Progestan

Mavi Anne

1 Minnak Annesi ❤
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2016
1.157
1.431
133
Pko hastasıyım. 45 günde bir adet görüyorum. 2 dönemdir progestan kullanıyorum. İlk kullandigimda 10.gün adetim geldi. 2.kullandigimda ise 12.gün. 10 gun erken gelmis oldu çok mutlu oldum.
Yan etkileri yüzünden bırakanlar oluyor bence bırakmayın. Bende de cok sersemlik yaptı. İçtikten 1 saat sonra etki basliyordu. Düz yolda esimin elini tutmadan yürüyemez olmustum ama ilacı bırakmadım.
Yumurtlama günlerimde ilişki oluyor ama yumurtalarim büyümüyor demek ki hamile kalamiyorum. Bunun için bir şey yapmalı mıyım zamana mi bırakmalıyım bilmiyorum.

Allah bana da isteyen herkese de nasip etsin :anneadayı:

Merhaba canım bilmiyorum duydun mi ama bence bir süre ilaç kullanma ve hayıt suyu aslan pençesi falan iç derim ben saracoglunda n dinlemiştim bu progestan falan yapay hormon önermiyor hormonlar çok önemli bu kadar oynanmamali diyor senin de hormonlar ile ilgili adet gorememe büyük ihtimal

Merhaba canım bilmiyorum duydun mi ama bence bir süre ilaç kullanma ve hayıt suyu aslan pençesi falan iç derim ben saracoglunda n dinlemiştim bu progestan falan yapay hormon önermiyor hormonlar çok önemli bu kadar oynanmamali diyor senin de hormonlar ile ilgili adet gorememe büyük ihtimal
Canım teşekkür ederim yorumun için. Ama ben hormon testi her ay yaptırıyorum. Hormonlarimda hicbir sıkıntı yok cok şükür. Hepsi cok güzel. 3 aydır hayit ve folikasit içiyorum onların etkisi sanirim.
Bu dönemimde sogan suyuna basladim. Incir kuru yapicam yarın insallah. Bugün adet gördüm.
Ben normalde agri kesici bile icmeyen insanim. Aburcuburu tatliyi falan da cikarttim hayatimdan kistleri tetikledigi icin. Progestani da surekli kullanmayi dusunmuyorum. 45 günde bir adet oldugum icin mecburdum. Adetimi duzene sokmam gerek kistlerin yok olmasi için. Sogan suyu da ekstra temizliyor zaten.
Benim tek sıkıntım yumurtalarimin olgunlasmamasi. Incir kürü de buna yarayacak allah nasip ederse :dua:

Anladım canım çok şükür ki hormonlar normal allah şifa versin hepimize
Benim de bu ikinci ayım progestanda. Geçen mart ayında kullandığımda 2 nisanda progestanı bitirdim 4 nisanda adet oldum. Bu kez kullandığımda ise 23 nisanda başladım 28 nisanda bitti 6 gün verdi yine doktorum. 8 gün oldu biteli hala adet olmadım. 4 gündür hafiften kasık ağrım oluyor arada falan henüz bi adet durumu söz konusu değil. 5 gün geciktim sanırım. Umudum yok fakat heyecan ve şaşkınlık var. Hayırlı olsun inşaallah herkes için...

Benim de bu ikinci ayım progestanda. Geçen mart ayında kullandığımda 2 nisanda progestanı bitirdim 4 nisanda adet oldum. Bu kez kullandığımda ise 23 nisanda başladım 28 nisanda bitti 6 gün verdi yine doktorum. 8 gün oldu biteli hala adet olmadım. 4 gündür hafiften kasık ağrım oluyor arada falan henüz bi adet durumu söz konusu değil. 5 gün geciktim sanırım. Umudum yok fakat heyecan ve şaşkınlık var. Hayırlı olsun inşaallah herkes için...
Benim de ilk kullanisimda biraktiktan 2 gün sonra gelmisti. Sonraki kullanisimda 1 hafta sonra geldi. Hamileyim sandim hatta kasiklarimda agri vardi. Ama adet oldum.

Vucut bağışıklık mi kazaniyor ne yapiyor bilmem etkisi azaliyor sanki. Bu üçüncü kullanisim bakalım ne zaman gelecek

Benim de ilk kullanisimda biraktiktan 2 gün sonra gelmisti. Sonraki kullanisimda 1 hafta sonra geldi. Hamileyim sandim hatta kasiklarimda agri vardi. Ama adet oldum.

Vucut bağışıklık mi kazaniyor ne yapiyor bilmem etkisi azaliyor sanki. Bu üçüncü kullanisim bakalım ne zaman gelecek

Malesef bi kaç saat önce bende oldum üzülmek yok sadece inanalım Allah büyük olacak inşaallah. Hepimize versin Allah...

Malesef bi kaç saat önce bende oldum üzülmek yok sadece inanalım Allah büyük olacak inşaallah. Hepimize versin Allah...
İnşallah canım benim. Rabbim tüm hasret çekenlere nasip etsin hayırlısıyla. Umudu kesmek yok. Bir dahaki aya nasipse :dua:

bende geçen sene ilk pko olduğumu öğrendiğimde doktorum vermişti 2 ay kullanmıştım. sonra öğrendim ki bu ilaç gebeliğe hazırlamak amacıyla düşük riski azaltmak içinmiş. daha sonra başka bir doktor da tedaviye başladım .. şuanda çok yeni bir hamileliğim var ve doktorum bana pko yüzünden düşük olmaması için progestan verdi. hamilelikte ne kadar süre kullanılması gerekiyor... bir de kullanım dozu bana garip geldi. sabah 1 akşam 2 dedi :olamaz: çalıştığım için belki iş yerinde sersemlik yapmasın diye verdi ama acaba bu şekilde kullanan var mı?

Ben de gunde (sabah aksam 200mg ) 400 mg progestan kullaniyorum.
Hapi aldiktan 3,4 saat sonra oyle kafa yapiyor ki:confused: bir hos oluyorum.
Bebek konusunda ise cok unlu.bi dr var da maddi imkaniniz varsa gidim derim.
Yakin arkadasim mucize bir sekilde anne oldu,en azindan bir muayeneye gidin derim.isim yazmayacagim.
Dr un ismi de soyismi de _u_ harfiyle basliyor
Hastane bahcelievler e-5 de bi ozel hastane .

bende geçen sene ilk pko olduğumu öğrendiğimde doktorum vermişti 2 ay kullanmıştım. sonra öğrendim ki bu ilaç gebeliğe hazırlamak amacıyla düşük riski azaltmak içinmiş. daha sonra başka bir doktor da tedaviye başladım .. şuanda çok yeni bir hamileliğim var ve doktorum bana pko yüzünden düşük olmaması için progestan verdi. hamilelikte ne kadar süre kullanılması gerekiyor... bir de kullanım dozu bana garip geldi. sabah 1 akşam 2 dedi :olamaz: çalıştığım için belki iş yerinde sersemlik yapmasın diye verdi ama acaba bu şekilde kullanan var mı?
İlaç zaten sersemlik yapıyo. Her bünyede aynı mı bilmiyorum ama bana günde 1 tane sadece akşamları veriyor doktorum. Ve yarım saat geçmeden uyku yapmaya başlıyor rahat rahat uyuyorum. Gebelik olduğu için sabah 1 akşam 2 vermiş olabilir çünkü düşükten korunmanı sağlıyor aynı zamanda progestan. Sağ salim sağlıkla 9 ayını bitirir kucağına alırsın inşaallah arkadaşım ❤

bana tüp bebek tedavisinde fitil şeklinde kullandırdı. ben aşırı fayda görmedim lekelenmem varken. 6. günde pruloton vermişti. pruloton anında lekelenmemi kesmişti.bende iğne daha etkili sanırım.

Bana günde bir, gece kullan demişti adetimi düzene sokmak için. 2 ayda bir adet görüyordum. İse yaramadı, günde 2 doza çıkardım. O zaman adetim 10 gun erken geldi iyi oldu. Ama gercekten acayip yan etkisi var gözlerim dönüyor sersem gibi oluyorum.
Hem adeti düzene sokmak hem de hamilelerin düşük riskini azaltmak icin kullaniliyormus bana öyle demişti.

İlaç zaten sersemlik yapıyo. Her bünyede aynı mı bilmiyorum ama bana günde 1 tane sadece akşamları veriyor doktorum. Ve yarım saat geçmeden uyku yapmaya başlıyor rahat rahat uyuyorum. Gebelik olduğu için sabah 1 akşam 2 vermiş olabilir çünkü düşükten korunmanı sağlıyor aynı zamanda progestan. Sağ salim sağlıkla 9 ayını bitirir kucağına alırsın inşaallah arkadaşım ❤

Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Doğru söylüyorsun belki gebelikde düşük riskinden dolayı dozu fazla vermiş olabilir. Çatlama iğnesi ile hamile kaldım işi sağlam almak istiyorum dedi zaten doktor. Rabbim isteyen herkese tez zamanda sağlıklı bebek haberi almayı nasip etsin :anneadayı::dua::KK200:

Adet duzensizligin varsa veya azsa kesinlikle gizli prolaktine baktirman lazim . devlet hastaneleri prolaktine bakiyor ama ilacsiz bakiyor .ozel hastaneler 50 tl ye ilacli bakiyorlar o da gizli sut hormonu diyorlar kesinlikle ona baktirmani tavsiye ederim

Adet duzensizligin varsa veya azsa kesinlikle gizli prolaktine baktirman lazim . devlet hastaneleri prolaktine bakiyor ama ilacsiz bakiyor .ozel hastaneler 50 tl ye ilacli bakiyorlar o da gizli sut hormonu diyorlar kesinlikle ona baktirmani tavsiye ederim

Pardon canim nette sikinti vardi surekli yollamisim

5 yil önce benim de prolaktinim vardı. İlaçla hemen geçti bir daha çıkmadı. 2 ayda bir kan hormon testi veriyorum hormonların harika diyor doktor.
Ama gizli prolaktin hiç duymamıştım canım ya olabilir mi acaba..

Back