• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Progestan hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi..

Canm sen doktoru dinle ama adetlerin düzenli mı yumurtlama. Günün tam belli mı o gün yumurtluyor musun? Bende pcos var bu soruların cevaplarını veremiyorum böyle durumlarda sen doktoru dinle ona güven

Pcos ne.. Polikistik over degil dimi. Bende polikistikover var çünkü

Evet ilaci verirken zaten "Bu adetini duzene sokacak" dedi. Adet geldikce kistler azalir zaten. Önce tedavi. Belki de bebekten once tedavi olmam gerektigi için 30.gün ic dedi bilmiyorum
Melodi 45 gün adet gören nasıl hamile kalacak demişsin ben en son martta adet gördüm tekrar adet gormeden taa eylülde hamile kaldım 6 ay düşün. Hiç endiselenme Allah verecekse önüne geçilmiyor. Adeti düzenli arkadaşım var onunda olmuyor. Hayırlısı bakalım ama ümitsiz olmayalım bizimde bebislerimiz olacak

Melodi 45 gün adet gören nasıl hamile kalacak demişsin ben en son martta adet gördüm tekrar adet gormeden taa eylülde hamile kaldım 6 ay düşün. Hiç endiselenme Allah verecekse önüne geçilmiyor. Adeti düzenli arkadaşım var onunda olmuyor. Hayırlısı bakalım ama ümitsiz olmayalım bizimde bebislerimiz olacak

Aaa 6 ay adet gormeden mi hamile kaldin cok ilgincmis ilk defa duyuyorum. Bana umut verdin valla allah razi olsun.. Dedigin gibi nasipten öte köy yok. Allah vercekse bebis bir yolunu bulur tutunur annesine.. Hem bizimki polikistikover yani kisirlik degil sukurler olsun ki..
Diğer mesajina da cevap vereyim, benim adet cok duzensiz. 5 aylik evliyim, evlendigimden beri 40'ın altına hic dusmedi döngüm. 43,45,47 diye gitti. Yumurtlama gerceklesiyodur heralde adet gordugume gore..

Ya şimdi ben ilaca basladigimda 30.gündü. 15 gun sonra adetim gelecekti. Belki de yumurtlama donemimde basladim ilaca olamaz mi sence.. Sizin adetiniz duzenli oldugu icin yaklasik 14.gun yumurtlamaniz oluyor, 14 gun sonra da adetiniz geliyor. Sondan 14 sayacagina bastan 14 sayiyor fark etmiyor adet duzenli oldugu icin. 15. Gün ilaci icin diyor. Bana o yuzden 30.gun ic dedi belki.
Beyin firtinasi yapiyorum su an :KK70:
Bu arada esimi de muayne ettircez en kisa zamanda bakalim insallah bir sey yoktur.
Insallah bir problem cikmaz esinizde.Ama umidini kaybetme.Baldizimda da sende olduyu gibi kist vardi.Hic inanmiyordu olacagina bir ay ilaci kullandi,sonra ikinci aya kullanmaya basladiginda yarida artik hamile kalmisdi.Her an ola bilir Insallah.Sende kistlerini takip et demem o.Insan vucutu cok qarib.Benim arkadasim dugunden bir hefta once gidib fokekullerine baktirmidi.Ona folekulun buyumuyor demislerdi.Ama Dugun gecesi hamile qalmis.Yani doktorlar hep 12-20gune diyorlor,heme kestirib atiyorlar.Ama 5.gununde yumurtayanlari da biliyorum ,28.gununde de.Hic umudsuzluga kapilma.Allah isterse her turlu veriyor.Sadece kistlerini takip et.Kendin ic et,hamilelil icin degil.Kadinlarin cogunda bu problem var,ama tedavisi zor olmayan bir sey.Insallah belki de bu ay olursun,buraya yazarsin.Allah biliyor)))

Aaa 6 ay adet gormeden mi hamile kaldin cok ilgincmis ilk defa duyuyorum. Bana umut verdin valla allah razi olsun.. Dedigin gibi nasipten öte köy yok. Allah vercekse bebis bir yolunu bulur tutunur annesine.. Hem bizimki polikistikover yani kisirlik degil sukurler olsun ki..
Diğer mesajina da cevap vereyim, benim adet cok duzensiz. 5 aylik evliyim, evlendigimden beri 40'ın altına hic dusmedi döngüm. 43,45,47 diye gitti. Yumurtlama gerceklesiyodur heralde adet gordugume gore..
Adetimizin olması yumurtladigimiz anlamına gelmiyor canım özellikle pco için mesela benim geçen ay bir sürü yumurtam vardı tesbih tanesi gibi ama işimize yaramıyor çünkü büyüyüp çatlamıyor. İnan doktorda 6 ay adet gormeden hamile kaldım deyince şaşırdı. Pco için şeker hapı kullanıyorum folik asit kullanıyorum hamile kaldığım dönem 15 gün soğan suyu içtim 20 gün sonra hamile olduğumu öğrendim tavsiye ederim

Melodicigim adet olmasi yumurtla olmusdur anlamina gelmiyor.Benim adetim normal ama bir defa gittigimde folekulum yoktu.Bana yumurtaliklar dinleniyor arada kadinlarda dediler.Yani adet oldum yumurtlamisimdir neden hamile kalmadim deme.Uzme kendini.Ben de senin gibi dusunuyordum dediyim seyi yasadim oyrendimki kadinlarda her ay olmak zorunda degil yumurtlama.Her sey etki ede biliyor.Beynini temiz tut,cok dusunme.Inan yeter.Ben boyle inaniyorum.Yukaridan sanki bakiyor bana,geleceyini biliyorum,amma Allah izin verdiyinde.Allah boyle zamanlarda insanlarin ona inancini deniyor)))

Adetimizin olması yumurtladigimiz anlamına gelmiyor canım özellikle pco için mesela benim geçen ay bir sürü yumurtam vardı tesbih tanesi gibi ama işimize yaramıyor çünkü büyüyüp çatlamıyor. İnan doktorda 6 ay adet gormeden hamile kaldım deyince şaşırdı. Pco için şeker hapı kullanıyorum folik asit kullanıyorum hamile kaldığım dönem 15 gün soğan suyu içtim 20 gün sonra hamile olduğumu öğrendim tavsiye ederim
Evet size katiliyorum.Sogan suyu cok etki oduyur.Temizliyor kisti.Oda guzel yontem.zarari yok her seye hayri vardi.

Evet size katiliyorum.Sogan suyu cok etki oduyur.Temizliyor kisti.Oda guzel yontem.zarari yok her seye hayri vardi.
Bilmiyorum valla ben yaptım oldu. 15 gün hiç durmadan yaptım. Bakalım şu adet dönemimde geçsin tekrar yapacağım. O hamileligim 4 ay önce düşükle sonuçlandı tekrardan olmadı ilk bebeğimdi

Melodicigim adet olmasi yumurtla olmusdur anlamina gelmiyor.Benim adetim normal ama bir defa gittigimde folekulum yoktu.Bana yumurtaliklar dinleniyor arada kadinlarda dediler.Yani adet oldum yumurtlamisimdir neden hamile kalmadim deme.Uzme kendini.Ben de senin gibi dusunuyordum dediyim seyi yasadim oyrendimki kadinlarda her ay olmak zorunda degil yumurtlama.Her sey etki ede biliyor.Beynini temiz tut,cok dusunme.Inan yeter.Ben boyle inaniyorum.Yukaridan sanki bakiyor bana,geleceyini biliyorum,amma Allah izin verdiyinde.Allah boyle zamanlarda insanlarin ona inancini deniyor)))

Ben folekullerime mi baktirsam o zaman ya

Kızlar ben de bir suredir sogan kürünü düşünüyorum acikcasi. Ama hayıt ve maca adinda iki bitkisel kapsül yutuyorum. Ayni zamanda folikasit iciyorum. Bir de progestan cikti iste.. 4 koldan cabaliyorum anlayacaginiz. Ustune bir de sogan kürü dokunur mu acaba dedim ondan baslamadim. Lisede icerdim ama adetim duzene girmemisti

Bilmiyorum valla ben yaptım oldu. 15 gün hiç durmadan yaptım. Bakalım şu adet dönemimde geçsin tekrar yapacağım. O hamileligim 4 ay önce düşükle sonuçlandı tekrardan olmadı ilk bebeğimdi

Nasıl yapiyosun peki. Nasil hazirlaniyor. Ac mi tok mu.. Kacinci gun icmek gerekiyor

Nasıl yapiyosun peki. Nasil hazirlaniyor. Ac mi tok mu.. Kacinci gun icmek gerekiyor
Saraçoğlu soğan kürü diye arat canım orada yazıyor ben eksik yada yanlış soylemeyeyim. Bir baş eski köy soğanları olur ya sarı kahverengi gibi o soğan olacak beyaz yada mor olmayacak. Bir soğanı dörde böl klorsuz 2.5 bardak suyla kaynat iliyinca iç. İki öğün aç yapacaksın yemekten yarım saat önce. Ben sabah uyanıp yapamadım aciktigim için hazırlanmasını beklemedim öğlen ve akşam yaptim

Dusukten sonra kontrollerle yapıldı o sıra takip ettik. Alttan ultrasonla bakiliyor. 3 ay yapıldı dusukten sonra 1 yıl tedavi yapılmıyor tekrar hamilelik olur eğer olmazsa bakarız diyorlar ben ısrar ettim doktor yumurta takibini bıraktı nisana kadar dene olmazsa klomen diye ilaç var ona başlayacak. Takibimi bıraktı

Dusukten sonra kontrollerle yapıldı o sıra takip ettik. Alttan ultrasonla bakiliyor. 3 ay yapıldı dusukten sonra 1 yıl tedavi yapılmıyor tekrar hamilelik olur eğer olmazsa bakarız diyorlar ben ısrar ettim doktor yumurta takibini bıraktı nisana kadar dene olmazsa klomen diye ilaç var ona başlayacak. Takibimi bıraktı

Anladim canim. Insallah emeklerimizin karsiligini alicaz.. Sen de zor bir surec atlatmissin. Tam heyecanlanmisken, oldu derken..hayal kirikligi.. Ne denir bilmiyorum ki. Rabbim hepimize nasip etsin anne olmayi. Hasretligi cok zormus gercekten

Pkoluyum kızlar bebeğim olmadı.doktor progestan verdi 1 ay içtim adet oldum bebiş yok bu ay da :KK43:

Anladim canim. Insallah emeklerimizin karsiligini alicaz.. Sen de zor bir surec atlatmissin. Tam heyecanlanmisken, oldu derken..hayal kirikligi.. Ne denir bilmiyorum ki. Rabbim hepimize nasip etsin anne olmayi. Hasretligi cok zormus gercekten
Evet canım düşük çok çok zor resmen boşluğa düşüyorsun. Birde benim hemen olmadı 5. Ayimizda oldu simdi tekrar olmaz diye çok korkuyorum 4 ay oldu daha bebis yok. Bir ay yumurtam vardı 1 tane catlamadi kiste donustu sonra 2 ayda anca eridi sonraki ay işe yarar yumurtam yoktu çok küçüklerdi. Pco da böyle oluyor ama hiçbir doktor hamile kalamazsin demedi hepsi olacak ama zaman lazım dediler. Hayırlısı bakalım sağlıcakla alalım kucagimiza

Evet canım düşük çok çok zor resmen boşluğa düşüyorsun. Birde benim hemen olmadı 5. Ayimizda oldu simdi tekrar olmaz diye çok korkuyorum 4 ay oldu daha bebis yok. Bir ay yumurtam vardı 1 tane catlamadi kiste donustu sonra 2 ayda anca eridi sonraki ay işe yarar yumurtam yoktu çok küçüklerdi. Pco da böyle oluyor ama hiçbir doktor hamile kalamazsin demedi hepsi olacak ama zaman lazım dediler. Hayırlısı bakalım sağlıcakla alalım kucagimiza

Canim dedigim gibi sukurler olsun ki kisirlik falan degil bu.. Umudumuz var allahtan. Yani bana doktorum soylemisti, nasil olsa pko var hamile kalmam diye guvenip korunmayan, balayinda hamile kalan pko hastalarim var benim demisti. Bir de bana soyledigi, pko dogustan gelen bi hastalikmis. Asla yok olmaz, sadece kuculur, yok olur, bir iki adet gecikmesinde tekrar ortaya cikar demisti. Yani tedavisi gecici süreliğine, bebis için..
Ben mesela adet gordum diye kesin yumurtlama oldu diye biseyin olmayacagini sizden ogrendim. Cok sey arastirdim bu konuda cok sekilde ugrasiyorum ama yumurtlamama ihtimalim hic aklima gelmemisti. Yani yumurtluyorumdur ama eskiden kalma küçük yumurtalarim yuzunden olmuyodur diye sekillendirmistim ben kafamda.

Artik beynim karman corman oldu var ya.. :D Yazarken bile gülüyorum su an sinirlerim bozuldu :D

Back