Progestan

funda72

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2008
4.470
6
116
52
Muğla
kızlar aranızda progestan kullananlar vardır muhakkak.ben bişey duydum.bu ilaç gebelikte kullanıldığında konulacak teşhisi geciktiriyomuş.yani bebişimize bişey olduysa gelişimde sorun varsa ölüyse o anda fark edilmesini geciktiriyomuş.hatta internette bi doktora mail atıp sordum cevabını bekliyorum doğruysa sizede haber vericem.ama meraktan çatlıycam aranızda bunu duyan bilen varmı?doğrumu bu?doğruysa çok kötü.o zaman hiç bi yan etkisi zararı yok dene bu ilaç hiçde zararsız değil.

canım bu doğru olabilir fakat ben şöyle duymuştum..sağlıklı bir gebelik değilse vucut bunu muhakkak atıyor...hiçbir ilaç düşüğün kesin çözümü değildir..progestan yalnızca gebelikte progesteron hormonu düşük olanlarda kullanılıyor ve rahim duvarını sağlamlaştırarak bebeğin tutunmasını sağlıyor..onun dışındaki tüm durumlarda zaten gebelik bir şekilde sonlanıyor..birçok kişi kullanıyor bunu hatta ben 3 ay kullandım..allaha şükür 6. ayımdayım ve bebeğim gayet sağlıklı..

canimm zaten progestan diye yaz arattir kendi sitesinde de soyluyor. doktorlar tahlil yapmadan kesinlikle vermemelidirler. aksi takdirde olasi dusugun sadece atilmasini gecikttirir yaziyor.

bu yumurtlamadan sonra ortaya cikan sari cisim- corpus luteum- progestan salgilar. eger bu progestanin yetersiz oldugu saptanirsa bu ilac ilaveten progestan verilerek vucuda bebegin tutunmasi saglanir. ama bu hormon zaten yeterli salgilaniyorsa progestan sadece bebegin atilma suresini geciktiriyor. yani eninde sonunda dusuyor bebek. sadece bir hafta 10 gun neyse iste karninda tasiyorsun.

yani her doktor veriyor ama en dogrusu tahlilleri yapip ilaci vermek.

kızlar haklısınızda sanırım sız normal yolla hamıle kalanlardansınız ben ve bnm gbı bıcok kısı tup bebekle hamıle kaldıgımız ıcın progestanı rahmı desteklemek amakclı mecbur kullanıyrz zaten ılacın prospektusunu okuduysanız orda bu konu acıkca belırtılms nıye olumsuz durumlarla kafanızı karıstıryrsnz kı

Ben de tüp bebekle hamile kaldım.Bana transfer yapılmadan bir gün önce -yani daha hamile olup olmayacağım bile belli değilken- verildi .Ben jel olanından kullanıyorum.10 hafta oldu şu anda .Halen devam ediyorum.Benim tanıdığım tüm tüp bebek hastalarına verildi.

evet bende tahlil yapılması gerektiğini okudum.ama bana yapılmadan pat diye verildi.bir daha olursa tahlil isteyeceğim.sağol.a.s.

canım sağol yazdıkların için.ben endişelendim duyuncada.inşallah bende sağlıklı bebişe sahip olurum gene.a.s.

2 aylık hamileyım gecen sene düşük yaptığım için bu hamıleliğimde cocuk tutunabılsin dıye baska ılaclarla bırlıkte progestanıda verdı halada kullanıyorum 3 aylık tan sonra düşük riski daha da aza indiği ıcın bırakıcam sanırım doktor bana tahlil felan yaptırmadı her dusukten sonra genelde bu ılacı verıyormus doktorlar benım arkadasım da dusukten sonra bu ılacı kullanmıstı :1rolleyes:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…