Progestan hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi..

Mavi Anne

1 Minnak Annesi ❤
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2016
1.157
1.431
133
Son zamanlarda ortalama 45 günde bir adet görüyorum. Hamile kalmak istiyorum. Doktor progestan verdi. Bugün 30.günüm, progestana başladım.
Sorum şu, 45. günde adet gördügümü varsayarak, yumurtlama günüm misal 31.günse, (ben 30.gündeyim) ben şimdi 1 hafta içinde hemen yumurtlayıp hemen adet mi göreceğim. Progestan 1 hafta icinde adetimi getirecegine göre.. ikisi bir hafta icinde olabilir mi..
Bu hafta İliski yasarsam hamile kalabilir miyim acaba
Kafam çok karışık Yazdıklarım da karışık oldu ama yardimci olabilirseniz cok memnun olurum. Progestan kullanmis deneyimli arkadaslar varsa birkac soru daha sormak isterim.

Merhaba melodicim,
Öncelikle ,adet yumurtlama gerceklestikten 14 gün sonra görülür sende biliyorsun.
Progestan kullanmistim daha once,ama progestanin erken adet getirme gibi bi özelliği yok.muhtemelen doktorun,yumurtaliklarinin uyarilip rahminin kalinlasmasini saglamak için verdi,yani hamile kalirsan bebek daha iyi tutunabilsin diye.

Eğer ağızdan kullanacaksan cok baş dönmesi ,sersemlik ve uyku yapar.o yuzden gece yatmadan evvel alırsan daha iyi olur.dikkat et

Merhaba,progestan adeti duzenlemek icin,bir de fokekulu tetiklemek,ayni zaman rahmi kalinlasmasina yardimci olan bir sey.Once adetini duzenlen bence,doktorun bunun icin vermistir.Sonra izletdir folekullerini ya da ovulasyon testi kullan bence.Ben azeriyim,benim baldizim da senin gibiydi once adetini duzenledi doktor,senin gibi progestan 100mg ,bir de clofert 50mg denilen ilac verdi.Iki ay kullandiqdan sonra hamile kaldi.Insallah sen de olursun

Cok teşekkür ederim. Ama doktorun bana söylediği "Adetinin gelmedigi gun basla 1 hafta kullan, adetin 1 haftada gelecek, gelmezse hamilesin demektir, merak etme bebegine zarar vermez" demişti cok net hatirliyorum. Rahmi kalinlastirdigini, bebege hazirladigini falan da biliyorum ama doktor yanlis mi soylemis bana şimdi

Canım ben uzun zaman progestan kullandim ama hic adetin erken getirdigini duymamıştım .doktorda boyle birsey demedi hic.

Canım ben uzun zaman progestan kullandim ama hic adetin erken getirdigini duymamıştım .doktorda boyle birsey demedi hic.

Kimi düşügü engellemek icin kullaniyo, kimi rahim hamilelige hazirlansin diye, kimi adet getirsin duzene soksun diye. Ben boyle biliyorum okuduklarim kadariyla. Doktorun da soyledigi buydu. Adetini getircek duzene sokcak dedi. Benim gibi kullanip adeti gelenler de var biliyorum. Bakalim..3 gundur iciyorum. Sonuc nolcak.. Ayni zamanda hayit ve folikasit de iciyorum

Kacinci gun kullaniyordu baldiziniz progestani? Bana 28.gun adetin gelmezse icmeye basla dedi
Bu Arada cok tesekkurler. Insallah rabbim tum isteyenlere nasip etsin ❤

Benim gibi 30.gün icen yok sanirim hic rastlamadim. Kanama getirici diye geciyor adi ama.. Yumurtlama olunca iciyor herkes. Neden doktor bana adetin gecikince basla dedi of ya kafam allak bullak. Internetten doktorlara falan da soruyorum bakalim. Keske tanidigim bi kadin dogumcu olsa zirt pirt aklima takilanlari sorardim

Kacinci gun kullaniyordu baldiziniz progestani? Bana 28.gun adetin gelmezse icmeye basla dedi
Bu Arada cok tesekkurler. Insallah rabbim tum isteyenlere nasip etsin ❤
Canim baldizima 16.gunden kullandi.10gun gunde iki tane.O vajinal kullanmisdi.Ben de simdi kullaniyorum 3aydir.O bir zarari yoktur.16.gunumu bekliyorum kullanmak icin.10gun kullanicam.Ben iciyorum ama,vajinal degil.Bu arada ben de iki yildir evliyim.Daha cocugum yok.Problem de yok.Catlatma ignesi denemek istiyorum.Sen progestandan korkma zarari olmaz.Amma kullanma suresini ve zamanini doktorundan yeniden sor bence.Ben senin gibi kullanan gormedimacikcasi.

Bu arada canim doktorun belki hamile kalirsin bebeginin iyice rahme tutunmasi icin demistir.Bunu hamileler de kullaniyor.Amma adetini duzene sokmak istiyorsan bence 16.gunden kullanmalisin.gunde 2tane 10gun.Bi de kullandigin ilk aydan hamile kalmaliyim diye bi sey yok.Sabrli ol.Ben iki yilda sabr etmeyi oyrendim.Bi de esin de doktora gitsin.Biz muslumanlarda ilk once kadinda aranir problem.Esinde problem yoksa kendini etapli sekilde hazirla.Once adetini duzenle bence.Insallah Allah nasib eder uzun surmez

Bana önce dusuk ihtimali için vermişti ama işe yaramadı düşük yaptım bir ay sonra kist oluştu kisti eritmek için verdi ama orada da ise yaramadi. Söylediğinizi daha önce duymuştum bir hafta 10 gün kullan adetin gelir gelmezse hamilesin diyorlardi

Ay insallah canim ya allah büyük.. Valla ben de agizdan gunde 1 aliyorum ilaci. Bana doktor ne dediyse onu yapiyorum. Ama doktorun soylediklerinden tatmin olmadim acikcasi. Herkes yumurtlayinca icmeye basliyo, ben adet gecikince... Bir de ilacin amaci zaten rahmi hamilelige hazirlamak.. Yumurtlamada icmek mantikli geliyor bana da, neden adeti bekleyeyim ki.. Olan olunca icmenin ne yarari olacak.. Bir de devlet hastanesindeki doktor dedi bana bunu. Iyi doktordu ama basi kalabalikti. Tam emin olamadim cevaptan o yuzden.. Simdi 33.gunumdeyim 3 gundur iciyorum bakalim belki hamilelik vardir.
Bir de bir sey daha soracagim canim izninle.. Benim simdi ortalama 45 gün ya adet dongum.. Yumurtlama gunumu nasil bulabilirim cok zor oluyo duzensiz oldugu icin. Yani ovaluasyon testi alsam 3-4 hafta her gun yapmam lazim, oyle duzensiz Bi pakette 5 test var, 4-5 paket almak da zoruma gidiyo ama bu gidisle alicam baska care yok

Çok gecmis olsun.. Rabbim tekrarini gostermesin insallah.
Evet doktor bana da oyle dedi, bebegin rahme tutunmasini sagliyormus, hamilelere vermeleri bu yuzden. Ama sorun su ki, bana adetin gecikince ic dedi ama herkes yumurtlayinca icmek gerektigini soyluyor. Yani ilacin mantigini dusununce de yumurtlamada icmek gerek diyorum.. kendimi bu hafta ilaci bosa kullaniyomusum gibi hissediyorum..

Canim boyle duzensiz halde bulmak cok zor .Cunki sende normal seyr etmiyor.Normalda de her defasinda ayni gunlerde olmuyor.Kadinlar varki adetden bir gun once 3gun once yumurtluyor.Normal adet dongusu olmasina ragmen.Bende de her defasina ayni olmuyor.Izlenmeler yaptirdim ondan biliyorum.Bi de benim de doktorum bana bir sey oyretdi.Senden yumurta aki gibi akinti geliyorsa tuvalete gittiginde p zaman yumurtlamissindir.Bi de rahim bolgesinse tupler tarafda agrilar varsa.Bir sey batiyormus gibi oluyor.Sen eger doktora gitmek istemiyorsan,bence 48saat arayla birlikde olun.Biz ogle yapiyoruz artik,cunki yumurta da sperm de 48saat yasaya biliyor.Kac zamandir evlisin canim?Bu arada Azerbaycamda da devlet hastaneleri ayni,doktor kim hasta kim belli degil kalabalik oluyor

5 aydır evliyim 5 aydır ugrasiyorum Biz de 2 gunde bir iliskiye giriyoruz atlamamaya calisiyorum. Bu ay hemen hemen hic bos gecmedik.
Beyaz akinti ve agri olayini biliyorum, kendimi dinliyorum yumurtladim mi diye. Takip ediyorum hep.. Ama iste 2 gunde bi iliskiye girsem bile, yumurtlama gunumu bilsem o gun iliskiye girsem bile, her sey yolunda gitse bile döllenme gerçeklesir mi bilmiyorum. 45 gunde bi adet goren kadin nasil hamile kalacak.. Hem kistlerden ulasamaz ki bebegim yumurtama. Bi ulassa... Umutsuzum acikcasi. Ya sabır..

Ben de bu ay başlayacağım progestana. Hem rahim kalınlaşması, hem adetin düzenli olması için dedi doktor. Polikistik over hastasıyım, 5yıl diane içtim... Şimdi buna başlıyorum. Doktor adet başladıktan sonra 10.gün kullanmaya başla, her gece bir tane ağızdan dedi.
Senin normal döngün de çok uzunmuş, bende 27-28gün oluyor döngü. Belki ondan dolayı böyle demiştir. İçin rahat etmediyse arayıp veya gidip bi doktorunla konuş...

Canim daha tazesiniz Insallah olur.Kistin varsa onu duzeltmen lazim mutlaka.Kist yumurta var ama partlamiyor demekdir.Yumurta yaraniyor ama geri soruluyor partlamiyor o da kist yaratiyor.Sen progestan 100mg kullan 16ci gununden gunde iki defa bir defa sana az.10gun.Sen kistini mutlaka tedavi etdir canim benim.Bu yalnizca progestanla duzenlenen bir sey deyil.Baldizim ayni senin gibiydi.Insallah olucak canini sikma.Bende hicbir problem yok.Esimde cox az problem var.Esimin doktorlari dogru teshis koymuyorlardi.Son gittigimiz zaman yeni bir doktor bulduk esime,o dogru teshis koydu ve dediki iyiki hamile kalmamissin kalsaydin cocukta fiziksel sorun olurdu dedi.Boyle Sukur ettim.Allahin bir bildiyi varmis dedim.Ben cok agladim,problemim yok neden olmuyor diye.Esimde sperm yuzdesi de iyi.Ama bir sey varmis spermklunatosyon diye o zayifmis.Esim da cok ilac icdi,ama yalnis tedavi imis.Esim de cox uzuldu bana hep destek oldu.Bende hicbir olmaz diyenlerden degil yani.Yani demem o ki uzulme.Allah dogrusunu biliyor.Insallah olacak.Bize su aralar izin verilmiyor,hamile kalirim diye.Amma ben kendimi birakmadim progestan iciyor dediyim gibi.Sen de mutlaka ama mutlaka kistini tedavi et.Tedavi olur olmaz Insallah kalicaksin Allahin izniyle.En buyuk engel kist.

Evet ilaci verirken zaten "Bu adetini duzene sokacak" dedi. Adet geldikce kistler azalir zaten. Önce tedavi. Belki de bebekten once tedavi olmam gerektigi için 30.gün ic dedi bilmiyorum

Canm sen doktoru dinle ama adetlerin düzenli mı yumurtlama. Günün tam belli mı o gün yumurtluyor musun? Bende pcos var bu soruların cevaplarını veremiyorum böyle durumlarda sen doktoru dinle ona güven

Ya şimdi ben ilaca basladigimda 30.gündü. 15 gun sonra adetim gelecekti. Belki de yumurtlama donemimde basladim ilaca olamaz mi sence.. Sizin adetiniz duzenli oldugu icin yaklasik 14.gun yumurtlamaniz oluyor, 14 gun sonra da adetiniz geliyor. Sondan 14 sayacagina bastan 14 sayiyor fark etmiyor adet duzenli oldugu icin. 15. Gün ilaci icin diyor. Bana o yuzden 30.gun ic dedi belki.
Beyin firtinasi yapiyorum su an
Bu arada esimi de muayne ettircez en kisa zamanda bakalim insallah bir sey yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…