Tamam nası bi ilaç o bi şu dile koyulup eriyen ilaç mı?Ben 2. Aydan beri kullaniyorum doguma kadar mecbur kullanacagim. Metpamid verdi doktor kusmamak icin bence doktorunuzla gorusup kullanabilirsiniz. Kusarsaniz ilac bosa gider tam emilmemisse.
Arkadaşlar 9 haftalık hamileyim şu ana kadar hiç mide bulantım olmadı sabahları tuvalette filan bazen kötü oluyordum ama hemen geçiyordu hafta sonu kahverengi bi akıntı oldu doktora gittik progestan verdi ilacı içtikten sonra ne yediysem çıkarmaya başladım size sorularım var
Progestan içtiğim için mi yoksa zamanı geldiği için mi kusuyorum?
Kusmamak için ne yapmam lazım( öğretmenim okulda daha kötü midem bulanıyor)
Progestan içtikten sonra kusarsak ilacın etkisi ortadan kalkar mı?
Cevaplarsanız sevinirim
Doğru bu kadar etkili olamaz zaten içtikten 6 saat sonra falan kustum cuma gününe kadar içeceğim mecbur doktor belki bırakırsın demişti akıntı geçtiğindeBulantılar zaten bu haftalarda başlıyor. Progestan ağızdan alınınca ekstra bi baş dönmesi de yapar zaten. Bana doktorum o yüzden vajinal olarak kullan demişti.
Bunu doktoruna söyle istersen.
Ama bulantılar başlamıştır yoksa etki yapmaz öyle :)
okulda kusmaktan çok korkuyorum benKusmamak için birşey yapamazsın ne yapsam fayda etmedi. 14 15 haftalara kadar azalarak devam eder.
kusmaya care bulamazsan vajinal kullanim oneriyo dr lar.hem daha etkiliyms.maalesef ilacin biraz yan etkileri var bas donmesi kusma gibiCevap verecek kimse yok mu
Onun bi zararı yoktur di mi? Vajinal yoldan almanın yaniBen fitil olarak kullandım.
Uyku ve baş dönmesi yapıyor diye biliyorum normalde ağızdan alınca..
Siz de vajinal yoldan alabilirsiniz.
İnşallah ya bu dediğin ilaçları bi sorarım doktora sağolProgestanı fitil olarak kullanın doktorunuza sorarak tabii. Ağızdan alınınca yan etkileri daha fazla ama kusmalariniz sadece buna bağlı olmayabilir. Benim de 7.hafta da başladı kusmalarim. Okulda dakika başı tuvaletteydim metpamit filan hiç ise yaramadı hastaneye yatmak zorunda kaldım. Daha etkili bulantı hapları var zofer zofran gibi bende onlarda ise yaramamisti ama çoğu kişide etki etmiş belki size yarar.
Tabi ki yok.. :)Onun bi zararı yoktur di mi? Vajinal yoldan almanın yani