Profesyonel Fotograf Çekmeyi Sevenler Buraya !

Merhaba benim gibi fotoğrafçılığa hayran arkadaşlarım,bu başlığı görünce nasıl sevindim anlatamam...Bu konuyu konuşmak isteyipte etrafımda konuşacak,anlayacak tek kişinin olmaması,net bir fotoğraf yakaladığımda tek başına sevinmek çok kötü...O yüzden bu topiği açan arkadaşa sonsuz teşekkürler..

Ben maalesef hala kompakt makina kullanıyorum..İleride dslr-like almayı düşünüyorum çünkü fotoğrafçılığı seviyorum fakat pahalı bir hobiye dönüşmesini istemiyorum.Şimdilik terimleri öğrenmeye başladım.Diyafram nedir,pozlama ölçümü nedir,iso nedir bunları öğrenmeye ve sindirmeye çalışıyorum..Bol bol fotoğraf örneklerine bakıyorum,bakış açımın gelişmesi için.Bunları iyice öğreneyim ki ileride dslr makine aldığımda yabancı kalmayayım..Tabi alacağım zaman önerileriniz için size de başvuracağım..

Umarım sizden çok şey öğrenirim..

Merhaba benim gibi fotoğrafçılığa hayran arkadaşlarım,bu başlığı görünce nasıl sevindim anlatamam...Bu konuyu konuşmak isteyipte etrafımda konuşacak,anlayacak tek kişinin olmaması,net bir fotoğraf yakaladığımda tek başına sevinmek çok kötü...O yüzden bu topiği açan arkadaşa sonsuz teşekkürler..

Ben maalesef hala kompakt makina kullanıyorum..İleride dslr-like almayı düşünüyorum çünkü fotoğrafçılığı seviyorum fakat pahalı bir hobiye dönüşmesini istemiyorum.Şimdilik terimleri öğrenmeye başladım.Diyafram nedir,pozlama ölçümü nedir,iso nedir bunları öğrenmeye ve sindirmeye çalışıyorum..Bol bol fotoğraf örneklerine bakıyorum,bakış açımın gelişmesi için.Bunları iyice öğreneyim ki ileride dslr makine aldığımda yabancı kalmayayım..Tabi alacağım zaman önerileriniz için size de başvuracağım..

Umarım sizden çok şey öğrenirim..

tesekkur ederım :)
hosgeldın topiğimize ,bol bol fotograf cekerekte cok sey ogreneceksın emınım :)
sık sık gel buraya ,gercı burada kımse olmuyor ama neyse :dilcikar:

hmmmm alsanaalsanasmile =)

lilium aramıza hosgeldin kaydirigubbakcemile5

Şeniz

çok saol:)değerlendircem bunu

umarım sende menmun kalırsın :)

Günaydın arkadaşlar,bugün bütün gün k.k.'dayım.İnternet cafede tek başına kaldım.Hepinizin günü çok çok güzel geçsin a.s.

kızlar ben fotograf makınesı almayı düşünüyorum da tavsie edebileceginiz bi marka model varmı.fıyat olarakda 200 -300 ortalamalı bişey..şimdiden teşekkürler

İyi akşamlar kızlar,günüm dslr'lere bakmakla geçiyor,fotoğrafçılık hakkında dersleri izlemek bile gelmiyor içimden uygulamalı çalışamayacağım için,bana da kısmet olsun artık şu makinalardan :sinifsinif:

opuyorumnanaktan olur olur ,

bızım bı baska makinemız vardı yenı bı makıne pıyasaya dedıler baktık manyak bırsey sempatiksalakcinni

dedık bu bizim olmalı ,ki Türkıye de yoktu bıle ılk alanlardan biri bizdik Türkiye de

cogu arkadasımız bıze bakıp bızden ogrenıpte aldı ..

demem o ki ,o yenı makıne cıkınca olur mu acaba alabılır mıyız derken bı baktık bıızim oldu..guclubacismile

cok para bayıldık orası ayrı , o zaman düğünümüz yenı olmustu gitti paracıklar :gitme:

Düşük bütçeli arkadaşlara pentax makinaların ı değerlendirmelerini gerçekten tavsiye ederim. Şu an canon kullanıyorum ama 2 yıl pentax k10 modelini kullandım. Niknn d200 ayarında bir makina olup yarı fiyatına satılıyor. Hayyamda ikinci elini 800 milyon caşvarına bulabilirsiniz.
Pentax ilk analog makinayı üreten firma. Bizde marka bağımlılığından pek kullanılmaz tercih edilmez ama çok sağlam makinalardır.
Bi üst modeli k20d de, d300 ayarında bir makinadır. d300 daha iyi ama fiyat performans olarak orantılandığında kesinlikle pentax derim. Bir de eğer ilerde bunu iş olarak yapıcam demiyorsanız bence makinaya çok para yatırmanıza gerek yok.

K10D nin tadını alırsan bırakamaman lazım :KK70:
Ancak D2X ,D3X gibi makinalar alırsan bırakırsın kaydirigubbakcemile5

opuyorumnanaktan olur olur ,

bızım bı baska makinemız vardı yenı bı makıne pıyasaya dedıler baktık manyak bırsey sempatiksalakcinni

dedık bu bizim olmalı ,ki Türkıye de yoktu bıle ılk alanlardan biri bizdik Türkiye de

cogu arkadasımız bıze bakıp bızden ogrenıpte aldı ..

demem o ki ,o yenı makıne cıkınca olur mu acaba alabılır mıyız derken bı baktık bıızim oldu..guclubacismile

cok para bayıldık orası ayrı , o zaman düğünümüz yenı olmustu gitti paracıklar :gitme:

Teşekkürler arkadaşım,işte bizimde başka şeylere gitti hep o yüzden ertelemek zorunda kalıyorum ama olacak bir gün..

bende yei gördüm bu topiki ve hemen geleyim dedim... fotoĞraf çekmek ve izlemek kadar başka hiçbirşeyin beni rahatlatmadığını anladığımdan beri kendimi bu işe verdim diyebilirim... profesynel anlamda değil :KK43: ... kompakt bir makinam var çekmek ve uygulamasını yapmak istediğim çoğu türde çok çok yetersiz kalıyor (örn. HDR)... dslr makinalar da çok pahalı be kardeşim 2. elleri bile 1000tl den başlıyor... ama bir gün gelicek o gün mehn dslr fotoğraf makinam hem de 1968 model vosvosum olucak :KK70:

bende yei gördüm bu topiki ve hemen geleyim dedim... fotoĞraf çekmek ve izlemek kadar başka hiçbirşeyin beni rahatlatmadığını anladığımdan beri kendimi bu işe verdim diyebilirim... profesynel anlamda değil :KK43: ... kompakt bir makinam var çekmek ve uygulamasını yapmak istediğim çoğu türde çok çok yetersiz kalıyor (örn. HDR)... dslr makinalar da çok pahalı be kardeşim 2. elleri bile 1000tl den başlıyor... ama bir gün gelicek o gün mehn dslr fotoğraf makinam hem de 1968 model vosvosum olucak :KK70:

Ah ben de aynı hayallerdeyim,uygun yani 800-900 tl ye dslr var ama benim istediklerin hep 2000 civarı,e almışken de düzgün olsun istiyorum..Umarım bir gün ulaşırız hayallerimize,ayrıca vosvos konusuna da katılıyorum vereliniortak

K10D nin tadını alırsan bırakamaman lazım :KK70:
Ancak D2X ,D3X gibi makinalar alırsan bırakırsın kaydirigubbakcemile5

7d kullanıyorum ki gerçekten çok iyi makina ama hala pentax k10d mi deli gibi özlüyorum:KK43:(
50 mm 1,7 lensle aldığım keskinlik, renk muhteşemdi:KK43:(( çalındı gitti güzel makinam:KK43:
50 mm ile flaşım kalmıştı, onları satıp zorla 7d aldım.
piyasada insanlar bilmediği için pentax kullandığımı görünce iş vermiyorlardı, sanki çok anlıyorlar... o yüzden ben de canona geçtim. ama o kadar zor bir karardı ki anlatamam. param olsaydı ne obkjektifi ne flaşı satardım, bi k10d gövde daha alırdım yeniden. sonra 7d:))

amatör kullanıcılara gerçekten şiddetle tavsiye ediyorum...

bende 3 sene kadar önce dijital makine aldım eşimle.kızımız var çekeriz felan diye.sonra ben babamdaki merakı taşıdığımı farkettim yani fotograf çekmek anlamında.babam işi büyütmedi bizim yüzlerce fotomuzu çekmek ve o zamanların video görüntülerini kaydetmek dışında.ama ben elimdeki pek parlak olmayan makinayla bazen hoş kareler yakaladığımı düşünüyorum.sizlerle paylaşmak istiyorum içinizde gerçekten bilgili hevesli ve ilerlemiş arkadaşlar var.ben acemiliğinde ötesinde ultra acemi sayılırım ama bayılıorum fotoğraf çekmeye.fikirlerinizi bekliyorum.
http://img810.imageshack.us/img810/8475/sn3.jpg
http://img832.imageshack.us/img832/9055/sn1.jpg
http://img828.imageshack.us/img828/9180/sn4e.jpg
http://img405.imageshack.us/img405/2889/sn2k.jpg

X