• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Profesyonel Fotograf Çekmeyi Sevenler Buraya !

Star.Dust

İlgin ve alakan için çok teşekkür ederim canım.
Maalasef İstanbul'dan biraz uzakta,Kıbrıs'ta yaşıyorum.Belki 3 ay sonra gidebilirim.
Ancak bende çok fazla sabır kalmadı delikafadulden
Bir iki hafta içinde Dubai’den gelen arkadaşıma sipariş vercem mecburen.

Manzara için önerdiğin lensi not ettim canım.İlerki zamanlarda bu bilgiye ihtiyacım olcak eminim..

Çok heyecanlanıyorum,makine elime geçtiği gün napcam acaba.
Herşeyini didik didik etmek istiyorum..sempatiksalakcinni
Ve bir şey daha rica edebilirmiyim senden.:kedi:
Arkadaşlarla paylaştığın pdf dosyasını bana da gönderebilirmisin?

Star.Dust

İlgin ve alakan için çok teşekkür ederim canım.
Maalasef İstanbul'dan biraz uzakta,Kıbrıs'ta yaşıyorum.Belki 3 ay sonra gidebilirim.
Ancak bende çok fazla sabır kalmadı delikafadulden
Bir iki hafta içinde Dubai’den gelen arkadaşıma sipariş vercem mecburen.

Manzara için önerdiğin lensi not ettim canım.İlerki zamanlarda bu bilgiye ihtiyacım olcak eminim..

Çok heyecanlanıyorum,makine elime geçtiği gün napcam acaba.
Herşeyini didik didik etmek istiyorum..sempatiksalakcinni
Ve bir şey daha rica edebilirmiyim senden.:kedi:
Arkadaşlarla paylaştığın pdf dosyasını bana da gönderebilirmisin?

100 mesajı geçmediğim için yazdığım linkler gözkmüyor canım

ama

http://img30.imageshack.us/img30/1356/64926629.jpg

ama buradan indirebilirsin

bütçenizi belirtirsen canım , yardımcı olmaya çalışırım :lepi:

Farketmez gülüm, belirttiğim kriterler eşliğinde en uygun ve en iyi seçenekler hangileri?.. Yolun çok başındayım,bunu da belirtmeli:1rolleyes:
kaydirigubbakcemile5
Söyleyeceklerini burada bulamama ihtimalim de çok yüksek,nasip diyelim..a.s.
İlgin ve paylaşımların için gönülden teşekkür ederim..

Sumak'ımız nerde bu arada..Şeniz
Topiğimizi açtık,kaçtıkkaydirigubbakcemile3

İyi ki varsınız,gönlü,gözü güzel olanlar..

Farketmez gülüm, belirttiğim kriterler eşliğinde en uygun ve en iyi seçenekler hangileri?.. Yolun çok başındayım,bunu da belirtmeli:1rolleyes:
kaydirigubbakcemile5
Söyleyeceklerini burada bulamama ihtimalim de çok yüksek,nasip diyelim..a.s.
ılgin ve paylaşımların için gönülden teşekkür ederim..

Sumak'ımız nerde bu arada..Şeniz
Topiğimizi açtık,kaçtıkkaydirigubbakcemile3

ıyi ki varsınız,gönlü,gözü güzel olanlar..

o zaman buyur canım olumunekankayizsmile

Tamron-SP AF 90mm F/2.8 Di 1:1 Macro Lens , ya da Canon EF 100 mm f:2.8 Macro Usm olabilir. ya da
SIGMA 150 mm. F/2.8 EX DG HSM Makro Lens oldukça ii bir lenstir

Son düzenleme:
Star Dust,gönlüne sağlık !
Çok teşekkür ettim..
Yanlız ben ne farkettim , biliyor musun:kedi:
Eos 400 D yazmışım , 450 D makineyeeyvahedigeldismile
?
:tomato:

400D/450D/500D/550D/... uyumlu lensler bunlar :)
problem değil canım :)

Şeniz
Harika..
Bugün eşim toplantı için Tripoli'de.(Orda yoksa,Libyâ'nın hiçbir yerinde yoktur diye düşünüyorum..)
Umarım bulur..:Saruboceq:
Star.Dust,senin başını epey ağrıtacağım,soru bombardımanına tutacağım. :kedi: Hatta cümleten,istifade edelim bilgilerinden,ziyadesiyle.Kadim,talebe olmaya adayım.
Makineyi hala çok iyi tanımıyorum lakin tanıdığım kadarıyla bile ççoook seviyorum..:asigim:
Burada kurs yok olsa da arapçadır zaten ki kızımı bırakıp gidemem..Bir sürü dosya , kaynak var elimde .Başlarda , derin bir ciddiyetle okuyor,dersimi çalışıyordum ,ama pek keyifli olduğunu söyleyemeyeceğim,yararı var mı teorik bilgilerin,ezberin ?

Deneme-yanılma metoduna devam ediyorum..Çok keyif alıyorum.
Standart lens,manuel çekim için yeterli mi? Ben en iyi sonuçları otomatik ' modda alıyorumkaydirigubbakcemile3 Muhtemelen manuel'i bilemediğimden,keşfedemediğimdendir..

Dün enfes bir manzaraya tanık olduk ; deniz,kum,,sahil hepsi,çok hoştu.Hele güneş batarken..
Elimden düşürmedim makineyi,eve gelince büyük bir heyecanla pc.ye aktardım açtığımda sükut-u hayale uğradım..akannehir Çoğunda leke vardı,o kadar temizlememe rağmen..Kum bile bulaşmış,nasıl başardıysam artık..:hulya:
Temizlik ipuçları rica edelim senden,tatlısı..
Bir de uzun zamandır 'Ay' fotoğraflamaya çalışıyorum , biliyorum çok genel bir soru olacak ama,en net çekimi hangi ayarda yapabiliriz ?
Biz özellikle hatalı , bulanık fotoğraflarımızı eklesek..
Beraberce çözümü bulsak,en iyisini yakalayamaya çalışsak?
Olur mu..
Hatta tema belirlesek,hepimiz o objeye yönelsek..Ödev,mahiyetinde:1rolleyes:

Star.Dust

Çok çok teşekkür ederim link için.Eminim diğer arkadaşlar içinde cok faydalı olacak..
İstanbul'daki o mekanın adresini söylemen mümkün mü canım?
Ben gidemiyorum ama bu hafta sonu,şansıma giden birilerini buldum :1rolleyes:

Hayyam pasajı olarak geçer Sirkecide ,sıfır lensler sıfır bodyler in yanında 2.el kullanılmış lenslerde bulabilirsin body ile birlikte.

@Libyana

canım ekle linklerden bir inceleyelim ,ama en iyi öğrenme metodu deneme-yanılmadır ,bende böyle çözdüm olayları , çok daha keyifli oluyor ayrıca :)
akşam çekimlerinde mümkün olduğunca flaş kullanma özellikle manzara fotolarında ;)

sınavım geldı cattı bu hafta osnu bıtıyor ,oradan da 10 gunluk tatılden sonra sureklı bu konuda olucagım :)

Düşük bütçeli arkadaşlara pentax makinaların ı değerlendirmelerini gerçekten tavsiye ederim. Şu an canon kullanıyorum ama 2 yıl pentax k10 modelini kullandım. Niknn d200 ayarında bir makina olup yarı fiyatına satılıyor. Hayyamda ikinci elini 800 milyon caşvarına bulabilirsiniz.
Pentax ilk analog makinayı üreten firma. Bizde marka bağımlılığından pek kullanılmaz tercih edilmez ama çok sağlam makinalardır.
Bi üst modeli k20d de, d300 ayarında bir makinadır. d300 daha iyi ama fiyat performans olarak orantılandığında kesinlikle pentax derim. Bir de eğer ilerde bunu iş olarak yapıcam demiyorsanız bence makinaya çok para yatırmanıza gerek yok.

selam kizlar nasilsiniz?

bende acemide olsa resim cekiyorum artik guzel fakat daha cok makro cekimde yemek ve goz makyaji nasil guzel cekebilirim.

foto makinem tam dslr degil compactbridge fujifilm finefix S1730 bu makinenin ozellillerini bilen varmi?ben karistira karistira deneye deneye biraz cozdum ama yeterli kadar degil makro cekimler hangi ayarda daha guzel cekilir?yardimci olursaniz sevinirim.

nikon d90i hayyamda kaça bulabilirim fikri olan warsa?
bide nikon we canon ile ilgili ne düşünüyorsunuzzz?d90 eos 550d arasında yada eos 450d de olablr

where is sumakkk ???

I'm here :1ninca:

geldim ,cok yorucu bır tatıldı

tatıl sonrası daha da yorucuydu evde tadılat vardı dıyelım ..

öldüm bittim resmen ..

ama bu tatıl bana cok yaradı bol bol fotograf cektım aklinialirimsmile

ee nerede kalmıştık :kedi:

nikon d90i hayyamda kaça bulabilirim fikri olan warsa?
bide nikon we canon ile ilgili ne düşünüyorsunuzzz?d90 eos 550d arasında yada eos 450d de olablr

Aralarında genel olarak tek fark D90'ın daha fazla ayrıntı ayar içereceğidir...2-3 mp farkın sorun oluşturacağını sanmam

İSO ve CMOs konusuna gelince ikiside CMOs sensör kullanıyor. İSo 12800 lere ihtiyacınız olacağını sanmam...

Ben canon diyorum neden derseniz, Canon ile video çekimi sırasında diyaframı değiştirebilirsiniz, çünkü diyafram mekianıik değil elektronik olrak ayarlanır bencen önemli bir özellik bu. Ayrıca Canon'da full HD 1080P video var

üstteki katıldıgım bır yorumdur .ben de canon kullanıyorum menmunum :)

I'm here :1ninca:

geldim ,cok yorucu bır tatıldı

tatıl sonrası daha da yorucuydu evde tadılat vardı dıyelım ..

öldüm bittim resmen ..

ama bu tatıl bana cok yaradı bol bol fotograf cektım aklinialirimsmile

ee nerede kalmıştık :kedi:
oh oh tatil yapıp gelmissin boshayallersmile
neler yakaladın acaba :1ninca:

aslında pek bırsey yakalayıp cekmedım

sadece bır modelle calsıtım o kadar kaydirigubbakcemile2

Back