Profesyonel Fotograf Çekmeyi Sevenler Buraya !

Şimdi bakın
Öncelikle D-SLR cihaz alırken en önemli şeyi unutmayın.
D-SLR cihaz demek , Lense yatırım yapmak demektir.Size kit lens olarak 18-55mm lens gelecektir.
Bu standart lenstir.
Yanii makro çekerken de vasat bir performans alırsınız , oldukça keskin fotolar çekerkende , zoomda da..

Zoom için misal örnek verelim , illa 70-300mm ya da 50-250mm yada 100-300mm gibi lenslere para vereceksiniz. bunun en düşüğü (spot) olarak 300TL civarındadır.
Makro lens ise 750-800TL den aşağı değil, keskin lensler ise misal Canonun 16-85mm lik F:2,8mm diyaframlı lensi de 1000TL den aşağı değil.
Yani zamanla bu paraları verebilirim derseniz.Hemen Nikon D5000 i alın derim.Yoksa veremem derseniz.
Ben size Fuji S1600FD yi önereceğim 600TL civarında SLR-LIKE olan bir cihazdır.
Refurbished ürünler tamir edilmiş ürünlerdir ayrıca

Peki ben Sony a200k yı alsam standart 18-70mm lensle geliyormuş bana yetermi iso 800 gece çekimleri noise sıkıntısı var deniyor bu yeni başlayanlara sıkıntı yaratırmı beni çok etkilermi acaba. Birde ikinci tercihim Sony a230 onla arasında sadece lens A230da 18-55mm geliyor birde kamera çekimi var bunda a200de yok kamera çekimi.
Arasında 20 tl fark var A200 alsam lenslerle geliştirip kullanabilirmiyim lütfen cevap verin son 2 günüm almam lazım stoklarda kalmayabilir.

18-70 ile 18-55 standart lensdir. Sony 18-70mm veriyor ,Nikon ve Canon 18-55mm lens veriyor.
Dediğim gibi EĞER standart lenste kalıcam derseniz ,açıkcası DSLR almanız mantıksız gelmekte bana biraz..Ama siz bu makinayı ne amaçlı kullanacaksınız. Şunu söylemeliyim eğer amacınız geliştirmek ve fotoğraftan zevk almaksa lense yatırım yapmadan olmaz.
ISO800 konusuna gelince , açıkcası Çok büyük derecede sorun olacağını sanmıyorum.Sonuçta DSLR bir cihaz.Rahatsız edici boyutta olmaz. Zaten Tripod kullanmak en doğrusu gece çekimlerinde ve S kipinden 1" ,2",4" ... 30sn+BULB olayıyla güzel ensanteneler yakalarsınız.
tıklayın : w ww.dpreview.com/reviews/sonydslra200

Son düzenleme:
Evet evet geliştirmek amacım tabiiki prof. olana kadar kullanmak istiyorum bu makineyi. A200k mı almalıyım ozaman?

Dediğim gibi lens olayı çok önemli.
zoom için 70-300mm f:4,5-5,6 Lens'e min. 300TL yi gözden çıkarın.
Ama A230k da güzel cihaz ,ve güncel.
Eğer arada çok fark yoksa ki galiba yok, A230K alın derim.

A230k lens olarak 18-55 gönderiyor a200 18-70 gönderiyor çok farketmez diyorsanız lensin 55-yada 70 oluşu a230 seçeyim hem onda video kayıtta varmış.

Aldım A200K aldım haftabaşı elimde olur galiba biraz onla deneme yapayım hemen eklerim buraya sonra iyisinden lense yatırıma başlarım

cektiklerimden bir kac kare lutfen prof arkadaslar hatalarimi ve eksikleri soylerseniz sevinirim.ayrica onerilerinizide foto makinem Fujifilm Finepix S1730.

merhaba arkadaşlar.
bu konuyu bulduğum için çok sevindim.
ben aceminin acemisi bir durumdayım.
canon 450d makinem ve 18-55 kit lensim var.
netten bazı videolar izlesemde bir kurs almam şart bunu iyice anladım.
makro fotolar çekmekten hoşlanıyorum ama lensim yetersiz kalıyor.
manuel focus sorunum var.
bulutlu havalarda başarısız sonuçlar alıyorum.
tekniğini öğrenmediğim sürece arada şans eseri hoş kareler yakalamaya devam edeceğim sanırım.
başarabilirsem ekleyeyim.
yorumlarınız çok kıymetli benim için.

@TozBezi

Makroda lensinin oldukça yetersiz kalıyor tabii ki ,Kit lenslerin performansı vasattır.
O yüzden Makro lensi almak zorundasınız (eğer çok ii makrolar yakalamak istiyorsanız)
Yarın bende gece çekimlerinde ISO'nun ve kapalı alanlarda ISO'nun önemini gösteren fotolar ekleyeceğim arkadaşlar :)

çok sevinirim açıklamalar olursa.
burada hava her zaman bulutlu ve ben ISO ayarlarını beceremediğim için olmuyor olmuyor olmuyor.
bazen bırakamak istiyorum.
ama gerçekten çok istiyorum başarılı olmayı.
yetenek yoksa tam anlamıyla başarılı olamam belki ama yetenek bir miktar geliştirilebilir de aynı zamanda.

Aldım A200K aldım haftabaşı elimde olur galiba biraz onla deneme yapayım hemen eklerim buraya sonra iyisinden lense yatırıma başlarım
hayırlı olsun renkli kareler :))
evet bunu bende cok duydum kit lensler biyerden sonra kullanıcıya yetmiyor sanırım
macro için lens bakınmaya basla bence :hulya:

canon eos serisinden 450d mi 500d mi bilmiyorumkismile

prenses en son fotograf cok güzel
insanın orda olası geliyor gercekten boshayallersmile

@tozbezi
öncelikle lensinin VR lens olup olmadığını sormam gerek, ayrıca keşke Nikon ile başlasaydın, çünkü Canon marka makineler rahat kullanıma sahip değildir, VR özellikleri yoktur. Manuel focusla çalışman çok hoşuma gitti, manuelle başlarsan çok daha iyi öğrenebilirsin bu işi, 1 ay öncesine kadar Bilgi Üniversitesinde ücretsiz fotoğraf dersleri veriyordum, önceden tanışsaydık davet ederdim seni de :)

oOoOo kızlar coşmuş burası maşallah , süper : )
Sumak'ım beni sormuşsun epeydir yoktum , Libya'da başka bir şehre taşındık , anca kavuşabildim internete.Aklım buradaydı ..
Prensesim,Sempatikim hatırlayamadığım bir sürü yeni arkadaş gelmiş ,hepsi birbirinden cici,çok sevindim..

Star Dust verdiğiniz bilgiler harika çok teşekkürler..

MadameBathory siz de hoşgeldiniz, demek fotoğraf dersleri veriyordunuz,bu harika..
Ne güzel tevafuk tam zamanında gelmişim..

Ben de Canon Eos 450D var otomatik ayarda kullanıyorum..Yeni kullanıcıyım , sıfırdan başladım bazen Manuel e ayarlayıp kendimce keşifler yapmaya çalışıyorum bir ara netten üniversitelerin fotoğrafçılık bölümlerindeki derslerini takip ediyordum yarım kaldı , bu işler çıkınca..

Önce elimdeki makinayı tanımak istiyorum aslında her yönüyle bilmek ,dilini öğrenmek..

ıyi bir lens almak istiyorum daha sonra..Makro çekimler için..

Sizi yakalamışken sorayım Tv modunu hangi durumlarda kullanıyoruz, nasıl en iyi sonucu alırız ?
Sayısal değerleri de paylaşırsak harika olur tabi bu bulunduğumuz ortamın ışık şartlarına bağlıdır muhakkak lakin hangi ışıkta nasıl ayarlama yapaleceğimizi söylersek , çok faydalı olur..

Eklenen fotoğraflar çok hoş emeğinize , gönlünüze sağlık kızlar..

Yanlız ben daha çok fotoğraf görürüm umudu ile gelmiştim , profesyonel arkadaşlarımız da aramıza katıldığına göre artık daha renkli daha aktif olacağından eminim.

Notlarımızı tutmaya başlayayım efenim..

Hazırız..

:)

madambathery hoşgeldin a.s
canonun 450d lensi vr değilmi
450d ayarında nikonda ne var
bana biri yardımcı olabilirmi akannehir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…