Profesyonel Fotograf Çekmeyi Sevenler Buraya !

Arkadaşlar merhaba,yardımınıza ihityacım var,bir fotoğraf meraklısıyım,ve makinemi alarak artık ciddi şekilde ilgilenmek ve geliştirmek için sabırsızlanıyorum,ama bilmediğim ve kafamı karıştıran bir çok konu var,makine ve lens seçimi konusunda.

1. si Ben ne isteiğimi yazsam daha kolay olacak sanırım kaydirigubbakcemile3,manzara ve portre fotoğraflarına ilgim var şu aşamada,bunlarla ilgili yol alabilirsem daha sonra makroyla ilgilenmek istiyorum.Benim bu ilgilendiğim alanlar için hangi lensi almam gerekiyor?internette araştırdığım kadarıyla portre için 80-200 mm veya 80 mm gibi bir lense,manzara için de18-135 gibi bir lens iş görür diye düşündüm,ama bilmediğim birçok şey var,bi sürü lens türü var,zoom lens nedir,dar açılı ,geniş açılı,balık gözü,tele converter v.s bi sürü terim var,ve inanılmaz kafam karışıyor,değerli fikirleriniz burda benim için çok çok önemli.Hangi lens hangi çekim için idealdir?

Örneğin,18-135 mm lens ile 75-300 arasında ne fark var ?

2. si almayı düşündüğüm makine canon eos 500 d veya 550 d.Ama bakınca nikon d 90 veya sony alfa 230-330 da mantıklı geliyor,başlangıç için makine öneriniz nedir?

3.sü canon,sony veya nikon makine için sigma,tamron ,carl zeiss gibi lensler uyumlumudur,veya bunun herhangi bir önemi varmı,ya da uyumlu hale getirmek için ekstra aparata mı ihtiyaç vardır?

4-Her lens için ayrca titrememesi için gerek duyulan aparata ihtiyaç mı var?Bu bazı lenslerde üzerinde oluyormuş galiba ,bazılarında body de? Farkı nedir,yani hangisi daha iyi?

5-Mutlaka bir kursa gitmem gerekiyor mu?

Ha bide şu VR nedir?:hulya:

Ne çok sormuşum yahu kaydirigubbakcemile3,kusura bakmayın ama cevaplarsanız çok mutlu olurum,şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
bu soruların cevabını bende merak ediyorum tek tek biri cevaplasa cok sevinirim boshayallersmile

mutlaka bi kursa gitmen gerekmez bi cok fotografcı kursa gitmeden prof. oldum diyor :S
ama gidilse bana göre daha iyi olur ben gitmeyi düşünüyorum

öncelikle hoşgeldin buraya :) çok hoş sohbetler diliyorum
Artık biliyorsun ki , , lenslerine VR özelliği koyduğu kadar,body'ede koyuyor illa lenste VR olmak zorunda değil :) canonda 18-55 de VR lensi var mı hatırlayamadım ama şimdi :)
Ama nikonun bir 18-55mm f:3-5,5-,6mm lik bir lens çıkardı diye hatırlıyorum ama emin olamadım şimdi canım (=

@narcoleptic
manzara lensleri ,11-22mm ve 10-20mm ya da 9-18mm gibi lenslerdir.
zoom lensler ise aralıkların geniş olduğu lenslerdir . ne gibi misal 70-200 ki bunda pentax bayonetli lensler nedense benim gözüme daha hoş görünüyor.
70-300mm ,75-300mm gibi lenslerdir ve tabii bu lenslerde diyafram değeri de çok önem teşkil ediyor.
örnek olarak demişsin 18-135 ile 75-300 arasında ne fark var ,aslında biri kit lens olduğundan üreticiler bir nevi ilk lenste herşey olsun tarzında düşünmüşler . 18-135 aslında geniş bir aralıktır.bir nevi idarelik lenstir.ama 75-300 ise sadece zooma yönelik bir lenstir.lensin görüş açısı 75mm den başlıyor.diyafram aralıkları da tabii ki buna göre ayarlıdır.
VR ne demektir diye sormuşsun :)) VR demek Sarsıntı önleyici(azaltıcı) dır.VR lensler daha pahalıdır bu özellik sebebiyle.
almayı düşündüğün cihazlar arasında aslında Pentax neden yok sormak istedim.Misal Pentax Kx yi de ekleyebilirsin.Çok daha hoş.yada 2.el bi Pentax K100D süper alıp başlamakta hoş bir fikir olabilir.(tabii sağlamlık şart) ama seçtiklerin arasında öncelik Nikon-Canon ikilisinde olsun.
diğer bir sorunda ise lens uyumunu sormuşsun.Tabii ki Sigma ve Tamron hemen hemen bayonetlerini tüm firmalar için hazırlıyor artık.Eskiden Pentax makinalara lens bulmak çok zordu ve kısıtlıydı ama Sigma ve Tamron bu sorunu da ortadan kaldırdı,artık çeşit Nikon ve Canon kadar hemen hemen aynı.
4.soruna cevabı en üstte verdim aslında :) artık hem Makina'da da oluyor hemde lenste.
5.sorun ise biraz tercih meselesi , deneye deneye bir fotoğrafçılık kitabı da alarak zamanla iyi bir konuma gelirsin ama gitme de demem.tercih meselesi

Hadi bakalım :)
sence bu hangi makina :))

htt p://img227.imageshack.us/img227/176/dscf1022.jpg

stradush bilmiyorum ki netlik ısıklarda cok iyi değil bilmiyorumkismile
hangi makinaymıs bu

stradush bilmiyorum ki netlik ısıklarda cok iyi değil bilmiyorumkismile
hangi makinaymıs bu

aslında netlik son derece iyi , ilk defa böyle bir yorum aldı bu fotoğraf (= .Ama tabii ISO80 e inebilseydi makina çok daha iyi olurdu diyenler vardı.Ama makina max. ISO100 e kadar inebiliyordu.
Makina compact bir makina. Fuji F31fd

d5000 de ne gibi sorunlar yaşanıyor?

Ben de bir süre önce d5000 aldım, şimdilik sorunsuz ama=) beni nelerin beklediğini, teknik servislerde geçireceğim süreyle şimdiden yüzleşeyim

Bir arkadaş da d5000 için 1150 fiyat yazmış. O fiyata nerden buldu merak ettim. Şayet garantili ise hiç kaçırmamak gerek.

hmmm ben zaten anlamıstım compact oldugunu naniknanik
hafiften bugulanma var fotografta onu demiştim :)

bilmiyorumki tavsiye etmemişti
ama iyi kullandıktan sonra zaten garantisi falan var sonucta
bişey olursa garantiye postala zemuszemus
o fiyat ordaki bi magazanın fiyatıymıs ben sormustum
buarada 2 foto koysan da d5000 ile cekilmiş foto görsek boshayallersmile

Henüz makineye alışma evresindeyim

Daha çok iyi kareler yakalayamıyorum. Ancak bulanık olmaması için gereken çabayı gösteriyorum

Eklerim akşam birkaç kare, eleştirel yorumlarınızı alırım:)

libyana hos geldın kuzum ,yenı gleen arkadaslarda tekrardan hosgeldı ,

cok guzel oldu star sennı buraya el atman ben bu aralar fena sıkısık haldeyım ,

en kısa zamanda ben de daha aktıf olarak katılacagım aranıza ,

fotograf ekleyın ama arada sırada ,ben ekledıgımde kımsecıkler yoktu bı akitra görebıldı boshayallersmile

Çok teşekkür ederim Star.Dust vereliniortak

Rica ederim ne demek cnm :) ne zaman istersen yardımcı olmaya çalışırım.
Aşağı yukarı iyi bir lens seti (zoom+macro+fisheye+vs.) +body nin spot fiyatı 5000-5500TL yi bulmakta ,garantili de ise bu fiyat 8500-9000TL lere . çıkmakta.bence istanbulda iseniz doğubank ve hayyam tarafına muhakkak uğramalısınız.

canım o kadar zor bir soru sordun ki...
makinem canon 450d.
senin dediğine göre VR özelliği yok.
manuel focus uğraşıyorum ama 10 fotodan 1 tane belki tutuyor.
nereyi netlemek istesem orası bulanık çıkıyor şaka gibi.kaydirigubbakcemile3

benim en önemli sorunum bulutlu havalarda nasıl değerlerle çekim yapmam lazım.
TV modunu kullanmaya çalışıyorum ama değerler değişse bile fotolar arasında fazla fark olmuyor. ISO değerlerini ayarlayamıyorum sanırım.

birde ben portre çekimlerde göze focus yapamıyorum.

bende soru çok arkadaşlar.

ayrıca foto yükleyemiyorum ımageshack denilen sitede.

hızlı resim.cm dan deneyebilirsin
sanırım images buaralar sorunlu herkes şikayetçi

Bir kaç makro denemesi yaptım balkonumdan :)

Ama kit standart18-70mm olduğundan çokta kaliteli çekimler olmadı galiba neyse zaten acemininde acemisiyim zamanla olur :kedi:

Son düzenleme:

Hoşbulduk tatlısı..
Biz geldik sen yoksunolumunekankayizsmile
Yoğunsun demek, kolay gelsin..

Ben de göremedim eklemediklerini,duruyorsa bakayım..

Bir kaç makro denemesi yaptım balkonumdan :)

Ama kit standart18-70mm olduğundan çokta kaliteli çekimler olmadı galiba neyse zaten acemininde acemisiyim zamanla olur :kedi:

:1hug:
Emeğine sağlık gülüm.

SONY'nin keskinliği ve renkleriyle harikalar yaratan lensi SONY 75-300 F4.5-5.6

Ocak 2010 'da aldığım ve bu tarihe kadar zevkle kullandığım lensimi Marka değişikliğine gittiğim için satıyorum.

Ürünü elden inceleyebilirsiniz. Hiçbir kusuru yoktur. Setimde yokluğunu en çok hissedeceğim lens olacak.

Kızlar bu ürünü 350 ye satıyor birisi alayımmı fiyatı nasıl yada yurtdışından daha uyguna getirtebilirmiyim benim standart kit zoom çok kötü makro falan gördüğünüz gibi çok yetersiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…