Progestan ignenin neden oldugu kalca agrisi

Echn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2019
2
0
45
Merhaba, tup bebek tedavisi nedeni ile hergun progestan igne oluyorum. Kalcamda igne yapilan yerde agriya neden oluyor. Agrilar icin onerebileceginiz birsey varmi?

İlk günler benimde çok ağrıyordu hatta ilk transfer sonrası vurulduğumda 3 gün üzerine oturamadım sağ tarafa dönemedim sonra bir kere acilde vuruldum oda fena değilki ilkine nazaran daha cabuk geçti acısı sonra da hem alıştım hemde vuran hemşireye bağlı galiba sağlık ocağında hep aynı kişi vuruyor hiç ağrı duymuyorum iğne vurulmamış gibi günlük hayatımı etkilemiyor. Bir çözümü var mı bilemiyorum. İmkanın varsa baska birine vurdur

İlk günler benimde çok ağrıyordu hatta ilk transfer sonrası vurulduğumda 3 gün üzerine oturamadım sağ tarafa dönemedim sonra bir kere acilde vuruldum oda fena değilki ilkine nazaran daha cabuk geçti acısı sonra da hem alıştım hemde vuran hemşireye bağlı galiba sağlık ocağında hep aynı kişi vuruyor hiç ağrı duymuyorum iğne vurulmamış gibi günlük hayatımı etkilemiyor. Bir çözümü var mı bilemiyorum. İmkanın varsa baska birine vurdur
Tesekkur ederim

Benim de iğnede 2. Günüm dün gece her döndüğümde uyandım halsizlik yaptı. Bugün ikinciyi başka birine yaptırdım çok dikkat ettiği halde şu an yürüyemiyorum oturamıyorum midem de bunla mı alakalı bilmiyorum ama çok ağrıyo 😢😢😢buna 7 hafta nasıl dayanacağımı bilmiyorum yatalak eder insanı bu ilaç yaaaaa :olamaz:yardım edin

Kızlar bugün progestan iğne alırken eczacı dediki, iğneyi vurdurmadan önce elinzde ısıtın o zaman acısı olmazmış, yarın vurulurken deneyecem, siz de deneyin bakalım

merhaba arkadaşlar. bende tüp bebek de kullanmıştım bebeğim tutunamadı ama ben tam iki ay kalçamda koca koca bezelerle yaşadım. iğneler bitiyo ama ağrısı hemen geçmiyor:KK76:

merhaba arkadaşlar. bende tüp bebek de kullanmıştım bebeğim tutunamadı ama ben tam iki ay kalçamda koca koca bezelerle yaşadım. iğneler bitiyo ama ağrısı hemen geçmiyor:KK76:
ya ben bunu hem eczaneci arkadaşıma hem de iğneyi yaptırdığım hemşirelere sordum öyle bir şey yok saçmalama minvalinde konuştular :KK42:

Benimde artık mosmor oldu artık çok ağırıyor dönerken hemen hemen çığlık attırıyo. sanki yürürken oracıkta kocaman şişkinlik var ve aşağıya sarkıyo gibi hissediyorum allah yardımcımız olsun 🤦🏼‍♀️

Ben de transfer öncesi başladım, devlet karşılıyor ve uzun süre kullanıcak diye tercih edildiğini söyledi hemşiremiz, 2 gün devam edebildim, hem çok ağrılı, hem de psikolojik olarak çok kötü etkilendiğim bi süreç geçirdim. İştahım da kalmamıştı, özellikle geceleri hem ağrıdan hem karamsarlıktan dolayı uyuyamadım vs. Sonra değiştirip devletin karşılamadığı karından olana geçtik artı devletin karşıladığı jele. Transferim oldu 2 gün önce. Ama hala bi tarafın ağrısını çekiyorum yatıp dönemiyorum avuç kadar kısım sert, transfer günü de beni çok zorladı. Sanırım bazı bünyelere çok ağır gelirken, bazılarına iyi geliyo. Arkadaşım kullanmış hiç bu şikayetleri yaşamamış, ağrı olmamış.. şans... bu yolda uğraşan herkesi Allah tez zamanda sağlıklı ve sağlıkla bebeklerine kavuştursun inşallah🙏🏻

Aynı şikayetleri ilk tüp bebek deneyimimde bende yaşadım psikolojikmen çok kötüydüm ne yüreyebiliyo ne yatakta dönebiliyodum herhalde bünyeyle alakalı yada farklı iğne mi kullanıyo herkes bilmiyorum

İğneyi yapan hemşireye çok yavaş enjekte etmesini söyleyin yağlı bir iğne olduğu için hızlı enjekte edildiğinde yayılmayarak beze yapıyor kuzular

Kızlar elinizde ısıtın ama öyle beş dakika filan değil on on beş dk hohlaya hohlaya ıstıyorum o zaman gerçekten farkediyor bir de yavaş enjekte edin diyorum ve popomun biraz daha uygun olduğu kadar tabi her yere yapılmıyor ama dışarısına doğru vurmasını istiyorum en iyi böyle sonuç aldım.

Bende bugün ilk ignemi vurulucam ve cok korkuyorum :KK43: ilaci verirken agri hissediyormusunuz yoksa sonrami agri oluyor nasl oluyor?

Bende bugün ilk ignemi vurulucam ve cok korkuyorum :KK43: ilaci verirken agri hissediyormusunuz yoksa sonrami agri oluyor nasl oluyor?
SOnra oluyor canım üç dört saat sonra bende.sulandırıcı da o anda çok yakıyor sonradan bişey olmuyor hangisi daha iyi bilemedim 🤣🤣

SOnra oluyor canım üç dört saat sonra bende.sulandırıcı da o anda çok yakıyor sonradan bişey olmuyor hangisi daha iyi bilemedim 🤣🤣
Sulandirici yakiyormus babamda vuruluyordu koskoca adam korkuyodu😄 ben igne o an vurulurken agri yapar diye korkuyorm sonra agrisin onemli degil😁

İğneden hemen sonra o bölgeye bastırın.. Basılı tutun. Ovalamayın o zaman çok ağrıyor. Bir de yürüyün iğneden sonra 20dk filan yürüyün...beze de kalmıyor agrısı da yanması da 😊 ha bir de hemsire bana eve gidince kolonyalı pamuk ile beze olusursa bezeyi ovala demişti..dağılsın demişti çok şükür o kadar uzun zaman vurulmama ragmen beze olmuşsa bile hemn geçti.. Ben bunu yürümeye baglı yorum... Saglık ocagı için her seferinde hem giderken hem gelirken yürüyordum sıkıntı çekmedim çok sükür

Aynı şikayetleri ilk tüp bebek deneyimimde bende yaşadım psikolojikmen çok kötüydüm ne yüreyebiliyo ne yatakta dönebiliyodum herhalde bünyeyle alakalı yada farklı iğne mi kullanıyo herkes bilmiyorum
herkeste aynı etki olmayabiliyor, tedirgin olma şimdiden, zaten vurulurken hissedilmiyo.. sonrasında da inşallah sen de çok rahat atlatanlardan olursun inşallah🙏🏻😊

İğnede 3. Kutuyu bitirmek üzereyim dostlar ve kalçamın iki tarafı da mosmor ayrıca bezeli🤦🏻‍♀️ iğneyi vuran kişi ne kadar dikkat edip sinek ısırıgı kadar canımı yakmasa da bezeler ve morluk maalesef kaçınılmaz . yürümez ve de hemen üstüne oturur yatarsam bir gün boyunca ağrıyor . İnşallah bebişlerimiz bize tutunurlar da bu işkencelere değer :KK1:

Tüp bebek tedavisi gördüğüm süre boyunca canımı en çok acıtan ve mutsuz olduğum an şu progestan iğnedir yağlı bir iğne olduğunu biliordum ama bu kadar bacak ve kalça ağrısı yapabileceğini sanmıyordum alternatif olarak göbekten vurulana döndüm fakat sabah akşam vurulmamdan ötürü artık göbeğimde de yer kalmadı diyebilirim dönüşümlü kullanıcam maalesef 😓

X