Merhaba 2.defa tüp bebek tedavisindeyim. Fitil kullanamıyorum.
Progestan dex 25 mg kullanıyorum ama sadece bir kutu ilaç 320 tl olmuş.
Kredi çektim bu seferki süreç için
Bir kaç yerde okudum progestan 100 mg fitil kullanıyorlar ve ağızdan da alınıyormuş.
İkisi de aynı etki mi?
Yani bu iğne yerine o ilacı alabilir miyim ağızdan?
Yazdım hemşireye ama ilaçları sgkdan bile yazmadıkları için içim rahat etmedi tüp bebek annelerine, anne adaylarına ve sağlıkçılara danışmak istedim
Öncelikle sürecin sizin için hayırlı olmasını dilerim. İnşallah güzel haberler alırsınız.
Progestanı ben de kullanıyorum. Genelde düşük riski olanlar veya kanaması olan kişiler için tavsiye edilir. Progsetan bir hormon aslında, bebeğin daha sağlıklı tutunması için ve riski önlemek için. Anne adayının ihtiyacına göre belli dönemlerde kullanılır. Benim Allah'a şükür öyle bir sorunum yoktu aslında ama birkaç defa lekelenmem olduğu için doktorum önlem amaçlı 3. ayın bitimine kadar günde 1 defa, 200 mg kullanmamı istedi.
25 mg, 100 mg etkisi vs. nasıl oluyor bu konuda en iyi doktorunuz yardımcı olabilir. Kendisinden en doğru bilgiyi alabilirsiniz. Sadece şöyle bir şey diyebilirim; bana doktorum ilk progestan yazdığından mg belirtmemişti ve 100 mg vermişti eczacı. Sonrasında reçeteyi yenilerken bu defa 200 mg yazdığını gördüm. Doktora bir önceki neden 100, bu neden 200 dediğimde bana aslında biz progestan yazdığımızda hep 200 verirler, ilk defa karşılaştık bu durumla falan dedi.
Bu sebeple siz neden 25 mg yazdığını ya da aklınıza takılan tüm soruları net olarak doktorunuzun ağzından öğrenin derim.
Normalde fitil şeklinde kullanılmasını daha çok tavsiye ediyorlar ama ben o şekilde kullanamıyorum, bu sebeple oral yolla alıyorum. O da aşırı yan etki yapıyor. Ciddi anlamda baş dönmesi vb. Bu sebeple doktorum ısrarla vajinal yolla almamı istiyor.
Siz bu sebeple ilacı ne şekilde ve kaç mg kullanacağınızı doktorunuz ile konuşun, belki sizin tedavi sürecinize göre farklı şeyler planlıyor olabilir.