• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

progestan kullananlar lütfen yardım edin...

Mrhb...bende 17haftlk hamileyim geçen aydan beri kullanıyorum progestanı ...dr çok ayakda kalmışın ,çok iş yapmışın kesenin yanında şişlik olmuş onun düzelmesi için düşüğe sebeb olmasın diye vermişti

Ama benim şişlik geçmemiş halaa bebeği sıkıştırıyor dedi bugün ...bunun hakkında varmı bilgisi olan.?

Canim degerlerin dusuk dgl gibi geldi bana doktor daha iyi bilir tabi ama benim ilk hamileligimde 5 6 haftalik hamileyken 1096di beta hcg degerim senin benden cok cok yuksekmis ilk degerin ve ayni zamanda ben de dusuk tehlikesi gecirdim progestan vermisti doktor bol bol dinlen demisti kanamam 1ay kadr azar azar devam etti sonra kesildi ve benim cocugum cok saglikli geldi dunyaya suan 2 yasinda cok sukur. Simdi ikinciye hamileyim bunda da dusuk tehlikesi yasadim yine progestan kullandim ve duzeldi sen de bol bol dinlen bol sivi tuket ve progestanini ihmal et bir de bol dua et tabi ki. Rabbim saglikla bebegini kucagina almayi nasip etsin insaallah

evet kasılmalarım var, çok teşekkür ederim :) peki mesela doktor günde iki tane dedi ama prospektüste sabah bir tane akşam iki tane yazıyor. o da kafamı kurcaladı biraz.
Kanaman lekelenmen falan olmadığı için o dozdan başlamıştır , yeterli olmazsa artırır.Benim doktorum 1x200 mg basladı leke gecmeyince 2x200 mg yaptı yine gecmeyince günde bir kez %8 lik vajinal e gecti, o kesti lekeyi...hala devam ediyorum ama ilaca 12 hafta bitene kadar da devam edicem muhtemelen...

Kanaman lekelenmen falan olmadığı için o dozdan başlamıştır , yeterli olmazsa artırır.Benim doktorum 1x200 mg basladı leke gecmeyince 2x200 mg yaptı yine gecmeyince günde bir kez %8 lik vajinal e gecti, o kesti lekeyi...hala devam ediyorum ama ilaca 12 hafta bitene kadar da devam edicem muhtemelen...
çok teşekkür ederim . Allah yardımcınız olsun. kanamadan dolayı demek ki farklılıklar var. inşallah devam etmez bu durum da daha rahat edersiniz

çok teşekkür ederim . Allah yardımcınız olsun. kanamadan dolayı demek ki farklılıklar var. inşallah devam etmez bu durum da daha rahat edersiniz
çok şükür kanama yok artık tekrar oral e geçtik, 16. haftaya kadar devam edicez dedi dr son kontrolümde sebebi de ilk başladığımda kendi vücudumun ürettiği progesteron un çok düşük olması..16. haftada vücudun tekrar devreye girecek o zamana kadar devam edicez dedi...

Suan 9+6 yiz.. 3 gun once ilk başta kahverengi 2-3 saat sonra baya kipkirmizi kanamam oldu. Bebegim iyi cok şükür. Kanamanin oldugu gun igne yaptilar. 3 gundur yatiyorum evde 1 ay rapor verdi ise gitmiycem. Bugun hafif hafif kasik agrilarim basladi yine ama cok sukur bir iki damladan fazla kanama yok. Progestan 200 mg baslayalim dedi gunde 1 tane. Ctesi de kontrolumuz var.. kendimi cok strese soktum ister istemez bebegime bisey olucak diye. Progestan işe yarıyor degil mi??? :(

Arkadaşlar bende daha yeni hamileyim doktor hiçbir sorun yok dedi bebeğimin kesesini de gördük ama bana yine de sorun olmadığı halde düşüğü önleyici ilaç verdi önlem amacıyla merak edilecek bişeyin Yok dedi ilk gebelik olduğu için önlem amacıyla kullanmamı istedi. Sizce bu normal mi kullanmalı mıyım

Back