkınca dedim hiç yumurtam çatlamıyor mu yumurtlama sorunum mu var ama diyprum diğer değerlerim de sorunlu çıkardı yada adet düzensizliği vs olurdu ama bakıyorum herşey yolunda oysaki.
Tüp bebek diye eşimi ikna etmeye çalışıyorum bi kaç gündür.
Açıkçası bana umut oldunuz bende genelde düzenli ovülasyon görüyorum gayet de pik oluyor öbür gün çatlıyor sonra bırakıyorum test yapmayı.
Ama demek ki Allah ol deyince oluyormus iyi geldi sizden bjnları duymak kendimi yedim bitirdim kaç gündür rahatladım şuan

Back
X