• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Profesyonel Fotograf Çekmeyi Sevenler Buraya !

@narcoleptic

canım bu lensler , kit lens olarak mı verilecek ,eğer yok verilmiyor ise , bu lensleri alma,
Eğer kit lens ise , 18-135mm almak daha iyi , diğerinde aralık gerçekten çok fazla bu performansı düşürür.

Kit olarak veriliyor Star.Dust evet,yurtdışından alacağım,senin başlangıç için önerebilceğin lens nedir peki? Yani sabit mi,zoom mu,hangi aralık?

BODY performanslarında tabii ki 50D üstün ,ama lens alırım diyorsan 50D al o zaman
550D giriş seviyesi iken
50D orta segment , ama tabii ki bunun yanında lenslerde önemlidir

edit : burada ne istediğin önemli önce ! tele (zoom) ağırlıklı mı çalışacan yoksa makro mu , yada manzara mı yada portre mi ?
Eğer zoom çalışacaksın 70-300mm yada 75-300mm f:4-5,6 gibi lenslere bakman gerekecek (sigma/tamron/canon) marka bayonetli lenslere bakabilirsin.
ezbere önermek istemiyorum ,senin ne istediğini tam olarak bilmeden

Son düzenleme:
BODY performanslarında tabii ki 50D üstün ,ama lens alırım diyorsan 50D al o zaman
550D giriş seviyesi iken
50D orta segment , ama tabii ki bunun yanında lenslerde önemlidir

edit : burada ne istediğin önemli önce ! tele (zoom) ağırlıklı mı çalışacan yoksa makro mu , yada manzara mı yada portre mi ?
Eğer zoom çalışacaksın 70-300mm yada 75-300mm f:4-5,6 gibi lenslere bakman gerekecek (sigma/tamron/canon) marka bayonetli lenslere bakabilirsin.
ezbere önermek istemiyorum ,senin ne istediğini tam olarak bilmeden

İlk etapta manzara ve portre,daha sonra makro ya geçiş yapmak istiyorum.

O zaman bütçe müsaitse
550D alıp , lense daha çok bütçe ayırmandan yanayım

yani şöyle bir kombine önereceğim sana
Canon EOS 550D + Tamron-AF 17-50mm F/2.8 Di-II LD Aspherical (IF) Geniş Açı Zoom Lens + Canon-EF 50 mm F:1.8 II

başlangıç için böyle bir kombine olabilir. Duruma göre değişiklik yapabiliriz istersen

hmm ozaman 550d yemi yönelmeli ?
ya bady onun bi önemi yok mu yahu

canım tabii ki Body önemli ama artık lensler çok daha önemli
550D ile 50D tabii ki farklı segmentin makinaları ama dediğim gibi artık olay lenslerde bitiyor.
haa şöyle olur
aynı lens 550D ile 50D nin üzerinde olur ve aynı bilgiye sahip kişi çeker ,tabii ki bu noktada 50D üstünlüğünü konuşturur.
umarım anlatabildim canım zemuszemus

Star.Dust çok teşekkürler önerilerin için,fakat dün acil bir kararla aldık makinemi,daha fazla erteleyecek,durup düşünücek zaman kalmadı.kaydirigubbakcemile2 Biraz spontane oldu ama inşaAllah artık iyi sonuçlar alırım.Yazını daha sonra okuma fırsatı bulabildim ayrıca.fisfisfis

Makinem canon 50d,lensim Canon EF-s 17-85 IS USM.Nasıl sence? Sonra da burdan yazdığın Canon 50 mm almayı planlıyorum.C.tesi elimde olacak makine.

Şimdi buradaki yorumlar ve bilgiler dışında tavsiye edebilceğiniz,bilgi niteliğinde,kitap,forum,site önerileri varsa bir an evvel incelemeye başlamak istiyorum.

Sanırım daha çok başın ağrıycak benden Star.Dust vereliniortak

Son düzenleme:
Star.Dust çok teşekkürler önerilerin için,fakat dün acil bir kararla aldık makinemi,daha fazla erteleyecek,durup düşünücek zaman kalmadı.kaydirigubbakcemile2 Biraz spontane oldu ama inşaAllah artık iyi sonuçlar alırım.Yazını daha sonra okuma fırsatı bulabildim ayrıca.fisfisfis

Makinem canon 50d,lensim Canon EF-s 17-85 IS USM.Nasıl sence? Sonra da burdan yazdığın Canon 50 mm almayı planlıyorum.C.tesi elimde olacak makine.

Şimdi buradaki yorumlar ve bilgiler dışında tavsiye edebilceğiniz,bilgi niteliğinde,kitap,forum,site önerileri varsa bir an evvel incelemeye başlamak istiyorum.

Sanırım daha çok başın ağrıycak benden Star.Dust vereliniortak

Canım şimdiden hayırlı olsun , Aldığın lens sanırım "Canon EF-S 17-85mm f:4-5.6 IS USM" sanırım bu ,50D nin yanında başlangıç için ideal bir lens ,ama sonradan yetmeyecek olduğu gün gibi aşikar :) ,

başlangıç için sana PDF dosyalı link atayım , temel bilgiler için faydasını göreceğinden eminim :)
yükleyim nete , linkini paylaşırım burada :)

Son düzenleme:
Canım şimdiden hayırlı olsun , Aldığın lens sanırım "Canon EF-S 17-85mm f:4-5.6 IS USM" sanırım bu ,50D nin yanında başlangıç için ideal bir lens ,ama sonradan yetmeyecek olduğu gün gibi aşikar :) ,

başlangıç için sana PDF dosyalı link atayım , temel bilgiler için faydasını göreceğinden eminim :)
yükleyim nete , linkini paylaşırım burada :)

Bende o eğitici dökümandan istiyorum mümkünse lütfenopuyorumnanaktan

pm kutularınıza dosyaları bıraktım (linkleri)
bir kaç link ve video daha var , yararlı olacak dökümanlardır bunlar,muhakkak izlemeniz gereken :)
ki özellikle DSLR cihazlarla haşır neşir olacakların daha fazla hoşuna gidecektir (=

arkadaşlar selam
ben beceremiyorum resim eklemeyi

bende istesem o dökümanları yüzsüzlük yapmış olmam değil mi:utangac:

slm kızlar,bu sayfayı uzun zmndr takip ediyorum....bnm şuanda yoğun ilgi aşamasındayım bu konuda hiç bir bilgim yok bir yerden başlamam gerektğne inandğmdan makina almaya karar werdm ama öyle çok pahalı bi makina alamam:(biraz araştırma yaptım sony a300 bide canon eos 1000d ye ucuz we iyi diyorlar yorumlarınızı bekliyorum....bu arada 1000tl ciwarı bütçe ayırmyı planlıyorum.....önerilerede açığım...

Merhaba şipşakçı bayanlar..

Ben de uzun zamandır takibinizdeyim.
Sizlerin fikirlerine ihtiyacım var.

İlk dslr makinem olacağı için çok heyecanlıyım ve en iyisi olsun istiyorum. delikafadulden
Canon EOS 500D ve Nikon d90 arasında kalanlardan biriydim.
Ama artık d90 da karar kıldım.Umarım pişman olmam.

Yurtdışı fiyatı,kit lensle (18-105mm) beraber 1900 tl civarında.Sizce bu fiyat iyi mi?:uhm:
Öncelikle fiyatı hakkında fikrinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Ben daha çok manzara fotoğrafları çekmeyi seviyorum.
Sizce bu kit lens işimi görürür mü?
Çok uzattım farkındayım ama son sorum.:hulya:Yetersizse hangi lensi almamamı önerirsiniz?..

Şimdiden çok teşekkür ederim hepinize..
a.s.

SuKuNeT

hoşgeldin canım
öncelikle Nikon D90 , DSLR serisinin giriş segmentinde olan bir modeldir ve segmentin en iyilerinden biri olarak lanse edilmekte...
malum DXX , DXXX ve D2/3X serileri var ... senin seri DXX serisinden.
Gelelim fiyatına , yurtdışı fiyatı 1700-1900 arası değişiyor.Eğer istanbulda oturuyorsan sana bir yer bir mekan tarif edebilirim.daha uygun fiyata alabileceğini düşünüyorum.
Manzara çekiyorsun , 18-105mm standart bir lenstir. manzara lensleri genel olarak 9-10-11-12 den başlar ve aralığı çok daha düşüktür , misal dersen Sigma-15/2.8 EX DG Fisheye Diagonal Geniş Açı Lensini örnek verebilirim.

Bayanlar..
Canon Eos-400 D..
Lens önerisi..
Lutfeder misiniz en acilinden? :1hug:
Yarın Tripoli'den bulursak,alma fırsatımız olabilir..
Makro çekimler için ..
Bilhassa yemek fotoğrafları..

Back